Obavy z fajčenia v domácnosti s novorodencom
Ahojte, ako pri novorodencovi riešite, ak je jeden z rodičov fajčiar?
Môj muž je fajčiar, nikdy mi to nejak zvlášť nevadilo, kedysi som bola aj ja ale dávno som prestala. Teraz čakáme bábo, fajčiť chodí pomenej, našťastie patrí k tým ohľaduplnejším, vždy fajčí iba vonku, vždy počká vonku dostatočne dlho kým vysmradne, hneď potom si dôkladne umyje ruky a ústa, prezlečie sa, nikdy nefajčí pri mne ani keď sme vonku, takže mňa tým nijako neobmedzuje lebo mi nesmrdí keď robí všetky tieto opatrenia, byt máme bez akéhokoľvek smradu. Plus akurát ideme kúpiť kvalitnú čističku vzduchu do domácnosti, ktorá odstráni rôzne aj toxické látky z ovzdušia.
Napriek tomu mi myseľ v poslednom čase nahlodávajú myšlienky, že keď sa narodí bábätko, bojím sa, že aj tak časť tých chemikálii z dymu sa môže prenášať na oblečení a koži aj do bytu, bojím sa aj toho, že hoci ho necítiť, môžu sa z neho odparovať kadejaké toxické látky , najmä v noci, a čo ak to nejako bábätko môže ohrozovať? Začala som z toho mať trocha vnútorný stres.
Myslíte že zbytočne panikárim, alebo sú moje obavy na mieste?
P.S., veľmi pekne vás prosím o rešpektujúce komentáre, nemám záujem ani o rýpanie, ani o súdenie a pod.
Vopred ďakujem.
@anonym_autor ano, podľa mňa panikaris zbytočne
Čo sa týka bábätka, tak hej, zbytočne panikáriš. A to píšem ako človek čo doslova nenávidí fajčiarov. Tvoj manžel je maximálne ohľaduplný, nemusíš mat strach
Panikaris. Chemikalie su aj vo vzduchu co dychame, v pracom prasku, vonavkach, kremoch, zial aj jedle ci obleceni, ak teda nechodite v bio bavlne tkanej na kolene a nemate svoju farmu, je “pozostavkova stopa” po cigaretach velmi mizive nebezpecenstvo. Uzivaj, vsetko bude v poriadku!
Ďakujem, áno samozrejme večer už vôbec nefajčí, osprchuje sa umyje zuby, a cez deň to tiež obmedzuje. Ale neviem prečo ten nekľud.. Ďakujem vám žienky za upokojenie, samú ma prekvapilo do akej zbytočnej úzkosti ma vie dostať vlastná hlava 🤷
@anonym_autor tak ty máš naozaj ohľaduplného muža čo sa týka fajčenia. My čakáme tiež bábätko, a vôbec si to neviem predstaviť ako to bude ďalej s jeho fajčením. On je schopný si zapáliť aj vedla mna, aj to spraví a ja sa musím vzdialiť.. aj má to prvokuje pretože pred tehotenstvom som tiež fajčila. Nečaká kým vypachne a tak ide dnu, dakedy mi to nevadilo lebo som fajčila aj ja a ten smrad som necítila. Teraz to samozrejme citim keď už nefajčí. Aspoň že keď sa osprchuje a umyje zuby a ľahne do postele tak už fajčiť nejde. Aj keď zo dva krát to urobil a šiel si zapáliť aj po sprche a taký smradľavy mi prišiel do postele. Skoro som ho zabila za to a posledný krát to urobil. Neviem ako mám proti nemu bojovať, prestať nechce nemá na to vôľu a samé výhovorky. Keď sa bábätko narodí tak určite nechcem nech ho berie na ruky ktoré budú zafajcene alebo z brady mu bude cítiť smrad, tak isto z oblečenia.
A to fajčí dosť, aj krajíčku aj pól denne
@anonym_autor Chápem, že keď sa Vaše bábätko narodí,chcete ho chrániť od všetkého zlého/veď aj to je úloha nás rodičov o.i./,ale môžete len obmedziť škodlivé veci, celkom ich vylucit neviete.Vas p.manzel je ohľaduplný voči Vám a opatrenia, ktoré robí sú ozaj dostačujúce aj voči dieťatku
@anonym_autor " vždy počká vonku dostatočne dlho kým vysmradne, hneď potom si dôkladne umyje ruky a ústa, prezlečie sa, nikdy nefajčí pri mne ani keď sme vonku, "
Tak toto nerobí podľa mňa ani jeden fajčiar otec zo 100
Panikariš
@anonym_autor Tvoj manžel je veľmi ohľaduplný, babätku nič hroziť nebude. Bože, môj otec fajčil v našom byte celé moje detstvo. Dodnes si pamätám na tú clonu z dymu v obývačke. Našťastie sme to prežili bez ujmy. Až na staré kolená začal fajčiť na balkóne. Ani neviem prečo.
@anonym_autor tak ty máš naozaj ohľaduplného muža čo sa týka fajčenia. My čakáme tiež bábätko, a vôbec si to neviem predstaviť ako to bude ďalej s jeho fajčením. On je schopný si zapáliť aj vedla mna, aj to spraví a ja sa musím vzdialiť.. aj má to prvokuje pretože pred tehotenstvom som tiež fajčila. Nečaká kým vypachne a tak ide dnu, dakedy mi to nevadilo lebo som fajčila aj ja a ten smrad som necítila. Teraz to samozrejme citim keď už nefajčí. Aspoň že keď sa osprchuje a umyje zuby a ľahne do postele tak už fajčiť nejde. Aj keď zo dva krát to urobil a šiel si zapáliť aj po sprche a taký smradľavy mi prišiel do postele. Skoro som ho zabila za to a posledný krát to urobil. Neviem ako mám proti nemu bojovať, prestať nechce nemá na to vôľu a samé výhovorky. Keď sa bábätko narodí tak určite nechcem nech ho berie na ruky ktoré budú zafajcene alebo z brady mu bude cítiť smrad, tak isto z oblečenia.
@anonym_1da0a2 fuj, fuj, fuj a ešte raz fuj
Nechutný chlap
Kto fajčí pri iných ľuďoch, to je úplné dno pre mňa
Som prekvapená , koľko fajciarok sa tu zišlo na obhajobu autorkinho manžela, nič mu nepomôže, ani prezliecť, ani umyť, stále smrdí ako popolník. Ja by som ho k môjmu bábätku nepustila, musel by prestať fajčiť, ale to som ja
@anonym_autor ale neprehanajte zas vo vzduchu he viac svinstva a dychat ho bude
Nechutný chlap
Som prekvapená , koľko fajciarok sa tu zišlo na obhajobu autorkinho manžela, nič mu nepomôže, ani prezliecť, ani umyť, stále smrdí ako popolník. Ja by som ho k môjmu bábätku nepustila, musel by prestať fajčiť, ale to som ja
@anonym_302586 ja ti rozumiem úplne, v živote by som nebola s niekým, kto fajčí. Mohol by byť akokoľvek ohľaduplný, v žiadnom prípade.
Ale autorke partner-fajčiar očividne neprekáža, otázka bola na dieťa a či mu to neublíži. A jediné, k čomu v tomto prípade môže dôjsť je psychologický dopad, že dieťa vidí, že otec je fajčiar a bude sa mu to zdať ok. Viac škodlivých látok vdýchne jednou prechádzkou po meste v čase dopravnej špičky 😀
@anonym_autor Nechcem ta strasit,ale keby si vedela,aky znecisteny vzduch dychame ...
Moje kolegyne fajčiarky
1. odišla na dôchodok, dostala rakovinu, vychudla a ožltla, žila 5 rokov na dôchodku
2. šla na dôchodok, po polroku mŕtvica a ochrnutie, učila sa znovu rozprávať, žila 2 roky na dôchodku
3. chystala sa na dôchodok a polroka predtým mŕtvica, nedožila sa dôchodku
4. odišla na dôchodok, zatiaľ žije
pred tou prvou odišli na dôchodok 2 nefajčiarky, doteraz žijú a fungujú
Nechutný chlap
@anonym_302586 ešte keď fajčí pri iných ľuďoch a nevadi im to fak je mi to jedno. Ja som fajčiť prestala a to že si zapali pri mne tak mi to vadi lebo predsa nefajcim až tak dlho a stále mi to chyba a mám na to chuť. Nefajčí úplne bok po boku vedla mna, ale zapali si meter odomna, lenže to tak či tak ide aj na mna. Aj pasívne fajčenie nieje dobre. A ako to bude fungovať keď sa nám narodí bábätko tak to netuším. Lebo určite nechcem aby si ho bral na ruky keď bude zafajčený aj keď by vyčkal vonku 30min po cige. stále to bude mat na sebe
Mozno s tym casom sekne, mala som mu vcera nahrat motivacne vidko, zena svokra sa dusila, Podla mna ma uz obstrukcnu chorobu pluc, roky tuha fajciarka. Taky zachvat, ze sme vsetci zostali bledy. Takze sice tieto opatrenia budu postacujuce, ale chapem ze nie si v klude a vola by si rada, keby fajcenie islo z domu na komplet.
@anonym_autor co by som ja dala za takúto ohľaduplný rodinu 😅 moji rodicia fajčia pri deťoch bez problémov je im to jedno ja ked vidim ze si idu zapáliť sa praceme dalej. Ale k téme myslím ze opatrení robi manžel dost a mozno sa o tom porozpravajte ked to uz bude aktuálne ze co zmeniť ak nieco nebude v poriadku
@anonym_1da0a2 fuj to na čo si s takým robíš dieťa? Žiadny rešpekt 🤢
@anonym_1da0a2 fuj to na čo si s takým robíš dieťa? Žiadny rešpekt 🤢
@anonym_107c47 tak predtým som fajčila aj ja takze mi nevadilo keď fajčím pri mne, keď sme si šli ešte pred spaním zapáliť,, atd. Teraz je to už pre mna iné keďže ja som fajčiť prestať musela ale on neprestal
@anonym_107c47 tak predtým som fajčila aj ja takze mi nevadilo keď fajčím pri mne, keď sme si šli ešte pred spaním zapáliť,, atd. Teraz je to už pre mna iné keďže ja som fajčiť prestať musela ale on neprestal
@anonym_1da0a2 presne pre to píšem že žiadny rešpekt voči tebe .mal by sa aj on prispôsobiť dieťatku:(
@anonym_1da0a2 to mu nevadí že ukracuje rodinu svojou závislosťou o peniaze? a bude to už len drahšia a drahšia závislosť
@anonym_autor moja mama pri nás fajčila jak komín ( nič nám není, ani jej ), nehysterč

Ano zbytocne panikaris, tvoj manzel je maximalne ohladuplny podla toho co pises. Ved pred spanim pojde predpokladam do sprchy, da si ciste pyzamo, v noci zrejme nefajci. Zavana to prehnanou uzkostou. Myslim, ze to fakt kusok prehanas 🙂.