Nezobrali ma do práce: Ako zvládnuť tlak od rodiny?
Ahojte.. chcela by som sa vyrozprávať.. Mám 24 rokov a nezobrali ma momentálne do jednej perspektívnej a dobre platenej práce.. Na jednej strane aj dobre, na druhej ma to mrzí, pretože také ponuky bývajú len raz za dlhú dobu.. Jednoducho som neprešla niekoľkým kolom, nevedela som urobiť danú úlohu a tak.. Čo ma však sklamalo, bola reakcia rodičov.. Odvtedy sa ku mne správajú hrozne, hovoria mi veci typu, zomrem ako žobráčka a podobne.. Celý život som musela robiť veci podľa nich, ak nie už som nebola hodná lásky.. Nejaká chyba? už som si zničila celý život.. Neskutočne závidím ľudom, ktorí majú doma bezpodmieniečnú lásku, ktorá nie je založená na výkone.. Moje štúdium na vysokej škole bolo založené hlavne na strachu, ak som raz neurobila skúšku už som bola nula, ktorá nič nezvládne.. Jednoducho vždy som musela ísť na 100%, nedajbože by mi niečo nevyšlo.. Na jednej strane si uvedomujem, že dnes problém nájsť dobre platenú prácu ale takáto prístup mi tiež nepomáha
ved ti prakticky len zacal zivot, nechapem tie reakcie rodicov, kolko si uz doma?
@anonym_888ba4 ja mám prácu, ale momentálne som v takej priemernej, kde fakt zarábam priemer..
To ma mrzí, že to zažívaš od rodiny, skús sa od nich trocha odpútať, možno odsťahovať, lebo tie ponižujúce reči ťa budú ovplyvňovať, potrebuješ nájsť ľudí, ktorí ťa budú mať radi takú, aká si, možno to bude kamarátka, priatelia, budúci priateľ. Za robotu sa netráp. Peniaze nie sú všetko. Rodičia tiež nie sú dokonalí, robia chyby, možno chcú, aby si ty dosiahla to, čo sa im nepodarilo.
Juuuj dievčatko máš len 24 rokov. Dobrých príležitosti bude a bude.
Čo by som odporučila je menej info vesat rodičom na nos a oznamovať až veľké zmeny
Máš čas si ešte dorábať vzdelanie, robiť rôzne kurzy a výcviky. Tvoja príležitosť ešte príde. Nenechaj sa odradiť
@anonym_888ba4 ja mám prácu, ale momentálne som v takej priemernej, kde fakt zarábam priemer..
@anonym_autor otázka je, či máš na viac alebo si ťa len rodičia projektujú, aby vykompenzovali vlastné nenaplnené ciele... Každopádne si dospelá, máš 24. Najvyšší čas prestrihnúť pupočnú šnúru, hoci aj s priemerným príjmom. Mám taký pocit, že práve rodičia sú tvoja najväčšia brzda...
@anonym_autor Všetkým dňom nie je koniec.
@anonym_autor odíď od nich čím skôr ak s nimi bývaš, dodrbú ti komplet sebavedomie. Na priemernej práci nie je nič zlé, tobôž na začiatku. Ani VŠ ti nie je k ničomu bez snahy a štastia. Nájdi si podnájom, odsťahuj sa, ideálne ďalej než vedľa do baráku a zariaď si život po svojom. Z toho musíš čím skôr preč, to sú toxickí ľudia.
@anonym_autor no vsak potom nechapem coimvadi amrzi ma reakcia rodicov, jedinesa naucit byt asertivnejsia
"Cely zivot som musela robit veci podla nich". A podla koho robia deti veci? Podla seba detskym rozumcekom? Ty starenka, ze cely zivot 😃 . No ved rob uz veci podla seba, aj vdaka rodicom si dostudovala, zbal svestky a hajde. Mas moznost sa starat sama o seba.
Moja zlatá vekovo mám . dvojnásobok tvojoho veku, a vieš čo v mojej prvej práci som nezarobia v prepočte ani len 80€. Niečo si zapamätaťj:nikto učený zo stromu nespadol. Ešte budeš mať kopec príležitosti . Tak hore hlavu
@anonym_autor mám síce viac rokov, ale toto som mala pri matke. Toľko, koľko mi ona ublížila by asi málo kto uniesol. Ale došla som do bodu, kedy som povedala dosť a odrezala som ju od seba. Teraz mám naozaj krásny a hlavne pokojný život.
Si mladá žena hlavu hore, ešte len náš život pred sebou ♥️
Darmo sa hovorí - rodinu si nevyberieš.
Musis si najst bohateho muza
Z priemeru vieš zaplatiť nájom? Ak áno, odsťahuj sa a nerieš ich. Nájdi si muža (nie chlapa) a ži svoj život
"Cely zivot som musela robit veci podla nich". A podla koho robia deti veci? Podla seba detskym rozumcekom? Ty starenka, ze cely zivot 😃 . No ved rob uz veci podla seba, aj vdaka rodicom si dostudovala, zbal svestky a hajde. Mas moznost sa starat sama o seba.
@anonym_4ba1ce Asi si nezažila takých rodičov
@anonym_autor a kto bude robiť práce s priemernym platom? Aj tie treba , plus si myslím, že muž má byť finančne ťahúň rodiny.
Postupne si rob kurzy, vzdelavaj sa a odputaj sa , čo najskôr od rodičov , keď budeš osamostatnená, menej úplných informácií im dávaj, lebo vtedy už nebudeš musieť. Nie pretrhnúť vzťahy , ale menej a menej , okrajovo a sem tam aj zaklamať.
Si šikovná , ver v seba a nenachaj sa utĺcť do zeme
Nemusis im vsetko vesat na nos. Mas 24, si dospela … mozes zit, kde chces a pracovat aj v priemernej praci…. Len musis dospiet a prestrihnut pupocnu snuru. Ak byvas mimo nich, obmezd sa na debaty o pocasi. Mas len 24 … este x krat zmenis pracu … kvoli 1 neprijatiu sa svet nezruti
Neverím, ze niekto by naozaj chcel priemerné alebo dokonca podpriemerné decko, s priemernou prácou a priemerným platom. To sú len také reči, každý rodič chce, aby jeho dieťa dosiahlo minimálne to čo on, ideálne viac. Kvôli tomu všetky deti tlačia na gymnáziá, VŠ, chodia po doučovaniach, vozia po krúžkoch... robí to tu každá jedna a zrazu aké pokrytecké reči.
@anonym_autor Bezpodmienečná láska je hlúposť, tá patrí malým deťom, nie dospelému človeku. Rodičia sa v Tebe vidia, možno sú ich slová nepríjemné, ale záleží im na Tebe, chcú, aby si bola úspešná a šťastná. Investovali do Teba a chcú, aby si šla stále vyššie a vyššie. Doteraz to robili ony, teraz musíš ísť nahor sama. Tak to, žiaľ, dnes chodí. Dobrá práca = viac peňazí = viac možností = viac šťastia a lepší život.
Neverím, ze niekto by naozaj chcel priemerné alebo dokonca podpriemerné decko, s priemernou prácou a priemerným platom. To sú len také reči, každý rodič chce, aby jeho dieťa dosiahlo minimálne to čo on, ideálne viac. Kvôli tomu všetky deti tlačia na gymnáziá, VŠ, chodia po doučovaniach, vozia po krúžkoch... robí to tu každá jedna a zrazu aké pokrytecké reči.
@anonym_autor Bezpodmienečná láska je hlúposť, tá patrí malým deťom, nie dospelému človeku. Rodičia sa v Tebe vidia, možno sú ich slová nepríjemné, ale záleží im na Tebe, chcú, aby si bola úspešná a šťastná. Investovali do Teba a chcú, aby si šla stále vyššie a vyššie. Doteraz to robili ony, teraz musíš ísť nahor sama. Tak to, žiaľ, dnes chodí. Dobrá práca = viac peňazí = viac možností = viac šťastia a lepší život.
@anonym_63662f ja mám priemerné deti. Obyčajné stredné školy, trojky na vysvedčení a som šťastná. V živote som mojim nepovedala, že z nich nič nebude. A sme šťastní, aj napriek známkam v školách sú to úspešní mladí ľudia, rozumní a praktickí vo svojich životoch. A my sme na nich pyšní. V živote sme s nimi nemali žiadne problémy ani v puberte. Pravidelne s nami komunikujú, pomáhajú aj babke pomáhajú s nákupmi a my sme na nich patrične hrdí.
@anonym_63662f ale takto sa "dieťa" nemotivuje, nepodporuje k lepším výkonom, že ho budú zhadzovať a ubližovať mu tým.
Normálne ma stislo pri srdci. Posielam materské virtuálne objatie.
@tilly krasny komentár, sama by som to lepšie nenapisala.
Autorke prajem všetko dobré v živote ♥️
@anonym_4ba1ce no mozno jej aj VS vybrali...to asi nepoznas...mne povedali, ze nech sa neopovazim odist a ze ked dostudujem, mozem si vybrat druhu, aku ja chcem. Tak mam 2 VS...
@anonym_63662f dobrá práca=viac peňazí= viac šťastia. 🥹 To bol asi pokus o vtip, nie?
@anonym_63662f ty máš tie hodnoty rovnako popletené ako rodičia autorky👍

ved ti prakticky len zacal zivot, nechapem tie reakcie rodicov, kolko si uz doma?