icon

Odsťahovali sme sa

23. máj 2020

Ahojte. S priateľom sme istý čas žili s jeho rodičmi ale po nezhodách ktoré časom logicky prišli sa vzťahy veľmi zhoršili , zbalili sme si teda všetky caky paky, zadlžili sa u mojich rodičov a odišli sme do prenájmu. Najprv sme si chceli niečo našetriť, ale nedalo sa to časom vydržať... Ide o to, že priateľova matka bola časom neznesiteľná. Ohovárala mňa, priateľa, robila nám naprieky, hrabala sa vo veciach, mala o všetkom prehľad, pretvarovala sa... Nebolo toho málo. Ale ako sme odišli, napíše mu asi dvakrát ako sa má, kde vôbec je, či v práci na ubytovni a ako sa mu robí a podobne. Potom už časom hlúposti fotky z domu čo robila a podobne. Príde mi to zvláštne, veď predtým sa ledva pozdravili, riadne sa nebavili (priateľ mal dosť jej klamstiev a podrazov) nemal sa s ňou O čom baviť a zrazu takýto záujem. Na správy jej reaguje jedno slovne, vyjadril sa že nemá chuť s ňou komunikovať... Čo tým matka sleduje, myslíte že má výčitky?

autor
23. máj 2020

@maciatkolulu Makám od pondelka do soboty 12,5 hodiny, ak chceš, kľudne na tú brigádu choď za mňa.

maciatkolulu
23. máj 2020

4000 a to ste co robili? Véd to je super keď toľko zarobíte, potom aký problém?

eliska13
23. máj 2020

Tak to je život dospelaka platiť živnosť, stravu, drevo vydavky....

maciatkolulu
23. máj 2020

Ja nemusím... Tak ale potom super, prečo si požičiavať keď makáš ty a tvoj partner a mate zárobok 4000 tak musíte vystacit

autor
23. máj 2020

@elizabeth175421 Áno ale tu si za vola pomaly lebo nemáš druhú prácu a žiješ z peňazí rodičov, ktoré im potom vrátiš 😀 ja tomuto nerozumiem, keď sa človek sťažuje že mu je zle u svokry tak sa má odsťahovať a keď si na to človek požičia, tak je neschopný. Nekupovali sme si debiliny, tých 5e oželiem ak chcem ísť na Kofolu, to ma fakt z biedy nevytrhne. Najlepšie sú tieto názory, že Však ste mladí, čo môžete už len platiť, veď nemáte hypotéku ani deti. To tvrdia asi takí, ktorí rodičom doma neplatili ani cent alebo nemali auto a podobne 🙂

autor
23. máj 2020

@maciatkolulu Kde som povedala že toľko zarobíme? Tie opravy stáli 4 tisíc eur, všetko čo sme mali odložené sme minuli na tieto výdavky ktoré sme naozaj nečakali a počas mojej PN. Takže asi toľko k tomu , koľko sme kde dali peňazí.

maciatkolulu
23. máj 2020

Tak ale bez auta sa dá zit

autor
23. máj 2020

@eliska13 Je, samozrejme... Len vysvetľujem našu neschopnosť odložiť si 100 eur mesačne 🙂 a keby ich aj nejako odložím, kým našetríme dostatok na všetky počiatočné výdavky, asi by sme sa tu pohlušili

autor
23. máj 2020

@maciatkolulu Nie, nám sa nedá. Priateľ ma ráno 4:55 vezie do práce a on pokračuje ďalších 50 km tiež do práce, autom je to rýchlejšie. Plus bývame na dedine takže na veľký nákup sa chodí do mesta, nie všade v práci poskytovali ubytovanie a bolo treba dochádzať.

queen_mary
23. máj 2020

Kks, tak 4000€ vrazit do opravy auta, aby si potom za 6k kupili nove 😅 chyba mi tam logika, mali by na strednych skolach vyucovat financnu gramotnost. A 260€ prispievat na stravu? 😅 keby setris, tak sami tolko neminiete.

maciatkolulu
23. máj 2020

No nepotrebujete auto, ale bývanie podľa mňa, ale ok👍😉

autor
23. máj 2020

@queen_mary Myslím že tak veľmi chceš rýpať že nečítaš s porozumením. Asi si vtedy chýbala, čo 🙂 Najskôr sa kúpilo auto , potom boli opravy, ty finančná gramotnosť 😀 nuž, tak bolo povedané že máme dávať, dávali sme.

autor
23. máj 2020

@maciatkolulu Vieš lepšie ako my, to je jasné. Dala som logické dôvody prečo je to auto dôležité , že to nevidíš nie je môj problém

queen_mary
23. máj 2020

Sorry, ale 4000€ minut na opravy 6tisicoveho auta 🤣 to je este horsie 😅 to vyzera tak na drahe diely a ojazdenu 12 rocnu audinu 😆

autor
23. máj 2020

Bez toho auta by nebola ani riadna práca a už vôbec nie bývanie, takže asi tak

maciatkolulu
23. máj 2020

Pozri v základe co vlastne riešiš?

angela85
23. máj 2020

Ja som to mala podobne. Odišli sme a už vôbec ma nezaujíma čo si myslí a zamýšľa... Je mi to úplne jedno,ja som ku nej zdvorila ako ku každému inému. Zvládam to cca dve hodiny mesacne

autor
23. máj 2020

@queen_mary Aha, takže teraz keď si zistila že si sa odrbkala, ideš poukazovať na ojazdené auto.😀 Nuž, dobre. 🙈

autor
23. máj 2020

@angela85 Ja som horšia v tomto, nedokážem len tak zabudnúť fakt...

queen_mary
23. máj 2020

?? Za 6000 ine nekupis. A sorry, kupit auto za 6 000 €, a vrazit do oprav 4000€, to len tak niekto nedokaze vymysliet 👆🤷‍♀️

angela85
23. máj 2020

Ani ja som nezabudla,len až príliš ľúbim svojho muža aby si vyberal medzi mnou a jeho matkou

autor
23. máj 2020

@queen_mary Pozri, ja viem že ty si dokonalá, úspešná, s VŠ takisto aj manželík 😀 Síce neviem, na ktorú VŠ ťa príjmu bez schopnosti čítať s porozumením, ale budiš 😀 Tak si vezmi tie tvoje dokonalé rady a podpichovanie, najlepšie kdesi do preč 🖕A keď už nemáš čo viac povedať, iba poukázať na to, kto si kúpil aké auto, tak radšej mlč 🤭 Keby sme vedeli, aké výdavky prídu , nekúpili by sme ho. Ale chápem, keď už nič iné, tak sa treba hodiť o zem 🤗

eliska13
23. máj 2020

Jedine ty sa tu hadzes o zem😊veď buď rada, že ste sa osamostatnili a klud.Ty neznášas svokru, svokra teba nič neobvyklé a život ide dalej.Len tak reagujes povýšenecky, podráždene, že sa ani nečudujem, že to tak muselo dopadnúť.

katarinka89
23. máj 2020

Úprimne sa ti čudujem, že si ideš vyliať srdce, resp. pýtať názor sem. Nájdu sa tu hlavne také osoby, ktoré nie že ti poradia, pomôžu ale riadne naložia, takže sa cítiš ešte horšie. V tejto tvojej téme sú hlavnými komentátorkami mamičky synov....takže nečakaj pochvalu ani nič. Synovia sú také isté deti ako aj dcéry, neviem kde je to vrite, že vzťah syn -,matka= zarucene silné puto . To je len prianie matiek synov, lebo sa boja,že nejaká harpia jej syna odvlecie a nebude sa môcť dospelému chlapovi strkať do riti ako decku. Pre blbé komenty múdrych svokier-mam aj ja syna a jediné čo do budúcna pre neho chcem je jeho šťastie....nie moje a moja spokojnost s výberom jeho zeny. Držím palce a kašli na všetky negatívne komentare-su to komplexy, isto sú tými najlepšími svokrami pre nevesty 😉

sasa1310
23. máj 2020

@queen_mary tipujem, že o pár mesiacov sa budú porúčať naspäť

tykat
24. máj 2020

Ked s niekym byvam tak je slusne povedat kam idem a kedy sa asi vratim...byt ci dom svokrovcov nie je hlavna stanica aby si tam ludia prichadzali a odchadzali len tak. Oni prisli o sukromie, vam dali strechu nad hlavou a vy sa tvarite ze "nemate 15, tak nie ste povinni..." a pritom ste neboli schopni o seba sa postarat a zabezpecit si byvanie.
A ze sa svokra zaujima o syna...co je teba do toho? To nech si riesi syn s matkou...vy spolu hlavne rieste svoje problemy (byvanie, dlh u rodicov, pracu ktora vas a vase pripadne deti uzivi) ...a nie to ci mu jeho matka vola 2x do tyzdna alebo 1x za dva tyzdne, chce s nim mat kontakt...tebe nevola, tak co riesis?

tykat
24. máj 2020

@queen_mary ...nenamahaj sa...tomu kto kupi auto za 6tis a vrazi do neho dalsie 4tis financna gramotnost nic nehovori... lebo by riesil toto a nie kolko x vola matka synovi. Aspon ze si to pozicali od rodicov...a nebudu ich nahanat exekutori (teda ak kvoli rachotine nezalozili rodicia svoje byvanie).

tykat
24. máj 2020

"...tak sa má odsťahovať a keď si na to človek požičia, tak je neschopný...."
A teda ked ste 10litrov vrazili do auta tak na byvanie vam z tej pozicky ostalo kolko?
Pozri ak ti tvoji rodicia tolko pozicali tak su to asi schopni ludia...porad sa s nimi ako hospodarit.
Inak, mozno sa mylim ale mam skusenost ze vacsinou pri tych "super vyhodne kupenych autach" su iniciatormi muzi a financuju to rodicia (v tomto pripade tvoji). Lebo chlap strasne silno potrebuje dobre vyzerajuce auto, nabalacha zenu a potom kupi takyto "vrak" ktory este vytuniiii (tipujem ze mozno audina ako tu niekto spominal a pridana hodnota je ze to zere jak tank).

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
dee01
24. máj 2020

@queen_mary 😂🙈 bravo a to bol komentár k čomu?