Opatrovanie agresívneho člena rodiny
Ahojte,
idem si po radu a aj sa vyžalovať. Opatrujem otca, kt. je čiastočne odkázaný na pomoc, niektoré samoobslužné činnosti, doprovod po lekároch, vybavovanie liekov, nákupy a pod. Mama je po operácii, ešte má čiastočné obmedzenia. Nebývame spolu, starám sa o nich, robím všetko čo je v mojich silách, pomáham im so všetkým / zostala som sama, súrodenec žiaľ zomrel /.
Ide o to , že otec si nič neváži, žiadna pomoc mu nie je dobrá, nič sa mu nepáči, dosť často na mňa útočí, nepekne mi nadáva až kľaje, minule sa snažil fyzicky zaútočiť a robí také veci, že sa to tu hanbím aj napísať. Nie je až taký starý / 68 r. / a má zdravý rozum, len sa nevie ovládať a zvládať svoju agresivitu.
2 krát do týždňa prespávam u nich / potrebuje pomoc do sanitky kvôli dyalýze /.
Posledný výstup bol neznesiteľný, bez príčiny slovne na mňa útočil tak nepekne ,že som nespala celú noc. Vykrikoval úplné bludy, až rozmýšľam ako toto môže otec dcére , čo sa mu o všetko stará povedať. Sama mám svoju rodinu, manžel je na týždňovkách.
Teraz po poslednom výstupe rozmýšľam , že vrátim opatrovateľské , len čo ďalej , ústav ani domov dôchodcom nepripadá do úvahy / som veriaca a nevedela by som sa s tým vysporiadať /.
Čo by ste robili na mojom mieste? Bojím sa , že takto prídem pomaly o nervy ja. Mama mu to trpí celý život.
Ďakujem aspoň za vypočutie.

Ja len praktickú poznámku, naozaj rieš čím skôr lebo napr.žiadosť do DD musí podpísať on, že žiada. Nie vy. Musí s tým súhlasiť A keď on toto zistí, môže sa stať, že s ním nehnete. Nehovoriac o tom, že čakačky na DD sú fakt dlhé. Rýchlejšie by to išlo keby mal papiere od psychiatra.
A v súkromných, kde skôr je miesto je často nutné doplácať za pobyt a to by mala prispieť aj ostatná rodina.
Mama sa s ním môže rozviesť aj teraz, dom sa môže predať a každý si pôjde po svojom. Jej môžete blízko vás nejakú garsónku, 1izb. byt pomôcť a nech dožije v kľude.
Otec nech sa rozhodne, či bude spolupracovať alebo ostane na svoje problémy sám