Nič som nedokázala
Idem sa trosku vyzalovat a rada by som pocula vas nazor.Dneska ma mm trosku ranil ked mi pri mensej vymene nazorov povedal ze som v zivote nic nedokazala. A to preto lebo som este nepracovala kedze sa doma staram o 4 deti. Je pravda ze mm pracuje od rana do noci aby sme sa mali dobre po financnej stranke ale ja sa zase staram a porodila a vychovavam styri deti sama.Mam 33 rokov a vek deti je 14,10,9, a 2 medzi poslednym dietatkom a tretim som nepracovala kedze do 6 rokov som bola na predlzenej rodic.koly zlemu zdravotnemu stavu malej cize vsetko bolo stale co sa deti a domacnosti na mna ja milujem byt doma s detmi uzivam si to a bavi ma to. Ale povedat zato ze som nic nedokazala? S nebolo to povedane prvy krat. Uz mi to raz povedal tak som mu povedala ze som mu porodila 4 krasne zdrave deti o ktore sa staram. A on nato ze to vie kazda. Velmi ma to ranilo myslite ze pravom?alebo som moc citlivka netusim ....
@tova no vidis, sama pises ze si bola 7 rojov doma a to ti mam pisat ze si vycucavala manzela, nemas pravo tu pisat kraviny, moj muz dobre zaraba ja som bola pol roka pri malom a pol roka pri druhom a isla som pracovat a to mam deti 2 a 3 a pol roka, chceli sne dom, tak som sa rozhodla pomoct, ale teraz to citim, ze by som radsej ostala doma, nie VyCuCavat pre Boha, ale bavime sa o detoch, ze by boli asi stastnejsie.pises velmi zakerne a radsej nepraj, ked mas taketo veci priat.
@tinka323 haha mam najredsej komentare ze namam pravo pisat svoj nazor. To len tvoj nazor si smies napisat? 7r. som bola doma alebo lepsie povedane pracu som prisposobila detom kym boli vskolke, v skolke som ich nechcela nechat cely den, cize zarobila som aj o deti sa postrala,. Ide o to, ze s manzelom sme sa tak dohodli a nikto nikomu nic nevycita. Autorka ma iny problem, jej muz s jej rozhodnutim neni spokojny.
@tova ked nie je spojojny nech ostane s 2 rocnym doma, kde ho ma nechat? Ci ho niekde ukradla to dieta? Mal jej to povedat pred tym nez splodili 4 dieta, nie teraz ked je uz tu a treba starat, to ta nepadlo.ci sa ho tak zastavas, ty nemas v sebe materinsky cit, co tak autorke nieco na povzbudenie.
@mananenka áno presne krasne si to napisala. Ja uz sem ani nehcem chodit pod kazdou Otázkou pod kazdou temou sa najde vela žien ktore len skritizuju zadupu ohovoria podkopuuu....je to strasne. Zeny spametajte sa kde je nejake porozumenie podpora???Ak si potrebujete dvíhať sebavedomie robte to.inde a zdrzte sa týchto debilnych komentarov
@marianne1
Moja ročná dcéra chodila na týždňovky babke. Musela som ísť do práce, môj manžel nezarobil toľko aby nám dali hypo. Moje deti sú často samé a nechodíme im okolo zadku. Ale - máme sa radi, chýbame im ako rodičia, nie sú im vzácne tablety, počítače a mobily ale my , lebo sa tešia keď prídeme domov. Nebojím sa ochorieť, dostať mŕtvicu, lebo viem, že moje kočky sa o mňa postarajú.
Je mi to ľúto, že nie sme spolu viac času, ale viem, že sa v živote nestratia.
@lenka1806 Kazdy z nas si zvoli zivot, aky mu vyhovuje. Niekto sa odda naplno vychode deti a rodine. Niekto si zariadi karieru a dokaze vychovu deti zvladat popri tom. Popisaneho tu bolo vela, niekedy sa cudujem, ake dokazu byt niektore mamicky asertivne, tvrde, popri tom nikto z nas ta nepozna, nepozna tvoj zivot. Takze len na zaklade tych par viet, co si tu o sebe napisala je to tazke hodnotit. Ja nevidim nic zle na tom, ked zena ostane doma s detmi, ak ma na to financne prostriedky. Podla mna zvladat starostlivost o 4 deti, manzela, domacnost je teda dost narocne. Ostane ti aj cas na seba? Na druhej strane chapem aj tvojho manzela, ze ho ta dlhorocna starostlivost o financne zabezpecenie vycerpava. Vycitat ti vsak, ze si nic v zivote nedokazala podla mna nie je na mieste. Nemal by podcenovat to, co si urobila pre rodinu. Mali by ste si spolu sadnut a porozmyslat, co dalej. Nepodcenovala by som tento problem, lebo ho ocividne hloda. A ak sa vystupnuje, moze dospiet niekam, kam by ste nechceli. Ja si myslim, ze 3 deti su uz dost velke na to, aby sa trosku postarali o seba a pomohli v domacnosti. Teraz je cas zacat pracovat pomaly na sebe. Mas rok materskej na to, aby si porozmyslala ako sa karierne niekam posunut. Manzel by ti mohol pomoct, poradit. Verim tomu, ze ked dokazes vyjst z komfortnej zony, objavis aj trochu iny rozmer zivota a posunie ta to dalej. Ale komunikujte s manzelom kludne a bez vycitiek.
@lenka1806 ja by som sa bala jedneho....
co ked sa nahodou rozídete a ty si do 33r nikde nepracovala... ako si najdes pracu?? Vies ake to je? kazdy chce aspon nejaku prax, ty ziadnu nemas.... a po 30tke uz je kazdy rok tažsi a tažsi na hladanie prace...
osobne by som uz doma viac nebola, max. do 3r posledného dietata a sla by som pracovať. Uz len pre svoj osobny pocit a svoju nezavislost, lebo teraz si na muzovi zavisla a keby nieco, nemas ani na chleba a nikto ta v 40tke bez praxe nezamestna !!!!!
@radanna11 presne si mi to vytrhla z úst, niečo v podobnom zmysle som chcela napísať aj ja, ale zase na druhej strane neviem, či to má nejaký význam, podľa mňa tzv. super ženy - rýpalky zabúdajú, že každý pochádzame z iných rodinných pomerov (čo ma obrovský vplyv na to, ako človek bude fungovať v dospelosti), nie každá sme mali super ukážkové detstvo, kde sa rodičia milovali, preukazovali si lásku, atď., tiež každá máme iné možnosti, okolnosti, nie každá máme ochotných príbuzných alebo kamarátov, ktorý vždy pomôžu, postrážia, nie každá to môžeme mať z rôznych dôvodov tak super zariadené ako tieto "super žienky", ktoré všetko zvládajú v pohode, a každá z nás občas potrebuje "bútľavú vŕbu" a povzbudivé slová, len bohužiaľ tu na MK sa to už vrtlo do polohy ty si nula, ja som super, atď., čo je podľa mňa dosť smutné, hlavne v tejto dobe, keď sa všetko mení,
podľa mňa by to šlo aj opačne, a to motivačne napr. : zlatko, ono to zlé určite prejde, muž mal možno blbú náladu alebo deň blbec a bola si prvá na rane, pozri ja to robím takto .... alebo skús začať robiť niečo pre seba, pomaly, alebo skús to alebo ono.... alebo možno aj poukázať zakladateľke témy, kde urobila chybu, ale dá sa to aj menej bolestne a nie urážajúco čo vy na to super žienky? dokážete zabudnúť na svoje ego a zapnúť srdce?
a na margo - tova: to je škoda času na koment - viď. viaceré diskusie tu na MK
@katrin21 - dovolím si reagovať, aj keď to nebolo adresované mne: možno jej nenakladáš podľa teba, ale zakladateľka témy sa chcela len vyžalovať, počuť povzbudivé slová a nie hneď čítať, že čo budeš robiť, keby si ostala sama, o tom vôbec nie je reč, alebo ak chcem pomôcť, tak sa to dá podľa mňa aj menej bolestne ako som napísala vyššie
prajem všetkým krásny deň a hlavne POZITÍVNE MYSLENIE aj keď sa objavia nejaké "chmáry"
@katrin21 zalezi od muza a jeho prijmov predsa a od charakteru chlapa. Vo svojom okoli mam viac zien, kt.maju vyzivne vyse 500eur na dieta a ma tri. Nepracuje a je doma. Fakt zalezi od danej situacie a asi chudobni nebudu... a nie kazdy chlap je hajzel a sviniar. Pre jednu urazku ju tu uz idete rozvadzat. V inych temach, kde sa snazilkam, podotykam 20rocnym radilo, ze nech najprv skoncia skolu a potom sa snazilku, lebo co ked ich chlap necha, boli zvozene pod ciernu zem....
boze baby, smiesno mi je. Robite tu niektore z materskej makacku minimalne na urovni ruskych lagrov :D.
Momentalne je uz moj treti kolega na materskej. Manzelky sa vracaju o pol roka skor do prace a oni si idu oddychnut k potomkovi, lebo maju na to pravo a chut. A teraz sa tak zamyslim, keby si manzel zakladatelky chcel tiez ist na matersku oddychnut a povenovat sa detom, kto by zivil rodinu? Padli tu rady, ze nech mu necha decka na tyzden, ze pochopi co vsetko chuda zena ma na pleciach atd. Lenze kto vykryje ten tyzden vypadok platu?
@velkacica, pokial mal manzel rozum a nerozmyslal penisom, vedel, ze s prichodom kazdeho dietata budu potrebovat viac penazi. Tak ako musi ratat s tym, ze po porode nebude matka dietata sexualne aktivna. Tak ako sa nemoze cudovat, ze pocas tehotenstva priberie (nehovorim, ze rovno 20 kg, ale minimalne jej narastie brucho), tak ako musi ratat s tym, ze kojenie alebo len samotne naliatie prs, jej prsia zmeni a nemoze cakat, ze ked dodojci tak bude mat prsia ako po plastike. Ak je normalny, berie to ako normalnu vec. Mal dopredu rozmyslat nadtym ci chce deti a kolko. Co ma manzel zo mna, ked pridem unavena z prace domov, rychlo idem riesit dieta a unavena som jak pes? Bud si vyberie rodinny zivot, ved nepotrva to vecne a dieta vyrastie a obriadi sa aj same, alebo si najde bokovku, ma na vyber. V tomto mame jasno. A hoci nas dieta stoji vacsinu nasho casu a energie, zivot ma aspon zmysel. A ked sa este vratim k tomu, co ma z takej manzelky? Je to vec pohladu. Ajked verim, ze manzel pride unaveny a vycerpany z prace domov, tak starostlivost o domacnost, nocne vstavanie k detom, rozhodne energiu nedodaju. Je to vec priorit. Ja tvrdim, ze najkrajsi a zaroven najnarocnejsi projekt nasho zivota, je nase dieta. Nikdy ma nic nevycerpavalo, nevytacalo viac ako nase dieta. Ale ani mi nikdy nic nedavalo vacsi zmysel, vacsiu lasku a vacsie naplnenie. Neda sa to s nicim porovnat. A mozem byt uplne pokojna, ze mojich par strii po tehu brusku, mojho manzela absolutne netrapia a kopec inych veci. Preco? Lebo ma chvalabohu rozum. Snad mu ostane 😀
ked som otvarala tuto otazku tak som si myslela ze tu budete vsetky len plakat ake to maju zeny tazke a ake su muzi svine, tak som prekvapena.. no ale niekedy to tak bolo ze zeny do roboty vobec nechodili, starali sa o deti a domacnost a muzi boli na to aby nosili domov peniaze a nikto sa nestazoval. ked sa to takto da tak preco nie, ak su obidvaja spokojni, ak nie, tak za to ze zena bude tiez zarabat by mal muz zase zobrat nieco z jej povinnosti, nie? je to o dohode, ale praca doma a okolo deti je tiez praca..
@evaevelinaa Ty si otvárala túto otázku?
@viera27 hovorí mamička jedneho 15 ročného syna. Nehnevaj sa, ale chcela by som ťa vidieť, ako by ti bolo smiešno napríklad v mojej situacii, ked sa v 9 mesiaci tehotenstva staram o 2 a 4 ročné dieťa, ktoré sa momentálne pretekaju v tom, komu venujem viac pozornosti (kedže sa právom citia babatkom v brušku ohrození) Riešiť ich nekonečne naťahovačky škriekačky šklbačky... pričom dojčím svoju dcerku (ktorá je tak priemerne 4 - 5 krát za noc hore) synček sa pred 2 mesiacmi odstavil od mliečka. JA sa nesťažujem. Takýto život som si vybrala a na dalšie dieťatko sa veeeelmi tešim, a tiež sa teším, že svoju dcerku ešte dojčim, kedže chcem aby sa sama prirodzene odstavila tak ako aj syn 😉 a nezmenila by som to ani za svet. LEn mne je zas smiešno, ked je niekomu, kto ma jedno dieťa smiešno, ako môže byť žena na materskej vyčerpana 😅
Naozaj nejde o to, ci si nieco dokazala, alebo nie... ale nepracovat nikdy? to je trosku, no... zvlastne... ja by som to nevedela, teraz mam 25 rokov, som tehotna a od 16 pracujem, bud po brigadach a posledne tri roky mam pracovny pomer. Neviem a teda nechcem nic privolavat, ale si matka styroch deti a keby ta teraz ten chlap nechal, co si pocnes? budes zit z vyzivneho? co si uvedies do zivotopisu? ja som zasa taka pragmaticka, ze taketo veci by ma skreli... tak neviem, to je moj nazor... a hlavne ta otazka, ze co by si robila, keby sa fakt z jedneho dna na den zbalil... zena, ktora ma deti podla mna musi byt schopna postarat sa o ne a ponuknut im urcitu zivotnu uroven.
šáli ma zrak? je tu uz treti nick, co sa hlási k založeniu témy?
koľko zašti a zloby...fuj, normálne mi je z niektorých príspevkov zle...namiesto podpory a porozumenia sa tu uráža a kameňuje...niektoré diskutujúce by si mohli odpustiť ten nadradený tón "všetkosomvidelavšetkosomzažila"... 🙄
@vejula, uplne jednoducho, lebo ak mas jedno dieta od ktoreho sa neda ani pohnut a je 3x za hodinu v noci hore a ty si navyse chora, tak to vycerpanie je uplne pochopitelne. Tak ako dokazem pochopit aj cloveka, ktory ani deti nema, ze sa moze citit vycerpane. Pretoze pocity vycerpanosti nie su len o pocte deti, o kojeni, nocnom budeni, ale o celkovom zdravotnom stave cloveka. A velakrat je clovek sialene unaveny a ani lekari nevedia preco, to vsak neznamena ze si vymysla alebo je lenivy. A uzite si krasne Vianoce, 3 deti su vraj najlepsia partia 🙂 Hlavne nech ste vsetci zdravi. Myslim to uprimne.

@lenka1806 neboj este sa narobis.. ved do dochodku mas este daleko tak vela rokov budes chodit do prace.. Teraz budes mat hlavne si nieco zacat pomalicky hladat.. Deti ti pojdu na stredne, a budete mat aj vacsie vydavky.. Potom mozu ist na vysoke skoly a to uz sa tahsie taha.. Aspon ich mas starsie ako baby pisu a nemusis sa bat kto ti vyzdvihne najmensie zo skolky.. Alebo rano odsikuje..
Tvoj muz je asi unaveny, tak preto ti to vykrikuje.. Ono aj v tej robote je velky kolotoc.. Tych nasich chlapov treba chvalit, ze zarabaju a sa staraju po tej financnej stranke.. Potom su kludnejsi a podakuju sa aj nam, co robime doma...