Nezhody kvôli synovi

18. nov 2022

Máme 4 deti jedno z nich je mužov prvorodený syn z ineho Vzťahu chodí k nam na striedavu. Dva týždne s mamku dva týždne s nami. Je to 11 ročný chlapec. Začali sa mu strácať veci. Bežná vec neriešili sme. Kúpili sme nové. Kazili sa mu nabíjačky. Tie koncovky čo sa strka do tabletu, tak sa mu to stále ohlo. Takto sa pokazilo už pár kusov. No poslednú dobu nam miznú peniaze. Dvakrát sme našli tie peniaze v jeho vrecku. Muž sa s ním rozprával a on, že nič nespravil. Nebol to a pod. No dcére vravel, že my s mužom robíme obaja a že jeho mama nepracuje tak si môže zobrať peňazí kolko chce. Jasne, že kéd sa ho muž spýtal vravel, že on to nehovoril. A muža nič lepšie nenapadlo ako kúpiť kameru a namontovať do izby ja s tym nesúhlasím prečo by sme mali vlastne deti špehovať. Sme sa pohádali dosť s mužom. Neviem čo robiť .

pribinak
18. nov 2022

A ty máš aký návrh? Ako to riešiť? Rozhovor evidentne nezaberá

autor
18. nov 2022

@pribinak No ale špehovať deti to mi príde trochu cez čiaru. Mohol sa s nim porozprávať, alebo kontaktovať jeho mamu a s ňou to riešiť, aby aj ona sa so synom porozprávala ja neviem.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. nov 2022

@zoro9836 no neviem máme ročné dvojičky tie to "asi" neboli a potom 12 ročnú dcéru. Ta je nekonfliktna skôr introvert. Neviem prečo by mu zle chcela.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cacianka
18. nov 2022

To že 11r chalan by mal vedieť dávať pozor na svoje veci, je jasné. Aj to že kradnúť sa nesmie. Lebo ak máte istotu že iné deti € nevzali, tak musíte chlapca riešiť a v súkromí sa s ním porozprávať. Bude to tazke, aby vaše vyjadrenia nebral ako útok na biomatku, že nemá peniaze, ale iba vy viete prečo, a prečo nepracuje. Ale nikto , ani chalan nemôže kvôli tomu kradnúť .
Je to veľmi krehké, ale kameru schvaľujem, avšak nikomu to nepovedzte,. veď záznam nemusíte ukazovať a premietať, ale keď všetkým deťom rovnako na rodinnom sedení vysvetlite všetky morálne aspekty fungovania vašej rodiny, medzi nimi aj krádeže, čo je u vás prípustné, čo nie, že si všetci dôverujete a podľa toho žijete, že každý člen sa na vás ako dospelých môže spoľahnúť že ho vypočujete, pomôžete,poradíte, tak po čase môžete záznam v prípade núdze použiť. Len tak kde to bude veľmi nutné. V súkromí si pohovorite iba s vinníkom, nikto iný to vedieť nemusí.
Alebo pôjdete cestou, že mu "ukradnete" nejaké osobne veci, nech pocíti aké to je keď mu zmizne niečo pre neho blízke, dôležité?!
Hmm, neviem...
Kamery si ľudia dávajú aj kvôli malým deťom, aj prípadným zlodejom , a radšej mať smutnú istotu, ale pravdu, ako také podozrievanie, a dusno medzi nevinnými.
Matku neviem ako si predstavuješ riešiť s ňou, iba ty vieš aká je, či nebude z normálneho rozhovoru robiť bengal že obviňujete chlapca, že vy ste zrúdy a bude robiť veľké prieky, alebo je chápavá a viete spolu komunikovať slušne. Ale zase bez dôkazov budete hajzli vy všetci, nnnnooo s dôkazmi asi tiež.

maminkadeticiek
18. nov 2022

Nechapem co sa stazujes.Muz nestrcil hlavu do piesku,neospravedlnuje ho,nekryje.Rozhodol sa ze zisti aka je pravda a inak sa neda.Si prilis uzkoprsa.Podla mna dobre.Ak klame,tak sa to ukaze.

cacianka
18. nov 2022

Dám ti sem citát, len to slovo choroba si vymen za pravda

pribinak
18. nov 2022

Kamera nie je ideálne riešenie, ale žiadny iný nápad nemáš

panelacikova
18. nov 2022

nerozumiem ti. muž sa nechová ako debil, aby sa hneď zastal svojho syna, ale navrhuje kameru. ja by som na tento návrh jednoznačne pristala. ak to naozaj nerobí chlapec, ale dcéra (podľa toho, že chalan má 11 a dievča 12 usudzujem, že dievča je iba tvoje....), tak by ste mu hoci aj nevinným rozhovorom poriadne ukrivdili. 12-ročné dievča je nešťastný vek na prežívanie vo všeobecnosti.. mám to doma... stačí úplná blbosť v jej hlave, somarina a ona sa fakt môže ventilovať týmto spôsobom, že urobí niečo, ba ešte to aj povie za neho a potom ty si myslíš, že to bol fakt chlapec...
takže ak chlap navrhol kameru, neondej sa a jednoducho ju nainštalujte. a uvidíte, kde je pravda. alebo potom ak rozhovor, tak s oboma pubertiakmi a smerovať ho neutrálne, nie konkrétne na chlapca, kým nemáte žiaden dôkaz...

mariejenka
18. nov 2022

Ze sa veci nicia,darmo niektoré deti si nevážia tak veci,lebo ich neplatia, ci obuv, tasky, elektroniku... Kradnutie hotovosti je uz ale hrubé porusenie,a ked sa peniaze nasli u chlapca mal prist trest adekvatny. A to co povedal,ze kradne lebo vy obaja robite je tiez smutné a malo by sa chlapcovi vysvetliť,ze takto uvažovať nieje správne.
Chlapec je v izbe sám? Ci s 12 ročnou nevlastnou sestrou? Asi by som kameru v izbe nie, ale nainštalovala by som ju do chodby kde mate bundy,kabelky. Nech je dôkaz,ze chodí niekto po vreckach, taskach.
A to ze penazenky nebudú len tak random pohodene po byte,alebo hotovosť hoc 5€ na volno, ak potrebuje takyto čerstvý pubertiak keše ma si vypytat.

autor
18. nov 2022

@panelacikova Dievča je naše spoločne...nebudem to tu rozpisovať. Určitý čas sme neboli spolu vtedy sa muž stretol s chlapcovou mamou. Nasledne sme sa udobrili. Malá si to nepamätá. Chlapec k nám na striedavu chodí už tretí rok. Takže žiarliť, neziarli. Tak či tak sa teraz najviac venujeme drobatkam. Chlapec aj dcéru sú v tom narovnako

doriiis
18. nov 2022

Tvoj muž sa rozhodol dobre..nespehuje deti,len chce zistiť,kde a u koho je problem

koniarova
18. nov 2022

Za mňa nie. Je to riadne cez čiaru. Nikdy v živote by som to deťom neurobila. Maximálne s ich vedomím.

vler
18. nov 2022

@koniarova vobec to nie je cez ciaru. Rozhovor nepomohol, tak ako to potom riesit? Co maju cakat ked ten co kradne to zacne robit mimo domu a potom bude skutocny pruser?

deti95060810
18. nov 2022

ja sa prikláňam na mužovi stranu... však sa len ukáže kde je pravda.. kamera nemusí byť namontovaná 10 rokov...

koniarova
18. nov 2022

@vler ty by si čo povedala na to,že ti dá niekto do spálne kameru? Bez oznámenia. Je jedno,z akého dôvodu. Či u dospelých je to iné? Ešte vôbec nevyužili všetky možnosti, zistiť pravdu.

miadi
18. nov 2022

Mozno dcera ziarli Ved mas babatka rovno dvojicky a na nu nemas tolko cas. Skusila by som kameru nech je dokaz. Je jedno ci to robi tvoja dcera ci jeho syn oboje su to deti Takze zlocin sveta to nie je len treba zistit kde je pravda. Ak veris ze dcera neklame nemal by to byt problem chciet aj video dokaz ktory potom ukazete chlapcovi ze nema zmysel zatlkat. Sice to nie je pekne mat na nich kameru bez ich vedomia ale je to len na tu chvilku Kym sa zisti kto kradne.

miadi
18. nov 2022

No nedavajte kameru do detskej izby ale tam kde mate $ v kabelke /bunde penazenke..

kacena4
18. nov 2022

to ze ho nakameruje nie je riesenie, iba dokaz ze to spravil. tam skor najdite riesenie ako z tejto siruacie. evidentne sa citi bud manilupovany matkou ked si uvedomuje ze ona je bez prijmu a v druhej rodine su 2 prijmy alebo ma problem a treba ho riesit. hoci aj s psychologom kde vam vsetkym poradia ako tuto situaciu co najlepsie spracovat

koniarova
18. nov 2022

@kacena4 súhlasím s tebou. Tým,že ho usvedčia,nič nevyriešia.

leangela
18. nov 2022

Taktiez si myslim, ze spehovat deti kamerou je fakt cez ciaru. Aj oni by predsa mali mat svoje sukromie, to nie je za mna uplne normalne. Da sa to istotne vyriesit aj inak.

vler
18. nov 2022

@kacena4 no dokazom treba zacat

vler
18. nov 2022

@leangela podla mna kradnutie je cez ciaru

koniarova
18. nov 2022

@vler a potom čo,keď mu to dokážeš? Čo sa zmení? Zázrakom k tebe nadobudne dôveru a prezradí ti prečo to urobil?

sparrows
18. nov 2022

Dala by som kameru na miesta, kde mávate peňaženky/peniaze. Tým pádom nebudete narúšať jeho súkromie, ale zistíte, čo sa deje a potom vyvodíte následky.

autor
18. nov 2022

@koniarova Veď práve. To, že sa niečo dokáže na zaklade kamerového záznamu síce dokáže, že niektore z deti klame, ale nepomôže to vyriešeniu problému. Len to podľa mňa ešte zhorší. Neviem či by sa mu páčilo, že ma niekto 24/7 sleduje. Muž to dal do izby a to sa mi vôbec nepáči

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janage
18. nov 2022

No mňa ako úplne prvé napadlo, či ho niekto nešikanuje a nepožaduje od neho veci a peniaze. To by vysvetľovalo drobné krádeže doma aj zvýšené strácanie vecí.
A možno sa tak bojí, že nevie co s tým. Ak to teda je on.

janage
18. nov 2022

Ak obe deti zatĺkajú a ty nemáš veštecké schopnosti, tak tá kamera pomôže zistiť pravdu.
Lebo faktom je každý rodič bude naklonený veriť viac svojim deťom ako tým cudzím. To robíš aj ty, keď si okamžite vylúčila svoju dcéru.