icon

Ochladnutie a nevšímavosť vo vzťahu

26. jún 2020

Ahojte píšem síce anonymne ale preto lebo ma tu ľudia poznajú. Potrebovala by som poradiť a pomôcť. S manželom sme spolu 7 rokov. Mame jedno 5 ročne dieťa takže problém nie je v tom ze by dieťatko bolo malé. Chcem sa Vás opýtať je normálne to ze po 7 rokoch manžel príde z prace nedá mi pusu niekedy aj celý deň? Večer ľahne do postele otočí sa na svoju stranu ani mu ani bé lebo on potrebuje kľud? Jasne ja chápem pracuje je unavený ale mne by stačilo dat len pusu a zazelat dobrú noc. Môj manžel je skvelý otec lenže akosi sa vytráca to co by tam malo byt ta pozornosť voči mne. Dievčatá ja naozaj nie som nejaká stíhačka ktorá potrebuje aby bol na mne stále nalepeny to vôbec ale do teraz som bola zvyknutá ze prišiel s práce dal pusu alebo aspoň niekedy počas dňa a zrazu nič niekedy je na mňa aj protivny a neviem ani prečo keď mu zavolám opýta sa co chceš. A áno asi sa budete pýtať ci bol vždy taky nie nebol. Ci niekoho ma prisahal ze nie. A ak poviete porozpráva sa s ním skúšala som ale podľa neho je to v poriadku. Ale mne chyba proste mi chýba on a jeho čas co mam robiť ako to napraviť?

Strana
z2
codal
26. jún 2020

@deti95060810 pokud to oběma vyhovuje, tak v pohodě. Ale co se týká pusy na přivítání, nebo když někdo odchází nebo na dobrou noc, je to otázka vteřiny a je to prostě takový pěkný zvyk, který jsem já zažila jako dítě a teď to učím svoje děti. Nikdy neodchazime bez pusy a obejmutí, stejně tak se vždycky vítáme pusou a objetím a dáváme si dobrou noc s pusinku. A to jak s dětmi, tak i s manželem. Taky si vlastně i před spaním říkáme, jak moc se máme rádi, hezký se s tím usíná. A dcery si to i hlídají, vždycky říkají, taťko, ještě mamce nezapomeň. Mám pocit, že je to pro ně i taková ukázka toho, že se s tátou máme rádi, je to pro ne takový dobrý příklad, jak má vypadat hezký vztah, pro ty děti tak nějak snadno čitelný. Navic člověk nikdy neví, co se stane a jestli se nevidíme naposledy, takze pro mě je ta pusa celkem hodně důležitá. Ale chápu, že to třeba někdo má jinak a nepotřebuje to.

codal
26. jún 2020

Ono i děti projevují lásku úplně nejdřív úsměvem a pusinkou, neumí to vyjádřit jinak, takže ta pusa je pro ně alespoň v raném věku symbolem lásky. Nasi měli krizi když mi bylo asi šest, hádali se, táta v té době přišel o práci a nemohl najít jinou a byl nervózní a já se bála, že se rozjedou. Hrozně jsem vnímala, že táta mámu v té době neobjimal, nedával ji pusu a pamatuju si, že když byl svátek sv. Valentýna, tak jsem ho nutila, aby dal mamce pusu. Měla jsem v ty době asi pocit, že když ji tu pusu dá, že bude zas všechno dobrý. Pro mě byla v ty době pusa opravdu dukazem lásky. Nebo moje mamka vždycky, když na mě byla naštvaná, tak mi nedala pusu na dobrou noc a pro mě to byl vždycky ten nejhorší trest. Jít spát s tím, že mi ji nedala a že mě už asi nemá ráda. Proto bych to svým holkám nikdy neudělala, i když se sebevíc zlobím, tu pusu na dobrou noc vždycky dostanou a i s manželem, když se nepohodneme, tak i tak si dobrou noc přejeme a tu pusu si dáme, mně by se bez toho asi fakt blbě spalo😂..

radkaradix
26. jún 2020

Zo skúseností vieme, že keď sa takto začne muž správať, má inú.. aj keď prisahá, že nie 🤷 zatĺkať, zatĺkať..

autor
26. jún 2020

@codal presne tak ja si tiež osobne myslím ze ta pusa zaberie len chvíľku času pokiaľ máme aj veľa povinnosti tie dve sekundy si nájde každý čas a aj večer predsa chcem len aby mi dal pusu zaželal dobrú noc a. Môže sa otočiť na svoju stranu vie ale on to nášmu dieťaťu hovorí často jej vraví ako ju ľúbi dáva jej pusinky hladká ju mojka ju a viem ze ju mulje najviac na svete a možno o to mi to je horšie keďže mne by stačilo len sem tam ta pusa sem tam pohladenie a povedané ze ma ľúbi nech viem ze som aj ja v jeho živote dôležitá

autor
26. jún 2020

@dilino všimol by si kebyže som odišla aj s dieťaťom pretože by mu chýbala a hlavne by si všimol ze tu nie je ona ci by si všimol ze som tu není ja to je otázne ale ved hádam áno.. Véd to ze mne sa tiež nepáči do vzťahu len dávať a nič nedostávat ja keď ho ignorujem tak on si ma tiež nevšíma potom sa v byte len obchádzame nič viac pokiaľ ja nespravím prvý krok on nezavolal nenapíše ale stále verím v to ze v tom nie je iná žena verím tomu ze by to hlavne nespravil kvôli dieťaťu

dilino
26. jún 2020

Poradiť ťažko to čo som napisala sú len dohady.Chceš tak žiť dalej bez lásky ja by som to nedokazala pre mňa by bolo veľmi ťažke.Možno ak by si odišla myslim týždeň trebars k rodičom alebo ja neviem vzala malú či by si mu chybala áno všimnuť by si všimol ale nieje normálne ako sa správa niečo v tomu musi byť tu ide o tom či by ťa prvý skontaktoval že mu dieťa a ty chybate. Ja by som mu povedala že sex ked by sa k tebe liškal že nebude a tiež by som nevysvetľovala ako nevysvetľuje on.Myslim si že ty pokiaľ budeš v tom vzťahu vždy do vzťahu budeš davať,čas,energiu, lásku niekoľko rokov a nič nedostaneš .Ako moja kamáratka a nakoniec sa aj tak rozviedli a on nič okrem toho že chce sex ale ako potrebu a nie z lásky ale chtič je silnejši a to je všetko a pár dni sa tvári že si vzduch a ked naňho znova príde tak znova sa liška. A aby nemal milenku kvôli dieťatu čudovala by si sa ako som pisala sú chlapy čo roky vedú dvojity život máš ťažku situáciu treba si sadnuť a pekné nech ti povie čo je vo veci a ako chce dalej takto žiť čo sa vlastné stálo ved nešibnem čarovným prútom a je iný.Každý máme aj zlé dni ved sa môže stať sme ľudia trva to možno pár dni ale nie že ťa obchadza ako nejaku kus nábytku.Veľmi ti držim palce aby sa ti podarilo to čo najrýchlejšie a najlepšie vyriešiť.

autor
26. jún 2020

@dilino ach ďakujem veľmi pekne aj ja dúfam ze sa to čoskoro vyrieši aspoň nejako rozhovor je veľmi ťažký lebo on mi povie ze je všetko ôk ze on nevidí problém ze proste si ho robím sama a nakoniec som zla ja.. Ono to išlo všetko postupne není to zo dňa na deň len horšie je ze rok dozadu by sa takýmto párom smial a tvrdil ze mi tak nedopadneme nikdy a teraz sme tam aj my a už si myslí že to je v poriadku keď sa ho opýtam ci ma ľúbi áno ale nikdy to nepovie sám mam pocit ze ma niekedy ani vôbec nepočúva akoby hlava a telo bolo doma ale on ma myšlienky niekde preč

vilma7
26. jún 2020

Podľa môjho názoru vôbec nemusí mať milenku. Vzťahy majú rôzne fázy, rôznymi spôsobmi sa dá prejavovať láska (staraním sa o vás, že s vami trávi čas, alebo že zabaví dcérku a tým pomôže a odľahčí teba ). Musím byť úprimná, ale neviem si predstaviť že si niektorí manželia denno denne nadeľujú pusinky po celý život, ako sorry.
A tu sa nedá povedať, že máš žiť bez lásky, každý vzťah prejde rôznymi fázami, raz sú tie prejavy intenzívnejšie, potom zas iné...a keď ti manžel tvrdí že ťa ľúbi, tak ťa ľúbi. Bože veď nie vsetci chlapi sa chcú mojinkať každý deň, mnohým stačí pravidelná posteľná aktivita kde žene dokážu, že ho stále priťahuje a ľúbi a potom je u nich bežný deň. Takže kľud.

A ako to zmeniť? Možno to upadá pre nejaký stres, vyčerpanosť v práci, alebo naberá jeho láska k tebe iný stupeň..nechala by som ho, keď ho ty chceš pobozkať, tak pobozkaj, pritúľ sa, a keď to bude potrebovať on, príde. Možno to už ozaj nepatrí k jeho denným potrebám.

dilino
26. jún 2020

No ved ako pišeš normálne si s nim sadni a porozpravajte sa ked nebude chcieť ty si chcela on nie tak ak odideš a prišiel by za tebou už by som sa nevrátila nemá to vyznam sa trápiť roky stradať len preto že dospelý chlap si nevie uvedomiť niektoré veci.Napiš ako si nakoniec dopadla.Pre tvoje dieťa on otcom bude dokiaľ bude žiť takže nič neoberieš malú o otca ved oni sa stretavať môžu myslim si že si zaslužiš niečo iné čo si ťa bude vážiť a nebude sa liškať len ked chce sex a ináč ťa má na háku.Netyraj sa a netráp odid aj z nefunkčného vzťahu ak si ochotna ostať a roky tak žiť a len vždy do toho len davať a nič nedostavať ani nehu ani pekné slovo nič, ešte ked mu zavoláš opyta sa čo chceš iba nejaku potrebu ked má ON tak si uvaž ty ako žena ako bytosť osoba že či ti to všetko stoji zato.To čo ti bude chybať to budeš hľadať u niekoho iného on sa možno uvedomi ked bude neskoro vždy to tak býva. To teraz má si neváži ale ked ťa strati tak vtedy si vážiť začné ale už možno žiaľ bude neskoro.Napiš ako si dopadla a trvaj na rozhovore bez hádok v kľude daj tomu ešte šancu ked to nepomôže nemá to vyznam je to môj osobný názor.

777januska777
26. jún 2020

No vieš ako o tom je manželstvo. Netreba počítať čo ty pre druhého robíš a jemu vytýkať čo nerobí. Povedať mu to môžeš, ale ak to on nebude robiť, tak ty jeho myslenie nezmeníš. Jednoducho musíš prijať manžela, takého aký je. A ak budeš túžiť po nežnosti, tak urob vždy prvý krok. V manželstve nie je "ja", ale je tam "my".

lenka213
23. okt 2023

Ahoj, čítam diskusiu po rokoch… Ako to u vás dopadlo, prosím ta?

Strana
z2