Nezodpovedný partner. Niekedy je ľahostajný, inokedy sa postará
Ahojte ženy, chcela by som vedieť, ako vnímate mužskú nezodpovednosť. Môj partner podniká v autodoprave, nemá režim, jeden deň pracuje do 22:00 a druhý deň spí, alebo nejak inak "relaxuje." To by bolo v poriadku, no vadí mi, že si napríklad v strede týždňa otvorí fľašu vína(väčšinou to neskončí pri 1) a nasledujúci deň celý preleží, lebo vie, že ho nečakajú žiadne povinnosti. Niekedy nepil vôbec, ak áno, do takého vzťahu by som neišla. Veľa krát niečo sľúbi a potom sa vyhovorí, lebo si uvedomí, že sa mu nechce. Sú to maličkosti, napríklad že sme boli dohodnutí na nákup, alebo do kina, no už sa stalo aj pri vážnejších veciach, že to odvolal, buď kvôli tomu, že prehodnotil dôležitosť udalosti, alebo kvôli tomu alkoholu...Neskutočne ma to vytáča, no on mi tvrdí, že si všetko beriem príliš k srdcu, alebo že preháňam. Na druhej strane sa o mňa stará, je zodpovedný čo sa týka financií, rodiny, nikdy nič nechýbalo, čo je treba vybaví, keď ho poprosím nakúpi, pomáha aj mojim rodičom. No potom príde skrat a zostane ležať v posteli, odvolá všetko čo bolo v pláne, vypne si telefón a mňa ide v robote rozdrapiť lebo sa mu neviem dovolať ak niečo potrebujem. Niekedy mám pocit, že ho vôbec nepoznám, milujem ho, ale vadí mi tá ľahostajnosť. Mňa rodičia vychovávali veľmi prísne, povedala by som podľa pravítka, hlavne otec . Tieto návyky som si samozrejme preniesla aj do dospelosti. Občas mám dojem, že som aj ja prílis prísna voči ostatným ľuďom a hlavne voči partnerovi, uvedomila som si keď ho raz "prešla trpezlivost" a vykričal mi, že on nikdy nebude ako môj otec. Uvedomujem si, že v niektorých veciach som príliš zásadová, snažím sa na tom pracovať, no on je paradoxne človek bez pravidiel, nemyslím morálnych a etických, ale skrátka si z ničoho nerobí hlavu, dáva si záležať len na veciach, na ktorých záleží jemu, hlavne ak ide o peniaze alebo biznis, opakovane robí veci ktoré ma rozčuľujú, asi chce aby som si na to zvykla :D
Dieťa zatiaľ nemáme, on veľmi chce, no bojím sa, že ak by prišli deti,, rodina atď., prenesie si tieto pre mňa nepochopiteľné návyky aj do budúcnosti bezohľadu na vážnosť situácie.
Prosím Vás povedzte mi svoj názor na vec, Váš pohľad na túto situáciu, ako je to s Vašimi muži, čo všetko a do akej miery ste ochotné tolerovať?
@icegirl Tvoj priateľ je alkoholik už teraz. Len alkoholik pije sám, veľa naraz (alebo stále po malom množstve) a hlavne tak, že mu to ovplyvňuje bežné fungovanie. A v prípade závislostí nemôžeš urobiť nič pokiaľ on sám nebude chcieť. V prípade závislosti (relatívne akejkoľvek) nejaké to pochopenie a tolerancia sú presne tým, čo závislého utvrdzujú v tom, že "on to má ťažké" takže je ok to ventilovať danou "zábavkou". Jedinou možnosťou je ultimátum - liečenie alebo xy. Závislý človek neprestane len tak. Potrebuje odbornú pomoc - ale iba ak má vôľu, inak je to k ničomu. Mnohí závisláci sa šli liečiť až keď stratili rodinu, prácu alebo dostali jasnú poslednú výstrahu "ešte raz a končíme/končíš". Niektorí sa nepreberú ani tak. A tvoj chlap dostal "kvapky", že to je pre teba až moc a dávaš spiatočku....a on sa zľakne....a za pár hodín pokračuje ďalej a pošle d*bilnú sms "sorry pil som". Takto vyzerá láska k alkoholu, nie k žene.
Daj vedieť ako si sa rozhodla
Ahojte dievčatá. Po včerajšku som sa aj napriek môjmu hnevu rozhodla prijať pozvanie na večeru. Prehodnotila som situáciu a prestala sa jedovat. Normálne som si povedala, okej podala som mu pomocnú ruku, ak si mysli že pomoc nepotrebuje, je to už len jeho problém a ja si život zariadim po svojom aj napriek všetkému peknému v našom vzťahu. Tento krát som teda nechala hovoriť jeho, sám sa rozrozpraval o tom, čo predchádza týmto situáciám a priznal že ma problém, že ho chce riešiť a chce, aby som ho v tom podporila.. na jednej strane ma potešil, na druhej neviem čo si mam myslieť. Fakt mám pocit, že čím viac som do neho hučala, tým duplom to spravil zase. Netrúfam si povedať, či dodrží čo sľúbil, snáď si vstúpil do svedomia a uvedomil si vážnosť situácie do ktorej dohnal seba aj náš vzťah...
Ešte by som chcela dodať, že som rada, že som sa rozhodla požiadať vás o radu a že som si stala za svojim. Nie-nie je normálne riešiť problémy takýmto spôsobom a určite to hranici s alkoholizmom. Žiadny z jeho argumentov prečo sa tak nalieva ma nepresvedčil o tom, že je to správne riešenie, resp primerane k jeho veku. Na koniec rozhovoru som mu povedala, že ak dodrží čo sľúbil, som za spolocne bývanie. V opačnom prípade to fungovať nebude.
@icegirl obdivujem ta mas odvahu, budes to mat tazke to urcite vies, neorestane pit zo dna na den, takze si myslim, ze si s nim este uzijes svoje a to potrva nejaky cas kym prestane - ak prestane, ja by som z toho urcite vycuvala, lebo takych pripadov poznam vela. Drzim palce aby si to vydrzala a zvladla.
Držím Ti palce aby Vám to vyšlo, u môjho otca to tiež začínalo s pohárikom sem tam... Nakoniec ostal žiaľ len on a pohárik. Sama píšeš že stracaš istotu. My sme s manželom tiež úplne odlišné povahy, vlastne podľa zverokruhu by sme vôbec nemali byť spolu. Tiež mám rada veci podľa pravítka, ale teda za 13 rokov čo sme spolu sa sám doma neopil. A s vybitým telefónom to sa deje u nás často, a tiež mi to vie zdvihnúť tlak. Čo už nikto nieje dokonalý 😊
@rybkoava ďakujem ti, naozaj neviem čo si mám myslieť, chcela by som, aby to bol len nejaký skrat. Deň za dňom si ale uvedomujem (aj napriek tomu že je momentálne všetko v poriadku), že takéto veci dokázu naštrbiť môju dôveru, hlavne keď sa to deje opakovane. Moja mama hovorí, že väčšina mužov si z ničoho nič nerobí, že rozmýšlajú inak ako ženy, že máloktorý si uvedomuje následky svojho konania a aj keď oľutuje, čo spravil a prizná, že sa nezachoval správne, za 5 minút na to zabudne. Je zaujímavé počúvať a čítať rôzne príbehy od rôznych žien...Mne toto zatiaľ pripadá ako nejaká fáza, alebo protest, neviem. Nechávam čas plynúť a uvidíme. No uvedomila som si, že je medzi nami veľmi tenký ľad a nie som si istá, či viem s takým človekom fungovať
@icegirl ahoj, tvoj priatel s alkoholom problem ma, tu nic nehranici s alkoholizmom, on alkoholik je..najvacsi problem je, ze ty mu chces pomoct, ale, bohuzial,pomoct si moze len on sam, nie ty, nie ktokolvek..ak ta mam naozaj rad, tak moze na urcity cas s pitim prestat- NA URCITY CAS! ale nikdy s tym neskoncuje, a je uplne jedno,ci bude abstinovat 2 mes.alebo 2 roky
na vsetko vzdy existuje riesenie, kazdu zavislost mozno prekonat, ale dotycny musi chciet sam
a chciet sam znamena,ze rozhodnutie prestat pit urobi nezavisle na tom, co mu povies ty- co by v praxi znamenalo, ze by s pitim prestal preto, ze by si uvedomil, ze straca sam seba a ze takto zit nechce..caka ta s nim vela smutku a bolesti- zrejme nedokazes vztah este ukoncit, rozhodne vsak s nim nemaj dieta..ked s nim zacnes zit, pochopis, o com spoluzitie s takymto muzom je, lebo som si ista, ze cochvila to s nim budes riesit opat- pretoze z toho co pises( z jeho vyjadreni) si on vobec nepripusta,ze ma problem, len hovori to, o co chces pocut, a takto sa problemu s alkoholom nezbavi
a este by som ti rada poradila, ze to, co ty vidis, ako " nejaku skusku, alebo protest"- je tvoj priatel taky,aky v skutocnosti je- skuska a protest je to, co si prajes vidiet ty, ale ralitu to nijako nezmeni

@icegirl hlavne si ty neznic zivot, evidentne mu to za to nestojis