icon

Odišla som z toxickej domácnosti a čo teraz?

mirinda8357
16. nov 2024

Idem sa zblázniť napriek tomu že som urobila zásadné rozhodnutia a zmeny stále sa neviem dostať do pohody. Trvá to už príliš dlho a mám pocit že môj stav sa.zhorsuje. odišla som z ,, toxickej domácnosti " po dlhom zvažovaní všetkých plusov a mínusov. Vyhľadala som odbornú pomoc napriek tomu sa mi zdá že sa mi rúca svet. Začínam pochybovať o svojom rozhodnutí napriek tomu že som bola utvrdena o jeho správnosti. A nielen ja ale potvrdili mi to aj ľudia z okolia či v práci, rodina či psychologicky ( vyhľadala som dve rôzne keďže jedna pani povedala mi nestačilo). Strašne veľa som si prečítala rôznych článkov a pozrela kopu videí. Dokonca som sa tam sama našla a mám pocit že možno ja som tá vinna. Ako z toho von máte niekto skúsenosť? Ďakujem.

Strana
z3
strejdo001
18. nov 2024

@mirinda8357 Netráp sa nad tým a nebojuj s tým, nechaj to plynúť... Keď chceš plakať, plač. Ale jedno by som ti chcel poradiť. Niektoré veci rob nasilu a pravidelne, aj keď sa ti nechce, hlavne tú fyzickú námahu... bicykluj, behaj, cvič, vyplavia sa ti hormóny, ktoré ti pomôžu zlepšiť náladu, aj keď na začiatok len na niekoľko minút, ale začať treba. Bude to len lepšie a lepšie.
Sama si napísala aj názov tejto temy, že to bola toxická domácnosť a dobrý psychický manipulátor ťa za tu dobu zmanipuluje tak, aby ty si sa cítila tá vinná, on si toho nieje vedomý.
A hlavne začni počúvať podcasty na youtube od motivátorov. Napr. Lenka Černá (teraz sa volá ináč, neviem presne.ale zadaj Černá) točí hlavne pre ženy, ktoré žili v toxickom vzťahu s manipulátorom, ale ajcmne ako chlapovi ona veľmi pomohla a aj ja sám som až po rozvode prišiel na to, že akú ja som mal vedľa seba psychickú manipulátorku.

Strana
z3