icon

Od lásky k nenávisti

tuppe
24. jan 2015

Ahojte, rozmýšľala som, či tu mám napísať alebo nie ... ale neviem si už rady a neviem, kde sa stala chyba :( S manželom sme sa poznali 6r, kým sme sa zobrali. Rozumeli sme si dobre, teraz sme manželmi 4r, bývame u svokrovcov s tým, že máme vlastný vchod, samostatné bývanie. Môj muž je hrozne naivný, rýchlo sa pre niečo nadchne.. jeho sen je len podnikať, podnikať, podnikať .. samozrejme, je aj dobrák, tak ho každý rýchlo odrbe a my sme sa dostali do dlhov (čo mi tajil asi pol roka). Teraz sa rozhodol podnikať - mať predajňu, zobral zase veľa tovaru na sklad - ďalšie dlhy.... keď mu pooviem, že nech radšej ide do normálnej roboty na TPP, dobre, že ho nehodí o zem a že on poskoka za 400 € nikomu robiť nebude ....
Ďalšie problémy s ním sa týkajú hlavne našej 16m dcéry, pre ktorú sa hádame denno-denne. Proste máme úplne rozdielne názory na výchovu... ja som za to, že dieťa má mať režim, chodiť pravidelne spať - on hneď na mňa vyskočí, že režim bude mať v škole a v škôlke, že pri mne nebude mať detstvo atď .. Ja mu poviem, nech jej nedáva jesť sladké pred obedom, on jej dá.... Teraz sme navyše malú boli očkovať a je hrozne nervozna, vkuse len kričí, ak sa na nu nepozrieme, nemôžem pri nej urobiť fakt nič, lebo inak plač a krik a on hneď na mňa vyskočí, že preto je malá taká, že s ňou nechodím von. Je pravda, že teraz, ked je zima, tak som s ňou von nechodila, lebo pokašliavala a soplila...a keď tak, idem ss ňou len po našej ulici alebo sme na dvore, lebo bežne sa tu túlajú psy a ja mám jednoducho strach ..... a dnes, vonku fúka, zima je,navrieskal na mňa, že má íst malá von za každého počasia a teraz pozerám, že už ju dal dole ku svokre - ale keď som mu povedala, že je vonku zima a fúka, tak ja pravdu nemám...(pýtala som sa, že prečo mne neveril, že je vonku zima a on,lebo že ja nemám ani snahu ísť von...)
Čo ma ďalej trápi a povedala som mu, nech si na nás nájde viac času. Viem, že podnikanie je náročné, ale on cez deň robí okolo domu na dvore (pri tom ten dvor je SPOLOČNÝ) a potom robí do noci papierovačky, atd. .. a ja, keď mám na seba za celý deň 30 minút tak to je ozaj veľa...a večer, ak je náhodou s nami, tak mu bežne kamoši volajú v rozmedzí od 20 - 22 hod a dohadujú sa, čo sa robí na druhý deň (má dvoch "pomocníkov" na podnikanie - mňa do toho nechce)... Neviem, prečo to nechce pochopiť :( Veď dcérka ho potrebuje. Iné by bolo, ak by bol v zahraničí.. tak OK, pochopím, vydržím... ale prečo, ked je doma, tak robí na dvore, pritom svokor si chodí spokojne do práce a my nemám z čoho žiť, požičiavajú mi naši, robia nákupy, lebo ozaj nám to nevychádza.... a ak mužovi poviem, že nech sa naplno venuje podnikaniu a nie cez deň robí jedno a v noci podniká, tak zase je hriech peklo... ja už mám na neho normálne averziu,už sa ani neviem a nemám chuť s ním pekne rozprávať, lebo asi ma má za hlupaňu :(

tuppe
autor
24. jan 2015

@adeala a inak ešte mi mm koľkokrát povedal, že tebe je tak fajne na MD 😀D

natalym
24. jan 2015

@tuppe No počkaj, chceš aby zarábal prachy, alebo upratoval alebo bol s Vami?
Čo naozaj chceš? Mne by v Tvojom prípade stačilo keby zarábal prachy, lebo to je pôvodcom ostatných problémov.

blondiee83
24. jan 2015

Tak tvoj manzel ma pravdu - podnikanie nie je praca od do. Jednoducho musis, ci sa ti chce, ci nie. take neexistuje, ze 16,30 a idem domov. Moj manzel dnes cely den robil, cez tyzden sa stane, ze pracuje aj o polnoci - to je proste dan za to, ze zaraba viac, ako 400eur ako poskok - nazvala som to tvojimi slovami.
V prvom rade by si ho ty ako manzelka mala podporovat, nie snazit sa mu rozvrhnut cas a robotu podla seba. podpor ho v tom, co robi, aby mal pocit, ze to robi dobre, bude si istejsi a mozno sa mu zacne viac darit.
Druha vec - s chodenim von ma tvoj manzel absolutnu pravdu, treba chodit von za kazdeho pocasia (pokial nie je -15 a fujavica) a nie hladat vyhovorky, preco ist nemozes. nechcem sa ta dotknut, ale cely cas nic neorbis, len zdovodnujes, preco nemozete chodit von, no nic neurobis preto, aby te chodili. mala nema ziadnu imunitu a preto je stale chora. soplicky ci kasel nie je dovod byt doma - jedine keby mala horucky. Skodis vlastnemu dietatku, mala by si si to uvedomit.
tretia vec - ze je malo s malou - sama si pisala, ze je cele dni vonku na dvore - chodte von aj vy a hned si zabila dve muchy jednou ranou, aj ste vonku, aj spolu travite cas.
A nepoziciavaj si peniazky, tvoj manzel musi prebrat za vas zodpovednost, ste predsa jeho rodina. drzim palce

mala_hobitka
24. jan 2015

@tuppe Tak ako prepac ale on ma doma male dieta, narobil dlhy ale on nikomu poskoka za 400 eur (ako tisice inych ludi) nebude robit radsej bude riskovat dalsie a dalsie dlhy? Ako to co mas doma za sebestredneho hlupaka?
Inak tie jeho "vychovne metody" stoja za h**no s prepacenim. Hlavne ked on vycita tebe "co ty zle robis" no to je des. ...doprcic tak nech zobere on malu na prechadzku a nech sa uvedomi ze male dieta potrebuje rezim...chlap by sa mal spamatat a spravat sa ako dospely...co ma 20 alebo co?

tuppe
autor
24. jan 2015

@blondiee83
moja dcérka sa narodila predčasne, mala sepsu kvôli streptokokom, vybrala asi 3 atb a odvtedy žiadne lieky, žiadne atb .... takže imunitu má určite dobrú . a tie soplíky a kašeľ boli poväčšine, keď šli zuby možno sa raz - dvakrát stalo, že to zo zubov nebolo a čo som tak rozprávala s inými kamoškami, ich deti mali sople a kašeľ bežne .... Inak ak je manžel na dvore, malá chce ísť automaticky len a len k nemu a on chce na dvore PRACOVAŤ a nie sa s ňou hrať ... bohužiaľ preletieť okolo neho ešte neviem 😀 .. no a čo sa týka podnikania - tak tvoj manžel domov nosí asi pekné peniažky, môj bohužiaľ 90 % čo zarobí, musí dať na dlhy a nám ostane hov*o, ešte že nám chodí RP, lebo ja z toho pokrývam net, mobil, PZP za auto, jeho úrazovú poistku ... a na malú mi ostane Pán Boh zaplať ....
Ja mu stále hovorím, že mu pomôžem, že CHCEM ... tak ako inak ho podporiť ?!! Keď mu poviem ja, tak to nie je pravda, ak iný, tak to si už k srdcu zoberie.

tuppe
autor
24. jan 2015

@natalym ja od neho nechcem miliony. Peniaze nie sú všetko, poznám veľa prípadov, kde práve podnikanie a honba za majetkom zničila rodiny. Ale tak potom nemal chcieť dieťa, ak na ňu nemá toľko času .

tuppe
autor
24. jan 2015

@blondiee83 a ešte podotknem, to, že sa stane, že malá nejde von, jej určite menej uškodí ako to, ak nebude mať otca pri sebe ....lásku peniaze nenahradia. Ja od muža miliony nechcem... neženiem sa za majetkom to skôr on.

natalym
24. jan 2015

@tuppe Je veľa otcov , ktorí sa nevenujú deťom a za to nie sú zlí otcovia. Sama vravíš, že Ti kafre do výchovy, nebolo by teda lepšie nech sa venuje robote, donesie prachy, ktoré spolu užijete a Ty si robkaj svoje. Ty by si chcela aj vyrovnaný rozpočet, aj muža doma aj aby umýval hajzel, a ešte aj aby sa s Tebou nehádal o výchove. Taký neexistuje, dievča zlaté. Povedz si prioritu a za tým chodˇ. 😎

tuppe
autor
24. jan 2015

@natalym ja som nikde nepísala, že má upratovať, stačí, ak bude častejšie s malou, ja si za ten čas urobím svoje 🙂 aj ked by mohol po sebe aspon z kúpeľne upratať špinavé prádlo a nie ja to po ňom zbieram , ale ok.. 😀 a on sa mi do výchovy starať bude vždy, nech sa aj na hlavu postavím. Zvažovali sme, že pôjde do zahraničia pracovať, ale nakoniec sa rozhodol ostať tu kvôli malej, aby som ju nedajbože zle nevychovala....

natalym
24. jan 2015

@tuppe Ja som len chcela, nečakaj toľko veľa od neho, budeš sklamaná. Podporuj v tom v čom je dobrý, urob nejaký ústretový krok a tak Snáď to pôjde. 🙂

blondiee83
24. jan 2015

@tuppe čiže ste nemali žiadny dôvod neist von 😉 ale nechajme to tak.
Neriešime teraz, koľko peniažkov zarába môj manžel - snažila som sa povedať tým, že práci venuje veľmi veľa času.
Samozrejme, ak máte dlhy, treba ich splatiť čo najskôr, za to nemôže len tvoj manžel - sama si napisala, že peniaze bral trebárs na prerábku, strechu, čiže nie na hazard či chlast. Mám pocit, že si nespokojná, ani sama nevieš prečo. Problémy, čo máte, hlavne finančné, sú len dočasne. Tak skúste to obdobie preklenúť, zbavit sa dlhov a potom bude lepšie. Nič iné ti neviem poradiť.

tuppe
autor
24. jan 2015

@0silvia0 zase to tak nedramatizuj, že do 18tky bude len na dvore :D Ak podrastie, nemám problém s ňou íť do mesta kamkoľvek .. ale pešochodom by sme teraz asi ďaleko nedošli, keďže do kočíka nepôjde ani za pana

tuppe
autor
24. jan 2015

@blondiee83 ja som ti tým chcela povedať, že je rozdiel, ak pracuje veľa a aj domov niečo donesie a ak pracuje veľa a nemáme NIČ... nepodniká ani rok,, ani dva. A dlhy sa nesplácajú, ale len prehlbujú. Preto som nespokojná. Lebo to jeho podnikanie je viac na škodu ako na osoh. Každá žena chce pre svoju rodinu len to najlepšie, preto ma to trápi.. no a + to jeho správanie :/

natalym
24. jan 2015

@tuppe Inak nedostatok financií je príčinou nezhôd v domácnosti. On nervózny Ty nervózna a už to je. Hľadajte riešenie ako z toho čo najrýchlejšie von a veľa trpezlivosti.

tuppe
autor
24. jan 2015

@natalym ved o to sa snažím celý čas, ale on si povedať nedá ... teraz uvažuje, že chce e-shop otvoriť, jemu nestačí jedna webka, on by chcel mať dve... a načo ???? je to proste megaloman,len veľa, veľa, veľa ....

natalym
24. jan 2015

@natalym Pešochod - Naša dcéra nemala kočík od roka - a to Ti poviem prečo, lebo môj muž ho schoval, aby sa nezničil. Odložil pre sestru, vôbec ho napokon nepoužívali. Ja som chodila s takým malým deckom, na nákupy, do mesta, vybavovať a prežili sme.

natalym
24. jan 2015

@tuppe A na papier si mu dala, príjmy a výdaje?

0silvia0
24. jan 2015

@tuppe čím ďalej čítam odpovede aj na iné reakcie, tým viac ma presvedčuješ, že u teba je všetko nemožné. Ja nedramatizujem, iba sa ti snažím ukázať, že každá blbosť je u teba prekážka, pustení vlčiaci - preto nemôžeš ísť von, nemôžeš to riešiť lebo neviem čo, štekajúce psy ti budia dieťa. Teraz nespomínaš vlčiakov, ale že pešochodom nikam nezajdete, zrazu už psy nie sú problém, ale to, že dieťa nejde do kočíka....
Aj ja som mala prvorodeného syna, ktorý mi v kočíku vrešťal. Tak som ho schytila pod pazuchu, odvliekla tri ulice ďalej kde bolo ihrisko, tam na bezpečnom mieste vypustila a hral sa. Hádam nemáte vo vašej miestnej časti len tú jednu ulicu, kde máte pustené vlčiaky. Zdá sa mi, že v niektorých prípadoch sú totálne hovadiny pre teba obrovskými problémami 😉 Teraz tým nemyslím vaše vzťahy a financie, ale tie vaše pešochody :D:D:D

alenka0
24. jan 2015

Nečítala som komenty, ale musím konštatovať, že všetci chlapi sú podobní. Mám trocha iné problémy, ale podstata je tá istá. Nechce nič pochopiť, len mne šibe z materskej a on má vždy samozrejme pravdu. Keď si dovolím nesúhlasiť, už sa uráža a nadúva ako kohút 🙂 (neviem či to je dobré prirovnanie 🙂). Kamošky majú podobné problémy. Myslím, že myslenie chlapov je dosť odlišné od ženského a preto nikdy nedosiahneme konsenzus. Prosto povedané, aj ja chcem môjho dosť často zabiť....

natalym
24. jan 2015

@alenka0 Posledná veta je TOP!!!

tuppe
autor
24. jan 2015

Ok tak ma tu teraz ukrizujte a problemy, które su u nas horsie nerieste, ale kraviny, ze nie som s malou non-stop von..Dakujem za podporu.

natalym
24. jan 2015

@tuppe Ale veď sa nehnevaj........... 😉

maciatkolulu
24. jan 2015

@tuppe nuz ja neviem, ale tebe zjavne na muzovi vadi absolutne vsetko... Ine ženské by mozno skakali od radosti, ze im chlap robi na dvore a snazi sa podnikat a neoziera sa, nabije celu familiu atd. Poradim ti, prestan skakat, lebo sa moze aj zdekovat a lizat smotanu z jeho podnikania (kt.sa mimochodom moze rozbehnut) bude ina. Fakt nevidim nic zle na tom co robi. Standard dnesnej doby, väčšina otcov chodi domov.neskoro. s tymi prechadzkami ma pravdu a to sladke az na taku hrozu nevidim. Len ma udivuje, ze dava malej sladke pred obedom ked nie je stale.doma??? ;-D

0silvia0
24. jan 2015

@tuppe nereaguješ správne, takto si sa virtuálne urazila a nasrala a nevidíš, že ti poniektorí chcú otvoriť len oči. Nie je dobré, ak je človek presvedčený o svojej pravde a iný uhol pohľadu neprijme. Aj veľké problémy sú nabalené z malých problémov a z kravín. Už keď neviete riešiť kraviny, tým pádom aj riešenie životne dôležitých problémov vám pokrivkáva. Čo keby si skúsila mužovi povedať, vieš čo, rozmýšľala som, že s malou budem viac vonku, aby si si v klude mohol na dvore niečo porobiť. Mohol by si sa jej potom venovať zasa ty, aby som si mohla ja urobiť to a to? Tiež potrebujem kľud na niektoré veci atď.
Ide o spôsob komunikácie, keď budeš s manželom komunikovať slušne, úctivo, určite ťa nepošle do prdele, ale postupne sa naučíte vychádzať... keď minieš rodičák a nebudeš mať peniaze, tiež slušne, bez kritiky a emócií treba vyjadriť svoj postoj: potrebovala by som kúpiť to a to, ale nemám už peniaze, kupovala som to a to, takže nemám. Môžeš mi nejaké dať? Nech si on požičiava od rodičov, požičiavať si peniaze od svojich rodičov keď mám manžela, by som nezniesla.
Ono náprava nepríde zo dňa na deň, ale postupnými krôčikmi sa učte spolu komunikovať bez kritiky, hnevu, urážania sa a odúvania sa... manžel časom pochopí,

natalym
24. jan 2015

@0silvia0 Och ako často by som aj ja potrebovala Tvoje povzbudenia. Ďakujem.

tuppe
autor
24. jan 2015

@maciatkolulu mozno tebe by taky zivot vyhovoval, aby vsetko co urobis alebo chces urobit je źle. A Ak potrebujes vyryvat, chod do inej temy, naozaj nemam chut na taketo srandicky ako je posledna veta tvojho prispevku

tuppe
autor
24. jan 2015

@0silvia0 viem, ze je to o komunikacii..mozno je chyba aj ta, ze byvame u svokrovcov a nie sme uplne sami, lebo manzel vela robi aj pre svokrovcov- to s tym dvorom a uzivame ho vsetci len s tym, ze mm potom nema cas na nas. Pokusim sa to nejako s nim vyrozpravat, dufam, ze to bude mat zmysel a neposle ma do prdele 😀

maciatkolulu
24. jan 2015

@tuppe to bola len rada a nie vyryvanie. Ale ked zena vkuse vidi len zle na svojom muzovi je to divne. Nenapisalasi ani jednu kladnu vec co tvoj muz robi.... vsetko je iba cierne. Nuz smutne a hned aj utocis. Tvoje dieta takto mozes o otca obrat sama.

tuppe
autor
24. jan 2015

@maciatkolulu Pisala som, ze je Dobrak,poctivy co sa podnikania tyka a preto ho vela ludi oklamalo. To je hadam pozitivum😀 ale co sa vychovy tyka a postojov, ze si neda poradit..na to ozaj nemam co pekne povedat :-X sme mladi a nechcem sa zadlzit na cely zivot a robit len na dlhy a mat strach co kedy pride platit, ake upomienky od pravnikov atd :'( sediet len doma, nikde neist na vylet atd.

jeennyv
24. jan 2015

@blondiee83 ja s tvojim nazorom absolutne nesuhlasim, ako mamicka pise jej dieta sa narodilo predcasne malo istu diagnozu, a ak teraz nie je chore alebo len raz za cas, nevidim dovod preco zlym pocasim kazit to, ze sa tak drzi....a keby mala ochorela, kto sa o nu bude zas strarat, len ona...
a po dalsie podnikanie by malo rodinnemu rozpoctu nieco priniest aj ked si to zo zaciatku vyzaduje cas a investiciu, ale nie dalsie prehlbujuce sa dlhy.....zakladatelke temy...vidim, ze mas vo veciach jasno a triezvy pohlad, preto bud na manzela razna, daj napr. nejaky termin do kedy sa ma podnikanie rozbehnut a ked nie, tak sa skoncilo...nechcem nikoho urazit, ale mam pocit, ze mas doma typickeho lenivca, pretoze v podnikani sa hrajka s kamaratmi a podla vysledkov dieru s tym nespravil a keby bol na trvaly normalne v praci tam by musel inak makat...pevny rezim a zodpovednost mu jednoducho nevonaju...