Nezodpovedná babka
Ahojte, ako by ste riesili, keby vam prišla babka strazit dieta a za vasej nepritomnosti, by si bez povolenia dvojrocne dieta vzala do ineho mesta v aute bez autosedacky, lebo tam silou mocou chcela ist? Ďakujem
@dadis pockat, to akoze ked porodila mojho muza, tak ma za to pravo moje dieta vedome ohrozit na zivote poza moj chrbat a ja jej mam za to este podakovat ci ako? A povedat jej ale ved vobec nevadi obchadzajte ma a robte poza moj chrbat dalej veci, ktorymi moje dieta ohrozujete, to je v poriadku, tak je to spravne akože? 🤦♀️ Tak pokial ma manzel posle do teplych krajin, za to ze mi vadi, ze nase dieta ohrozila na zivote tak nech sa paci ….
@au1994 a podla tu jednej osobky ste asi zakomplexovana potom aj vy 😃 lebo vsak co urobila babka chybu a co akoze 😃 tvarme sa ze je to ok
@dadis ty si uplne mimo 🤦🏼♀️ Ked sa raz dohodla so svokrou, ze bude s dietatom doma, nechapem preco by mala nechavat autosedacku :D a sebestredna a zakomplexovana tu bude asi svokra autorky kedze potrebuje za kazdu cenu robit veci poza jej chrbat a po svojom. Ty budes tiez jedneho dna uzasna svokra, ak uz aj nie si. A ano vo vztahu k dietatu nie je nikto dolezitejsi ako matka a otec a nikto nema pravo robit veci proti ich voli a poza chrbat. Kebyze mam muza kt by v takomto pripade obhajoval svoju matku, tak ho poslem doprdele, nech ide k mamicke byvat a nie ze by som sa bala, ci ma nahodou neopusti ak nebudem jeho matku posluchat a nenecham ju robit s mojimi detmi co sa jej zachce.
Rozhodne to nie je ok. Pokiaľ sa rodič nemôže spoľahnúť na starého rodiča, že s ním bude dieťs v bezpečí, stretávanie by som ako rodič umožnila len pod mojím dohľadom. A tak by som to aj starému rodičovi v kľude vysvetlila.
Si hystericka a maximalne prehanas..ale ved, ked su o tom presvedcena, ze vedome tvoje decko ohrozila, pokojne na nu podaj trestne oznamenie 🤭
@natalala presne!!! To bude asi nejaka taka svokra ako pises, inak mi tie nazory dojdu fakt mimo v pripade, ze by to tak nebolo 👍
Jasne, svokra 😂😂.. nie som svokra, ale ani premotivovana mamicka 😂😂😂
@au1994 nad tym presne uvazujem, ze uz ju nenecham so synom samu, najma preto, ako som pisala vyssie, ze to nie je prvykrat a stale horsie a horsie
@au1994 presne, ked niekto vnima mamicku, ktora je za vozenie dietata v autosedacke (co je pre dieta bezpecne a zo zakona povinne) ako premotivovanu uz to vypoveda o danej osobe svoje 😉
@au1994 ... ze pokuta ju naucila ? Na jednej strane chapem autorku, ze je nastvana, ale na druhej strane.... ta starsia generacia nepouzivala tak casto autosedacky, ak vobec nejake mali. Ano viem, ze doba sa zmenila a teraz je to povinne, ale vsetko sa da aj slusne povedat a nabuduce uz dopredu pripravit preistotu tu autosedacku. 🙂
@bessie12 moja mama ma 57 (cize je vo veku autorkinej svokry, rovnaka generacia) a v zivote by ju nenapadlo vozit moje deti bez autosedacky. To nie je o veku, ale o mentalnej vybave asi alebo co 🤷🏼♀️ Tiez som za slusnu komunikaciu 1x, 2x, ale autorka pise, ze uz niekolkokrat svokra urobila vylozene nieco opacne ako sa dohodli a toto bol uz iba zlaty klinec.
@bessie12 nehnevaj sa, ale to čo je za výhovorku? Ak by dostala ,,len” pokutu, to by bola ešte šťastný človek, že ju naučila pokuta a nie autonehoda, pri ktorej prišla o vnúča. To, že staršia generácia nebola zvyknutá na autosedačky? Veď tá povinnosť je tu už pekných pár rokov, ak svokra nemá 70, nechápem, čo vôbec riešime. Ak by ti povedala, že nikam nepôjdu a budú doma, tiež by si autosedačku nechystala. Mimochodom, aký je problém zavolať, že si to rozmysleli a či im vedia doniesť predsa len tú autosedačku? To by bolo oveľa zodpovednejšie ako sadnúť s dieťaťom do auta a riskovať bez vedomia rodičov.
@natalala ved ja ju neospravedlnujem, ze to co urobila je spravne. Ano pochybila, to nepopieram. Tak ked si neda povedat, tak to ma proste v povahe asi. Alebo robi napriek, aby potom potom vyzerala ako ta "nevinna". Nevidime do ich rodiny, takze ja nebudem sudit.
@au1994 Aka vyhovorka ? Ja viem, ze vselico sa mohlo stat, ale nastastie sa nic nestalo. Nieco take sa stalo prvy a dufajme, ze aj posledny krat. Nabuduce by som jej dopredu povedala, ze ak niekde pojde, tak nech vytiahne tu autosedacku. Mna to obchadza. Ja svokru mat nebudem. Co je na jednej strane skoda, lebo rada by som spoznala matku mojho priatela, ale na druhej strane aspon nemusim nic riesit so svokrou.
Jasné....ale keď ti treba dieťa postrážiť a povarovať, vtedy je dobrá aj svokra....Na akú riť si jej ho dávala, keď ju tak neznášaš? Aby si mohla na koňa vypisovať a sťažovať sa?
@mandarinka555 ako som spominala vyssie, nepotrebujem ju, davam jej syna, lebo manzel chce aby ho niekedy mala ….
@au1994 moja matka má 76 a otec čoskoro 79, ale obaja vedia napriek pokročilému veku už niekoľko rokov, že autosedačka je povinná... súhlasím, toto je o hlúposti danej svokry, nie o "staršej generácii"...
Mama nemama, uz nikdy by som jej dieta nezverila a trvalo by, kym by som sa „ odzurila“ a zacala sa s nou bavit. Presne taky pripad nam hovorol instruktor v autoskole. Jeho znami - viezlu 4-rocne vnuca bez sedacky len 50 metrov k inemu domu. Narazilo do nich ine auto, chlapec neprezil.
Je to hrozna debilnost, ignoracia abarogancia matky.
No nedala by som jej dieta. Oni maju blbe nastavenie - joij ved ani vy ste ziadne dedske sedacky nemali a ste tu!
Lenze ti, ktori su koli tomu mrtvi sa tazko ozvu, vsak?
Poslala by som jej video simuláciu nehody, kde dieťa nie je v autosedačke. Ona môže jazdiť bezpečne, ale nikdy nevie na akého kaskadéra na ceste narazí a odserie si to dieťa. Že šla do iného mesta by mi nevadilo (ak by som výslovne nebola proti), aj keď aspoň sms oznámenie by poslať mohla. To so sedačkou by ma nenormálne naštvalo.
@heleninamama 😂😂😂
tak ak strazila tvoje dieta s tym,ze ste sa dohodli,ze nema ist do toho mesta a napriek tomu sla a este bez autosedacky (co je naozaj velmi nezodpovedne),jedine riesenie je,jej uz dieta nenechat strazit...to co bolo uz nevyriesis a myslim,ze je aj zbytocne sa za to hadat,staci povedat,ze bolo nezodpovedne od nej zobrat dieta v aute bez autosedacky..
a ako je vzdialene to mesto?
@pipistrel13 20km je to mesto od nasho
@dadis moji chodia ku svokrovcom. Vzdy mi povedia, co planuju. Ak potrebuju, nechame im aj sedacky. Al vzdy sa opytaju. Citas ten rozdiel? Raz m8 jeden hasic hovoril, ze najhorsie je, ked pri nehode umrie, zrani sa dieta. Ze place. A zuri, ked vie, ze nebolo v sedacke. Ja som sla predpisovo a skoro ma zabil keket, co predbiehal bus. Minule ma skoro sundal debil, co mi nedal prednost z vedlajsej. Ledva som to dala. Ja deti zapinam aj na 300m po dedinskych uliciach. 2r dieta pas bez sedacky pri mensom brzdeni akurat tak priskrti. Ine je dat decku cokoladu pred obedom, ci zmrzku na obed, ine ho vedome ohrozit. Dopriala by som jej min pokutu.
to je privelmi daleko bez sedacky...nechcem tym povedat,ze ak by bolo blizsie je to ok,ale my napr.byvame,ze sa spajaju dediny,tak ak by presla takym sposobom este dajme tomu,ale ist v rychlosi 90km/h bez sedacky s tak malym dietatom,to teda fakt prehnala
@belllinka ked autobus jebne celne do citroenu c2, kto v nich zarve? V autobuse sa docramaju. Sofer mozno skonci na skle. Co v aute? Minimalne si povedz, keby ju zastavia pilisi, kolko lizne starka pokutu? A hovorim, keby silnejsie pribrzdi, pas ho akurat cez krk zaskrti. Diky, brona.
Autorka, podľa mňa veľmi prehanas. Keď máš so svokrou taký ooobrovsky problém, tak jej dieťa nedávaj a nevyhovaraj sa na manžela. Stráž si svoje dieťa sama. Kebyže naozaj nechceš tak jej to dieťa nedáš.
@panelacikova no nieje predvidava,u ans vzdy je sedacka nporudzi,nevies co sa moze stat,ci decku nieco ,ci babke a ci nebude musiet bezat na pohotovost.Namiesto stazivania a ohovarania babky by som jej radaej kupil tu sedacku a bude pokoj.
Ze "ved isla opatrne", a keby do nich niekto vrazi? Ona by mozno prezila ale dieta by nemalo sancu, aj keby isla 30km/h. Urcite by som po tomto uz nedala strazit.

Moja babka po tom, ako vedela dva mesiace dopredu, kedy ma k nej naši dajú na prázdniny, si nevybavila v práci voľno, posadila ma ako 4-ročnú na bicyklík s pomocnými kolieskami a hybaj 4 km k nej do práce po frekventovanej hlavnej. 🙈😂 Na druhý deň som už mala po prázdninách, lebo nabehla mama, keď som jej to celá šťastná oznámila v telefóne, že som šla na bicykli po ceste k babke do práce a narobila s babkou taký cirkus, že odvtedy chodila na prázdniny za mnou už len ona k nám. 🤷🏻♀️😂