Opičia láska

inka633
14. sep 2021

ahoj potrebujem sa vypismenkovat. som v zlozitej situacii. mam 37 rokov priatela a s nim 2rocnu dcerku. zijem zatial s mamou. chcela by som sa odstahovat ale problem je v tom ze mojej mame sa to nepaci vykrikuje mi ze jej chcem ukradnut jedinu vnucku. proste zle skarede hadky su medzi nami.preco sme sa neodstahovali uz skor ked sme tolko rokov spolu atd. no len ja som pracovala v zahranici a peiatel tiez. minule sme sa tak pohadali ze mi dala facku a skoncila som na nevrologii s vypadkom pamete.stale hovori ze aj aj som vyrastala bez otca moze aj emmka kedze priatel nechce velmi s mojou mamou byvat. v druhom meste cca 25km ma dobru robotu a ja by som tam chcela ist za nim. ale nemozem. a nemozem nechat ani mamu bez penazi vraj si hlada pracu len musi cakat par tyzdnou ci sa tam uvolni ak sa uvolni miesto. alebo naozaj uz som ja na vine ze chcem mojej dcere dopriat aby vyrastala so mnou a so svojim ockom? len to mi stale pripomina kto mi bude s malou pomahat kto bude pre nu chodit do skolky kym budem v praci atd. ja uz neviem co mam robit. chcem dat dcere rodinu s ocom ale zase nechcem nechat mamamu bez penazi. priatem aj hovori ze on by jej financne pomahal kym by si nenasla pracu ale ja fakt neviem co robit.

cawes
14. sep 2021

To si eobis srandu ze mas 37 a riesit toto?

syslik81
14. sep 2021

zbal sa a odid aj s dcerou co najskor prec.. mama si nikdy nic nenajde kedze ta tym drzi u seba ... musis byt sebecka a mysliet na dieta nie na mamu .. pre tvoju dceru je lepsie byvat s otcom ako s babkou

moonlight1210
14. sep 2021

@inka633 normalne sa odstahuj za priatelom a mame, kym si nenajde pracu, posielaj peniaze. ak chces.

s vnuckou mozete chodit na navstevy. mama si zvykne aj na tento rezim. neboj sa.

ale aby ma mama otlkala tak, ze koncim pomaly v bezvedomi, tak to teda nie. to je chore prostredie pre dieta.

inka633
autor
14. sep 2021

@cawes nie nerobim a poprosim bez urazania

syslik81
14. sep 2021

@inka633 od nej to nebola urazka,. uprimne myslim ze tu nenajdes cloveka co ti pogratuluje ze v 37 si to nechala dojst tak daleko aby si sa bala vlastnej mamy a ta ta ztkla tak ze skoncim v nemocnici a este sa ides pytat ci mas s nou ostat ,,, si poloz otazku ci by si ty bola schopna toto spravit vlastnej dcere

ivkazba
14. sep 2021

@inka633 tvoja dcéra je tvoje dieťa, nie tvojej mamy. Ona nemá na neho žiadny nárok. Na druhej strane, z určitého pohľadu si sama príčinou, žiť v 37 s mamou, s dieťaťom ak máš partnera... dávno si ju mala odstrihnúť. Ale okej, nestalo sa, urob to teraz. Ak to neurobíš, skôr či neskôr prídeš o chlapa. A polož si otázku, či chceš mať svoju rodinu alebo žiť celý život so závislou matkou. Ak mama nemá peniaze, povedz, že jej určité obdobie finančne pomôžeš, ale nepýtaj sa, proste sa zbaľ a choď žiť svoj život. To si mala urobiť už pred viac ako 10 rokmi. Mamu ani neľutuj, za svoj život je zodpovedná ona, ty si sa nenarodila preto, aby bola na tebe prisatá. Tak konečne dospej a ži život so svojou novou rodinou.

inka633
autor
14. sep 2021

@syslik81 urcite by som toto mojej dcere neurobila a snazila by som sa urobit vsetko preto aby som nebola odkazana na jej peniaze a na jej zivot. tak veselo by mi nebolo kebyze ide dcera prec odo mna ale ak by mala byt stastna tak ako matka co by som si mohla viac zelat. a co som mala akoze robit odstahovat sa nechat mamu bez penazi? no ruku na srdce ktora by to urobila.

syslik81
14. sep 2021

@inka633 po tom co by som sa vratila z nemocnice by som ju ceru nechala tak .. je dospela ospba ma sa vediet o seba postarat... mozes jej mesacne posielat nakup napriklad .. ale podporovat choru mysel to nie...

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
14. sep 2021

@inka633 ako mama žila, keď si bola v zahraničí?nevie byť sama a preto Ti hovorí, že to bez nej nezvládnes .Potrebuje sa cíti užitočná, lebo sa doma sama zblázni.Kup jej psa, alebo sa modlí nech si nájde prácu.ubezpec ju, že budete chodiť za ňou a áno je to chorá opičia laska

luccija
14. sep 2021

A to, že Ťa udrela hranici s psychiatrický diagnózou mala by sa liečiť na úzkosť, alebo narcizmus

lulu0123
14. sep 2021

Ale ty si uvedom ze mama si ani ziadnu pracu hladat nebude a bude ta vydierat aby si neodisla aj nadalej.Na co by si ju hladala ked sa postaras.Ved odid, dohodnite sa ze nejaky cas ju budete financne podporovat a nech si hlada pracu, naozaj.A ze ta bude este mlatit,to sa ti zda normalne?Ze tvoja dcera vyrasta v takom prostredi?Okradas dieta o otca,ktory sa o nu chce starat.A 25 km je nic aby ste sa aj kazdy den navstevovali.Pomahat s dietatom bude predsa otec.My mame 3 deti, starych rodicov 500km a zijeme,starame sa my 2 aj bez pomoci.Chlap sa na teba casom vykasle a este aj o malu sa moze sudit.

inka633
autor
14. sep 2021

@luccija no chodila som von na turnusy aby sme mali peniaze aby sme sa mali dobre co spetne rozmyslam mama nerobila cca 8rokov je na urade a ma len tie 4 hodinove prace co dava urad prace. a psa mame a mam si ho brat so sebou ked pojdem prec. ale aj tak sa ku nej vratim do roka lebo to nezvladnem aj dieta aj pes aj priatel.

inka633
autor
14. sep 2021

@cocolino234 co viem aj jej mama sa ku nej spravala zle preto sa rychlo vidala a este rychlejsie rozviedla potom som mala nevlastneho otca ten ju nechal a cca co si pametam je 22 rokov sama bez partnera priatela.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anonym0001
14. sep 2021

@inka633 mama ta citovo vydiera. Zbal si veci a utekaj. Ja som z domu do podnajmu automaticky odisla prvy den po skonceni skoly a na jej nazor som sa nepytala.

syslik81
14. sep 2021

@inka633 a preco by si to sama nedala? sak partner ti hadam tiez pomoze... ja som sama mam dieta psa macku rybcky .. chodim do prace staram sa ..nemam rodinu okolo a ani vela priatelov a vies co zijeme vsetky stastne a zdravo a nic nam nechyba ... miesto fnukania a videnia toho co nejde sa pozeraj na to co ide ... zacni si troska verit vzchop sa prestan fnukat a pohni zadkom pre dobro vlastnej dcery .. zacni jej budovat normalnu zdravu buducnost a nie trcat v chorom prostredi.. co ju tym chces naucit?

evitaevitaevita
14. sep 2021

Podla mna je to velmi velmi tazka situacia. Zrejme je to rovnake resp. Podobne ako zivot s muzom - tyranom, manipulatorom, mozno aj psychopatom. Bude to stat vela sil zvladnut to.

mabenn
14. sep 2021

@inka633 u matky si uz velmi dlho, zacala si popisovat pribeh od toho ze mas 37, priatela a dceru, dovtedy si cely cas zila u mamy? nikdy k ziadnemu pokusu o osamostatnenie nedoslo? preco? samozrejme ze to bude narocne teraz...zrejme druha strana mince je, ze si mamine sluzby hojne doteraz vyuzivala, co ti aj dava najavo, kedze je na to zvyknuta a pride o cast svojho programu, naplnenia zivota...nazyvas to "opicia laska", ale ty si k tomu ani trochu neprispela?

mabenn
14. sep 2021

@inka633 a plus, u mna ta posledna kvapka by bola ta facka, to by som uz mala pobalene

henrieta2022
14. sep 2021

@inka633 su rozne zivotne situacie, ale prave tvoja mama je ta co by ti mala pomahat a nie opacne..Je to psychicke nasilie a ak stojis o vztah s partnerom tak nemas nad cim uvazovat. Normalny rodinny vztah sa zaklada na inych hodnotach ako na tych co prave prezivas. Zastavam nazor dievcat co pisali vyssie, je na case aby si zila s partnerou a dcerkou a poskytla jej normalny vzor. Kym neodides od maminy nikdy sa nepostavi na vlastne nohy a bude to horsie ako mat psa.. Drzim ti palce, aby si nasla silu a spravila to co je dobre najma pre tvoju dcerku. Ved co je viac ako zit s mamkou a ockom?

lucka_ke
14. sep 2021

keby si mala 17 tak chápem, ale 37? obe potrebujete odbornú pomoc

luccija
14. sep 2021

@inka633 tak mama má v niečom aj pravdu, že pomoc so školkou, chorobami sa Ti bude hodiť, ale ty si mala byť odsťahovala už dávno.Ked sa mala narodila vy ste rodina...to priateľ za Vami iba dochádza nebýval s Vami?bude to veľmi ťažké pre teba aj mamu.Ty si bola a vnučka jej náplň dňa.
Manipuluje a zneisťuje Ta, aby si neodišla.Ideal by bol, keby našla kamarátku, kamaráta a s tým trávila čas a mala aj niečo iné.

mabenn
14. sep 2021

ale zase na tvoju obhajobu treba povedat, ako si spominala - ze si vyrastala bez otca, je mozne, ze tvoja mama systematicky v tebe takuto zavislost od mala budovala a cakala, ze svoju rodinu prilepis k nej podla jej predstav, preto jej tam priatel nesedi...co samozrejme nie je spravne

inka633
autor
14. sep 2021

@mabenn ale vzdy som sa snazila odyst aj do podnajmu sama aspon to skusit ale s coho by zila? a ja by som dve kuchyne a ostatne veci krat dva nevladala platit. vzdy to skoncilo citovym vydieranim. vcera mi mama vykricila ze bodaj by sa jej nieco stalo aby zomrela ked mi stoji v ceste a mala by som ju na svedomí.

mabenn
14. sep 2021

@inka633 ano, vydiera ta...tu treba vymysliet nejaku strategiu, lebo uz aj ty tomu veris, ze si za nu zodpovedna, co nie je pravda...si dospela, mas svoju rodinu, ty sa v sebe prv s tym vysporiadaj, ze odchadzas a ze to tak bude lepsie a co sa tyka jej, ponukni nieco - cas, ze jej oznamis termin odchodu vopred nech sa pripravi, nejake peniaze pripadne, kym sa chyti, prislubene navstevy, ...neviem co by trochu zabralo na nu, ty ju poznas, alebo nechat jej nieco na starostlivost ohladom dcery napr, mozno baby nieco poradia...ale ty tomu musis prv verit a byt pevna...inak dcere das krasny vzor ako sa da oslobodit zo zavisleho vztahu ked to dokazes, hoci je malicka, vnima pozadie

mabenn
14. sep 2021

@inka633 porozpravaj sa s priatelom o konkretnych krokoch, on ta podrzi, ako si pisala, prislubil aj financnu pomoc...premyslite pomoc s malou, ako poriesite skolku pripadne bez mamy, povedzte si termin a ked bude zle, polozis jej peniaze na stol a ides, ci ti da pozehnanie alebo nie, to uz bude na nej, mozno bude dokonca nejaky cas urazena a po case sa ozve, lebo zisti, ze naozaj moze prist o vsetko...

inka633
autor
14. sep 2021

@mabenn a viete co je najlepsie alebo najvtipnejsie uz som asi blazon ale kym sa doma nezacala tato tema stale vsade vravela mlady maju byvat sami. alebo nechcces ku svokre aj s malou aspon na tyzden aby som si troska odychla. a ked toto vravela automaticky som si myslela ze by nemal byt ziadny problem a otvorila sa tema realneho stahovania a hla ake citove vydieracky krik zvada.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz