Opustil ma
Baby potrebujem sa vykecat a precitat si aj nazory co si o tom vsetkom myslite.Tak poporiadku.Mam 26r.a 5.r. dcerku.Mala som aj manzela a oca mojej dcerky.Bohuzial pred par rokmi zomrel tak sme ostali same.Pred 2rokmi som si nasla priatela mladsieho o 3 roky.Vedel co sa nam v zivote prihodilo aj moju malu mal rad.Najprv sme sa stretavali len obcas a potom coraz viac a viac.Moji rodicia ho mali radi aj stale maju.Aj s jeho rodicmi to bolo o.k.Ale len do nejakeho casu kym to nezacalo byt vazne.Teda jeho maminke to zacalo prekazat.Kazdy ho upozornoval v dobrom nech si premysli do coho ide aby nam nahodou casom neublizil.Ale on si stal za svojim ze chce byt s nami a starat sa o nas.Tak sme sli spolocne zit a kupili si byt na hypoteku.Kupili sme byt na jeho sidlisku ja som pomenila malej skolku a proste vsetko trvale bydlisko a atd.Dobre bolo bohuzial len chvilu.Jeho mama ako keby na mna stale ziarlila robila mi naprieky.Podla nej som nic nevedela ale predomnou sa tvarila ze ma ma rada.Casom sa to len nabalovalo a kvoli tomu sme sa aj casto hadali.To co povedala jeho mama bolo svata.Zrazu casto menil nazory,napr.sme boli nieco dohodnuty ze to alebo to spravime tak a tak a za par dni to uz bolo inak.Vzdy sa mu zmenil nazor po navsteve u jeho rodicov.A aj sa zmenil casom zacal byt ku mne aj zly ze mi vynadal alebo aj skaredo mi vravel.Aj jeho vztach k mojej malej sa zmenil ako keby prestal mat na nu nervy moc si ju nevsimal.Zacali mu proste vadit take veci ktore mu pred tym na mne a malej nevadili.Jeho mama mu vzdy vtlkala do hlavy ze som s nim len preto aby sme mali kde byvat.Dalsi problem poberam dochodok vdovsky a sirotsky vyse 400eu.Ten cas co sme boli spolu som mala dve roboty na dohodu tak na prilepsenie.Ale akosik mu to nestacilo zacal mi vycitat ze si mam najst robotu inu kde zarobim viac.Popritom si myslim ze sme mali dost.On zaraba okolo 600eu aj viac plus moj dochodok a aj to co som este zarobila.Nedalo sa mu vysvetlit ze sa mi tazko hlada praca ked je vsetko na 3zmeny.Moji rodicia pri nas nebyvaju a jeho chodia do roboty tiez by moc nemali cas.A nakoniec by mi to este vycitaly jeho mama ze sa musi starat o cudzie dieta.Viete mi sme to mali tak ze on platil hypoteku a najom a ja som stravu drogeriu a atd.Kvoli zymto jeho vycitkam a aj kvoli jeho mame som ho uz par krat chcela opustit aj ja ale vzdy som si to rozmyslela.Dala tomu sancu znova a znova.Raz sa ma aj zastal pred svojou mamou ze proste musi akceptovat ze so mnou zije.A ide teraz o to ze sa rozisiel so mnou on.A ja to tazko znasam .A nebolo vzdy dobre.Je mi proste z toho tazko.Povedal mi ze si to rozmyslel ale ze on takto rodinne zit nechce a ze mame zle rodinne vztahy a pod.Ze chce si prerobit byt,kupit auto a ze ani nechce mat deti.Povedal mi ze ma stale miluje a aj bude navzdy.Mna len teraz trapi taka vec ze ako sa moze clovek tak zmenit,zachovat sa ku nam ako k veciam ktore ho prestali bavit.A tiez ze nevidi ako s nim manipuluje jeho mama ktora raz povedala ze urobi vsetko preto aby nas rozdelila.Je vobec toto mozne.Aj ked mi ublizoval a nebolo to vzdy ruzove, tazko sa mi bude odchadzat a zacinat zas odznova.Pride mi to tak ako keby ani sam nevedel co od zivota chce a nevie co z roztopase.Dakujem za vsetky vase nazory.
@jasha77 opustil ta? prepac - osrat ho! ty si mlada, sikovna, pohni sa dalej. porieste byt, vysporiadanie sa s peniazmi. podla toho, co si pisala, ze si vies zohnat aj dve roboty ku vdovskemu a sirotskemu, ty sav zivote nestratis, snazis sa zabezpecit sa aj sama. tes sa z malej a casom najdes zodpovednejsieho chlapa - urcite. drzte sa obe.
@jasha77 Vieš, keď jeden opúšťa toho druhého, väčšinou nehovorí pravý dôvod ale snaží sa zmierniť smútok z rozchodu "rečičkami" a vyhnúť sa nepríjemným scénam... Neber si tieto reči, ako ťa stále miluje a stále chce staršie partnerky atď. k srdcu, vlastne ich neber vôbec. Nezáleží na nich!
Jediná skutočná vec je, žiaľ, že ťa opúšťa, pretože ťa prestal milovať. Kruté ale pravdivé.
Viac sa neobzeraj.

ked tak pocitam, tak tvoj priatel mal v case, ked ste spolu zacali cca 20-21 rokov.
takze to bolo este len odrastenejsie decko.
myslim, ze aj ja ako matka by som nebola nadsena, ze si moj syn v tomto veku chce vziat na starost jednak zenu (ist s nou zit) a jednak s 2-3 rocnym dietatom (v tom case).
sice by to asi zaviselo od toho, ako by som bola presvedcena, ze je vyspely na takuto ulohu. su chlapci, co to zvladnu. ale to je mizive percento. a aj z toho mizivého percenta velka cast zazije stav druhej puberty, ked si povie, ze treba dohnat zameskane. takze natrafit na chlapa, co uz vo veku 20 rokov zvladne rodinny zivot po cely svoj zivot zodpovedne a bez výstrelkov, je velka vzacnost.
lebo to nechce len zamilovanost az po usi, ale hlavne zodpovednost. takze, ked by som videla, ze chlapec mal len ruzove okuliare, snazila by som sa mu dany vztah z hlavy vytlct. (teda aj ja by som bola mrcha "svokra").
nie preto, zeby by mi vadila vdovica a dietatom.
islo by o to, ze to dieta je male. prave si vytvara vazby, vzory. vytvara si prave cely svoj buduci vztah k ludom. svoju buducu schopnost s ludmi nazivat a vychadzat. ci bude v pohode, alebo bude problemove.
a s tym sa nemoze zahravat len preto, ze cloveka popadli hormony.
a toto by si moj syn bral na plecia. takze ak by slo o obycajnu zamilovanost (ktora definitivne u kazdeho paru do 2 rokov najneskôr vyprsi) a on by sa potom zacal zrazu stavat na zadne, ze este nezil, a ze uz ho nebavi hrat sa na rodinku a starat sa, a chce si svoje peniaze uzit sam a slobodne a nie ich vrazat do akejsi kvazi rodinky a podobne - toto by tomu dietatu ublizilo. lebo za ten cas by si ono vytvorilo k nemu (ako chlapovi v rodine, teda akoby k otcovi) vztah bez ohladu na to, ci jemu sa rodinka prejedla alebo nie. bralo by ho za vzor. on by bol sucast jeho sveta, cast jeho nemennej istoty (ako vnimaju deti svojich rodicov a rodinu). a zrazu bac, koniec, uz som sa vas nabazil, idem ja uzit si mladosti.
a bez ohladu na dieta by otriasol jeho svetom. a ono sa to povie, vsak je male, zabudne, prisposobi sa. samozrejme, ze prisposobi, co mu ine ostane, ale to neznamena, ze mu to neublizi.
takze pre toto by som urobila vsetko preto, aby ste sa rozisli co najskôr na zaciatku.
a ty ako matka konecne vzala rozum do hrsti a hladala seriózneho otca, nie mladuckeho chlapca.
mas dieta, mas velku zodpovenost, tvoj zivot uz jakziv nebude len o tvojich potrebách, ani len tych citových. mozes mat aj stavy zastavy srdca pri nejakom chlapovi od lasky. ale aj tak musis hodnotit, ci to bude dobry otec pre tvoje dieta. a ak nie, tak svoju potrebu uzivat si lasku s tymto chlapom potlacit do uzadia. nie si nasadzovat ruzove okuliare a z prvých jeho kontaktov s dietatom hned dufat, ze vsak to funguje (v stave zamilovanosti a hlavne na zaciatku, ked kazdy jeden hrame male divadielko dokonalosti, aby sme zaposobili, bude kazdy chlap vyzerat ako idealny nahradny otec).
nebud na neho nastvana. a na jeho mamu uz vôbec nie. ani si nenavravaj, ze keby bolo keby a ona by do vas nezasahovala a jeho nehuckala, vydrzalo by vam to.
nevydrzalo.
on bol len zalaskovany. presli dva roky (u vas to ocividne zacalo krachovat uz po roku, ked vlna zalaskovania zacala upadat - pises, ze uz pocas spoluzitia nemal problem sa chovat k tebe hrubo, dieta mu zacalo prekazat), obdobie zamilovanosti skoncilo, realita ukazala, ze neslo o ziaden vztah. len o hormony.
nejde o nic vynimocne. toto je bezny priebeh zaciatku kazdeho vztahu. najvacsie zalaskovanie vydrzi cca pol roka az dva roky od zaciatku. potom sa objavia prve nezhody a snaha presadzovat seba a nie byt stale ten dokonaly ustretovy partner. a az vtedy sa ukaze nakolko dany vztah ma sancu pokracovat.
ber to, ako to je a nabudúce posudzuj chlapa podla toho, ci vyzera byt seriozny otec. kazdemu vztahu daj cas, nez skocis po hlave do spoluzitia. aspon ten rok (ale intenzivny rok, nie raz-dvakrat za tyzden na par hodin, to si kazdy najde silu byt stale prijemny a ustretovy, takze sa zas len oklames). a nedaj sa oklamat romantickym bojom dvoch proti celemu svetu (ako to bolo u vas, ked ho vsetci odradzali a on tym duplom trval na rodinke. vsak si videla, aky to malo realny zaklad.)