Nezhody - preferovanie dcéry z prvého vzťahu
Neviem s ktorého konca začať.... S manželom sme spolu 11 rokov, má s prvého vzťahu dcéru a ja s manželom máme spolu 5 detí. Áno poznám reči načo ti je toľko detí keď teraz sa tu sťažuješ😕. Psychicky sa už necítim vôbec dobre. Trvá to dlhšie že manžel mi stále povie že som neschopná... Ja som celé dni doma s najmenším synom 1 rok má ale okolo domácnosti aj detí behám ja sama. On príde vyvali sa a tým to skončí.... Aši tak pár mesiacov dozadu si začal rozumieť s dcérou s prvého vzťahu. Problém s mojej strany je že okolo nej skáče ako ona chce a tu deti keď niečo potrebujú povie neviem teraz nemám choď za mamou. Kúpil jej telefón len tak skôr ja som mu pomohla lebo on nemal toľko peňazí. O týždeň slečna 14 ročná píše že či jej dobije kredit. Za pár dní sa dozviem že jej niesol peniaze vreckové a na to zas kredit každý týždeň kredit plus iné čo chce. Mne tu tečú nervy poviem pravdu lebo ja všetko už ťahám a on pozerá už len na jednu dcéru. Potrebovala som to dať zo seba von. S nikým sa nerozprávam nemám kamarátky. Idú Vianoce a mám obavu že tsjti5to tu s nim ja nevydržím. Že deťom nekúpi darčeky je jasne. Slečna mi povedala že chce nový počítač...
mám spraviť. Pekne poviem zle je.
@fleur1111 ja to vnimam inak, ze treba pristupovat individualne ku kazdemu dietatu, (okrem zakladnych potrieb) ze niektore dieta chce napriklad viac travit s rodicmi cas, niektore menej, mozno aj tato dcera chce nieco ine viac ako mobil (asi sa citit milovana otcom), tak touto cestou by mohlo ist ta manzelka. ci sa tam neda najs riesenie, napriklad spolocny vylet. tak ja by som to vycitkami manzelovi neriesila. skor by som ho pochvalila, ze sa SNAŽÍ byt dobrým otcom. ked sa najde v tej roli otca, dobre aj pre tuto manzelku. podla mna aj otcovske zrucnosti treba rozvija. ano takyto pristup si vyzdaduje vela prace na sebe aj zo strany manzelky, proste to otacat ci by sa na to nedalo pozerat inak ako ku mne si taky a k nej taky.
je to jeho rodna dcera rovnako ako vasich 5 spolocnych deti. Je starsia preto aj ine naroky na financie. Mozno jej chce vynahradit strateny cas. S tym ma ratat kazda, ktora si berie rozvedeneho s detmi.
@denkatn byt dobrým otcom neznamená, že jej donekonečna bude nakupovať drahé dary, resp všetko na čo si zmyslí. A súhlasím, spoločný výlet by jej dal oveľa viac, čas s otcom aj surodencami. Len stále sa tu spomínajú drahé dary, tak si nemyslím, že jeho dcéra s ním len chce tráviť čas. Chyba nie je v dcére ale v oteckovi. Vytiahnuť peniaze a tváriť sa ako ma na vsetko na čo si ona zmyslí nie je cesta. V tom veku by už mala chápať ako sa nakLada s peniazmi v domácnosti. A keď raz naozaj budú v situácii, že na to nebudú mat tak čo? Dcéra sa hodí o zem, že nemá čo chce, lebo ju tak vychoval? Ak chce rozdávať drahé dary, najprv na to musí mat, ak nemá, treba to vysvetlit a myslím, že by mala byt dosť rozumná, aby to pochopila.
@fleur1111 ja by som urcite nesla touto cestou, ze by som riesila ake by malo byt toto nevlastne dieta. ja by som riesila seba ako manzelku, ze co mne pomoze aby som bola stastna vo vztahu s tymto muzom. bola by som naozaj stastna keby jej kupil menej veci, to ma spravi naozaj stastnou? som dobra partnerka, bude ma milovat ked mu do tohoto budem hovorit?
@fleur1111 mojmu dietatu uz ani na materialnych veciach nezalezi, asi je presytene, (nemyslim drahych veci) stale ich len hodi do kuta. chce aby sme s nim niekam chodili a boli spolu. ale ani by som deti k tomu neviedla, aby porovnavalo kto ma viac veci a menej a odvijalo od toho pocit lasky. Proste myslim si, ze ta cesta ze sa manzelka ma rozoberat s muzom ake ma byt jeho nevlastne dieta a v com sa ma zmenit toto dieta a co on robi zle, tak to je cesta DO PEKLA. moze mu dat iba cez svoje pocity vediet co preziva a co by mozno chcela inak. ale sa mi zda ze je v hneve, tak daleko nezajde. mam vlastne skusenosti. moze skusit.
@denkatn áno komentáre o počte deti sú neslušné ale bohužiaľ s témou az veľmi suvisia. Pretože pani s 5 timi deťmi nemá na výber, nemá ako na manžela zatlačiť, je na ňom existenčné závislá a on si v tejto pozícii môže robiť čo len chce.
Pani tu už založila zopár tém takže sa dá celkom vytusit o akú rodinu ide...
Pan robil buďto načierno alebo za minimálnu mzdu, doma prstom nepohne co je úplne šialené pri toľkých deťoch nerobiť vôbec nic, manželke občas da peniaze, občas nie, da sa ale povedať ze vôbec nehospodaria spoločne, sú finančne negramotny a žiju v chudobe už niekoľko rokov. Vo voľnom čase okrem valania ešte stíha aj baliť kočky na pokeci. Proste ten typ ktorý doma fakt nechceš mat.
S najstaršou dcérou si "zrazu začal rozumieť". Možno sú to len moje dohady ale zrejme sa s ňou začal až teraz stretávať, po rokoch ignoracie a platenia minimálneho výživného, ma zrejme voči nej určite výčitky preto sa jej to snaží vynahradiť. Koniec koncov telefón a par x kredit stojí asi toľko koľko da za mesiac na plienky pre najmenšieho..
Každému musí byť jasné že s počtom pribudajucich deti sa musia súrodenci viac a viac uskromniť a rodičom musí byť jasné že potrebujú financie nejako spravodlivo podeliť medzi všetkých.
Lenže toto pan nechápe, kľudne si požicia peniaze na mobil a vreckové jednému dieťaťu a je mu úplne jedno co bude zo zvyšnými harantmi. Takémuto nevysvetlis nic, on je plemenny býk co len plodí decka a tam jeho záujem o deti končí.
A pani sa tiež nedá poradiť absolútne nič. Jej manžel proste nemá mentálnu kapacitu aby niečomu pochopil a ona nemá žiadne iné možnosti iba tíško trpieť
@elizabet173 tak by si spolocne peniaze mali lepsie rozdelit. i ked je to tazke dohodnut, viem. ja zas nerozumiem vyroku "musela" dolozit peniaze na mobil. lebo inac co? preco by musela? lebo nevie povedat nie? lebo by ju zbil? alebo by neprisiel domov? tak tam je tiez problem s pracou na sebe. a ked je cely vztah nefunkcny tak pracou na sebe by tiez prisla k tomu ci to za to stoji. ci by nebol uzitocnejsi keby platil vyzivne. ked pisete ze je nemozny, viem ze je to tazke, ale kto to ma lahke vo vztahoch? ja som tym chcela povedat, ze hadat sa s nim o tom aka je jeho dcera nema zmysel, ze inde je treba popremyslat a potom riesit.
@elizabet173 no ved tomu rozumiem, ja som pisala, ze nikdy nemusis, ked nechces. proste keby bola priebojna, asertivna a vyrovnana, tak by mu ich nedala. uz odtial to zacina byt problem, ze da mu peniaze, ktore potrebuje a potom je obet ze musela mu ich dat. NIE NEMUSELA.
Mam tiez podobny problem....sice nemam s partnerom dalsie deti...ma dceru dospelu -jedinacika a vychoval z nej sebecku chamtivu nevdacnu a navyse zlatokopku. Snazila som sa mu otvorit oci ale vzdy to skoncilo hadkou. Inak mam harmonicky vztah len ona si vyzaduje privela pozornosti. Cim dalej tym horsie. Kym bola dieta akceptovala som to. Ale uz ma 20 a bolo by na mieste aby bola trochu samostatna. Nie ocko ma odvezie do prace ocko ma z nej dovezie ocko za mna zaplati ucty ocko ma nakrmi ocko mi pozicia a ja si budem zit na vysokej nohe. Niekolko krat za tyzden zastavi kurier v kuse nove oblecenie kabelky sperky sminky na stravu neprispeje na energie jak by dal. Naucena len dostavat nic nedat. Tiez neviem ako to riesit
@mirinda8357 ja som prestala jeho dcére prispievať zo spoločného tak povediac čo si zaeibim mám pre deti seba. On musí vyplatiť čo má a plus dať deťom domov čo zostane nech si kúpi. Vydržalo ho to pár mesiacov potom zistil že je náročná a všeko nemôže mať hneď. Teraz sa jej kúpi občas niečo ale dostáva 20€ vreckové na jej účet. Zmenilo to aj jej prístup lebo je iná a pochopila čo je to zarobiť si na to čo chce. Chodí brigádovať. Viem ako sa cítite. No dcéra jeho by mala dostať trochu ponaučenie raz jej neprebrať kuriéra. On má jedinú dcéru snaží sa jej dať všetko to chápem ale nepreháňať to s mierou

ja si nemyslim, ze jej pomozete ked komentujete tych 5 deti, mozno tieto pocity by mala, aj keby mala len jedno spolocne dieta a jedno nevlastne. mne sa zdaju komentare o pocte deti aj neslusne, ona sa riesi ze sa jej zda situacia nespravodliva a nie ci mala mat menej deti a nemala a bolo alebo nebolo by to teraz lepsie.