icon

Nezodpovedná babka

5. aug 2022

Ahojte, ako by ste riesili, keby vam prišla babka strazit dieta a za vasej nepritomnosti, by si bez povolenia dvojrocne dieta vzala do ineho mesta v aute bez autosedacky, lebo tam silou mocou chcela ist? Ďakujem

Strana
z5
belllinka
6. aug 2022

@ukulela cize vlastne v autobuse je to podla teba pre decko bezpecnejsie na sedale bez pasu len tak, ako v aute priputane ale bez sedacky

panelacikova
6. aug 2022

@belllinka ja ak som bola nútená ísť niečím, čo nebolo vybavené sedačkou alebo pásom (autobus, taxík), tak 2-ročnú som si dávala na kolená, ja som sa svojimi nohami alebo kolenami zaprela o predné sedadlo a jednou rukou som dieťa držala okolo pásu a druhou som jej držala opretú hlavu o mňa. nikdy som si ju neposadila vedľa seba len tak, že však sa nič hádam nestane. a vždy som mala obavy z danej jazdy (hoci to bolo fakt možno 5x dokopy a na naozaj bezpečných cestách - žiadne rokliny, stĺpy, ba dokonca obmedzené rýchlosti), a bola som rada, keď sme dorazili. pretože si pamätám tú nehodu autobusu v chorvátsku, kde narazil do stĺpa a kopa mŕtvych... je to nebezpečné. veľa autobusov už je vybavených aj bezpečnostnými pásmi, len ľudia nie sú zvyknutí ich používať. na diaľkové spoje na to niektorý prepravca upozorní, niektorý nie... no je to také o ničom. určite by som to premýšľala dať do zákona, byť na mieste niekoho z parlamentu :(

0kristina0
6. aug 2022

Po tomto by u mna skoncila a dieta by som jej nezverila. Uplna strata dovery, aj napriek tomu, ze vedela, ze si to nezelas ta neakceptovala. Nedajboh by mali nehodu, tvoje dieta mohlo zomriet. Letelo by v aute ako handrova babika. Cele zle, svokra to dojebkala. Nedavno nam vbehlo do cesty auto, muz musel prudko zabrzdit. Ja som sedela vzadu nepriputana, nieco som si vtedy hladala v batohu. Muz isiel 40 a ja som letela dopredu do jeho sedadla. Dcera vedla mna priputana v sedacke, nechcem si predstavit co by to urobilo s nou keby neni priputana. A to sme isli pomaly. Medzi obcami je povolena 90. Tam uz ide o zivot dietata.

aurora33
6. aug 2022

@0kristina0 v predchádzajúcich príspevkoch autorka píše, že svokra neustále koná proti jej vôli, čiže podľa mňa je skôr chyba autorky, že aj napriek tomu jej dieťa neustále dáva strážiť.

zdenkastanka
6. aug 2022

Ani tu nejdem písať ako velmi by nas to nastvalo...
A ak svokra strazi tvoje dieta castejsie, popripade ho vozi v aute, treba zaobstarat druhu autosedacku.svokrovci tiez maju 2 autosedacky pre našich chalanov .(mladsieho vozia veeeeelmi zriedka - vzdy len so mnou, starsi ide obcas cez vikend na 1 noc k nim...)prehadzovat stale ich nemienim .
Bez autosedacky NO GO ani len 100m do obchodu .. a priputat dieta pásom auta vzadu to je tiez velmi nebezpečné. ved to dieta je maličké na taky pas.urcite mu to slo kdesi cez krk, boze ani si to nechcem predstavit co vsetko sa mohlo stat.svokre by som RIADNE VYČISTILA ZALUDOK a moze dakovat bohu a vsetkym svatym ze sa malemu nic nestalo .a len by skusila hrat na city alebo sa vyhovarat, by som jej pustila videa z crash testov autosedačiek, popriade co sa deje v aute aj pri mensom naraze bez autosedacky.

panelacikova
6. aug 2022

@0kristina0 tiež som mala nehodu v 40 km rýchlosti. bola som pripútaná a bola som vodič. keby nie pásu, tak prerazím hlavou predné sklo alebo si ju tam minimálne pootĺkam. človek si myslí, aká je to pomalá rýchlosť, ale nech si to skúsi aspoň na trenažéri, čo to urobí v prípade nárazu :(

panelacikova
6. aug 2022

@aurora33 píše aj, že jej muž svokre nežne dohovára a ona potom sľubuje, ako to už neurobí alebo ako nebude robiť veci, ktoré nie sú OK. a potom to znovu urobí. zrejme aj autorka dávala "šancu", toto by bola posledná kvapka, byť na jej mieste.

ukulela
6. aug 2022

Pozri, ak to ma v tvojich ociach ospravedlnovat nepouzitie sedacky, lebo autobus ich nema, tak sa nemame o com bavit. A ano, aj vbusoch by mali byt pasy. V niektorych aj su. Ked bol moj muz maly, sli so svokrom a bratrancom v aute. Bratranec nejako vypadol v zime v krizovatke z auta.... pasy vzadu neboli, detska poistka tiez. Posuchal sa po zemi v oteplovackach.... dnes by ho pri aktualnej premavke v tej krizovatke preslo auto. Tolko k porovnavaniu, ako niekedy sedacky neboli a prezili sme.... moje decka bez sedacky v aute nechodia. Ako som pisala, hovorila som s hasicom, ktoryuz par nepeknych nehod aj snasledkami " sedacku netreba" zazil.
@belllinka

ukulela
6. aug 2022

@belllinka a este raz, ked priputas dieta , 2 rocne dieta, bez sedacky, pas mu pojde rovno cez krk. Pretomaju vacsie deti aspon podsedak zabrzdi v 40ke a uvidis, co pas urobi s detskym krkom. Neporovnavame tu naraz busu do stlpa, ale svokrin argument, ze sla bezpecne.... no medzi mestami sla minimalne 70-80. Ak by musela zabrzdit, to dieta pridusi. Stojim si za tym.

belllinka
6. aug 2022

@ukulela ja nebagatelizujem pouzivanie sedacky, ale potom sa v mhd po Bratislave vozi milion krkavcich matiek v autobusoch lebo nemaju k dispozicii svoje auto

ukulela
6. aug 2022

@belllinka nie, nepouzivas spravne prirovnanie. A raz he sedacka v aute povinna, tak nevymyslam argumenty .. ani pasy neboli pred X rokmi povinne a dnes nik nepochybuje, ze zachranuju zivoty.

dadis
6. aug 2022

@ukulela Inak ja som vobec nespochybnila dolezitost tej autosedacky..ale chyba matky, ze babke ju nenabalili..

maciatkolulu
6. aug 2022

Prepáč, ale normálne sa smejem cez slzy. Škoda, že nečítame, čo svokra. Ci si jej zakázala ísť k nej, tipujem, že sa chcela pochváliť deckom. Každopádne bez sedačky, by som sa aj ja nahnevala, ale ako písal niekto v úvode, normálne povedať, vysvetliť a život ide ďalej. Ale ty tu kopes, bozkami, rúčkami, ako rozmaznané, soplave decko. Ja mam malého syna a dcéru, čo v septembri bude rodiť. Budem sa snažiť byt dobrou babkou, budem akceptovať dcéru, ale ty kokos, ak by mala robiť takéto scény ako ty, aj kebyže to je moja vlastná dcéra a nie nevesta, tak by som na dlhú dobu prerušila kontakty. A podľa toho čo píšeš, tvoj vzťah s mužom tiež nič moc. Bacha, keď bude ex, bude mať dieťa aj s babkou, kľudne aj týžden a budeš sa môcť aj na hlavu postaviť, navyše decko nebude malé stále, budeš potrebovať aj ty pomoc, prázdniny atď. Nehovoriac o vzťahu babka, vnúča. Kľudne to všetko poser. Snaž sa, si na dobrej ceste👍🤪. A to, že budeš mať snáď nevestu aj ty, vieš ako sa tu často spomína karma🤣🤣🤣🤣. Veľa zdaru

laila22
6. aug 2022

Pozri ty to tu nevyriesis. Musíš to riešiť so svokrou a s mužom. Tvoj muž dal dieťa, svojej matke aj bez autosedačky, lebo ona urobila smutné oči? Babičke by som dopriala pokutu od policajtov a urobila by som dobrý bengal, aby si zapamätali, že to bolo posledný raz.

aurora33
6. aug 2022

@panelacikova nežne dohovára :D no zrejme to nefunguje. Však dám dieťa, dám sedačku a hotovo. Alebo nedám dieťa. A nebudem sa zbytočne rozčuľovať.

avanka
6. aug 2022

@bbebe a prečo by mali sedieť doma? Manželovi rodičia mali naše deti celý minulý týždeň a veru sa nám nespovedali,kam ich berú..boli na turistike,vlakom,na kúpalisku..načo? My sme šťastní,že sú deti s nimi,že sa im venujú a chcú,aby sa mali dobre..plno im dôverujem a teším sa,že chcú s nimi tráviť čas..keby šli aj na mesiac.
Nerob to,že nedáš...este to budeš ľutovať..radšej sa posaďte a vysvetlite si,že treba sedačku,buď jej na tú dobu dajte svoju alebo kúpte nejakú..je to o komunikácii, občas človek urobí chybu a neuvedomí si ju...
Vnúčatá potrebujú starých rodičov..

bbebe
6. aug 2022

@avanka ja to asi beriem podla seba. Ja mam takych rodicov a svokrovcov ze by som ich nepustila ani na vedlajsiu ulicu. Nie to este do ineho mesta bez sedacky. matka proste musi vediet kde ma 2 rocne dieta

panelacikova
6. aug 2022

@aurora33 pozri sa na situáciu takto. ja sa s ex-matkou nejak nemusím, napokon, dosť sa pričinila o rozbitie vzťahu. ale ak jej dám dcéru, nikdy by si nedovolila sadnúť niekdam do auta bez autosedačky (hoci faktom je, že robí iné hlúposti, ale tu by si uvedomila, že je to životu nebezpečné). tým, že nejazdí, tak to ani nehrozí. ale raz jej tam prišla dcéra so zaťom, keď tam bola moja a premýšľali, že sa presunú tiež o cca 20 km ďalej, od babky k nim. no nemali sedačku, tak šli sami. na druhý deň sa vrátili so sedačkou a šli potom všetci spolu. pani svokra autorky nepotrebovala nevyhnutne ísť domov, nešlo o život, nemala to robiť. autorka nemohla predpokladať, že keď sa dohodli na strážení u nich doma, že svokra sa vezme aj s malým a presunie sa o 20 km ďalej.... ja by som to teda nepredpokladala.
tiež sa mi stalo, že som nechávala dcéru opäť tam a jej otec, čiže ex ju chcel niekam vziať, ale v danom čase tam nebol práve. tak mi zavolal, nech vyložím sedačku u jeho mamy, pre to a pre hento... jednoducho komunikácia je základ. svokra mala zavolať autorke, čo plánuje, tá ju mala stopnúť, že je to nebezpečné, ale že nabudúce jej nechá sedačku a môžu sa presunúť...

panelacikova
6. aug 2022

ženy, u vás niektorých je tak neskutočne vidieť, že nemáte ani potuchy, akí vedia byť nezodpovední rodičia či svokrovci. jasné, že neriešim, kde majú rodičia alebo svokrovci práve teraz moje deti, pokiaľ viem, lebo ich dobre poznám, že sú maximálne zodpovední a viem, že dajú na deti poriadny pozor a budú ich život a zdravie chrániť (jasné, stať sa môže, sú to deti, ale zodpovední starí rodičia jednoducho nebudú robiť veci také, aby ich ohrozili). keby ste poznali aj nezodpovedných starých rodičov, inak by ste zmýšľali 🙂

aurora33
6. aug 2022

@panelacikova takže kebyže viem, že mám nezodpovedných svokrovcov, jednoducho im svoje deti nedávam.

sono2
6. aug 2022

Ono zodpovední ľudia sú stále rodičia.
A teda moja mama je jedna inteligentná žena a s týmto nemám problém a ani také veci nemusím hovoriť, sama sa ma opýta, či môžu deti tam alebo inam, myslím situáciu, ako tvoja.
Svokra obdobne.
Nikto by si toto nedovolil.
Určite vysvetliť

ljzozv
6. aug 2022

Odmyslím si, že nemala autosedačku. To bola chýba o Tom potom.
Ale autorka si jednoducho myslí, že iba ona jediná má svoju pravdu a všetci ostatní nič nevedia. To že má svokra iný názor ako ona,.predsa neznamená, že svokrin názor je ten zlý. Autorka je matka dieťaťa a iba ona jediná rozhoduje o Tom, čo je správne a čo nie. A jednu stranu je to v poriadku, ale presne ako vyššie bolo napísané, môže.sa.stat,.že sa rozvodie (hádky s manželom k tomu môžu vyústiť) a vtedy už autorka nebude mať dohľad nad všetkými situáciami, keď bude syn u otca.
Takže trochu nadhľadu by nezaškodilo a nechať občas svokru aj dýchať. A napríklad občasná čokoládka na večeru dieťaťu neuškodí. Lebo mne to príde už takto vyhrotene.
Mimochodom ak som dobre čítala, svokra chcela ísť v ten deň tam, ale nevesta jej to zakázala. Čiže sa mala nevesta rovno zariadiť po svojom a vyriešiť to iným strážením 🤷‍♀️

autor
6. aug 2022

@maciatkolulu ja si práve myslím ze ja som karma mojej svokry, lebo ona ma s tou svojou taky vzťah, ze ta sa chudera ani škaredo pozrieť nemoze, takze karma ano, ale ja som asi jej si myslim, aby videla aké to je, ale stále si ona dovoľuje 100x viac ako si môže jej svokra k nej chuderka

autor
6. aug 2022

@panelacikova presne presne!!!

ukulela
9. aug 2022

@dadis chyba babky, ze ju nepytala. Neavizovala, ze chce ist ku nej domov 20 km resp matka tusim povedala, nech nejde. Ak ozaj sla 20km kvoli nejakemi ihrisku mozno, alebo co, je to vrchol nezodpivednisti. Ano, zrejme je tam narusena komunikacia, ale toto sa nerobi. Nie bez vedomia, ale proti voli matky odtrepat aohrozit dieta.

Strana
z5