Neznesiteľná matka
Baby, dlho som vahala, ci sa s vami podelit o moj problem, ale potrebujem pocut nazor vas ostatnych, ktore mozno prezili nieco podobne. Skusim to napisat co najstrucnejsie, aj ked mohla by som napisat knihu o tom...od malicka ma matka bila, ponizovala, zakazovala mi navstevy mojich kamaratok, vymyslala si klamstva o mne mojmu otcovi atd, skratka psychicke aj fyzicke tyranie. Moj otec dobrak od kosti chodil do Ruska na kamione, v tych casoch to nebolo med lizat, raz ho chudaka skoro zastrelili ukrajinci a ked sa vratil domov, prve co sa matka ho spytala bolo kedy dostanes vyplatu ☹( prikladov je neskutocne vela, ako hrozne sa chovala k nemu aj ku mne, nakoniec sa tatino uchylil k alkoholu a zomrel.....nesiem to stale tazko aj po 11r viem, ze kedy mal lepsiu manzelku, tak zije....matka si vzala otca, lebo bola tehotna s inym, moj nevlastny brat je rovnaky podliak ako matka....ozenil sa a nemoze mat so zenou dieta(jeho zena rovnaka intrigarka ako brat=vrana k vrane sada...) ked bol otec v kome, plakala som pri jeho posteli a matka mi povedala co reves, aj tak mu uz nepomozes.....v 18-tich som odisla do zahranicia, domov som sa vracala raz za rok aj to len v lete, lebo mi matka povedala, ze ak jej nebudem davat viac penazi tak nemam chodit na vianoce domov......ona pracuje za min.mzdu ale rada utraca na cigy a vinko s kamoskami....vzdy si navymyslala ze jej prisiel nedoplatok za elektrinu, tak som jej posielala kao blba, az raz som s tym sekla a odvtedy este vacsie peklo, po 10r som sa vratila na SK, kvoli priatelovi a mame uz spolu synceka, staviame dom, no momentalne este byvam v rodicovskom dome, je to horor, stale ma vyhadzuje, pritom ona dom nepostavila, ale mojho otca rodicia, otcovu sestru(moju krstnu) vyhodila, ta sa nevie branit, chce mat radsej od mojej matky pokoj a pritom vlastni 1/2 domu. Matka mi cez pravnika uz 2x poslala vyzvu aby som jej neublizovala, nevyhadzovala z domu a vraj ked neuposluchnem, tak aj s mojim bratom daju na sud vysporiadanie podieloveho spoluvlastnictva......je mi a vzdy mi bolo jasne, ze je to bestia, ktora ide po majetkoch (s vlastnym bratom sa nerozprava, lebo si myslela. ze ich matka nieco zanechala po smrti, no nezanechala, lebo bola tazko chora a ani sa na nu moja matka nesla pozriet)....moj syn ma 11mes a videla ho len 3x a viac jej uz ho nechcem ukazat, ked sa odstahujem, uz ju nechcem vidiet, znicila mi zivot. dokonca ked som bola tehotna, tak ma udrela, ked som potratila, tak sa prisli aj s "mojim" bratom kuknut namna a povedlai, ze to ma Boh tresta, no ked som 2x porodila zdraveho synceka, tak ich 100% slo roztrhnut od ziarlivosti......ano aj takyto ludia su na svete a nicia zivoty tym, ktori su ich rodina,,,,nechapem, ako ma mohla porodit....
@moonlight1210 toto čo si napísala si dosť podľa mňa vystihla. myslím si, že by to mohol byť dôvod, celkom by to sadlo...
@inkinka najhoršie je keď ti ubližuje človek, kotrý by ťa mal milovať po celučičký život a mal by to byť ten jediný človek u ktorého máš istotu, že ťa nikdy neopustí a bude vždy nad tebou držať ochranné krídla.. Mama je len jedna a vždy to bude mama, o to viac ma to bolí. keby toto urobí hocikto iný, kašlem nato, ale mama dokáže ublížiť podľa mňa najviac. Žalúdok mi sťahuje, keď vidím jej auto, neviem si predstaviť ako zareagujem keď ju stretnem. Chýba mi a darmo jej to aj napíšem, odbije ma s hrdosťou, že ja som tá, čo sa prosíka...akoby len nato čakala, kedy sa prídem prosíkať...
@seemani myslim, ze @moonlight1210 na to kapla, tvoja mama sa citi ublizene a zradene a tvoje snahy o zblizenie, ktore ona odmieta su naplastou na jej "poranene" ego a cim viac sa ty budes snazit, tym viac si ona bude na tvoj ukor nieco dokazovat. Preto skus na cas prerusit komunikaciu s nou a uvidis, co sa bude diat. To co pises , ze je v podstate normalna, tak ja si to nemyslim, normalna dospela zena sa takto hystericky nesprava.
pretrhnut kontakt s matkou uplne,odstahovat sa podla moznosti dost daleko,neozyvat sa nic...tvoja mama je monstrum,chamtiva a bezcharakterna osoba.od takych ludi ruky co najdalej.
ja mam v hlave jasno s tym, co chcem urobit ked sa odstahujeme, to sa strasne tesim, ako s nou uz nebudem mat ziadny kontakt, len do buducnosti rozmyslam, ako to bude s mojimi detmi, zatial mam len synceka, ale ked zacne viac vnimat svet, ked bude skolkar/skolak a bude sa ma pytat na druhu babku, co mu odpoviem? Nechcem mu klamat, ale zas ako mu vysvetlit, ze babka je mrcha...my sa bohuzial stahujeme len do susednej dediny (priatel tam nasiel pozemok) uz to je jedno, vratit to nevratim, keby bolo na mne tak sa odstahujem aspon 50km dalej. A ide o to, ze ju urcite raz stretne a ona bez hanby je schopna sa mu prihovoirt a pomotat mu hlavu recami.....o mna ani nejde, ja ju nechcem vidiet, ale bojim sa aby deti neboli zmatene z toho...
@ala2012
Vasa uloha je zabezpecit klud uz vo vasej rodine, mat peknu rodinku a vykaslat sa ajked na MATKU, ked je taka, nech sa utapa vo vlastnych svinstvach , nepustit si to k telu a dokazat, ze Vy to Vasmu synovi nespravite, ze mu budete prikladom!!!!!!
@seemani teoreticky moze byt zaroven v prechode, neviem. Vtedy sa tuez na cas dost meni pohlad na veci vdaka hormonom. Zena je vztahovacnejsia a precitlivela, zvykne reagovat necakane neadekvatne.
dobrý deň, prepáčte, že tu spamujem, ale chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie anonymného dotazníka, ktorý sa týka problematiky týrania, a bude použitý výhradne na účely diplomovej práce https://docs.google.com/forms/d/1p_9aBLpIqXK89o...
@ala2012 mne sa to ešte nestalo ale od včera to asi čaká aj mňa...tie veci čo urobila uz prehnala... nedá sa niekedy aj brat prerusil kontakt s rodičmi ale asi to tak chcú lebo normálny rodič má byť oporou pre dieťa v dobrom aj zlom...ja zas nehovorím ze vrahom napr.ale také zlé veci nerobíme aby im preplo
A to som na nich nedala dopustiť ale asi sa nejaký čas nestretavať je dobré aby sme si každý uvedomili chyby...Aj tak si uz v rizikovej skupine koronavirusu (63r.) tak bude lepšie ked to obmedzime...🤷😒
dakujem vam! mala by si ona uvedomit, ze nikto nebude vecne mlady a vladat, ked bude stara tak bude potrebovat nasu pomoc, ked jej to pripominam, tak vzdy odvrkne, ze odomna pomoc ona nechce, len ci jej pomoze jej drahy synacik aj s jeho zenou...bodaj by.
@ala2012 mila ala drzim palce aby si neskolabovala psychicki,hned utekaj z toho domu,ked aj dogarzonky,vydrzis tych par mesiacov,lepsie ako zit z pijavicou!!karma neni zdarma,ona bude ta,ktora bude klopat na tvoje dvere a prosit o pomoc!neotvorila by som dvere,ona co davala nech potom zne vysledki!drzim palce aby si nasla silu rychlo odist!a podala by som trestne oznamenie!za psychicku ujmu!!!

@ala2012 bola tu tema, uz je zmazana , "moje matka je horší než tchýně", tam bolo podobnych pribehov ako ten tvoj viac ako dost, pisali tam aj zrele zeny a niektore z nich akekolvek vztahy s matkou, ktora im roky ublizovala, obmedzili na minimum, alebo prerusili vobec a sudiac podla toho, co pisali, lutovali len to, ze to nespravili uz skor. Neviem, co chces od nas pocut, ci sa len vyzalovat, ci sa len podelit o to s niekym, kto nieco podobne zaziva...je to smutne, ze su aj taketo matky a nie si sama taky pripad, ale da sa s tym nieco robit, aj ked je to velmi tazke, ked ublizuje clovek u ktoreho sa automaticky predpoklada, ze mysli a kona len dobre.