Od švagriny som dostala špinavé oblečenie pre novorodenca
Píšem anonymne keďže tu je aj spomínaná švagriná no ak číta diskusie možno jej dôjde..a nech,kľudne.
Ako by ste reagovali keby vám švagriná pošle veci po svojom dieťati neoprate, obgrcane a obsrare. Doslova..plus mega zmolky a ešte odkaze,že to čo je najkrajšie(aj menovala kúsky)mám potom vrátiť keď mala z toho vyrastie🙄10x som jej povedala že nič nechcem a aj tak poslala ja by som bola rada za všetky veci,ale poznám ju a viem že bežné aj jej deti chodia špinavé atď..Nič som jej na tie veci nepovedala lebo som nechcela kvôli bratovi robiť dusno no štve ma to. Nemám chuť tie veci vybaviť a prať zatiaľ som ich nechala v taške v ktorej mi ich poslala..no humus
Moje dieťa nemalo jediný kus oblečenia po inom dieťati. Ak by som jej povedala, že nič nechcem a ona to aj tak poslala, napísala by som jej, že som vravela, že to nechcem, nech si to príde zobrať do zajtra, inak to ide k smetiakom, lebo doma mi to zavadzať nebude. Kým nezačneš byť k takýmto ľuďom prísne asertívna, budú sa takto chovať. Nevidím dôvod byť vďačná za niečo, čo nechcem a čo som aj deklarovala.
Aj mne poslala exova rodina oblečenie po ich deťoch, aj keď teda v normálnom, len obnosenom stave, akurát boli úplne nevyžiadane a mala som už kopu vlastných, nových podľa svojej predstavy. Nechala som ich zbalené ako prišlia počase s poďakovaním vrátila späť keď čakali ďalšie dieťa. Nerieš zbytočnosti.
Normálne jej to vráť, a ja by som jej aj povedala že sa ti z toho nechce prať tie zazrate škvrny…
Ved sa tej tasky nemusis ani dotknut, len jej daj vediet, ze sice dakujes za ochotu, ale teda uz teraz jej vratis to najkrajsie ( rozumej vsetko, to jej nemusis hovorit, zisti sama😃 )... nech si to pride vyzdvihnut...
@karhu píšem že kvôli bratovi som to neurobila lebo on bol ten čo ako prvý s tým prišiel že nám dajú veci. Jej to prízvukoval nech mi ich nachystá. A ona je taká povaha,že jeho by sprdla keby jej to vrátim. No štve ma to lebo ja som veľmi priamočiara osoba.
@melanta ja sa s každým bavím vždy narovinu no veci nechám vecami a vrátim jej to ale potom. Nechce sa mi to hneď riešiť ona má hroznú povahu a nechcem aby do brata pindala. Čo si myslí o mne mi je jedno ja ju nepotrebujem.
@haley7897 ide o to že by som ani cudziemu nedala také špinavé veci tak ako niekto je bez hanby darmo.
Tak nech jej to Tvoj muž vráti s tým, že nevedel, že si medzičasom už pokupovala, čo bolo treba. A tým pádom Ti hento netreba vôbec, tak to vraciate.
Normálne vráť s tým, ze si od nej nič nepýtala. Určite by som to neprala a nenosila. Ak je povaha, ktorá pinda, ona si už dôvod na pindanie nájde. Však pindat aj ty 😀 To nie je tvoja chyba, keď nerozumejú jasne tomu, ze ty nič nechceš.
Cim skor vratit, podakovat, ze mas toho uz vela. Potom to zvali na teba, ze si jej to znicila, zaspinila a neoprala.
Ja som sa rodiny pytala ci chcu veci, alebo posuniem inde. Malych veci je vsade vela.
ahoj, ved ked to nechces, nemusis tie veci davat dietatu. ked to svagrina chce spat, pekne to odloz presne takto ako to je a potom jej to vrat a povedz, ze jej to vracias presne v tom stave v akom ti to dala, ze si to nepotrebovala a nepouzila.
Veď tie veci ukáž manželovi. Ak nie je slepý, tak hádam sa nebude čudovať že nemáš záujem chytiť nejaké plesne. Ja by som si tým ani práčku nešpinila. Vráť jej všetko tak ako ti dala, s tým, že už máš všetko čo potrebuješ. Dovidenia. 💁
A teraz tu cakas co? Ved podakuj a vrat. Pripadne k tomu pridaj komentar, ze toe veci su spinave. To urobit nechces. Tak uloz veci do pivnice a nechaj ich tam.
no buď podakuješ a vrátiš alebo ich vyhodíš,teda predpokladám že ich nechceš...tam toho veľa nevymyslíš....normálne tak ako ich poslala by som ich dala do pivnice a keď sa bude pýtať tak by som jej ich tak vrátila....že má dosť nových vecí....ak sa pýtať nebude, vyhoď
Ja by som jej tie veci ani len neuskladňovala v pivnici. Čo si úschovňa? Normálne vráť a poďakuj.
"Jooj, dakujem velmi pekne, si zlata, no uz som si vybavicku zohnala, mam dost aj na dvojcata, dakujem, ze sj na mna myslela. Radsej vecicky posun rodine, ktora je v nudzi" 🥰
A hned vráť, kým si tehotná, aby si nebola obvinená, že ste ich zašpinili vy.
Aj vlk syty, aj koza cela 😉
Ja nechapem tieto temy.. to je take tazke podakovat a povedat ze ti to netreba? Proste to nezober ze uz mas dost a hotovo. A ak ti to necha doma ked tam nie si alebo to dotrepe muz tak odniest spat..
Píšeš, že ona má hroznú povahu. Veci nachystať jej kázal Tvoj brat. Mne z toho vychádza, že sa až tak v láske nemáte, nehovorím, že sa idete pozabíjať ale kamarátky zjavne nebudete. Ona si možno myslí to isté a nemala v pláne požičať Ti nič ale zasiahol do toho brat. Tak na truc niečo zbalila. Možno chcela požičať kamarátke (a zjavne aj požičala, keďže Tebe poslala, to čo popisuješ) a brat do toho zbytočne kecal, lebo teraz nie spokojná ani jedna z Vás.
Sú dve možnosti:
1. buď by som ich nechala v taške tak ako sú, niekde by som tu tašku odložila a pred mužom sa tvárila, že áno, mám tie veci a popritom si nakúpila svoju výbavu. Muži sa v tom oblečení ak tak nevyznajú, nebude vedieť čo je od koho. A po nejakom čase by som tu tašku vrátila, že "už sú nám malé" a hotovo.
2. alebo by som ukázala by tie veci mužovi, keď na tom tak nastojil, že v akom sú stave a či chce aby jeho dieťa také veci nosilo. A keby ma to aj tak trval, tak by som urobila krok 1. a neriešila by som.
Ja tiež dostávam rôzne veci od rôznych ľudí, prevezmem, pretriedim, keď sa mi nehodí, posúvam ďalej alebo vyhodím keď sú zničené a už to nechcú späť.
@jankalukasova Presne si to vystihla. Jedna nechce požičať, druhá nič nepotrebuje, ale muž sa toho musí montovať a nakoniec sú nespokojní úplne všetci.
Samozrejme švagriná sa mohla premôcť a oprať veci po vlastnom dieťati, ale nepoznáme celú rodinnú históriu, nevieme nakoľko autorka preháňa, takže je zbytočné to rozoberať.
Ja by som jej povedala, mila svagrina, dakujem za ochotu, ale vecicky si strasne spinave a nemam o ne zaujem. A vratila ich. Hotovo. Preco to komplikujes? 🙂
A ten švagrinin muž ,tvoj brat je slepý? Čo sú humusáci? Že na, daj to do čo najlepšieho stavu ,a vráť čisté,ožehlené, bez škvrn. No sorry ako ale moje dieťa by som do takých vecí nenavliekla tobôž nie novorodenca. Poďakuj a vráť hneď v pôvodnom stave.
@jankalukasova v živote sme nemali spolu konflikt vychádzame spolu normálne. Ale nemáme nejaké spoločné témy. Má o 10r menej a je taká upata,nervózna. Ja som zas večne vysmiaty človek,optimista. Brat chcel pomôcť myslel to v dobrom. Tak ona je taká,že pokiaľ on niečo aj doma neurobí tak by mali špinu a boli by o hlade.
@mirro on tie veci nevidel, to je to..on je práveže ten čo doma upratuje. Jej je to fuk že majú doma bordel. Keď spolu ešte len chodili tak som bola u nej doma kde žila s mamkou a to keby si videla 🤢humus..roztrhaný gauč,obsrate wc a neskutočný smrad. Neviem čo na nej brat videl či vidí no rozišiel sa s ňou a potom došla že je tehotná tak možno by už spolu neboli ..lebo jemu to strašné vadí že je bordelarka. No toto ma nastalo keď som videla tie veci.
Nedáva to veľmi zmysel, tak keď ti chcel tak pomôcť a ako vravíš, ona doma nič nerobí, tak mohol tie veci sám hodiť do práčky. Konieckoncov obkakalo ich jeho dieťa 😅
Takto, z toho, čo píšeš, je zjavné, že ju nemáš rada, keď si to priznáš aj pred sebou, možno sa vám vzťahy utrasú. Alebo ťa bude aspoň menej štvať, s kým žije tvoj svojprávny brat.

vrat jej to, ze dakujes, ale uz si sa zariadila inak🙂