icon

Odchod od zahraničia

wiwi28
14. apr 2023

Ahojte, poprosila by som o Vás pohľad a názor na vec.
Môj manžel je už nejaký čas nešťastný na Slovensku (vyplýva to najmä z jeho práce kde sa už dlho zle cíti). Včera mi povedal, že by si želal odísť zo Slovenska žiť niekam do zahraničia (asi Španielsko, Malorka). Ja som zostala úplne paralyzovaná. Mame 3 ročného syna a manžel teraz po mne žiada aby sme nechali všetko čo sme roky budovali, ja mam prácu ktorú mam rada, mame tu rodinné väzby. A odišli niekam kde nevieme jazyk, nemáme prácu, nemáme žiadnu podporu. U mňa je problém aj to, že mu neverím v riešení stresových a krízových situácii. Čiže ak sa niečo pokašle on mi oporou určite nebude a budem vonku s malým synom bez akejkoľvek podpory. Ja si aj myslím, že u neho je to podvedome útek od problémov ktoré ma sám so sebou. Túžim sa na to pozrieť nejako pozitívne ale nenachádzam nič len to, že mam opustiť istoty a ísť do úplného neznáma. Ja som nikdy netúžil po tom odísť do zahraničia a žiť tam. Ako to uchopiť z pozitívneho konca? Ďakujem za každý názor.

Strana
z2
anega79
16. feb 2025

dobre ste spravili ze ste na svk. ja zijem asi 20 rok v zahranici, a najradsej by som sa vratila na slovensko. roky mi trvalo byt na urovni jazyka, aby som dostala trochu kvalifikovanu pracu, mozno v gastre sa mu to podari viac, plus vies si predstavit kolko byrokracie a veci ktore so zakladnym jazykom nie si schopna vybavit.

Strana
z2