Odchádzam od muža
Dievčatá, prosím vás veľmi pekne o radu... Som tu už dlhšie, ale veľmi sa za otázku hanbím, preto som si vytvorila nové konto... Mám 4,5 mes. dieťatko a partnera, ktorý sa neštíti klamať mi do očí, pred chvíľou som našla doma poschovávaných plno fliaš od alkoholu (nakupoval to za moje peniaze, ktoré som mu dávala na domácnosť). Živím nás ja, nepracuje, lebo sme sa dohodli, že on bude doma s malým.
Moja otázka nie je, či s ním mám zostať - som rozhodnutá odísť (mám svoj byt), ale skôr, či sa to dá zvládnuť sama s dieťaťom. Bojím sa, že neprežijem finančne. On robotu nemá, nemá v podstate nič, na výživné sa spoliehať nemôžem ani nechcem. Mám dobrú robotu, len po MD z rodičáku neprežijem (hypotéka napr.) ... Aké mám možnosti? Mám robotu, ktorú si môžem časovo upraviť, t.j. napr. 2 dni (doobeda) v robote, zvyšok týždňa voľno. Malého nemám s kým nechať - v zmysle, že moja mamina ešte pracuje a býva od nás cca. 40 km (nejazdíme ani jedna). Mám zaplatiť na tých pár hodín opatrovateľku alebo nejakú kamošku? Budem mať výčitky, že takého malého ho nechám s cudzou osobou.
Baby, prosím, poraďte mi, mali to byť moje najkrajšie Vianoce a miesto toho rozmýšľam, kde zoženiem cez sviatky sťahovákov... Napíšte mi prosím najmä tie, ktoré ste boli v takejto situácii...
Možno je na čase nechať dieťa postaviť sa na vlastné, ja som samostatnosti učila deti od útleho veku, 4 z 5 vyspeli do šikovných dospelakov. 5 bolo po otcovi.
drzim palce v spravne rozhodnutie. skus zajst do banky a poziadat o odklad splatok na hypoteke, resp znizit splatky. dolezite je prezit do 1roka dietata, potom uz sa daju aj jaslicky 😘
abo ist k mamine a svoj byt prenajat
Dieťa by som nikdy nenechala s človekom, ktorý pije. Ani keď je to vlastný otec/babka/dedo. Nikdy. Čert nespí a následky by som si vyčítala ja, že som zverila svoje dieťa niekomu, kto si to nezaslúži.
Veľmi na výber nemáte. Už teraz by som si hľadala k dieťatku niekoho spoľahlivého (s referenciami od predošlých maminiek), budete ich asi potrebovať viacej, keby Vám náhodou opatrovanie vypadlo, tak sa rovno dohodnite, že v prípade vypadnutia "hlavnej opatrovateľky" sa ozvete v krízovej situácii ďalšej. Konajte a nečakajte. Keď niekto dokáže zneužiť svoju situáciu na pitie pri dieťati, tak si druhú šancu nezaslúži (určite nie za týchto okolností). Je to tvrdé, ale myslieť na to mal, keď pil doma sám s dieťaťom.
Keď ste sa rozhodli Vy zabezpečiť rodinu už tak tesne po pôrode namiesto partnera, tak musíte byť silná žena a určite to zvládnete. Takto budete mať aspoň šancu stretnúť muža, ktorý bude zodpovednejší ako súčasný partner a nedovolí si urobiť tak fatálnu chybu ako je napr. pitie alkoholu pri dieťati.
Držím Vám palce a želám veľa úspachov a sily do budúcnosti.
@tortickalulu Je na case nechat dieta a postavit sa na vlastne????
@laila22 čože? To by som nikdy nerobila
@tortickalulu Prepac, zle som to precitala... V inom vyzname to bolo dost zarazajuce..
Ahoj, patologický jav (alkoholizmus), najmä v prípade že si to závislý nie je ochotný priznať, je na rozchod až-až. Neboj sa, uživíš sa, nebudeš míňať na mužov alkohol. Držím palce.

Od alkoholika utekaj prec nateraz si najdi opatrovatelku na 2 dni a od pol roka beru aj do jasluciek alebo sukromna skolka a ziadat cez sud vyzivne aspon minimalne ved jemu to len tak neprejde jednoducho z coho chce pit