icon

Nezáujem partnera počas choroby

12. apr 2023

Baby Vás by nemrzelo kebyže ležíte doma chorá 3dni v teplotách a Váš partner, ktorý býva o dva bloky ďalej sa ani nezastaví pozrieť alebo niečo doniesť atd … Najviac, čo urobí je mi písať smsky čo som jedla, či som sa vyspala atď. akože “stará sa” , ale čakala by som ja osobne nejakú akciu. Sme spolu 2+. Prosiť ho nebudem a čas má, prespí ho. Ďakujem za názor.

Strana
z5
anjelicek26
12. apr 2023

Boze dievca, zasadna vec je - chlapovi treba povedat JASNE, co od neho ocakavas. Ked ti ma doniest polievku, lieky alebo cokolvek ineho, treba mu to napisat. Im to nedojde, nemaju na to bunky... drvivej vacsine a toto plati cely zivot...jasne jednoduche pokyny maju najlepsi efekt...

autor
12. apr 2023

@anjelicek26 niektorí asi majú niektorí nie. Podľa mňa to nieje nutne v každom prípade o pokynoch. Nerobme z mužov blbcov. Kolega keď sa dozvedel, že som chorá mi doniesol tašku ovocia, podal mi ju na parkovisku a išiel.

liloastitch
12. apr 2023

Nooo, ja by som tiež k tebe nešla keby si chorá. Ak nič nepotrebuješ doniesť alebo pomôcť tak načo má k tebe teraz chodiť?

anjelicek26
12. apr 2023

Nerobim z nich blbcov, ale realne ako ma on vediet, ze ti nieco chyba? Ked mu to nepovies? Navyse si nakazliva, to si ma po to dojst? Ze kolega urobil to ci hento neznamena, ze to musi kazdy. To by si mala 20 tasiek ovocia pred dverami od sirokej rodiny a znamych... logicke je povedat co konkretne chyba - ak chyba.

autor
12. apr 2023

otázka bola, či by Vás to nemrzelo. Chápem že nie. A načo by to robil? napríklad pre takú jednoduchú vec akou je potešenie toho druhého v chorobe, záujem … mňa osobne to napríklad mrzí. A že som nakazliva … to sú take výhovorky, tiež si asi nezavriete muža, deti na tri zámky v izbe keď sú chorí. Ale ďakujem za názor.

marcellka32
12. apr 2023

@anjelicek26 je to jej partner, nie sused, a zas chlap nie je hlúpy, ak vie že jeho žena/partnerka je chorá, tak nepotrebuje pokyny, ale sám od seba funguje, pomáha, navarí, uprace....aspoň teda ten môj...a prečo by nemohol prísť aj keď je chorá? Nemá lepru, ja by som nechcela chlapa, ktorému by som musela všetko ale že fakt všetko hovoriť čo má robiť, veď predsa aj on keď je chorý, tak urobim všetko a nemusí mi to hovoriť, kúpiť ovocie a prísť za ňou snáď dokáže aj bez pokynov, ak nie, mala by som otázniky v hlave, a to nie som rozmaznana ;)

anjelicek26
12. apr 2023

@marcellka32 ale tomu to nedoslo, tak najneskor treti den mu to napisem, vyzera to byt presne ten typ, co mu to skutocne hovorit treba 😅 A autorka - ano mrzelo, ale neni to nic neobvykle ci nelogicke, on predpokladam silno - caka, ze keby nieco treba, povies mu to... kym sa nestazujes, ze ti nieco chyba, tak si mysli, ze vsetko mas.

h2
12. apr 2023

Bola tu raz diskusia, kde sa baba sťažovala na presný opak. Bola chorá, chcela mať kľud a byť doma sama, ale frajer sa chcel silou mocou ísť k nej o ňu starať. Pritom ešte obaja bývali s rodičmi, čiže ak by niečo potrebovala, mal jej kto pomôcť. Čiže naozaj, ak chceš od chlapa nejakú starostlivosť, treba mu to povedať. Čakať, že mu dopne samému, čo presne by si ty chcela, je odsúdené na neúspech a sklamanie. Nikto nevie druhému čítať myšlienky.

simca06022011
12. apr 2023

tak podla mna kolega bol trapnejsi ako tvoj chlap :DD ja neviem si predstavit utekat von od kolegov brat tasku ovocia.. ked si chora drichmi a liec sa. Alebo mu povedz, ked ti dava kontrolne otazky, ze nie moj zlaty nejedla som, dones mi toto a hento, prid mi upratat, navarit :DDD Kazdy sme iny, mna z obskakovacov a takych strasne "aktivnych" ludi ide vystriet. Prave sa spamatavam z velkonocnych sviatkov, kde bez 10 otazok som sa ani do zachodu nevedela dostat, aki tam boli starostlivi :DDDD
Ja by som sa skor bala ze este aj on ochorie odo mna, nech pekne krasne radsej spi doma ako sa potom dalsi tyzden starat aj o neho.

marcellka32
12. apr 2023

Tak ja žijem asi v inej dimenzii, ja nemusim nič hovorit, ale tu starostlivosť muža počas choroby dostávam bez pokynov a riadenia muža a to mám zlomenú nohu už 7 týždňov teraz, nie som chorá ale riadne obmedzená pohybom

zmrzlinka2021
12. apr 2023

Chodíte spolu dva roky a nerozumiete si, nekomunikuje, ty sa trápiš. Prosím ťa, ries to, lebo ani v manželstve sa ti to nezlepší. Nemaj očakávania, buď priama

zmrzlinka2021
12. apr 2023

@marcellka32 každý človek je iný

autor
12. apr 2023

@marcellka32 aj ja žijem v inej dimenzii. Doteraz som sa nemusela nikomu také veci doprosovať a taktiež to tak nejak beriem podľa seba, že si neviem predstaviť žeby som sa o partnera nepostarala len preto, že je nákazlivý.

anjelicek26
12. apr 2023

@marcellka32 tak jasne, ale doma ti muz vidi, co ti chyba, co nemate, ako ti je...jasne, ze vie adekvatne zareagovat a pomoct, dokupit, vybavit... ak mu ona len pise a teda nenapise, ze kde je problem a treba nieco, nema to ako vediet... je to podla mna dost podstatny rozdiel...

h2
12. apr 2023

Ale niečo iné je, keď dvaja spolu žijú v jednej domácnosti. Tam je jasné, že ten druhý sa postará, o čo treba. Ale títo dvaja spolu nebývajú.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
januska12323
12. apr 2023

A teda čo konkrétne potrebuješ? Napísala si mu, že nevládzeš ani vstať z postele či by ti nespravil polievku? Píše tak ho zaujímaš ale čítať myšlienky nevie. Ja keď som chorá tak som rada, že mám od všetkých pokoj a môžem spať koľko chcem.

katarinka89
12. apr 2023

Tak výmen priateľa za kolegu.....teda ak kolega nieje zadaný....vidno, že si mu není ľahostajná

luccija
12. apr 2023

Prepáč, ale trpis syndrómom obete?mne to príde také, že ľutujem sa, lebo nerobí to, čo ja chcem.Asi potrebuješ veľa pozornosti.
Si chorá, on Ti píše informuje sa ako sa máš....čo chces viac?ja som tiež teraz chorá jesť mi nechutí už x ty deň, som zalezena v izbe nech nikto neochorie do mňa, a určite by som necupitala na parkovisko za kolegom, lebo nevládzem🙂
Ja sa nerada ľutujem ty si možno iná.Lez, pot sa, ale nemyslím si, že tvoj partner je necitlivý buran a určite nie sú namieste výčitky.
Čo Ti tam pol hodinu hodinu pomôže?
Len ochorie...

autor
12. apr 2023

@luccija áno každý sme evidentne iný, pokial niektoré tu rady choré sedíte samé zalezené v izbe iné potrebujú viac pozornosti a pomoci aspoň v chorobe. Mne to pol hodinu/hodinu strašne pomôže na psychike napríklad, poteší ma to určite 🙂 nebudem preto nikoho označovať že trpí syndrómami, len preto, ze jeho nie. Ďakujem za rôzne názory.
@katarinka89 tento komentár som čakala, ze si niekto neodpustí

danica2711
12. apr 2023

áno, mrzelo by ma to. Je jasné, že chlap potrebuje poväčšine presné pokyny, ale to sa týka praktických záležitostí, nie pomoci milovanému partnerovi, keď treba. Žiadny chlap - ak pravdaže svoju partnerku miluje - nie je taký blbý a bezcitný, aby jej nechcel pomôcť. A nielen pomôcť, ale vidieť, ako sa má, presvedčiť sa, či jej je lepšie, potešiť ju...A nehovorte mi, že je to ženský pohľad, môj muž sa tak (sám od seba) správa, keď mi niečo je, môj otec sa tak správal k mame, môj brat sa tak správa k svojej žene, takže ôsmy div sveta to zas nebude. No a že sa nakazí, panebože, čo je krehká kvetinka so zníženou imunitou alebo čo?!

kendova_anna
12. apr 2023

Povedzme si tak, koho by to nemrzelo. Ako da sa pochopit, ze sa nechce nakazit, ale tak podla mna je to normalen, ze ak je jeden parner chory, tak sa o neho ten druhy postara. Osobne by som mu to povedala, ale ziadne pokyny by som mu istotne nedavala

h2
12. apr 2023

Autorka, tak ak ty si taká, že potrebuješ, aby pri tebe tvoj priateľ bol, keď si chorá, tak mu to treba povedať. Na tom naozaj nič nie je. On nemá odkiaľ vedieť, čo chceš, keď mu to nepovieš. Lebo teda veľa ľudí má radšej presný opak: počas choroby sú radšej sami. Ak medzi nich patrí aj tvoj priateľ, tak podľa neho to najlepšie, čo pre teba robí, je to, že ťa nechá na pokoji. Píše ti, čiže sa zaujíma. Ak ho chceš pri sebe, daj mu o tom vedieť.

luccija
12. apr 2023

V dnešnej dobe telefonovania s obrazom...a iných vymoženosti Ta vie psychicky potešiť inak.Nie, nevyhovuje mi to pokazila som dcere prázdniny a mala som úplne iné plany..tvoj partner má záujem, ale nie taký ako si očakávala.Vyuzi čas na to, čo inak nemôžeš pozeraj seriály, spi nikto nie je rád chorý, ale nehnevala by som sa na partnera.
Mne zase vadí, že mi muž píše z práce je Ti lepšie, a prečo ešte nie veď už tolky deň, a netreba ísť po ATB?...fakt každý má iné prežívanie a iné ocakavania...

zmrzlinka2021
12. apr 2023

Autorka,

a povedala si to priatelovi?

Nemozes od neho ziadat aby uvazoval rovnakym sposobom ako ty, pripadne cital myslienky tebe.

h2
12. apr 2023

@danica2711 Už som to raz písala: je rozdiel, či žijú spolu, alebo nie. Ty a tvoj muž, tvoj otec a tvoja mama, tvoj brat a jeho žena... spolu bývajú. Autorka a jej priateľ nie. O mňa sa môj muž tiež stará, keď som chorá. Dokonca aj keď som bola úplne zdravá v karanténe, nosil mi jedlo až k dverám spálne, on sám spával v obývačke na gauči. Ale ak by som mala ešte len priateľa, s ktorým nebývam, tak by som určite nechcela, aby ku mne chodil, keď som chorá. Pokiaľ by som nebola úplne bezvládna a odkázaná na jeho pomoc.

viestta
12. apr 2023

Spytal sa ta ci si jedla. Preco asi? Ak by si povedala, ze nie, tak by pokracoval ci ti nema nieco doniest. Ked si odpovedala ano, tak nepovazoval za potrebne chodit, pretoze mas o vsetko postarane. Ked si chcela aby prisiel len tak, potesit ta, mala si mu povedat, z sa citis strasne, nech pride alebo, ze sa citis uz lepsie a moze prist na navstevu. Pretoze ludia su rozni. Niekto potrebuje pri chorobe svaty pokoj, niekto potrebuje obsluzit.
Vztah je o komunikacii, a ak nevies jasne definovat co od partnera ocakavas, tak sa zbytocne zduvas. Mozno on ocakaval, ze mu povies co chces, ked si nic nechcela, tak to povazoval za vybevene tym, ze sa ta pytal ako sa mas.

janage
12. apr 2023

Úprimne zamrazilo by ma to až vtedy, ak by ani po mojom jasnom vyjadrení, prosím ťa pomohlo by mi keby si doniesol xxx, prišiel na chvíľu osobne atď a on by to neurobil.
My sa separujeme keď sme chorí z jednoduchého dôvodu. Je omnoho lepšie ak zdravý vie byť poruke chorému, pripadne, aby sa neohrozil nejaký termín v práci zdravého atď ako keď sú chorí obaja. To isté platí pri starostlivosti o deti. Mne to príde logickejšie a praktickejšie.

cialota
12. apr 2023

@anjelicek26 presne tak :D zivot s chlapom ta proste nauci :D ja uz teda taketo banality vobec neriesim, nemam na to energiu :D pokial vyslovene nepoviem, co mam na srdci, tak to proste nedostanem a mozem sa aj na hlavu postavit. chlapi to proste nevedia, oni netusia, co sa od nich ocakava. :D

tehulka2011
12. apr 2023

Tu nebude nieco s kostolnym poriadkom ohladom kolegu :D toto standardny kolega nerobi

Strana
z5