Nový životný štýl starých mám
Neviem čo je toto za dobu ale moja svokra chodí sama s kamoškami na dovolenky, wellness pobyty, učí sa cudzí jazyk, chodí cvičiť ale keď prideme ku nej na navstevu nám po 3 hodinách cesty nemá čo ponúknuť pretože ona nevari, riešime to reštauráciami celý predĺžený víkend čo sme tam, mne je v svokrinej kuchyni blbe variť, aj keď pár krat som to skúsila, no všetko skritizovala. Mame 2 ročného syna, každý deň nám píše ako jej chyba ale keď sme tam pohra sa s nim hodinku max dve a zatvorí sa do izby a chatuje s kamoškami namiesto toho aby sa mu venovala 🤷♀️
@0silvia0 a svoje deti by poslala do prdele na opačnú stranu zemegule
@sisska96 ale ved to nie je myslene, ze ich posle do prdele, deti to budu mat ako moznost, pise, ze by bola rada, keby isli do zahranicia, nie ze ich vyzenie metlou z domu. Moje dieta je tiez v Holandsku, a poslalo sa tam samo.
Milujem sa ucit cudzie jazyky, milujem cestovanie, rada spoznavam nove kultury, nove miesta, krajiny. Nechcem ochudobnit svoje deti, ze budem od nich vyzadovat sedenie pri maminej sukni. Nech cestuju, nech spoznavaju a ziju. Kazdy sme zodpovedny za svoj zivot. Ak sa rozhodnu usadit v inej krajine, podporim ich.
@sisska96 myslela som rodicov, ze ako dospela by som vydrzala aj bez nich aj niekolko mesiacov a ak budu deti zit niekde v zahranici, tak tiez, co je na tom zle.
@zuzana76 paradoxne že si vydržala bez nich aj mesiace a teraz sa "musíš " starať, no ja som mesiace bez nich nevydržala ani oni a to moja mama je ťažký introvert, intelektuál, len starostlivosť sme preniesli na opatrovateľku, pani ktorá upratuje a ošetruje záhradu, mama by nikdy od nás nechcela aby sme sa o ňu starali, ale teší sa že ju navštevujeme, vzťahy sa zachovali dobré, ono čo píšeš to nie je majetnícke myslenie ale vzťahové, kde nie je prekážka v kilometroch, ja som tiež hodne ďaleko, musí to byť pre teba teraz ťažké, ale život je taký, v živote je všetko ináčč
@zuzana76 paradoxne že si vydržala bez nich aj mesiace a teraz sa "musíš " starať, no ja som mesiace bez nich nevydržala ani oni a to moja mama je ťažký introvert, intelektuál, len starostlivosť sme preniesli na opatrovateľku, pani ktorá upratuje a ošetruje záhradu, mama by nikdy od nás nechcela aby sme sa o ňu starali, ale teší sa že ju navštevujeme, vzťahy sa zachovali dobré, ono čo píšeš to nie je majetnícke myslenie ale vzťahové, kde nie je prekážka v kilometroch, ja som tiež hodne ďaleko, musí to byť pre teba teraz ťažké, ale život je taký, v živote je všetko ináčč
@alenka58 tak moji rodicia opatrovatelku odmietaju. Vyzaduju, aby sme to robili my, otec nie, ale mama ano, lebo ona sa starala, tak sa musime aj my. Lenze moja mama prestala pracovat vo veku 50 rokov.
@sisska96 presne taký to drist,aký si napísala, si vypočuli moji rodičia od jedného svätuškara,že dcéru si vyhnali z domu🤦🏻♀️. Lebo jeho deti ostanú bývať pri nich. Áno ostali. zo syna nič, využíva mama hotel, ale zázraky od neho necakaj. Dcéra,bývalá hneď vedľa nich, stihli jej rozbiť manželstvo. Druhá dcéra radšej k nim nechodí, býva o pár ulíc ďalej.
@0silvia0 a svoje deti by poslala do prdele na opačnú stranu zemegule
@sisska96 samostatné 30 ročné dieťa si asi ťažko pôjde pýtať povolenie od rodičov, či sa môže niekde odsťahovať a taktiež rodič nemá na 30 ročné dieťa taký dosah, aby ho niekde vysielal na opačnú stranu zemegule.
Ja som sa odsťahovala v 27 a žiadne povolenie som si od rodičov nepýtala a taktiež nečakám, že moja takmer 27 ročná dcéra si bude odo mňa pýtať povolenie, ak sa raz rozhodne niekde odsťahovať. 🤷♀️
@sisska96 samostatné 30 ročné dieťa si asi ťažko pôjde pýtať povolenie od rodičov, či sa môže niekde odsťahovať a taktiež rodič nemá na 30 ročné dieťa taký dosah, aby ho niekde vysielal na opačnú stranu zemegule.
Ja som sa odsťahovala v 27 a žiadne povolenie som si od rodičov nepýtala a taktiež nečakám, že moja takmer 27 ročná dcéra si bude odo mňa pýtať povolenie, ak sa raz rozhodne niekde odsťahovať. 🤷♀️
@sisaka kto píše o povolení? 😂😂😂😂😂
@sisska96 siska a sissaka som myslela, že seba sa pýtaš 😀
či naopak pardon sisska a sisaka
@karolinakr 😅
@sisska96 no prepac, preco by nemohol niekto zit v krajine, ktoru by si vybral? Ja som tiez tuzila ist zit do inej krajiny.
@sisska96 ty píšeš, že by
@zuzana76 poslala svoje deti na opačnú stranu zemegule. Tak ti len vysvetľujem, že deti sa pýtať
nebudú, ani rodičia nebudú mať dosah, aby niekoho niekde posielali. Zuzana je realistka, treba byť pripravený aj na to, že deti si raz nepostavia dom na záhrade, alebo sa nepresťahujú 300 km od domu, ale napríklad 3000 km a nebude to mať nič spoločné ani s laskou rodičov, ani ich ochotou/neochotou strážiť vnúčence, či vyvarať/nevyvarať 3 chodové menu každý víkend.
Takže kľudne si tu plánujte, aké budete top staré mamy, realita môže byť úplne iná a biť sa tu do hrude, čo vy všetko budete robiť pre vnúčence ako 70 ročné, keď ste sa ešte nedožili ani vy, ani deti a vnúčence sú v nedohľadne. Človek mieni, pán boh (osud, náhoda…) mení
Ešte dobre, že ti čo sú introverti zvládli aspoň tie deti vychovať, keď už z vnúčat budú prestimulovane🤣to je naozaj gól povedať na najbližších, že sú z nich unavení a potrebujú svoju intimitu.
Láska nieje stat pri hrncoch ako si tu niektoré myslia ,láska je podporiť svoje dieťa aj chce skúsiť napríklad svet a podporiť ho ,veriť mu ,,keď raz bude potrebovať pomoc pomôcť mu ale nechať ho žiť a zároveň potom ak už rodic zostarne neocakavat ,ze len sa bude kochať s vnuceniec a cakat na smrť,ze to bude jeho prioritou nebodaj úlohou,nie to je úloha rodičov.
A hlavne tie co plánujete byť dokonale babky nezabudnite ako budú nevesty nadšene ze sa im s prepáčením doslova seriete do všetkého. 🤣
lenže rodičia nepožaduju, aby sa o nich niekto staral, lenže ked vieš, že nechcu ist do domova a potrebuju pomôct s niečim, srdce ti neda sa na nich vykašlat
ti čo sa zjavia, len ked treba dedit, ti radi šupnu do domova

@sisska96 pisala som, ze rodicia su na nas zavisli.
@minenkaa
@zuzana76 čo už. A že prečo vymierajú vzťahy