icon

Odkiaľ berú ľudia peniaze na vianočné trhy?

7. dec 2024

Ahojte,pozerala som správy a normalne som ostala zaskočena že ako ľudia musia šetrit,že je tu chudoba atď ale kopu ľudí aj na zahraničných vianočných trhov ,zaujímalo by ma odkial na to berú obyčajný ľudia peniaze keď sú tak drahé potraviny a plus ešte darčeky na Vianoce človek je pomaly v mínuse a kopu ľudí chodia do Viedne,Krakova atď a vysoké ceny punčov a všetkého ,osobne poznám ľudí ktorí vôbec toho roku nešli na trhy kvôli cenám a aj kvôli dvihnutiu cien potravín ,ako to máte vy

Strana
z2
nerko
8. dec 2024

Na Slovensku žije 5,5 miliona ludi. Tie trhy vyzeraju preplnene, ked tam je par stoviek navstevnikov. Do zahranicia som kvoli trhom chodila za slobodna, teraz sa mi nechce kvoli malym detom mrznut niekde v tlacenici. Chodime v nasom meste, ja sa tam aj po praci stavim len skrz atmosferu a vonu Vianoc. Vcera sme si s dcerou dali punc. 5,5 € za dospely a detsky. Jedlo a hracky nekupujem. Chystame sa este do krajskeho mesta, tam zvyknem kupit nejake hand made vyrobky. Nehodnotim inych ludi, kto ma na co peniaze, Plne kose v potravinach, dovolenky, auta…vobec ma to nezaujima.

mk1111111111
8. dec 2024

My sa chodime tiez prejst a 1 punc nas nezabije. Chodime aj do zahranicia, ale mame to aj ako vylet. Stretavame sa tak so znamymi, ved aj priatelstva treba utuzovat. Je jedno, ci sa prejdem po meste v lete, ci cez advent, prejst sa treba vzdy. Raz spoznavat mesta, raz okolite hory. My nefajcime a neholdujeme alkoholu, tie peniaze radsej miname takto-zazitkovo.

elenita
8. dec 2024

@marhulka13 ahoj, a ktore trhy z tychto troch sa Ti najviac pacili? 😊

bosorkabb
8. dec 2024

Ja na trhy nechodím, nemám rada toľko ľudí pokope. Ale poznám predajcov a teda to že je veľa ľudí neznamená že veľa minú.
Ľudia chodia a pôjdu aj na dovolenky ale to neznamená že všetci. Nemajú sa všetci v krajine rovnako.

salamistka
8. dec 2024

@ibatanecnica to áno, len ja tú atmodféru nepotrebujem k životu a tým, že pracujem s ľuďmi, tak mimo pracovnej doby ani tých.

marhulka13
8. dec 2024

@elenita mne sa najviac páčilo v Trnave. Ale to je aj môjmu srdcu blízke mesto. Navyše má prekvapilo, že je to tam lacnejšie ako v Nitre. S Viedňou sa to neda veľmi porovnať, tam je to úplne iné.

mnamko
8. dec 2024

@fadama teraz sme boli , oplatí sa ísť večer,je to krásne osvietene,spieval zbor,ale veela ľudí

ibatanecnica
8. dec 2024

@salamistka ved kazdy je iny. Ja tiez pracujem s ludmi a preto chodim cez tyzden..nech ich stretnem co najmenej 😆

11brano11
Odpoveď bola odstránená
rorino
8. dec 2024

Obyčajní ľudia nemajú právo žiť?Vieš,ešte existujú aj zájazdy,kde ťa cesta nestojí výplatu Po trhoch a meste sa dá aj prejsť,kúpiť možno niečo symbolické,alebo vôbec nič.Su ľudia,ktorí cez lebo nepôjdu k moru,ale radšej pozrieť vianočné trhy a výzdobu.A ďalšia vec,možno si povedali,že tento rok ešte na to majú,ale ktovie čo bude o rok....Čiže vôbec nerieš,ako si to môžu dovoliť,pretože na to môže byť tisíc ďalších dôvodov a aj obyčajní ľudia vedia čo a koľko si môžu dovoliť.A len tak na okraj,kto sú pre teba obyčajní ľudia.Pretoze pre mňa sú obyčajní ľudia aj politici,aj tzv "celebrity",že sami seba považujú za niečo viac,je len ich ego,pretože keby nebolo tých "obyčajných" ľudí,mohli by sa hrať na niekoho akurát tak pred zrkadlom😉

0silvia0
8. dec 2024

Ved ludia pracuju, odkial by asi mali peniaze asi? Mna trhy tiez extra nebavia, ale kedze pracujem v centre Trnavy, tak som si raz dala s kolegynou cigansku, lebo nam uz druhy stvrtok nahlasili bombu, tak nam prepadli obedy. Vcera som bola na trhoch s muzom a dali sme si kazdy 2 dc medoviny. Cize zatial som minula 12,50.
Este pojdem s kamoskou a este pojdeme s dcerou, lebo pride na Vianoce na prazdniny domov.
Cize ziadne horibilne sumy neminame, a spotrebny tovar na trhoch nekupujem.

klementinka58
8. dec 2024

V Milane na vianocnych trhoch som minula asi 40e. Dali sme si pecene gastany, ovocie v cokolade az jeden stanok s puncom tam bol a boli tam len poliaci, sloveci a cesi....🙂 ale ta nezabudnutelna atmosfera, vyzdobene mesto stalo za to...pocasie prijemne

marcellka32
8. dec 2024

Trnava, Ba, Viedeň, Praha-ano vždy ideme a vždy sa nám páči, keby sme si nemohli dovoliť, nejdeme....ostatných neriešim....bude sa ti žiť ľahšie, keď prestanes rozmýšľať nad tým, kto má koľko peňazí a odkiaľ ;) ak dvaja pracujú, peniaze sú a kde ich ľudia dajú je ich vec, nech ťa to netrápi...(V dobrom myslené)
Premýšľaj, čo kúpiš na Vianoce, vyzdob si domácnosť, venuje sa rodine ;)

dagas
8. dec 2024

Mňa by celkovo zaujímalo kde berú ľudia peniaze na drahé autá,dovolenky, značkové oblečenie. Keď sa stále niekto sťažuje ako sa má zle.

petko81
8. dec 2024

Ja chodim u nas,ale isla by som aj so Poľska aj do Maďarska len mam male deti.
A jeden punč 2.5€
Si niekedy dam niekedy nie.
Prechádza s deťmi.fotky pri výzdobe

retatka
8. dec 2024

Na viedenských trhoch na Rathausplatz som každý deň, keďže kúsok odtiaľ bývame a keď ideme okolo vždy si niečo dáme, aj keď len pečené gaštany.Ináč sme boli aj v Paríži, Budapešti, Bratislave na trhoch.

lucia13022023
8. dec 2024

Názov témy je super 🤣 odkiaľ obyčajní ľudia berú penaize 🤣
Na vianočné trhy chodíme kvôli atmosfére. Nie sme materialisti, radšej dáme penaize do zážitkov, dovoleniek, výletov atď... Radšej dám 3000€ za výlet ako za kabelku. Čiže obyčajní ľudia chodia do roboty, niektorí do lepšej platenej roboty, nekúpia si zbytočnosti, tým pádom im ostane viac peňazí na zážitky a aj trhy.. Mimochodom na trhoch sme minuli presne 10.55€ lebo sme si dali punc a malý bol na kolotoči. Toť vše.

lavender94
8. dec 2024

Záleží, kto je na čo ochotný dať peniaze. Ja som z trhov už vyrástla ale mám taky podobný príklad. Nechcela som na Vianoce nič materiálne ale večeru v michelinskej reštaurácii. Niekto by si povedal, že tam chodia len boháči, ja tam pôjdem možno par krát za život a môžem okašľať nejakú elektroniku alebo kožuchy, parfemy. Niekto sk radšej vychutná vianočnú atmosféru, dá si punc klobásku aj dva krát za sezónu a nemá potrebu napríklad čo ja viem vypekať 15 druhov sladkého, niekto potrebuje predekorovať celý dom a investuje radšej do tohoto. Niekto rad hostí, chodi po návštevách minie veľa peňazí na pohostenie a niekto chce mať svätý pokoj. Je to podľa mňa o prioritách, nie o tom či na to niekto má alebo nie. Síce sa tu žije zle, ľudia nemajú prachy a všetko je drahé, ale nemyslím si, že je to až taky extrém. Väčšina ľudí má na to aby si kúpili punč za 7€ keď to veľmi chcú. Zasa sa netvarme, že ľudia nemajú vôbec prachy a všetci musia prepočítavať každé euro. Takych zasa nie je tak veľa aby sa to v službách odrazilo tak, že budú trhy zívať prázdnotou.

procrastique
8. dec 2024

@dagas Na SVK je cca 13% ľudí na úrovni chudoby, cca 15% pomerne bohatých, cca 1% extrémne bohatých a zvyšok je niekde v strede... Aj to cca sedí na tú realitu bežných dní. Cca 20-30% aut na cestách sú drahé kusy aj na dovolenky a iné veci to sedí...

zanka777
8. dec 2024

No ja som teraz 10 minút došla domov z Berlína.... Po ceste sme sa zastavili v Krakowe .... A poviem ti v Berlíne sme boli na 3 vianočných trhoch a ani jeden nebol taký dráhy ako v Krakowe ale ani Krakow sa nevyrovná Budapešti...lebo tam tento rok idú asi len milionári lebo tým maďarom dobre preskakuje s tými cenami..... Berlin bol ok aj krásne trhy Krakow tiež pekne všetko ale ceny dosť vysoké ... Tak téma my sadla a môžem ísť spať lebo ráno makám 😂👌dobrú noc

simka17161
9. dec 2024

Záleží na Tom ako často tam človek ide a čo si kúpi.Ja si dám zvyčajne punč a štrúdľu. Spolu je to asi 8eur čo nepovažujem za vysokú položku. Bola som aj vo Viedni a v Grafenegu čo stálo viac ale boli to príjemné zážitky.

tiezjedna
9. dec 2024

... pretože je veľa ľudí, ktorí majú peniaze. To je jeden logický dôvod. Ten druhý je, že veľa ľudí ide na trhy kvôli atmosfére, a nič si nekúpi😉

katulienocka999
9. dec 2024

My sme boli včera s deťmi ale nie aby sme to tam vyjedli, popili a všetko pokupili ale kvôli tej atmosfére, tie svetielka, stromček 🙂 bolo to krásne a deťom sa to veľmi páčilo. Jasne,ze deti boli hladne ale zas na trhoch by sme sa nedoplatili a ani nevravím,že deti chceli pizzu 😅 takže sme skočili na trojuholníky a nestalo to majland koľko stojí jedlo na trhoch 🙂

Strana
z2