Nová priateľka otca dieťaťa. Ako sa s ňou skamarátiť?
S otcom dieťaťa sme sa rozišli v období okolo jeho počatia po krátkej známosti.. Po zistení, že čakáme dieťa, sme sa dohodli na korektných vzťahoch, striedavej výchove, výživné od neho nežiadam... Ani jeden sme nechceli a nechceme obnoviť náš vzťah. Otec dieťaťa má momentálne novú priateľku, ktorá na mňa podľa jeho slov žiarli a myslí si, že používam dieťa na prilákanie expriateľa k sebe... Je fakt, že ho denne informujem o stave a pokrokoch malého, ale robím to stále len kvôli tomu, aby sa upevňoval vzťah medzi ním a synom, keďže si myslím, že je dobré, keď otec funguje v živote dieťaťa aj po rozchode a že by mal poznať svoje dieťa, keď onedlho s ním bude tráviť polovicu času...
Konkrétne novej priateľke vadilo, keď som otca dieťaťa požiadala, aby strávil prvú noc po očkovaní u mňa doma pre prípad, že by sa malého zdravotný stav zdramatizoval... /Ani som nevedela, že má priateľku v tom čase.. ale na tom nezáleží.../ Tú noc strávil u mňa a ona s ním týždeň preto nerozprávala... Samozrejme nič sa medzi mnou a expriateľom neudialo.. len sme sa starali o dieťa a spal v obývačke.
V súčasnosti už mu ani nevolám, keď ma napr. migréna pribije uprostred noci k dlážke a nie som schopná sa na chvíľu starať o malého... Našťastie mi v takých núdzových prípadoch vypomáha môj exmanžel.
Nová priateľka je rozvedená, má štvorročnú dcéru, s otcom dcéry nie je v kontake, súdi sa len o výživné. Rozvod sa konal údajne pre nezáujem jej manžela o dieťa, s prvým tehotenstvom šla kvôli nemu dokonca na interupciu. Tak trocha mám pocit, ale je to možno len môj pocit, ako keby chcela svojho nového partnera len čisto pre seba a pre svoju dcéru...
No a otázka je: Ako na ňu, aby sa stala vhodnou druhou mamou pre malého.. lebo ak bude striedavá výchova, tak dieťa bude polovicu času tráviť s ňou a ja nechcem, aby čas trávilo u "zlej macochy" ale u ženy, ktorá rešpektuje, má rada a správne vychováva aj partnerovho syna... Viem, že pojem "druhá mama" je prehnaný... ale hádam chápete ako to myslím...
Expriateľ počíta s tým, že sa táto jeho nová priateľka, bude dosť o malého starať už od prvých návštev malého u neho... a mňa to desí, lebo ak nemala súcit s mojím synom počas očkovania, aký súcit k nemu bude cítiť, keď sa o neho bude mať starať? 😕
Čaká ma prvé zoznamovacie stretnutie s dotyčnou.. tak raďte, prosím.
@kveta fuuuuha.... ja som tiez macochou, takze viem na co sa pytas, nastastie mame s matkou dietata velmi korektne vztahy......... v prvom rade, ona musi chciet a tvoj ex jej to musi dat jasne najavo, ze okrem nej a jej dcerky je v jeho zivote aj jeho syn... to ze ziarli je jej problem, to si musia vyjasnit oni dvaja, toto by som ja neriesila.... bud to bude respektovat alebo bude problem...... ak ona nebude chciet, tak to napate, len aby na to nedoplatil tvoj ex, ked sa tam maly bde citit zle, nebude tam chciet v starsom veku chodit ..... ale myslim, ze ak priatelka s malym bude pravidelne, zvykne si na neho.... hlavne ty musis stanovit pravidla, nie ona.... co sa tyka stravy, spanku a tak, ved vies.... nech ti neruca autoritu, ty si matka....
no a mozno vela spravi aj jej dcera, ako bude vychadzat s malym....
bude to dlhy boj, ale verim, ze to vsetci traja zvladnete, vela zalezi aj od pristupu tvojho ex, od vyzretosti jeho priatelky,ale kedze ti pomaha, tak mu na tom urcite zalezi... ale v prvom rade toto je jeho problem, od teba je pekne, ze sa snazis najst zlatu strednu cestu.... drzim palce, daj vediet ako sa situacia vyvija... 😉
@kveta - tak drzim ti palce, ale ak je ona nepristupna tak to budes mat problem 😖 moj ocino mal prvu manzelku velmi nepristupnu a aj ked sa moja mamina s nou snazila mat dobre vztahy NIKDY sa jej nepodarilo nic take - dokonca aj vlastneho syna hucala proti nam a pouzivala ho na financneho vydieranie - no komu niet rady tomu niet pomoci 😔
@kveta dakujem.... 😵 ale aj u nas to bolo miestami drsnejsie, kedze som sa stala macochou 12 rocnej slecne.... puberta neskutocnaaaaaa... ale zvladli sme to, teraz ma skoro 18..... riesime uz ine veci, vodicak, prijimacky na VS....
neboj, ak je tvoj byvaly charakter tak to ukociruje..... ak chce byt s malym, tak si urobi doma poriadok.... 😉
hlavne pri prvom stretnuti od nej nic necakaj...radsej nic necakat a byt prijemne prekvapena ako mat velke ocakavania a byt sklamana..... 😉 normalne jej na rovinu povedz aka je dohoda medzi tebou a byvalym, co od nej ocakavas, zaroven jej daj najavo, kto je matkou maleho, ty stanov pravidla.... ozvi sa, drzim ti prsty.... mas moj obdiv.... 😉
No, tak máme za sebou prvú návštevu malého u otca a jeho novej priateľky... Malý sa vrátil v pohode, uvoľnený... takže asi ho tam netýrali.. 😀 Zoznámila som sa medzi dverami s tou "druhou mamou"... Vyzerá sympaticky, tak snáď to bude ok..
Tak pre tie, ktoré zaujíma ako to celé dopadlo.. Nová priateľka otca môjho syna je už minulosťou, rozišli sa.. Dôvod: bola proti návštevám syna u nich.. 😔

Cau Kveta, no, tazka situacia to je. Otazkou je, ci tato priatelka ostane s Tvojim expriatelom dlhsie - mozno sa este rozidu. Kazdopadne, najprv si skus o tom porozpravat s expriatelom a vysvetlit mu, ze Ti ide len o maleho, a nech to aj ona takto vnima. Potom, pri prvom stretnuti, to takto mozes vysvetlit aj jej. Ale myslim si, ze tato zena bude problemom pre Tvojho syna...pravdupovediac.