Opití rodičia a dve maličké deti
Dobry vecer, vcera poobede pocas prechadzky s detmi som stretla cudny par( nie cigani), chlap aj zena vyzerali, ze bud su opiti al. nafetovani. Mali pri sebe dve malicke deticky, jedno mohlo mat pol roka a druhe rok a pol. Deticky totalne spinave(aj ich rodicia-podla mna prespali niekde vonku), unavene, mensi mal na sebe len body, nemali ani len tasku kde by boli nejake veci pre tie deti. Zavolala som mestsku policiu, nech sa pridu na nich pozriet ale uz v telefone mi oznamili, ze oni nemozu dokopy nic robit.
Viete mi prosim poradit, co a ci vobec nieco sa da robit v takomto pripade ? Dakujem
Precitala som takmer vsetky prispevky, tolko zloby co je v mnohych vas sa len tak nevidi. Vy ste rodicov a ani tie deti nevideli, zareagovala som tak ako som to v tej chvili citila a podla toho co som videla. A uplne najradsej mam tie mamiciek, ktore tvrdia ze hned odsudzujem, oni robia to iste voci mne. A co sa tyka chodenia popri krcmach, tak si predstavte, ze aj to sa mi niekedy podari , lebo predstavte si ze v nasom meste su aj krcmy. V inych mestach asi nie. Na ine obvinenia voci mne nemam chut reagovat, je mi z vas zle. Prave preto zijeme v takom svete v akom zijeme, ze mnohi radsej zatvoria oci, nez by nieco mali riesit.
@katarinapekna Ahoj,keď ta nikto a nič nezaujíma, prečo potom chodíš tu?Máš zaujímavý štýl písania, aký mávajú len postihnutí ludia,v tom pripade za to nemôžeš- tak prepáč.
@malabiba lenze ked ich nikto dlhodobo nepozuruje tak ma vyznam aj "udavanie" okrem toho,aj mne sa stalo ze som odpadla a tiez o mna nik nezakopol,prebralo ma jak mi chceli ulradnut penazenku
@panidia 😀😀😀 Milujem humor😀
@natalym vždy! Špeciálne v tomto ovčom košiari.🙂
@katarinapekna Ale taák buď trošku milá............
@lenkamaxim je velmi malo pravdepodobne, ze nikto pri nich nebyva, nikto ich nepozna, nechodia k ziadnej lekarke, nemaju ziadnych pribuznych...ked chcela pomoct mala sa dat s nimi do reci, oslovit ich, v dobrom, alebo aapruhovorit detom, ked uz tak velmi chcela zasiahnut...popripade si o nich nieco viac zistit, ked vie kde byvaju...a az potom, ak sa preukaze to riesit
@katarinapekna ty si postihnute stvorenie a najhorsie na tom je, ze to nevies..
@panidia presne to som jej napísala..
@malabiba sesternica mala presne takychto susedov,byvaju v SC,niekolko krat volali policiu,kvoli ruseniu nocneho kludu,deti chodili podvyzivene a zanedbane, spisali peticiu ako susedia tak aj spravkyna bytoveho domu.. Absoluuutne nic a tym nikto nerobil 4roky! Potom ich dali vystahovat.. Takze asi tak. Kazdopadne je pravda ze ani jedna z nas nebola priamo pri tejto situacii len autorka,no som pevne presvedcena,ze nemala ziadne zle umysli a tak ako nemame odsudzovat tych rodicov s detmi ktorych videla,nemali by sme odsudzovat ani ju.
@katarinapekna zrejme krasa zatemnila rozum...zrejme,nemas v sebe kusok materinskeho citu,inak by si taketo nieco nikdy nenapisala:(
Ježiši......nech tu človek napíše hocičo....vždy, zásadne sa to obráti voči nemu....nech to je akokoľvek pozitívne, negat. už ani nehovoriac.......fúha...... Nečudo, že to je v podstate "ženské" forum......Chlapi na niečo takéto nemajú asi ani žalúdok, čas hlavne záuejem.....To len ženy musia riešiť často neriešiteľné.....
Mila daskamila Ty si si to nespravne vysvetila. Rodinka bola s detmi predtym nez si ich videla iste v pieskovisku, alebo prisli z vychadzky v lese a preto boli deticky uspinene a rodicia znacne unaveni. Pribeh sa iste skoncil happyendom a preto ked nabuduce budes vidiet nieco podobne tak to neries a nezabudni si hned nasadit ruzove okuliare a Tvoje obavy sa razom stratia.
@864 netrep hluposti prosim ta. Nikto nenapisal ze nemoze mat pravdu, ale posudit niekoho zivot a schopnosti z jedneho stretnuta niekde vonku, tym ze presli vedla nej, to je trosku silna kava, zavolat na nich policajtov. Skor sme jej chceli poukazat na to ze je to velmi vazne obvinenie a je ine zavolat policiu a socialku na vecne ozratych susedov, ktori mlatia deti, ci sa o ne nestaraju a ine toto spustit na cudzich ludi ktorych raz stretnes v meste a nevies o nich vobec nic
@daskamila ja by som si pomyslela svoje a pokial by tam nedoslo k nejakej vaznej situacii, neurobila by som nic.
K takej skupine ludi patrim ja.
A je dobre vediet, ze su aj taki ako ty, co sa angazuju viac. Diky za vas, lebo my pstrosovitejsi nikdy nevieme kedy niektory tento ignorovany socialny pripad skrizi cestu nam alebo nasim detom a pre pat eur mu tebars urobi kamenom kompletnu prehliadku chrupu.
Ja som rada ze si sa nad nimi pozastavila a skusila si aspon nejak zasiahnut. Robila si neprijemnu pracu aj za nas. Aspon si skusila. Dik.
@daskamila tu nejde o to, ze by ta niekto chcel odsudit...len sme sa ti snazili naznacit, ze pomoc v takychto pripadoch vyzera inak...a sama vidis, ze to co si urobila nikomu nepomohlo..pomoct tej rodine ako takej celej ta nenapadlo?...a ako by si si predstavovala sptavny vysledok, tak, ze im deti odoberu? naozaj by to bolo to dobre pre ne? ...a hlavne ak clovek nepozna celkovu situaciu a genezu..tak sa prosim nehnevaj, ale niekedy treba viac premyslat
Mna teda fascinuje zasadna vec. Ano, nesudit druhych, neriesit inych zivoty bla bla bla. To sa samozrejme da, ak ide o zivoty ludi, ktori sa SAMI ROZHODLI zit nejaky sposob zivota. Ak ide o deti, tie si bohuzial rodicov nevyberaju. A tu je prave problem. Autorka spravne zavolala policiu, co tak asi ineho ma robit? Narozdiel od drvivej vacsiny ludi, ktori sa pri pohlade na bezdomovca, drogovo zavisleho, spinaveho, nevladneho, omdleteho a podobne radsej odvratia zrak a tvaria sa, ze sa nic nedeje. Vsak niekto iny sa postara.
Autorka sa postarala. Urobila to jedine spravne, co sa dalo. Zavolat autoritu, ktora ma na to kompetencie posudit, vysetrit a riesit. Co je ale na Slovensku problem je to, ze na to kaslu este aj autority. Kazdemu je vsetko jedno, az na par aktivistov, ktori raz za cas objavia Ameriku - ze v polepsovniach sa beru drogy a znasilnuje sa, ze v detskych domovoch sa vychovavaju ludia absolutne nepouzitelni pre dalsi zivot, ze socialka kasle na drvivu vacsinu oznameni zanedbavania alebo tyrania deti. Vtedy si ludia povedia "To je strasne" a tym to hasne. Pripadne ako pri poslednom pripade si este povedia, ze si za to moze znasilnena 14rocna sama, nemala fajcit travu, krava.
Tie deti, ktore opisuje autorka to maju od zaciatku cele zle. Mat chlastajucich rodicov je otrasne. Otazkou je, ci v pripade ich odobratia a nasadenia do toho absolutne nefukncneho socialneho systemu v SR by sa nieco zmenilo k lepsiemu.
Kazdy, kto sa tu alibisticky ohana tym "Nesudte, nevideli ste cely obrazok" by predpokladam bol cely nadseny, ak by sa povedzme rovnako spravali ucitelky v skolke, ktore sa staraju o ich deti. A ano, byt opity v pritomnosti deti o ktore sa ma clovek starat, moze byt priestupok. Ako sa mozu starat o deti, ak sa nevladzu starat o seba? Ze sa alkohol toleruje vseobecne, lebo ved co, par poharikov este nikoho nezabilo, je dalsia patologia. Za volant sadnut nemoze, ale o deti sa starat moze? Rozkosne. Tie deti vdaka tomu, ako ziju, mozu v buducnosti napadnut a ublizit vasim detom, ked nebudu mat peniaze na drogy. Budu vas stat kopec penazi ked z nich vyrastu prostitutky, narkomani alebo zlodeji. Ale ved ano, tuto sa hrajme na svojom piesocku a za nasim plotom uz svet neexistuje.
Zakazdym ked si precitam o takomto pripade, alebo si precitam reakcie ludi na taketo pripady, dakujem vsetkemu ze sa nam usla prilezitost odist zo Slovenska prec. Ja nie som z tych, ktori by sa chvastali cudzou krajinou, ale som stastna, ze moje deti nebudu vyrastat v takej pokrivenej spolocnosti. V ramci svojich moznosti som sa vzdy snazila ten svet okolo mna zmenit k lepsiemu, ale toho negativa a apatie bolo vzdy prilis. Tymto drzim palce @daskamila, aby to nevzdala. Nemozes zmenic cely svet, mozes zmenit cely svet tych deti, ak to nenechas tak. A pokusila si sa, to sa rata. Slovensko potrebuje viac ludi, ako ty.
@malabiba vies, jedno mi je zvlastne - ked tebe ako odpadavajucej nikto nepoda pomocnu ruku, tak sa tu kazda druha zena ide rozculit, ako ta nechali napospas osudu..
ked sa autorka zastarie do rodicov, ktori mali ocividne nejaky problem, tak uz sa stara do druhych a nenecha ich zit svoj zivot.. A co ked im bolo tiez tak zle ako tebe? co ine ona mohla robit ako volat policiu, ktora mala prekontrolovat co je vo veci?
@jana_eyre to snad nemyslis vazne...to rodine ako celku naozaj pomoze policia?...a preco keby to boli iba "cigani" tak je to bezne, ze su deti spinave....na co sa tu hrame? chudata deti, lebo zli opiti rodicia, lebo cigani, lebo matka fetacka - tym dospelym netreba pomoct? preco tak skoncili nikoho nezaujima...vsetko treba chapat v suvislostiach a nie vytrhnute z kontextu
@malabiba tak sa teda opytam este raz ak si si to nevsimla.. co ked rodicom bolo zle? mala okolo nich prejst a tvarit sa ze nic? potom by sme mozno citali ako je inym uplne sumafuk ked niekomu treba pomoct v nudzi..
a ako by pomohla policia? prisli by, preverili by a v pripade potreby by volali rychlu zdravotnicku pomoc, co je na tom take neuveritelne? myslis, ze policajti maju len chytat zlodejov? pozri si spievankovo, uz tam je vysvetlene na co vsetko policia je 😀 😉
veru, vsetko treba chapat v suvislostiach ako pises.. len mam pocit, ze beries len jednostranne suvislosti..

@malabiba Bože, to je hrozné, že nik nepomohol. :( A máš pravdu - význam má riadne sledovanie, nie hneď odsúdiť...