icon

Nezodpovedný partner. Niekedy je ľahostajný, inokedy sa postará

icegirl
28. feb 2019

Ahojte ženy, chcela by som vedieť, ako vnímate mužskú nezodpovednosť. Môj partner podniká v autodoprave, nemá režim, jeden deň pracuje do 22:00 a druhý deň spí, alebo nejak inak "relaxuje." To by bolo v poriadku, no vadí mi, že si napríklad v strede týždňa otvorí fľašu vína(väčšinou to neskončí pri 1) a nasledujúci deň celý preleží, lebo vie, že ho nečakajú žiadne povinnosti. Niekedy nepil vôbec, ak áno, do takého vzťahu by som neišla. Veľa krát niečo sľúbi a potom sa vyhovorí, lebo si uvedomí, že sa mu nechce. Sú to maličkosti, napríklad že sme boli dohodnutí na nákup, alebo do kina, no už sa stalo aj pri vážnejších veciach, že to odvolal, buď kvôli tomu, že prehodnotil dôležitosť udalosti, alebo kvôli tomu alkoholu...Neskutočne ma to vytáča, no on mi tvrdí, že si všetko beriem príliš k srdcu, alebo že preháňam. Na druhej strane sa o mňa stará, je zodpovedný čo sa týka financií, rodiny, nikdy nič nechýbalo, čo je treba vybaví, keď ho poprosím nakúpi, pomáha aj mojim rodičom. No potom príde skrat a zostane ležať v posteli, odvolá všetko čo bolo v pláne, vypne si telefón a mňa ide v robote rozdrapiť lebo sa mu neviem dovolať ak niečo potrebujem. Niekedy mám pocit, že ho vôbec nepoznám, milujem ho, ale vadí mi tá ľahostajnosť. Mňa rodičia vychovávali veľmi prísne, povedala by som podľa pravítka, hlavne otec . Tieto návyky som si samozrejme preniesla aj do dospelosti. Občas mám dojem, že som aj ja prílis prísna voči ostatným ľuďom a hlavne voči partnerovi, uvedomila som si keď ho raz "prešla trpezlivost" a vykričal mi, že on nikdy nebude ako môj otec. Uvedomujem si, že v niektorých veciach som príliš zásadová, snažím sa na tom pracovať, no on je paradoxne človek bez pravidiel, nemyslím morálnych a etických, ale skrátka si z ničoho nerobí hlavu, dáva si záležať len na veciach, na ktorých záleží jemu, hlavne ak ide o peniaze alebo biznis, opakovane robí veci ktoré ma rozčuľujú, asi chce aby som si na to zvykla :D
Dieťa zatiaľ nemáme, on veľmi chce, no bojím sa, že ak by prišli deti,, rodina atď., prenesie si tieto pre mňa nepochopiteľné návyky aj do budúcnosti bezohľadu na vážnosť situácie.
Prosím Vás povedzte mi svoj názor na vec, Váš pohľad na túto situáciu, ako je to s Vašimi muži, čo všetko a do akej miery ste ochotné tolerovať?

Strana
z3
eliska13
28. feb 2019

@icegirl vypne mobil a stiahne sa, lebo je opitý, či chce mať svoj kľud?myslím, že ak to pôjde takto ďalej bude mať problém s alkoholom, ak ho už nema

icegirl
autor
28. feb 2019

@eliska13 myslím si, že z obidvoch dôvodov. Vie, že by som spravila bordel...nechce sa mu to riešiť, keď má opicu. Ale keď sa ho za triezva opýtam, či má nejaký problém, keď sa musí sťať takto do kolien niekoľko x do mesiaca, tak sa smeje, že preháňam a že sa len nudil...

kluska
28. feb 2019

kolko ma rokov? nie je uz stary mladenec a len si zvykol na svoj zivotny standart nicnerobenia vo volnom case? byva sam?

domcci72
28. feb 2019

tazko povedat. neviem ako tazko pracuje, no ak podnika asi to nebude len tak. a pokial ti nic nechyba co sa domacnosti a celej tej veci okolo je, tak sa asi musi pekne obracat. s tym spankom by som to nevidela nejak cierno, no skor ten chlast by vadil aj mne a to je podla mna to podstatne, co treba zacat riesit

saslavka73
28. feb 2019

@icegirl Nie ste práve preto spolu, že ste tak rozdielni? To pitie by mi vadilo, ak sa spije, keď má starosti alebo je unavený a je to pre neho forma odpočinku to je zásadné.

icegirl
autor
28. feb 2019

ďakujem za doterajšie postrehy, ano býva sám, bude mať 30r., práve rekonštruuje svoj byt a o mesiac sa mám k nemu presťahovať. Buď som jeho problém s alkoholom doteraz nepostrehla, pretože som k nemu natrvalo presťahovaná ešte nebola, alebo to začalo iba prednedávnom. On tvrdí, že keď sa nasťahujem, tak to skončí, že on nemá problém nepiť. A ja sa vždy ohradím tým, či by s tým nemohol skončiť ešte predtým ako prídem k nemu bývať. Vždy to skončí tým istým, výmenou názorov a na ničom sa vlastne nedohodneme

icegirl
autor
28. feb 2019

@saslavka73 tiež mám niekedy pocit, že sa tou odlišnosťou veľmi priťahujeme, ako keby sme si do života navzájom vnášali to, čo nám samým na sebe chýbalo. Ale ten alkohol nestrpím, neviem sa s ním o tom pobaviť, ako keby som prekračovala nejakú hranicu keď sa ho na to opýtam, niekedy len kývnem rukou a inokedy ma to dokáže vytočiť do nepríčetna

fokuska
28. feb 2019

@icegirl Precitaj si nejake clanky o alkoholizme a zavislosti. Vzdy tvrdia, ze mozu skoncit kedy chcu, ze to maju pod kontrolou, ze o nic nejde, ze to nie je problem.
Skutocnost je ina...

marcelik88
28. feb 2019

Tak kazdy chlap chce mat podla mna nejaky cas pre seba kedy sa mu nic nechce ale zase na druhej strane ak to je kvoli alkoholu tak s tym treba nieco robit aby to nezaslo do horsich veci

icegirl
autor
28. feb 2019

@marcelik88 ja mu jeho čas neberiem, chodí do sauny, na poľovačky, kludne nech ide, mne nevadí ani alkohol ako taký, nech si dá s kamarátmi. Ale aby sa 5-6x do mesiaca zostrelil jak vzduchovka, sám doma, mi proste prekáža...a hlavne ak kvôli tomu odsúva bokom aj povinnosti

helena1982
28. feb 2019

@marcelik88 len to v prvom rade musi chciet ten clovek nieco zmenit, bez toho, ze to on sam bude chciet, bez toho to proste nepojde :/

larisalarisa
28. feb 2019

Neopustajte ho.....mne sa vidí, že potrebujete rozhovor a vyčistiť stôl. A keď prídu deti nebude mať možnosť dať off. Mne sa páči všetko to pekne , čo ste o ňom prezradili.

marseillefan
28. feb 2019

Úprimne na tom jeho správaní nevidím nič zlé (až na to víno, na ktoré by si fakt mohol dať pozor, aby to neprerástlo do alkoholizmu). Tiež podnikám a robím z domu. Tiež občas vypínam, vlastne už to, že tu diskutujem, je príklad toho. A stáva sa, že zostanem radšej doma ako by som niekam chodil.. Ak by tam nebol ten alkohol, tak poviem, že preháňaš a jednoducho sa fakt musíš zmieriť s tým, že on nebude ako tvoj otec.

saslavka73
28. feb 2019

@icegirl To je dosť 5 6 krát do mesiaca.😲

icegirl
autor
28. feb 2019

@saslavka73 ja si tiež myslím, nechcem vyzerať ako nejaká sekera, ale mne ten alkohol skrátka vadí, neviem si pomôcť a mám pocit, že čím viac sa rozčulujem, tým častejsie si naschvál dá

eliska13
28. feb 2019

@icegirl daj na vnútorný pocit v poriadku to nie je.Nic teraz nezistis uvidíš čo sa zmení, keď budete bývať spolu.Ale, ak rieši nudu, problémy, stres alkoholom je to choroba a veľmi zle.Toto nesmieš tolerovať.

evalin88
28. feb 2019

Moj ex. pil a snazil sa to vseliako zakryvat. Kym sme spolu nebyvali nevidela som ake zle to je. Obcas si tiez takto vypinal mobil.. ked uz bol na tom fakt zle s alkoholom. Tak cca raz za mesiac. Tiez sme vtedy rušili všetko.. zacali sme spolu byvat a neaky cas cca pol roka to vyzeralo fain ale ja som tomu stale neverila. Nakoniec zmizol vypol mobil.. par dni o nom nikto nevedel.. ani rodina. Zrazu bol dlh na najme atd.. nastastie len podnajom. Nakoniec po mnohych dalsich takychto veciach som vybavila liecenie. Sama vystahovala prenajom.. poplatila dlhy kym sa liecil. Nezvladol to a po 3 mesiacoch zacal znova pit. Deti sme nastastie nemali. na to rusenie dohodnutych veci si zviknes.. aj ja som si. A to je zle. Po rozchode ked sme nieco planovali s kamaratom... prislo mi nepochopitelne ze sa to aj uskutocni.. ze mi nezavola a v ten den to nezruši. Proste som sa naucila neocakavat nic a na nic sa netesit.. lebo sa to aj tak zruši

icegirl
autor
28. feb 2019

@eliska13 ďakujem, pocit z toho dobrý nemám a tolerovať sa to nechcem nasilu naučiť, ja si myslím že sa problémy dajú riešiť aj bez alkoholu, drog, alebo hocijakých ventilov, ktoré ničia vzťahy a narúšajú dôveru. A vždy keď ma ukecal, že veď sa nič nedeje, som mala pocit že idem sama proti sebe a svojmu presvedčeniu..

icegirl
autor
28. feb 2019

@evalin88 presne do takýchto koľají sa to dostáva momentálne, len trpnem, či si zas nevypil a či vôbec ráno vstane tak ako slúbil. Strácam v ňom istotu

pukavica
28. feb 2019

Tak by si mu to mala aj tak povedat, ze si nie si nim skrz toho nejak moc ista. Zas nepoviem, raz za cas ked si chlap s mierou vypije ale v tyzdni? To si moze podla mna malo kto dovolit

icegirl
autor
28. feb 2019

@pukavica vieš mne alkohol ako taký nevadí, ja ho síce nepijem, ale ak si v minulosti dal s kamarátmi, nikdy som proti tomu nič nemala. Mne vadí ten princíp, po prvé to, že v týždni a po druhé, že nemá čo, je jedno kedy, tak si vypije. Chytí slinu a už to ide až kým neni úplne ožralý. Toto mi vadí...

pukavica
28. feb 2019

Vsak o tom vravim a treba to asi aj jemu presne takto isto povedat, aby videl proste, ze to nie je len tak ak si to on mysli. A jednoducho sa bojis toho, ako to bude a budu deti. Mal by to zmenit uz teraz bo potom to pojde este tazsie

eliska13
28. feb 2019

@icegirl je to zle možno sa nudi zlahcene povedané.Uvidis čo bude spoločným byvanim, ale zas nemôžeš mu robiť animátora a sliedica, aby sa neopil.Takyto ľudia vedia druhých dostať do stresov a psychickej nepohody.

saslavka73
28. feb 2019

@icegirl Mne by to tiež vadilo. Ako chápem pohár dva piva vína po robote ale zotat sa.

saslavka73
28. feb 2019

@icegirl Fúha to mi príde ebezpečné. Že chytí slinu a ide.

hope87
28. feb 2019

Ja si tiez myslim, ze to je moc, zostrelit sa 5-6x do mesiaca...a este k tomu SAM...je to zvlastne...on si mozno takto ventiluje prepracovanost a celkovo tlak v praci, terminy...atd. Mozno to je fakt "len" ze nuda a ze proste moze...
V kazdom pripade by si mal najst nieco ine na ventil/ nudu...nejaky sport...beh...cokolvek ine. Lebo naozaj toto je len krocik k tomu, aby si kazdy den dal najprv "poharicek", potom "flasticku" a ani sa nenazdas a bude z neho alkoholik...urcite sa s nim porozpravaj a nenechaj ho uz dalej zlahcovat to...lebo to nie je len tak, ked mas s niekym vztah a ten clovek sa zrazu odmlci, vypne mobil a ty sa mozes aj zasrat strachom a on to ma na haku, lebo je prave ozraty...
...a on chce deti? Najprv nech je z neho clovek, na ktoreho sa mozes na 100% spolahnut...lebo naozaj podla toho, co pises, je to fajn chlap AZ na toto...

icegirl
autor
28. feb 2019

@saslavka73 ja mám dojem že on sa nevie kontrolovať, minule "plánoval" len pohár vína po večeri, vypil 3 litre a išiel spať o 3 ráno. Ale on argumentuje tým, že nič zlé nerobí, že ma kvôli tomu nezanedbáva ani menej neminule, že tým nikomu neubližuje, a podobne. A hlavný argument, že veď som doma, nechodím po vonku po baroch. A na to mu neviem nič povedať...On je dosť silná osobnosť, obidvaja sme temperamentní a v minulosti sme obidvaja prekročili hranice a dosť sme sa hádavali, lebo sme nevedeli krotiť emócie. Práve preto nechcem tie výmeny názorov vyostrovať, skôr to nechávam na ňom, že hádam vie čo robí, no na druhej strane vidím že sa mu to vymyká z pod kontroly

icegirl
autor
28. feb 2019

@saslavka73 *nemiluje

saslavka73
28. feb 2019

@icegirl Jedine rozhovor za triezva a na rovinu. Bolo by mi to ľúto, ale ak sa to nezmeni tak by som aj rozišla. Napr. u nás v rodine máme blízko k zavislostiam, ja nepijem a ani moja sestra. Vyhýbame sa tomu, lebo vieme, že môže byť problém neskôr pro väčšom množstve. Ako dame si na oslave a tak ale tak symbolicky.

icegirl
autor
28. feb 2019

@hope87 Ďakujem...chcela som nadobudnúť pocit, že nie som jediná, ktorej to príde prehnané. Paradoxne on je typ človeka, ktorý keď niečo nechce spraviť nespraví to a nikto a nič s ním nepohne. Ťažká povaha, no na druhej strane je to výhodou, ak niečo spraviť chce a pustí sa do toho. Mám trochu zmätok v hlave, každopádne som mu povedala, že dieťa neprichádza do úvahy, pokým sa nezačne kontrolovať a nedokáže mi, že je zodpovedný chlap. Lenže zas mám pocit, že niektorí ľudia berú toto ako ultimáta a tým pádom gula na nohe, obmedzovanie slobody a potláčanie vlastnej osobnosti atď. Ja sa niekedy nevyznám v tých vzťahoch...

Strana
z3