Od koľkých detí je rodina mnohodetná?
Od koľkých detí sa rodina pokladá za mnohodetnú? Sú to 2 alebo až 3 deti?
Mam 5,takze sme mnohopocetna rodina.A toto sa uz povazuje od 3 a hore.
@pr85 neviem, či máme na toto presne definíciu ale asi veľa ľudí považuje 3-4 deti a viac za mnohodetnu rodinu. 2 by ani nenapadlo brať ako rodinu s veľa deťmi. Keby mi niekto povie, že je z mnohodetnej rodiny, tak si predstavím 4 deti a viac. Ani tie 3 mi nepríde ako taký vysoký počet. Iba ako o čosi väčšia rodina.
No nikto sa tu nevie zhodnúť na presnej definícii. Pre niekoho sú 2 deti už veľa, iní vravia, že rodina je mnohodetná až od 3 detí.
A načo ti je taká definícia vlastne? Navyše, na MK nájdeš názory, nie nejaké exaktné definície, ak vôbec sú.
Ja by som ešte pri 4-detnej rodine váhala, či ju nazvať ako mnohodetnú, k tomu by som sa asi priklonila 5 a viac detí. No je pravda, že dnes, keď je trend 1, max. 2 detí v rodine, sú už 3 vnímané ako veľa a všetko navyše už je extrém.
No nikto sa tu nevie zhodnúť na presnej definícii. Pre niekoho sú 2 deti už veľa, iní vravia, že rodina je mnohodetná až od 3 detí.
@pr85 a prečo by sme sa mali zhodnúť? Zober slovník a hľadaj. Ja som oficiálnu definíciu nenašla, možno budeš šikovnejší. Preto tu každá píšeme svoj názor. Chápeš?
@pr85 hod si do googla,dostanes odpoved.
@pr85 ...vraj 4 a viac detí. Mne sa to zdá aj celkom logické a súhlasila by som s tým.
https://nfr.sk/projekty/ideova-formacia-verejne...
U nas v Spanielsku 3 a viac. Alebo 2 deti, ale aspon jedno dieta TZP. Normalne su registrovani ako mnohopocetna rodina a maju z toho nejake ulavy/zlavy.
podla mna 4 a viac deti
čo riešime slub hlasu - ženy čo maju viac deti nebudu platit dane vôbec ?
zase sa ide kastovať ? respektivne niekomu poberema aby sme niekde pridali
@pr85 pre Teba, ako katolika, je 2 uz "mnoho"? Mame 4, cakame 5 a teda ja by som to zadefinovala od 4+. Tri mi pride este ako "normalny" pocet.
@pr85 a nie je ti to jedno? Vsak ty mas 2 a viac neplanujes. Ako to maju ini, teba trapit nemusi
podla mna 4 a viac deti
čo riešime slub hlasu - ženy čo maju viac deti nebudu platit dane vôbec ?
zase sa ide kastovať ? respektivne niekomu poberema aby sme niekde pridali
@sara07 tohoto sa neboj,toto nedaju.Stat zije z dani,a ina mensina predsa nepracuje,takze tomu to neverim.A nezabudajme aj na platy,su nizke takze ani tie dane nie su vysoke.K tomu sa zacnu takto ozyvat zeny s mensim poctom,lebo diskriminacia a neschvalia to.Stat potrebuje nase dane.
@sara07 tohoto sa neboj,toto nedaju.Stat zije z dani,a ina mensina predsa nepracuje,takze tomu to neverim.A nezabudajme aj na platy,su nizke takze ani tie dane nie su vysoke.K tomu sa zacnu takto ozyvat zeny s mensim poctom,lebo diskriminacia a neschvalia to.Stat potrebuje nase dane.
@anonym_237fa8 ale v takom polsku to majú , ano tam ta rodinna politka je niekde inde
😃
Slovo „mnoho“ je neurčitá základná číslovka, ktorá vyjadruje veľké, nepresne určené množstvo alebo počet. Znamená to isté ako „veľa“.
Pre lepšie určenie množstva sa môžete pozrieť na tieto základné výrazy:
Pár / Trochu: 2 – 5
Niekoľko: cca 5 – 10
Veľa / Mnoho: 10 a viac (neurčitý väčší počet)
@anonym_237fa8 ale v takom polsku to majú , ano tam ta rodinna politka je niekde inde
@sara07 tak ale sme na Slovensku,takze tohoto sa nebojim,ze by to tu schvalili.
Pre mna su to 4 a viac deti. Tri mi ako mnohopocetna nepridu. Ja to beriem podla poctu sedadiel v beznom aute 😆
Mám štyri deti. Podľa mňa je mnohodetná rodina až od štyroch detí - beriem to podľa seba, keď som mala tri deti, nik sa nečudoval, to ešte aj v dnešnej dobe zapadá do akýchsi rozšírených štandardov, ale štyri deti, to už mnohí híkajú 😀 Ale pokiaľ viem, už rodina s tromi deťmi sa považuje za mnohodetnú.
A teda rodina s dvomi deťmi mi rozhodne nepríde ako mnohodetná. V takej som vyrástla a nikdy som si nepripadala, že mám veľkú rodinu.
My uz od 3deti sme mali 7miestne auto,teraz mame 8miestne,a k tomu 2 5miestne.Ked sa to berie podla poctu sedadiel.
od 3 deti. bezne sa s tym stretavam napr. naposledy robili zadara preventivny program pre mnohodnetne zeny a islo od 3 + deti
Mám dvoch súrodencov a príde mi to taký štandard, podľa mňa 5+detí
Ked som mala 4, necitila som sa velmi mnohodetne, za mna aj tych 5 je tak na hrane. Podla seba keby som definovala, tak od 6 deti, mne este tych 5 pride take normalne mnozstvo. Ale mam znamu, co maju "len" 3, z toho jedno ztp s tazkymi diagnozami a podla mna je to omnoho narocnejsie nez mojich 5.

@pr85 2 deti a mnohopočetné rodina 😳😳😳😳to asi sotva