Otcova priateľka ovplyvňuje otca
Ahojte, hneď na úvod poprosím antivaxerky nezapájať sa, toto nebude diskusia o tom či áno či nie. Môj otec má priateľku, ktorá verí že herbalife, úsmev na tvári a motivačné knižky vyriešia všetky svetové problémy. Odmieta sa dať očkovať proti covidu, ja jej to neberiem, ale žiaľ žije s mojim 61 ročným otcom, obaja nemajú najlepšie zdravie a ona ho svojimi názormi veľmi ovplyvňuje. On je typ človeka, čo sa veľmi o tieto veci nezaujíma, chodí do práce a doma trávi čas v dielni a záhrade a je veľmi ovplyvnitelny. Keď niečo deň čo deň počúva, uverí tomu. Plus je náchylný veriť rôznym hoaxom. A ja teraz neviem čo. Žije v okrese s veľmi nízkou mierou zaočkovanosti, pracuje s ľuďmi, covidu sa bojí ale očkovať sa nedá, lebo toho sa kvôli názorom priateľky boji ešte viac. My, jeho dcery s rodinami, sme sa dali očkovať hlavne preto aby sme ho motivovali. Nepomohlo. Snažila som sajej už vysvetliť, že na neho vplýva a svoje deti obaja držia v strachu o nich. Vždy má nejaký argument a nedochádza jej. Nechcem zlé vzťahy ale už ma začína svojim postojom hnevať. Navyše máme v rodine úmrtie na covid a ani to nestačí. Čo by ste robili?
@marseillefan a týmto shotom ti hovorím konkrétne to, čo v predchádzajúcom príspevku. Nesleduj len hlavný prúd lebo všade sa posielajú nejaké číselka a bez akejkoľvek kontroly sa aj zverejnuju. Uvedom si konečne, že očkovanie je dobrovoľné (prečo asi) a nauč sa s tým žiť.
@mirka1988 mňa nezaujíma, čo hovoria naši politici, mňa zaujíma, čo hovoria odborné štúdie.. a s tým akosi vy dámy máte problém, že ignorujete práve tieto fakty z oborných štúdií. Áno, korona sa šíri kvôli nezodpovedným ľuďom... ak by sme boli zaočkovaní, šírila by sa menej a bola by menej nebezpečná (zasa potvrdené fakty štúdiami).
@aandrea9 ty si normálna? Akože máš aj nejaké argumenty proti očkovaniu? Alebo tvoj jediný argument je, že niekde v Nových Zámkoch sestrička omylom poslala nesprávne čísla??? To akože dokazuje čo??? Že ľudia sú omylní? Ja fakt nerozumiem tým screenshotom, čo sem dávate... len dáš screenshot bez kontextu, bez vysvetlenia a to má akože potvrdiť tvoju pravdu. To ale nevyvracia nič z toho, čo som napísal..
@marseillefan keď v tom nie je politika , Ok , ako povieš . Odborne štúdie ? Robil si výskum ty osobne ? Papier, tlač , toho znesie … nehovorím , že vakcína je zlá , no neverím jej . Každý nech si rozhodne o svojom tele sám . A áno , kvôli nezodpovedným ľuďom sa šíri , ale nie len kvôli neockovanym . Na to nepotrebujem vedecké štúdie , staci mi sa pozrieť okolo seba .
@marseillefan no vieš ako sa vraví....mudremu napovedz. Zjavne nie si majster múdrosti. A áno, som normálna😉

@mirka1988 @aandrea9
On nešíri nezmysly? Veď včera mne adresoval nasledujúci príspevok.
Citujem: " lenže COVID očkovanie by malo byť povinné... a nie je len preto, že antiwaxeri o ňom šíria totálne bludy a výmysly.A bohužiaľ, tí, čo týmto výmyslom veria, majú hlasovacie právo."
Čo je toto? To je šírenie zla a nenávisti. Ale hrá sa na pána dokonalého. Neuznáva iný názor ako je ten jeho. Lebo nevie akceptovať a rešpektovať ľudí s iným názorom. A to je v každej takejto diskusii.