Odišla som od manžela, ktorý pil. No ja som najhoršia

abbytokey
5. sep 2017

Ahojte.
Po desiatich rokoch som sa odhodlala urobiť tento krok, pretože som bola nešťastná. Nepomohlo nič, po dobrom ani po zlom. Môj manžel je alkoholik.. Dôvody si hľadal vo všetkom. Nikdy nebol agresívny, skôr sprostý keď si vypil. Ustavične ponižovanie, podcenovanie... Povedala som si dosť. Nechcem ďalej žiť svoj život s týmto človekom, u ktorého po psychickej stránke nemám žiadnu oporu ani istotu. Obaja mame dobre zamestnanie, áno aj on, má dokonca celkom úspešnú firmu. je to tichý alkoholik, ktorý pije iba doma a najradšej sám . Prestala som ho milovať už dávno. Mame dcérku 10r. Ostavala som s nim len koli nej,lenze posledne roky sme sa stále iba hádali.. Zbalila som si veci, dcéru, nasla podnájom v rovnakom meste(koli škole) a odisla. Šok. Nikto to nečakal. Ona sa zbláznila.. Takto to trvá už rok. Rodina sa s mojim rozhodnutím stále nezmierila. Myslia si že mi šibe. A už sa koli tým tlakom tak začínam aj cítiť. Manžel doteraz robí problémy, dcéru si berie k sebe kedy si z myslí, niekedy na víkend, niekedy v strede týždňa... Nemôžem mu v tom zabrániť. Maju dobrý vzťah.. Až na to, že jej stále narozpráva aby ma presvedčila nech sa vrátime(aj keď po mojom odchode sa u neho ženy striedaju ako ponožky) . Dcéra to chápe, vraví ze je rada, že nie sme spolu, pretože sme sa stále hádali, ale nechápe prečo som to urobila. Bojím sa, že ma raz za to znenávidí. Ú otca sa stále cíti viac doma, predsa len tam vyrastala 9rokov. Ex ma navyše stále sleduje, nemôžem si nájsť ani novú známosť, lebo s kýmkoľvek sa zoznámim, on to zakrátko zisti, a prekazi tým, že tomu človeku jednoducho nedá pokoj.... Cítim sa ako v slepej uličke. Nechcem ísť spať, ale akosi nieje kam ísť ani dopredu.... Cítim sa veľmi zle.. . Nenávidím ho. Neviem co mam robiť.. Nechcem odísť z mesta, koli dcére,ma tu školu, kamarátky, tancuje v súbore, má tú koňa.. nechcela by ísť. Nie sme ani rozvedení, pretože sa bojím ci by nás vôbec rozviedli a ako by to prebiehalo. On ma veľa vplyvných známosti všade.... Neviem co ďalej

deti95060810
5. sep 2017

či by Vás rozviedli? a prečo nie... keď povieš že sa k nemu už nikdy viac nevrátiš a pekne na rovinu povieš že je alkoholik, ktorý keď si vyžerie tak je sprostý....
ja by som len predsa porozmýšľala o tom odsťahovaní....Zíde z očí - zíde z mysle....

miadi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pelian
6. sep 2017

Ja by som to riskla s tým rozvodom, nech máš už od neho svätý pokoj, tým pádom by sa mohli dohodnúť aj nejaké podmienky čo sa týka brávania si malej a tak. Keď sa mu určí, že si po ňu bude chodiť iba cez víkend tak to proste musí dodržiavať. To je podľa mňa taký prvý krok k tomu aby sa od neho trochu oslobodila a možno by si aj trochu pripustil, že sa už k nemu nevrátiš

tarvika
6. sep 2017

urcite sa rozved a daj sudu ench stanovi vyzivne na teba aj na dieta a nech stanovi stretavanie dietata s otcom. nech v tom nie je holubnik. odstahovanie by asi pomohlo ked ta obtazuje, ak to nepomoze daj trestne oznamenie za obtazovanie, ale najskor skus nazbierat nejake dokazy. nenechaj sebou zametat! so znamostami pockaj kym sa rozvedies, vsetko sa utrasie a budes spokojna. ak sa zoznamujes teraz v takom vystresovanom stave riskujes, ze si na krk zasa zavesis nejakeho chudaka co ta bude iba vyciciavat. drzim palce!

juliet86
6. sep 2017

Archivuj si vsetky spravy a mejly od neho. Nahravaj si hovory. Rodine povedz ze bol alkoholik ze to nebolo dobre prosttedie pre dieta. Ono ten alkohol sa vekom ikaze neboj. Najma tvoja rodina ta musi podporit kvoli vnucke. Podaj ziadost o rozvod. Najdi si pravnu a najma psychologicku pomoc. Pre seba aj pre dcerku. Neppchybuj o sebe. Vseobecny ta moze vypisat k psychologicke na sedenia. Na miestnom urade prace socialny odbor ma taktiez moznost poskytovat psychologicke poradenstvi a ak ste na tom ok financne mas moznost ist k sukromnej sukromnemu. Je to tazke. Verim ze to zvladnes.

andreagemii
6. sep 2017

@abbytokey Určite požiadaj o rozvod, ten máš viac ako istý...a dôvodom nemáš málo, najmä, že Vaše manželstvo už nespĺňa žiadnu funkciu, spoločenský účel a je hlboko a trvale rozvrátené. Otázka je ale, čo potom. Nakoľko Vás čakajú ťahanice o spoločne nadobudnutý majetok. Takže do 3 rokov potom...buď sa vysporiadate, alebo...sa všetko zo zákona rozdelí na polovicu. I keď mi je z tohto asi jasné, že Tebe o to vôbec nejde. Takže, potom asi už len ten pocit, že by ste boli rozvedení...a známostí môže mať koľko chce. Ty potrebuješ žiť svoj život a on nech si žije ten svoj...nakoľko aj tak tak robil doteraz, nebral ohľad na to, že Vám obom ubližuje, i keď naoko vyzerá, že on je vlastne v pohode.

felycity
6. sep 2017

poznám toto veľmi dobre, vyrastala som v rodine tichého alkoholika, obaja rodičia vysokoškolsky vzdelaní, úspešní, otec s charizmoou, ale tichý alkoholik, nechodil po krčmách, ale natajňáša kupoval alkohol a pil doma, spočiatku keď ho to draplo sme ho aj kryli kvôli práci, samozrejme, že mojej mame nikto neveril a nechápal, ale nikto ani nikdy nevidel a nepočul čo sa doma dialo, mama sa tiež nechcela rozviesť kvôli nám, že by sme to nepochopili... rozveď sa, ak je alkoholik, bude sa to stupňovať, možno so sem tam prekoná, že 2-3 mesiace vydrží bez alkoholu, ale ka je už závislý stačí malý podnet a padne do toho, bude otázkou času, kedy na to doplatí možno aj jeho podnikanie... čo sa týka dcérky, ak videla a počula hádky tak je to vysvetli na rovinu prečo a že to takto bude lepšie, nebudete sa hádať a ona nebude mať z toho stres... ak si už dokázala odísť a seba s dieťaťom zabezpečiť tak si na dobrej ceste, ak si 100% presvedčená, že sa k nemu nechceš vrátiť, rozveď sa, všetky sms, hovory, maily si uchovávaj, lebo on bude tvrdiť, že nie je alkoholik, že je všetko ok....dcéra to časom ešte viac pochopí.... mám dcéru, ktorá má s mojím otcom úžasný vzťah, najprv sme ho kryli, ked mal svoje dni, ale už sama sa stala svedkom nepríjemných stretov deda s babkou, a preto som jej to vysvetlila, nechcem jej kaziť vzťah ani jej brániť v stretávaní, ale tiež nechcem, aby sa stala obeťou manipulátorstva vo vzťahu babka - dedko,prijala to v pohode, vie, čo môže očakávať, ale pokiaľ je ok tak sa s ním môže kedykoľvek stretávať, držím palce, v tom to prípade nepočúvaj druhých, kto to nezažil tak to nikdy nepochopí aké to je čakať, kedy zas si vypije a bude cirkus

moonlight1210
6. sep 2017

@abbytokey v prvom rade hovor otvorene s dcérou. sice ma 10 rokov, ale uz toho videla viac, ako deti v beznych rodinach. ma osobnu skusenost. takze je pripravena chapat viac.

snaz sa jej vysvetlit, ze kazdy mame svoje pekne stranky, aj tie zle. a u niektorých su tie zle stranky zialbohu velmi zle. takze sa s nimi da byt iba dobry kamarat, ale nie zit spolu.
a ze taki ludia musia sami prist na to, kde robia chybu, pretoze ked sa ich niekto bude snazit zmenit, nepomoze to. budu sa iba burit, branit a just natruc robit to, co by nemali a nadavat druhym. ako male deti. takze naozaj nema zmysel s nimi zit a trapit sa, lebo potom sa trapia obaja.

a ze nie je jej povinnost, ked uz sa za niekoho vyda a je to takyto clovek, aby s nim ostavala. nie je to povinnost ziadnej zeny. ibazeby nejaka chcela za kazdu cenu s takym muzom ostat.
takze aj ty si vyuzila moznost s nim nebyt a po skúsenostiach, ked si sa to snazila roky zmenit, si pochopila, ze to nema zmysel a uz sa nevratis.
vysvetli jej, ze tvoje rozhodnutie nebol rozmar (ako si vsetci myslia), ale rozumne premysleny nevyhnutny zaver toho, co jej otec robil.

povedz jej, ze problémom zivota s takymi ludmi je, ze oni vsetko to zle robia tajne doma, kde ich nikto nevidi, len clenovia rodiny a ti maju potom problem, aby im ostatni uverili, ze u nich doma nie je dobre.
kludne jej povedz nejake analogie na oblast, ktoru ona chape. trebárs na spoluziacky v skole. (aspon ja pouzivam takyto postup, ked chcem, aby deti pochopili. a kedze im to prirovnam k situaciam, co su im blizke a poznaju ich, vedia sa viac vzit a pochopit.)

dolezite je, aby hlavne tvoja dcera pochopila.
rodinu si mozes nechat naneskor. ale urcite by som im aj teraz povedala, ze je tichy pijan a je mozne, ze coskoro zacne pit otvorene a bude tvrdit, ze je to kvôli mne. tak nech nie su prekvapeni, ked to urobi.

obsadenemeno
6. sep 2017

@abbytokey a rodine si vysvetlila, preco si od neho odisla? Kazdopadne by ta mali podporit, nech uz boli dovody akekolvek a mala by si to vysvetlit, ze ako sa boli, ze ti neveria a nepodporuju ta.

Ak to nechcu chapat, tiez by som rozmyslala nad odstahovanim sa minimalne 100 kilakov daleko. Ale pories si ten rozvod aj stretavky malej s otcom. To musi byt priorita.

vondolina
6. sep 2017

a celá rodina vie, že je alkoholik keď si písala, že o tom vlastne nikto nevie? lebo vieš ak si oni myslia, že ste mali dokonalé manželstvo tak jasné, že sa čudujú prečo si odišla. najbližším to treba vysvetliť ako sa má situácia, čo všetko robil a ostatní ti môžu byť úplne ukradnutí. a hlavne ten rozvod by som riešila čo najskôr aj keď sa bojíš

orta
6. sep 2017

Podla mna by vas rozviedli na prvu supu ako sa hovori. Ja by som v tom ziadny zadrhel nevidela. Odist by bolo to najlepsie riesenie, no chapem, ze kvoli dcerke to nie je take jednoduche. Musis byt len silna a proste ignorovat

lujza123
6. sep 2017

@abbytokey hej tak to vzdy byva ze zena je ta zla... ked sa rozidu moze za to ona, ked si muz najde milenku tak zla je ta milenka lebo ona ho zviedla, ked ma chlap vela znamosti je to suknickar, ked to robi zena je to kurva..nic si z toho nerob, je to chyba spolocnosti ze je tak nastavena

Hlavu hore, rozved sa, uzavri tu kapitolu, neboj ked stretnes niekoho komu za to budes stat tak ho ziadny ex neodradi... Vsetko chce cas a podla mna ked budete rozvedeny tak aj byvaly pochopi a da ti pokoj.. len si to usporiadaj

lena888
6. sep 2017

@abbytokey ja by som kvoli dcere neodisla. Ja na jej mieste by som to nepochopila. Ak, tak by som sa snazila jej to vysvetlit a prestahovala by som sa az s jej suhlasom. Myslim samozrejme niekam daleko, do noveho prostredia.
Ani mna rodina nepochopila ani nepodporila, moje vysvetlovanie ich nezaujimalo. To sa stava.

juliciz
6. sep 2017

Veľmi ťažká situácia, ale treba ju doriešiť, to znamená požiadať o rozvod a musíš to urobiť ty, s malou sa veľa rozprávaj.

juriva
6. sep 2017

Konecne mudrq zena ako citam.
Dotiahni to do konca...
Ak sa bude vyhrozovat udaj ho na policii...neboj zlakne sa.
Takto o par mes.si povies ze si hrdinka.fakt ti zelam kopec stastia a normal partnera.

cacianka
8. sep 2017

dcéra nie je mimino, zažla vás a pochopí ked jej všetko na rovinu a slušne vysvetlíš a budeš na svojom trvať.
urýchlene si porieš zverenie do tvojej opatery, výživné , termíny stretávaní. nech čo najmenej manipuluje dcéru.
rozvod ak nechceš hned (nechápem prečo) rieš až neskôr.
najbližšej rodine vysvetli základ, ostatné a ostatných prd do toho.

janinamojka
14. sep 2017

@abbytokey Nasla som tvoj prispevok..uz je to teraz u vas lepsie?Hoc by som citala o sebe,akurat ze ten moj nepil..ale urazky,ponizovanie,psych.tyranie..no nikomu som sa nestazovala,cely zivot..ved ako sa vravi,nebudem si.,,srat,,do vlastneho hniezda.Zili sme ako cudzi ludia pri sebe..az kym mi neprisla do cesty stara laska..zbalila som si veci a odisla.A teraz som ta najhorsia,som k...,nevdacna,ved taky dobry chlap to je..je to velmi tazke a chce sa mi pomstit cez dieta..drzim ti palce nech mas uz pokoj,viem co prezivas...