Nezhody kvôli používaniu cumlíka u bábätka
Ahojte, ako je to u vás s cumlíkom? Celá moja rodina vrátane muža sa tvári ako keby som na dieťati páchala najväčšie zlo na svete keď mu dám cumeľ. Malý má ledva pol roka a to sa mu ho fakt snažím dávať čo najmenej. Vačšinou len na zaspatie alebo keď už veľmi plače a neviem ho nijak upokojiť. Pritom pomoc od rodiny a muža minimálna, s deťmi som každý jeden deň od rána do večera. Tiež som len človek, nevyspala som sa poriadne ani nepamätám, čas pre seba minimálny, ku tomu starší 3 ročný má stále obdobie vzdoru a žiarli. Je to pre mňa náočné obdobie, veľa krát už meliem z posledného. Takže áno, je to pre mňa pomoc keď sa s tým cumľom dokáže bábo upokojiť a je doma aspoň chvíľka ticha. Doteraz som tie ich poznámky ignororovala ale už ma to začína pekne vytáčať. Dnes som to už nevydržala a vyletela s tým, že si budem robiť ako ja uznám za vhodné a nemienim sa o tom viac baviť.
@danica2711 Argumenty také klasické… že na ňom bude závislý a nebudeme ho vedieť odučiť, že to nie je dobré pre vývoj chrupu a reči… ale najviac ma pobavil argument že sa s nami chudák len snaží komunikovať a ja ho stále umlčím 😂 A toto konkrétne bolo v situácii keď dieťa zúrivo plakalo… tak vravím hej asi nám chce povedať že chce cumeľ…
Tak baby, naskytla sa príležitosť… mužovi som oznámila, že potrebujem ísť zajtra na vianočné nákupy doobeda tak bude strážiť deti (normálne by som brala mladšieho so sebou)… tak sa teším aké šťastné a spokojné dieťa mi odovzdá keď sa vrátim 😀
Moje deti cumle nemali, ani jedno, ani raz.. lebo som nechcela. Ty chces, tak daj ... Na to povolenie nepotrebuješ 😌
hlavne mu ho nechaj bez cumla 😉
Ostan aj na obed😁 ved nech ho uspi.
nasa obe mali cumel a nic sa im nestalo. Samozrejme prisiel vek, ked to uz babku vytacalo, no a co? Mame som vysvetlila, ze ona mala mna a ja mam svoje deti a hotovo...viac sme sa o tom nebavili. Nechaj ich nech hovoria co chcu. Pomoct ti nepomozu, tak urob ako je tebe dobre a ak treba cumel, tak ho pouzi. Dietatu sa nic nestane...
Však dobre si povedala. Presne toto treba opakovať do nemlátom. Svokra si už svoje vychovala a aha, aj tak pánko - vyzerá to - že nebude dokonalý... Ak je muž cez víkendy doma s vami, tak by som sa s ním dohodla, že ok, nedávame dudel a ty budeš riešiť, keď bude bábo nespokojné a ja sa budem starať o staršiu. A aj v noci, ak nemá mať dudel, tak ty vstaň a uspi bejby teda nejak inak 😁.
Vies ako sa hovori svokre - draha svokra, nestarajte sa mi do vychovy. Vy ste si uz svoje dieta vychovala a poviem vam nic moc, kedze s nim zijem😄
Daj vediet.
Moje deti nemali vôbec cumlík a zvládla som .
Dobre si spravila. Niekde tlacia preco nedas cumlik, u vas zas naopak.. ja som tiez chcela, aby deti mali cumlik, ale moje ano kedno nechcelo. Rodina sa mi do toho nestarala.
Takze rob si ako ty chces, je to tvoje dieta.

Mas tu dobru radu. Zober cumle. A chod sa vyvetrat na par hodin do nakupaku na kavu s kamoskou....hocikam. nech si to manzelik vyskusa.