Okrem muža a synčeka nemám nikoho
Ahojte baby,nechcem ani žiadne rady len sa vyrozprávať. Rady ani nepomôžu keďže sa s danou situáciou pohnúť nedá teraz ,ani nebude dať do budúcna,to viem. Som vydatá,mám 1.5r krásneho šikovného chlapceka,manzel je super,lubime sa,je nám spolu dobre všetkým trom. Len sa cítim mimo ich dvoch,že nemám nikoho. Rodičia alkoholici,vzťahy s nimi nič moc. Nemá to význam. Keď som sa aj snazila o nejaký kontakt ,nakoniec som bola len sklamaná-napr na Vianoce bol otec u jeho rodičov-my sme mu priniesli darček,on nášmu malému nedal nič,ani žiadny záujem z jeho strany. Videl ho predtým v juli,a jedine na čo sa zmohol bolo opýtať sa,či ešte maly pije aj mlieko🙈 predtým zasa mal bankový účet na moje meno,založil mi ho ešte v 15tich,kvôli jeho exekúciám- obvinil ma pár mesiacov dozadu cez SMS -ešte dokonca cez môjho 14r brata kt.s ním býva-že mu vraj miznú peniaze z účtu. V minulosti som bola 3x v banke kvôli tomu,že podnapitý si nepamätal ako vybral peniaze a hádal sa že mu ,,zmizli’’,ešte aj tehotnú v 7.mes v horúčavách ma preháňal to zistiť do banky,lebo ,,jemu to zmizlo’’,dokonca ho napadlo že určite som si ja niečo nezaplatila a jemu kvôli mne strhol niekto peniaze z účtu,ktorý používa on. Totálne bludy,na ten účet som si spomenula keď mal len on s ním zas nejaký problém. Nemala som od neho kartu ani nič,ani číslo uctu som nevedela,vôbec nič..To už je zrušené,takze to neriešim,ani nič okolo toho,detstvo s ním bolo otrasne,prišli o dom v exekúcii kvôli alkoholu,nezamestnanosti a nezáujmu...druhá kapitola je mama. S tou sa ešte občas stretneme,ale závisí to od toho aké má obdobie. Teraz ho má otrasne,v lete sa s ňou rozišiel priateľ tiež kvôli jej výstupom ktoré robila opitá,skončila u svojej mamy-mojej babky.nemala kam ísť. S babkou som bývala aj ja,keď sa na mna obaja vykašlali ,viem,že má svoje muchy,asi ako každý 70r dôchodca,pred 2 rokmi jej zomrel muž,môj zlaty deduško,super človek,ale tiež si rad vypil a dosť sa hasterili. No a tam je problém. Babka si tiež nevie zahryznúť do jazyka a stále jej niečo vyčítala,spominala ako o všetko mama prišla, až mame z toho preskocilo a zas sa rozpila. Už to trvá mesiac,za to obdobie na seba volali jedna na druhu policiu,mama na ňu bol agresívna,dokonca ju naháňala po vonku za to ze jej schovala fľašu s alkoholom,naozaj extrem,vraj vypila aj 3 0.7l fľaše vodky za deň,vyzvracala a znova..mne vyzvanal telefón 3-4x za deň,babka sa sťažovala ,nemala sa komu inému zveriť,mama na ňu útočila,bolo to hrozne..takéto telefonáty mám pravidelne vždy keď má mama svoje obdobie,aj keď bývala mama s priateľom,ten volal vždy keď sa niečo dialo babke a ta zas mne..voláva vtedy aj niekoľko krát za deň hodinu,v podstate opakuje stále dookola to iste..nemám srdce jej nedvihnut,keď si vypnem mobil mi potom vola a prosí nech dá nevypinam,že čo keď sa niečo Stane a ona nemá komu inému zavolať..má ešte syna ale ten býva dosť ďaleko..my tiež bývame 30km od nej,ale mám k nej veľmi blízko,je to jediná osoba okrem môjho muža na ktorú sa môžem spoľahnúť. Teraz mama býva na ubytovni,svoju chybu si neuvedomuje,ani nevie o tom že na babku útočila,platí u nej: nepamätám si=nestalo sa,,narýchlo jej ju pomohol nájsť bývalý priateľ,lebo už prespavala na charite a neviem kde,vždy si hľadala samu pofidérnu spooocnost..ja som už z tohto všetkého otrávená,unavená,pomôcť neviem nijako,mame 2i byt a popravde aj keby mám palác si ju sem nevpustim,viem coho je schopná keď pije,na liečenie ísť nechce. Ide mi vlastne o toto-Po rokoch som si zvykla na to,akí sú obaja,ale mrzí ma to kvôli synovi,že nebude mat normálnych starých rodičov. Nikdy ho nestrazili,nikdy som ich o nič nežiadala,nikdy sa neopýtajú ani len ako sa maly má...je mi z toho smutno..ja som mala babku a dedka z oboch strán úžasných,ako dieťa som s nimi trávila veľa času a rada na to spomínam...nedokážem pochopiť,ako môžu byt ľudia takí sebeckí,nevedia sa tešiť z ničoho normálneho,z vnúčat,zo života..berú radosť aj iným..Ach jaj
Ďakujem ak ste dočítali až do konca 🙂
Aj mne idú slzy do očí. Nemám slóv. Jedine čo ma teraz napadá je, že by som si spravila na vašom mieste jednu fotku s manželom a dieťatkom. Zo zadu by som napísala krátky, jednoduchý odkaz zo srdca a odovzdala ju obom rodičom. Odovzdala by som ju s jednou vetou "Máš rodinu, ktorá ťa miluje, tak ju nestrať tým, čo robíš." Prajem veľa síl.
Po tomto budem mať dnes nad čím rozmýšľať. Pekný večer prajem.
To je priserne. Hrozni rodicia. Je mi to nesmierne luto. Dvaja ludia co by ti mali byt najvacsou oporou su pre teba najvacsim zdrojom stresu a trapenia. Taka skoda, ked sa ludia daju na alkohol. Je to nesmierne znicujuce pre vsetkych ludi v okoli ale presne ako vravis, neda sa s tym nic robit. Museli by oni dvaja chciet.
Poviem ti ze ta obdivujem ze sa tebe podarilo najst si dobreho muza a zalozit si krasnu rodinu. Deti alkoholikov, maju v tomto ohlade vela krat problemy. Si silna, tvoj syn bude mat krasny zivot aj ked bez bude mat len strakych z muzovej strany.
Pozri su to dvaja alkaci Bud rada ze nemaju o tvoje dieta zaujem. Nebude mat super babku a deda ako ty ale super mamu a otca. A to je hlavne, ty si nastastie mala aspon tych starych rodicov dobrych a v podstate ti nahradili rodicov, tie telefonaty od babky su velmi vycerpavajuce. Mas male dieta vysvetli jej ze mà taky a taky rezim a ze si busy nech vola raz denne maximalne a aj to v urcity cas kedy ti to vyhovuje. Alebo ju len nechaj rozpravat a total nepocuvaj len hovor obcas ano.. asi tak .. veru. .. je to zbytocna zataz pre teba toto pocuvat a zit vecne v strese z dramy druhych. Ak ich nechces pre svoje dobro uplne odstrihnut zo zivota chran sa! Ty potrebujes kamosku s dietatom v podobnom veku ako je tvoje . Nie dookola tieto ludske trosky aby Ta deptali. ( moj otec bol alkoholik a zomrel pre mna dva x prvy ked som sa rozhodla ze pre mna neexistuje a druhy ked zomrel naozaj. ) ty si zasluzis byt stastna a tito ludia -rodicia alkaci co dali prednost alkoholu pred tebou si nezasluzia aby si sa koli nim dalej trapila.) ber to tak ze uz mas len babku. Ich nezmenis a budu len horsi, Prepite hlavy. Sustred sa na to ze pre tvoje dieta budes mat kamaratov -ktorych najdes ty a casom v skolke ono same.Vytvarat vztahy s ludmi co stoja za namahu.
Hroxne ma mrzi, ze sa musis takylto trapit. Najhorsia jevta bezmovnost, ze s tym nic neurobis. Si silna zena, drzimpalce nech majdes vnutornu silu a pokoj na dusi, aby si sa netrapila ❤
Ak rodičia nechcu ist an liečenie,a zmenit sa sami,nik a nic ich nepresvedčí.
Mas babku, k nej by som aspoň raz za týždeň (teraz je ta corona,och) šla. Nech vidi pra-vnucika,a pestovala vztah. A pises ze mas brata, hoc je este puberťák,ale je to brat, aj jeho by som tahala k sebe,na návštevu,podporila ho v zaujmoch lebo ked je pri otcovi a vidi to opijastvo...co z neho bude? Aky mas s bratim vztah?
Ahoj, vždy sa dá niečo urobiť. Napríklad sa nad osudom rodičov netrápiť. Viem je to ťažké lebo sme obklopení dokonalým svetom instagramových super matiek a televíznych rodičov. Viem že sú to tvoji rodičia a prakticky by to mali byť tvoji najbližší ľudia, ku ktorým by si si chcela niekedy zájsť na kávu, podebatiť, oprieť sa o nich v ťažkých časoch alebo sa podeliť o radosti z nových zážitkov tvojho dieťaťa.... Ako si písala, oni evidentne nechcú pomoc alebo so svojim stavom niečo robiť.... bohužiaľ...... Skús sa zmieriť s tým že tvoj syn nebude mať starých rodičov, ale tých najlepších vlastných rodičov na svete. Určite by som ani nevyhľadávala ich spoločnosť, pretože ako píšeš, nemyslím si že by mali byť dobrým príkladom pre tvojho syna. Skús to zobrať ako fakt, proste to tak je a zariaďte sa s manželom tak, akoby ani neexistovali. My s manželom sme na tom obaja veľmi podobne ako ty (dvaja tu už nie sú a dvaja by boli vhodní adepti na knihu....) Dôležité je však že sme sa našli a rozumieme si absolútne v tom čo chceme a ako budeme vychovávať dieťa a to je najviac na svete.
Skús to brať tak, že nikto nebude hovoriť ako máš čo robiť a čo by si mala urobiť lepšie a vychováš si dieťa podľa seba. Viem že to bolí najmä v období Vianoc a narodenín malého, ale je to skrátka tak.
neboj tvoj syn bude apominat na uzasnych rodicov nie starych rodicov. ty si sa na starych rodicov upla aj preto ze rodicia boli na hovno. poznam v okoli par ktorych synovia sa rozhodli nemat deti a oni sa stali nahradnymi starymi rodicmi inemu dietatu. opustenych seniorov je habadej najdi si ich. co blizki kamarati ako krstni? precitaj si knihu dospele deti alkoholikov. co vztah s bratom ktoreho spominas? si uzasna ze vies viest normalny zivot po takomto detstve. len tak dalej. odporucipa by som ti psychoterapiu aby si lepsie vedela obranit seba. ak nemate peniaze tal vseobecny ta vie predpisat zadarmo. pozri si pojem spoluzavislost. to das
Ako, že nemáš nikoho? Čo babka ,brat a ostatní príbuzní ako tety a sesternice bratranci,veď snáď nie sú všetci alkaci.Co manželova rodina?Neprijali ťa?Pozri ty predcenujes pozíciu starého rodiča , pretože tvoji ti prakticky nahradili rodičov.Tvoje deti budú mať harmonicky ,pokojný domov to je najviac.Taketo ľudské trosky vo svojom živote ozaj nikto nepotrebuje.Len by vás psychicky deptali.Babke by som nevypinala telefón ,vdacis jej v podstate istým spôsobom aj za súčasný šťastný život,keďže ťa zachránila pred zhubným vplyvom opitých rodičov v tvojom detstve.Drzim palce a neboj sa vyhľadať aj odbornú pomoc, nie je ľahké sa vysporiadať s takýmito náročnými situáciami.
Veľa ľudí nemá ani partnera a zdravé dieťa. Neporovnávaj sa s tými, čo majú dokonalé velké rodiny (alebo sa tak tvária). Alkohol zmení osobnost, už by som sa nepokúšala o nič tam..
Ach bože...to je hrozne toto..poradiť ti neviem, neviem ako by som ja fungovala na tvojom mieste 😣
Tiež si myslím, že dieťa bude šťastné za skvelých rodičov, keď bude starší, sám pochopí prečo starí rodičia neboli v jeho živote. Hlavne buď silná, možno úplne nestratiť kontakty, ale opatrne 😳
Ach, ja sa každý večer modlím a dakujem Bohu za mojich rodičov, ktorí sú síce rozvedení, ale obaja mi vždy s malým pomáhajú, keď je muž na tyzdnovkach, neviem si predstaviť ako ti musí byť smutno 😭 drž sa, dôležité je to, že máš skvelého muža na ktorého sa môžeš spoľahnúť a krásneho malého zdravého synčeka ❤️
Tak ja som to mala podobne a našich resp moju mamu alkoholicku som začala ignorovať roky dozadu a som s priateľom a mám ich v paži. Maj ich aj ty, radšej si užívaj dobrý život s mužom a maličkým ako by ti to mali sltrpcovat tvoji blízki alkoholici a nervaci.... Ak sa cítiš sama a zrovna teraz duplom, dajú sa nájsť priatelia vždy
podla mna si si este nezvykla na to, lebo ta to trapi. Treba akceptovat fakt, ze su taki aki su. Ty s tym nic neurobis, uz si urobila dost a vidis, ze nic sa nezmenilo. Nema zmysle si lamat hlavu s tym, ze ako je mozne, ze sa takto spravaju? No jednoducho preto lebo nemaju tvoj rozum a tvoje vnimanie. Kazdi sme ini. Rodinu si nevybras. Nevadi, ze tvoj syn ,nebude mat milujucich starych rodicov. Tes sa z toho co mas.
Ahoj,ja ti rozumiem,mala som narocneho otca.ulavilo sa mi,az ked som sa ho rozhodla nadobro odstrihnut.Par rokov na to zomrel a aj ked mi vsetci hovorili,ze mi to,ze sa spolu nebavime bude luto az zomrie,popravde nie je.Je mi luto,ze si znicil zivot,obcas ma napadne,ake to cele mohlo byt ine....ale nie je.aj ked som sa snazila.Teraz uz len ztriast zo seba stopy jeho vychovy,aby som nejak neublizila ja svojim detom.
....možno si toto prečíta nejaká osamelá pani, či pán a kontaktujú Ťa, že by chceli byť ,,babkou" a ,,dedkom". Áno, je ťažká doba, no ja ešte verím, že si ľudia dokážu navzájom pomáhať.
Prosim ta...bud rada ze si nevymahaju pravo byt s vnukom, si predstav ze by sa domahali navstev takito ludia, ze by vam pravidelne zvonili, podnapiti, so svojimi recami a chovanim. A bud rada ze si detstvo travila so starymi rodicmi a nie s tymito "rodicmi". Skus sa nasmerovat pozitivne, na manzela a synceka. Ak ma manzel pouzitelnu rodinu tak si buduj vztahy s nimi. Hlavne sa neutapaj v spomienkach a nedufaj v to co sa nikdy nestane.

az sa mi slzy tlacia do oci, je to strasne:( mrzi ma to. mne je strasne luto,ked si ludia takto nicia zivoty, ved zivot mame len jeden a prepit si ho?najhorsie je, ze tym neznicia zivot iba seba, ale aj ludom okolo.prajem ti vela lasky, zdravia a stastia!