Odišli by ste, alebo zostali?
Ahojte. Potrebujem poradit. Trosku sa rozpisem. Otehotnela som po 4 mesiacoch vztahu, dieta som strasne nechcela, lebo som sa na to este necitila a nemam moc vztah k detom, ale partnera som strasne lubila, ten ma podrzal, plus nemala som cerstvych dvadsat, financne sa dalo, tak som sa ho rozhodla si nechat. Mal to so mnou tazke, lebo som mala hrozne stavy, som si vtedy myslela ze mi dietatom konci zivot 🙂 Tehotenstvo som mala bezproblemove, malo som pribrala, v stvrtom mesiaci ma zobrali do prace mojich snov. Robila som si doktorat z coho som mala stipendium plus vcelku slusny plat z novej prace. Partner byval v mojom rodnom meste, ja v hlavnom, boli sme spolu cez vikendy a cez tyzden. Nikdy mi nedal peniaze na nic, tehu oblecenie, pre maleho, na vysetrenie..ale ja som od neho ani nepytala..neviem ci som tak bola vychovana, ale bolo mi vzdy blbe nechat si platit od chlapa, alebo mam male sebavedomie alebo co..priatel ma nizsie vzdelanie ako ja ale nezaraba(l) zle.priatel nechcel vtedy hypoteku aj ked by nam ju vtedy bez problemv dali tak som nam nasla podnajom (uplne hrozny, maly byt, sice najlacnejsi v meste ale za tu cenu mame teraz hypo na velky byt aj s energiami )..priatel nechcel spolocny ucet aj ked som ho do toho tlacila..po porode sme museli byvat u jeho mami, lebo podnajom bol volny az neskor a tam to zacalo byt zle..pred tym som s nou mala v pohode vztah, ale ako som tam bola chodila nam o 6 rano do izby pozerat na maleho, zakazovala mi mu davat tolko um (normalne som potom pred nou flasky schovavala co som mala z toho stresy), diktovala kedy mam maleho kupat a tak..ale zas uvarila, nachystala repik na rany..byt nam dali v hroznom stavea priatel kedze nemam dovolenklu mu trvalo strasne dlho kym ho dal dokopy (vymalovanie tri tyzdne) ale medzitym bol tri dni prec sa venovat svojmu konicku. tam vznikla prva hadka, lebo ja som chcela aby dal najpv do poriadku byt lebo som uz u jeho mami nevedela viac byt a on odisiel a ani mi cez ten vikend nepisal lebo sme boli pohadani. potom sme sa prestahovali. citila som sa s nim zle, peniaze sme nemali vybavene, mne bolo trapne pytat od neho stale neake eura na to na to a na to..nehovorim ze nic neplatil, ale on mal pocit ze plati viac ako ja a pritom to bolo naopak. taktiez s nami vobec nebol kvoli robote a volno si vybavil iba kvoli sojmu konicku. takze my sme ho videli vecer o 22 a kazdy druhy vikend bol prec a normalne mal volno iba cez tyzden a vtedy chodil stale nieco vybavovat..uz ked mal maly mesiac dva som z toho bola nestastna..taktiez bola u nas problem svadba, lebo priatel sa k nicomu nemal a priezvisko maleho po nom, co som moc nechcela ale kvoli nemu som to spravila, ale bolo to velmi casta pricina hadok..klamal mi vo veciach ohladne svojej byvalej (nemal s nou nic ide o to klamstvo)..po pol roku som odisla kvoli tymto veciam, lebo som bola sama stale, necitila som ziadnu oporu, citila som sa ponizene kvoli svadbe a tak..dali sme to dokopy a bolo lepsie, partner sa snazil..kupili sme byt kde mi polovicu zaplatila moja rodina lebo partner nema nic nasetrene...boli sme na dovolenke nedavno bolo skvele..ale po dovolenke nas cakali iste neprijemnosti..zas sme byvali u jeho mami..mne sa vratili asi spomienky..partner chodil stale nieco vybavovat (nic nevybavil) a stale s nami nebol a ked mal volno zas ten jeho konicek..ja uz som z toho bola chora tak som sa rozhodla ze s nim nechcem byt..pohadali sme sa, vobec o mna nebojoval, skor bol hnusny, zobral mi aj na par dni maleho k jeho mame..odisla som od neho, ale aj prisla naspat lebo momentalne nemam kam ist..novy byt partner preraba uz 4 mesiace, platime aj najom aj hypo..pritom tam tzreba len vymalovat nic ine. prerabka co robila firma bola spravena za tri tyzdne a tri mesiace sa uz "maluje"..a aby som prisla k veci..mame krasne a uzasne dieta, financne by sme sa mohli mat fajn..mame dve babky, ktore postrazia, kludne niekedy aj cez noc, takze si mozeme aj vyjst von a mat cas pre seba..ALE - partner si nevie zorganizovat cas a nechava ma stale samu...uprednostnuje svoju zalubu pred tym aby bol s nami..prichadza vecer okolo 20tej a akurat si chce pozriet film- mna to nebavi kazdy vecer..ja milujem cestovanie, on by aj pat rokov nikam nesiel, lebo dovolenky su zvytocne a jeho to nebavi..a velky problem su financie, lebo onb nema nic nasetrene, jeho rodina nam tiez nic nedala nikdy a vsetko plati moja rodina a ja..aj teraz ako som na rodicaku minam kazdy mesiac zo svojich uspor este tak 300 eur..ked som mala matersku som len ja bezne minala okolo 800..take ze oblecenie alebo kozmetiku by mi kupil nehrozi..u mna je chyba ze tu zas nemam ziadne kamosky, som znudena a otravena a aj nahnevana ze sme v tomto meste..teda nevadilo by mi to keby sa mi venoval..ja by som chcela aby prisiel o 17 z roboty (on moze vtedy skoncit, ale nechce) aby sme spolu niekam sli aj s malym, vecer sa rozporavali, vikendy boli spolu sem tam sli na vylet, na dovolenku..ja som kvoli nemu nechala svoj zivot v hlavnom meste, nemam tu kamartky, iba rodinu, chyba mi spolocensky zivot..momentalne chcem od neho odist, len cakam na iste veci..vidime sa polhodinu denne, lebo chodim spavat k mame...ale je mi to luto, rozmyslam ci zabojovat ved mame aj dieta..ci sa moc skoro nevzdavam? viem ze keby sa mozem rozhodnut este raz by som s nim nebola, lebo sa k sebe absolutne nehodime..me by ani nevadilo platit vacsinu veci, ved na koho to mam minut ak nie na nas..ale ked sa vidime tak par hodin do tyzdna za vyse roka sme boli spolu mozno tak 6 vikendov..a on si to nikdy nevie inac zariadit..respektive nechce..ja verim ze ma aj lubi, len takm asi inym sposobom..len ja som tiez asi divna..uz som z jedneho vztahu odisla aj ked som toho priatela vtedy strasne lubila, ale bola som v tom vztahu nestastna..tak je chyba aj vo mne, asi neviem udrziavat vztahy alebo co,..nikdys om vo vztahu nebola stastnejsia viac ako rok..a taktiez ako slobodnej matke to bude strasne tazke asi..mala by som kde byvat, lebo mame este jeden byt, ale neviem ci si tu najdem adekvatnu robotu a on by mi vyzivne urcite nedaval (oficialne ma minimalku aj ked zarobi cca 1000 eur)..nemam ani 30 mam rocne uzasne dieta, ale nove vztahy sa mi riesit asi uz nebude chciet nakolko si ani neviem ziaden normalny najst..a taktiez mam zafixcovane ze ma s dietatom uz nikto nebude chciet..na druhej strane naozaj nie som spokojna s tymto vztahom ja si svoj zivot predstavujem inac, ale uz mame to dieta..asi som sa ani nevyjadrila dobre..len mi je z toho strasne smutno, lebo jedine co by som chcela je mat stastnu a kompletnu rodinu...vzdy som chcela karieru, ale momentalne si nic viac nezelam, iba tu rodinu..
@eeffka Lebo ak niekoho ľúbim, naozaj ľúbim tak úplne inak posudzujem deje okolo vzťahu.
A ak je tam láska z oboch strán, možno aj láska hnevaná tak je na čom stavať.
Ak ak niekto s niekým žije pár rokov, tvári sa, že ľúbi a potom z ničoho nič začne preratúvať, tak nikdy, nikdy neľúbil.
Láska hory prenáša, staré, ale pravdivé. Ak niekto ľúbi dokáže veľa. 😉
@rebeka1417 Všetko chápem aj rozumiem. Keď je problém s peniazmi je problém aj s láskou.
Povedala si mu to dostatočne dôrazne?
@svetluska82 Nuž je to tak, že niektorých treba komandovať. Závidím Ti, že to vieš, ale síce aj ja to viem, ale z duše to neznášam.
@natalym samozrejme, robim tak aby som bola ja spokojna, mozno sebecke ale co uz. Dnes sauny, zajtra Besenova a v sobotu tura v Tatrach 😀 Vcera na moje navrhy nehovoril nic, tak zrejme sa prisposobi
@svetluska82 Gratulujem. Hlavne, že si spoko a veď asi aj on.
@natalym ktovie, uvidime, zrejme ano...Lebo on je hrozne lenivy a nerozhodny, takze ak by som to nechala na neho ako v zaciatkoch vztahu tak by sme travili vikendy v byte pri telke
@svetluska82 Inak aj ja som lenivá, to je fakt. Ja by som bola rada keby ma niekde vytiahol. Lenže môj tak ok teraz má toho veľa, keď leží je rád, že leží a zaslúži si ale keď on dačo vymyslí, tak je tak náročná túra, alebo niečo zložité, že to pre mňa nie je oddych.
@natalym ja mam rada narocne tury...Este Dumbier tento rok nas caka 😀 Ja nelezim rada, zijem naplno, som akcna. A poviem ti v tomto neplati, ze protiklady sa pritahuju. 😠 Som v skupine partak na turistiku, tak sa zrejme boji, ze keby nesiel on, najdem si inu turisticku obet 😀
@svetluska82 Ja nie. Len také lightové. Ja som kaviarenský typ. 😀
@natalym po kave sa pribera, po ture nie 😀 Obcas zajdem na kavu aj ja ale so sestrou, len kava je kaloricka na mna
@svetluska82 Každý podľa chuti.
@rebeka1417 dievča, si klasicky príklad dnešnej mladej modernej ženy. Môžeš všetko, nevieš ale čo chceš. A potom je tu život, a ten nie je len o tom, čo chceme. Neber to prosím ako kritiku, či mudrovanenie, ale pouc sa na chybách iných 😉
No . Nezávidím ti tvoju situáciu, lebo vychádza zo zmätku v tebe. Vždy to bude o tebe. To, akými ľuďmi sa obklopíš, ako sa "necháš" trápiť, čomu a pre koho sa budeš obetovať... Ono to celé vyzerá, že si natrafila na debila, a tým ze odídes budeš šťastná. Áno, je to debil (neviem prečo v súvislosti s ním a tehotenstvom, hovoríš že ťa"podržal" keď ti ani neprispieval na prípravu na VAŠE dieťa, ale o jeho meno by už pateticky bojoval... tiež nerozumiem, prečo mu hovoríš partner... partner sa spolupodieľa na živote, žije S tebou, nie VEDĽA teba...)
Napriek tomu, neviem, či toto je tvoj jediný problém. Myslím, že si riadne zmätená a nastavená na život tak, že si jednoducho vždy zoberies to čo CHCEŠ ("teraz rodinu") a keď to nebude = si nešťastná a hľadáš iné riešenie. Tento prístup ťa dovedie do stavu, keď budeš mať 50, budeš behať s kamoskami po baroch a chcieť vrátiť mladosť, presviedčať sa o tom, ako ti je super, večer plakať do vankúša, že si nič vo svojom živote nedokázala, a že si vlastne sama. Aj keď sama chceš byť pretoze si predsa samostatná a nepotrebuješ k životu nejakého chlapa...
Takže aj keď na tvojom mieste nikdy nebudem, rovnako ako nikto iný, najprv by som hodila reč s otcom dieťaťa, ako to vidí. Ak sa "nechytí", zbalila by som kufre a neatavala svoj život s niekým na tom, že"verím že má ľúbi" a šla si kade ľahšie. Ale hneď by som si aj zajednala nejakú terapiu u psychológa. Si v zlomovom období, potrebuješ sa nájsť a myslím, že trochu zmeniť prístup k veciam okolo...

@rebeka1417 no tak to mi pride ozaj ze si nevie zariadit cas. Co keby si mu s tym pomohla? Normalne mu povedz ze vtedy a vtedy pojdete spolu von alebo co. JA mam manzela cca 10 rokov a treba ho komandovat ako male dieta. dnes som akurat riesila ze v sobotu ideme na turu, nech ma vtedy cas a nic si neplanuje, zajtra sauna, v nedelu ideme po syna. A takto to u nas vyzera bezne, som planovac rodinnych aktivit a celkom to funguje 😀