icon

Niekedy mám pocit, že málo viem

12. okt 2023

Že som malo skúsená, malo toho v živote viem.. mám dve deti muža . Pracovala som ako predavačka, iné si neviem ani predstaviť robiť aj keď by som chcela. Niesom dosť múdra na iný prácu , mám v hlave akýsi blok a štve ma to🙄možnože chyba v pozornosti už ako dieťa som sa nevedela sústrediť v škole. Škoda že sa to neriešilo skôr .

autor
12. okt 2023

Inak som si všimla že niekedy stačí spoločnosť pár správnych ľudí a cítim sa dobre. No väčšina ľudí práveže mi ten pocit len zhoršuje, dáva najavo a ja to vnímam

pribinak
12. okt 2023

Však začať študovať môžeš aj teraz, snáď 200 rokov. Urob si školu a nájdi si inú prácu

monikkatt
12. okt 2023

Predavacka je uplne normalne a potrebne povolanie ako kazde ine. Ak mas pocit ze chces nieco viac tak skus nejaky kurz, zacni sa ucit cudzi jazyk.. alebo sa len daj na nejaky sport, zacni cvicit, mozno si vyhorata a potrebujes zmenu, nieco nove. A stretavaj sa s ludmi s ktorymi sa citis fajn a nie s takymto pri ktorych mas pocit ze nie si dost dobra

letmebe8
12. okt 2023

Začni si viac veriť. Máš 2 deti a muža, určite toho vieš veľa. Ja deti nemám a mám rešpekt pred každou matkou, ktorá vychováva svoje deti. Pretože podľa mňa je to najkrajšie a najnáročnejšie - vychovať zo svojho dieťaťa spokojného, vyrovnaného a dobrého človeka. Ale ako píšu baby hore, stretávaj sa s ľuďmi, ktorí ťa nedávajú dole, ale s tými, ktorí ťa podporujú alebo sa začni niečomu venovať., ak to tak cítiš. Alebo by ti mohlo pomôcť sem tam sa vyrozprávať nejakej dobrej kamarátke, aj to pomôže.

nicoli02
12. okt 2023

jasné, každý má možnosť posunúť sa vo svojom živote ďalej, no len ozaj málokto ju aj využije 🙂 rozhodne na to máš, len si treba veriť a odhodlať sa k tomu. nie je to jednoduché, ale zmeniť to vieš len ty sama, nikto iný ti s tým nepomôže.

mala_zabka
12. okt 2023

Píšeš hrozne rezignovane, zmierenie s tým, že síce nie si spokojná, ale nejde to zmeniť. Ver, že ide. Cítila som sa tak dlhodobo - depresie, pocit, že k ničomu nie som dobrá, som hlúpa, nič neviem a nedokážem, všetci sa na mňa dívajú s opovrhnutím, nikdy nebudem mať dobrú prácu a podobne. V jednu chvíľu som ale "buchla do stola", rozhodnutá, že to takto ďalej nejde a podala si prihlášku na VŠ. V tej dobe som mala 2 deti, mladšie malo 2 mesiace a ja na materskej. Tento rok (snáď úspešne) školu už končím. Ako sa hovorí - kto nechce hľadá dôvody, kto chce spôsoby. Zatiaľ si v tej prvej fáze a ja ti držím palce aby si sa dokázala dostať aj do tej druhej 💪

titla
12. okt 2023

Dobre si to pomenovala - ty mas v hlave blok. A o tom to cele je. V sucasnosti mas cele kvantum moznosti, ako sa vzdelavat a rozsirit si obzory: formalne vzdelavanie - skoly, kurzy, alebo neformalne/informalne ucenie sa, samostudium... jedine co musis v prvom rade prekonat si ty sama.
Btw. predavacka nie je povolanie pre hlupych ludi - pracujes s peniazmi, tovarom, s ludmi... to nie je jednoducha praca. Ano, nie je to kvantova fyzika ale je to potrebne a nedocenene povolanie.

majlo1234
12. okt 2023

Urcite toho vies vela. Vedomosti naberas aj vekom a skusenostami, nie len na skole. Ak ta zaujima nejaky odbor, vrhni sa do studia, nikdy nie je neskoro 🙂

babulkomale
12. okt 2023

Poznam velmi vela skutocne vzdelanych ludi, s prehladom, ktori nemaju ziadne velke tituly ani ohromujuce zamestnania. Su vseobecne vzdelani, rozhladeni, vyznaju sa v roznych veciach, vela citaju, idu veciam na koren.
Maju ovela vacsi rozhlad ako niekto, kto sice vystudoval nejaky uzky odbor, ale ovlada len ten.
Takze klucom je citanie a samostudium. So sustredenim ti vie pomoct psycholog, su rozne techniky.
Drzim palce.

kristinkakvetinka
12. okt 2023

Vždy lepšie akoby si nevedela nič a robila sa múdra 😉

poppy22
12. okt 2023

to je vzacne,ked si toto clovek uvedomi👍..obvykle ti co malo vedia,najviac mudruju a vykrikuju😉...ide o to,ci chces vediet viac iba kvoli sebe,aby si bola rozhladenejsia-alebo sa citis pri ludoch s lukrativnejsou pracou alebo skolami bezcenne-alebo mas chut skusit inu pracu a objavit v sebe nejake vyssie predpoklady trebars aj na karierny rast...podla toho sa zariad...dnes sa moze vysvihnut aj predavacka-naozaj zalezi na tom,kto je ako sikovny...a nemusis byt ani chodiaca wikipedia...mozes si dorobit skolu,nejaku nadstavbu alebo aspon certifikovane kurzy...ak sa citis zle len kvoli okoliu-tak zmen spolocnost,naco sa zbytocne stresovat...a ak je to len kvoli tebe samej-dnes je tolko moznosti vdaka netu,ze ked si najdes niekolkokrat do tyzdna cas a budes citat co ta zaujima,tak sa budes viac vyznat v mnohych oblastiach a zvysi ti to sebavedomie..takisto mozes zacat navstevovat nejake zaujmove kruzky,ktore ta nakopnu a tiez zvysia zaroven sebavedomie,ked budes v niecom dobra...kolko mas vlastne rokov?...clovek sa vzdelava cely zivot...kto nie,tak zakrpatie a je jedno kolko toho predtym vedel a ake ma skoly...na nete tiez najdes rady,ako si pomoct so sustredenim...musis sa len rozhodnut co vlastne chces...drzim ti palce🙂...

autor
13. okt 2023

@poppy22 ďakujem ti veľmi si vážim čo si napísala . Velmi mi to padlo vhod .❤️

mrva
13. okt 2023

Ja mam 5 deti, 3 vysoke skoly, podnikam a stale mam pocit, ze malo viem. A cim som starsia, tym je tento pocit silnejsi 😁