Nezodpovedná babka
Ahojte, ako by ste riesili, keby vam prišla babka strazit dieta a za vasej nepritomnosti, by si bez povolenia dvojrocne dieta vzala do ineho mesta v aute bez autosedacky, lebo tam silou mocou chcela ist? Ďakujem
@dadis ale veď ona ju zavolala domov na chvíľu postrážiť dieťa. a babka sa vzala a odišla s deckom do iného mesta, kde býva. to im mohla rovno povedať: prineste ho sem, mám tu nejakú robotu, postrážim ho u seba doma, nie?
no tak jej teda dieťa nedávaj a zariaď sa sama...veď dieťa si jej dala strážiť ty....len by
som jej povedala že druhá krát bez autosedačky nie....
@panelacikova Vies co, mne je tej svokry luto...pomoze a nevesta sa ide urazit na smrt...ano, ist bez autosedacky je vazna vec, ale ja by som to brala ako svoje pochybenie..ako zodpovedneho rodica..to ze mne moji rodicia strazili dieta - nedovolila by som sa ich obmedzovat, ze ci mozu alebo nemozu niekam odist autom..
@mogaa keby bolo po mojom uz jej ho nedam, ale synacika zlomi, aby jej ho dal
@dadis a chapete ze tam isla pre nepodstatnu vec, ved nemusela tam ist, tak ona si zmysli a kvoli nepodstatnej veci ohrozi jeho zivot …. Preco nepovedala dopredu, ze chce niekam ist?!
Ooo ake su tu vsetky tolerantne zienky 😜
Uplne ta chapem. Ja mam take babky 🤦 silou mocou chcu nech sa deje co sa deje. Chore decko mi vezmu kupat sa na jazero, na zmrzlinou. Tiez bez autosedavky si vyrazili.
Posledne mi kiahnove decko vzali do interieroveho ihriska.
Tak co, stale ste tu, vy tolerantne zienky? 😆
A vzdy spravim 'cirkus' = asertivnu prednasku o zodpovednosti a sebeckosti. A vzdy pridu s niecim novym.
Kecam. Posledne bolo dnes. Vonku 35stupnov a oni s deckom idu na vypeceny sidliskovy festival 🤦
@dkethe no a ako na teketo babky fak?! Sak to je na slahnutie
@dkethe 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Ale vsak oni chceli len dobre ne? Aby sa dieta zahralo, zabavilo, ty nechapava nerozumies ich dobremu umyslu
Alebo! Alergicke dieta na liekoch vezmu na jar strihat stromky.
Neda sa. Furt nieco vymyslia. Chyba kus zdraveho usudku tym starym rodicom.
@dkethe ale tato moja najhorsie je vzdy vsetko myslela dobre a ja som ta krava co neoceni jej super dobre umysle podobneho typu ako u vas
Hej. A este som aj uzkostliva a zla lebo nic 'nedovolim'
@dkethe no ono.... kto nezažije, nepochopí... moja šla raz s otcom a babkou (čiže ex a jeho matka) na jeden pobyt na SK. mala vtedy cca 8 rokov. noc pred odchodom ju asi 4x prehnalo. ráno ostala taká slabučká a smutná, že či vôbec pôjde do bazéna. hovorím, neboj, pôjdeš, ale dnes si slabá a vonku je horúco, ostaň sa hrať na izbe alebo v detskom kútiku, daj si vývar, niečo diétne a zajtra môžeš ísť do bazéna, ak už dnes nebudeš hnačkovať. no ok. tak stará ju vytrepala tiež von, ako aj ty píšeš, na priame slnko (napoludnie bolo v tieni okolo 30) a poobede sa jej vlastný otec smial, že nechce ísť do bazéna. ale ona vážne nechcela, ona mi do telefónu potom povedala, že sa cítila ešte slabá, tak nešla. no čo ti poviem, decko malo viac rozumu, ako oni dvaja dokopy. a to mala 8. keby mala 2, už by som ju im nedala ani pánovi. a ešte večer sa jej smiali, že si nechce vziať bryndzové halušky (v rámci švédskych stolov)... no koniec.
o áno, o úzkostlivosti som počúvala na dennom poriadku. ale že oni rozmýšľali neviem čím.... škoda slov. ako píšem, kto nezažil, neuverí. a čo je perlička, tak babka je bývalá detská lekárka... stačí ti? 🙂
Ty nemas co posudzovat, co je v zivote tvojej svokry podstatne a co nie. Ona je dospely clovek, nie tvoja podriadena ci dodavatel, aby ta mala posluchat a diktovala si jej program. Zelam vam rovnako slusne nevesty, akymi aktualne ste niektore..
Zas tie autosedacky az tak “neprežívajte”. Co maju robit napr. tie matky, co nemaju auto a chodia s detmi autobusom? Bez autosedaciek a pasov…
Ojoj, zle nedobre by som jej naložila
@dadis no co sa tyka maleho tak posluchat musi, lebo rodic a zakonny zastupca som ja nie ona a bohuzial to je fakt, ktory musi respektovat a nie sa stavat do roly, ako keby ona ma snad vacsie pravo rozhodovania ako ja a ako keby mala pravo obchadzat, co ja poviem co sa tyka syna
@dkethe no to asi ta moja svokra je toto, to iste
@panelacikova to je cisty dokaz toho, ze skola vzdelanie a prirodzena inteligencia je nieco rozdielne!!!
No to sa mylis. Milujem tieto zeny, ze ja som matka a kto je viac 🤭😀
@dadis no som urcite viac ako ona, aj zo zakona, aj prirodzene, kedze ja som so svojim synom narozdiel od nej 24h/denne a nech sa skusi so mnou o tomto hadat, nech si to da aj na sud a uvidime 😀 vsak vieme kto je zakonny zastupca a babka to teda neni a urcite nema pravo babka obchadzat rodicov ….
@dadis a myslim, ze keby na tom sude spomenue ze viezla dieta bez autosedacky v aute napriklad, tak by bola rada, ze je rada …..
@dadis tiež som názoru, že matka rozhoduje za svoje dieťa, nie babka. pokiaľ jej dá matka na to "plnú moc" a teda, že jej dôveruje a vie, že babka urobí pre dieťa len to najlepšie, to je OK. ale ak ide o vzájomné naťahovačky a nevraživosť, matka má, samozrejme, jednoznačne právo rozhodovať o dieťati. nie babka.
ono napríklad moja mama je super babka. akože fakt. viem, že všetky svoje vnúčatá zbožňovala, mali aj pravidlá, ale aj lásku od nej a nikdy by neurobila nič nezodpovedné. a raz mi s takým ťažkým srdcom zavolala, že kričala na moju dcéru preto, lebo.... vypočula som ju a povedala: dobre si urobila.
a to isté som povedala aj druhej babke raz, teraz nedávno, keď sa mi posťažovala, že dcéru nie a nie dostať k úlohám (bolo dištančné vzdelávanie a dcéra bola chorá, tak bola u nej sa liečiť, lebo ja som chodila do práce). povedala mi, že jej zakázala mobil. a ja že: dobre ste urobili...
čiže ono to nie je o vyslovene nevraživosti a prvenstve, ale o zdravom rozume.
autorka: no ak by sa nedajbože niečo stalo, mala by poriadny malér....
@panelacikova presne, samozrejme, ak babka dietatu nakaze alebo zakaze nieco v sulade si zdravym rozumom tak nemam nic proti …. Ale aby obchadzala rodicov a to pre to aby vedome dieta ohrozila na zivote a nejaka mudra zienka mi tu este v takomto pripade napise, ze miluje ked sa matka citi ze len ona a nikto viac, to mi pride nahlavu …. Ved tu sa nejedna o to, ze mu povedala nonono lebo skakal v bielych topankach do kaluze alebo čo …. Ale samozrejme vseobecne rodicia su rodicia a su prioritni co sa tyka zodpovednosti za dieta a co sa tyka pravidiel vo vychove dietata a to musia stari rodicia respektovat a nie si robit co chcu bezohladu na nazor rodicov
Babka má aj právo poslať nevestu do prdele keď potrebuje povarovať, to len aby si si tu nehonila ego že ty si matka a ostatní sa majú z toho poskladať. Je xy babiek, ktoré vlastné vnúčatá majú hlboko v paži a ani sa to nesnažia nijako skrývať.
Áno, babka spravila chybu a jazdila s dieťaťom bez sedačky a neupovedomila rodičov. Evidentne chcela spraviť radosť vnukovi a tieto staršie generácie, ktoré nepoužívali autosedačky pretože kedysi neexistovali, to neberú až tak zodpovedne.
Treba si o tom vážne pohovoriť, upozorniť na povinnosť aj riziko jazdy bez autosedačky a nie tu vypisovať a ohovárať ju.
@raffaella no kludne nech ma posle ja tejto uzasnej svokre davam dieta povarovat lan aby bol manzel spokojny, semtam ze ho varuje, keby na poslala do prdele to by bol velmy pekny den ☺️ Ja totiz mam aj mamu, aj krstnu, ktore v pripade potreby nemaju problem povarovat, aj ked potrebujem minimalne …. A to nie je jedina vec, ktori takto poza chrbat, vedome, po svojom urobila a ktora nebola teda zrovna v sulade s nejakym zdravím syna ….
To uz vazne prehanas, ze sud a ze si nieco
viac 😀😀... si jedna sebestredna osoba, co nafukuje chybu, len aby si si zdoraznila svoju vlastnu vynimocnost a dolezitost..mas nejaky komplex z mami tvojho muza ( zeby rivalita?) a mala by si to riesit, lebo ti bude kazit aj vztah medzi vami ako manzelmi. Ta zena tvojho muza porodila a vychovala, dala mu celu svoju lasku, ako davas svojmu synovi ty a ty teraz sa k nej spravas ako k handre. Spravila chybu (za ktoru nesies zodpivednost aj ty, ze si dieta nevybavila autosedackou), namiesto toho, aby si ju slusne upozornila a nabude autosedacku k varovaniu zabezpecila, hras sa tu na matku roka a veducu vesmiru, ktora namiesto vdacnoosti bude svokre diktovat, co je pre nu dolezite a co nie...pekna cesta k tomu, aby ta manzel poslal s takym spravanim k jeho mame do teplych krajin...

Podla mna tvoja chyba. Nechas dieta bez autosedacky. Ako mala asi babka tu autosedacku zohnat? Moji rodicia mali vzdy autosedacku, bez nej som im dieta nedala (to je vec par sekund prehodit z auta do auta) Od cca 3 rokov mali v aute 2 podsedaky, co si potom uz sami kupili. Akoze sorry, za dieta si zodpovedna ty, ich generacia vozila deti bez autosedaciek, dokonca za mojho detstva niektore auta vzadu nemali pasy, a aj ked mali, nebola povinnost sa vzadu ani priputat... tak asi tak..namiesto chrlenia hnevu na nich, sa hnevaj na seba, ze si ich nepoucila a nevystrojila si dieta tak, ako si mala...a nemuselo ist iba o navstevu mesta, ale mohli ist ja na pohotovost, alebo nieco surne vybavit..