icon

Otec dieťaťa so mnou nekomunikuje. Čo mám robiť?

enenka
1. feb 2011

Dobry den, momentalne prebieha rozvodove konanie s mojim manzelom. Mame 20 mesacneho chlapceka a uz spolu nebyvame v spolocnej domacnosti. Otec dietata si vyzaduje styk s dietatom, s cim som ja suhlasila, bral si ho cez tyden na par hodin a kazdy druhy vikend. Nemala som s tym najmensi problem. Vsetko fungovalo, ako malo. Avsak uz asi 2 mesiace so mnou prestal manzel akokolvek komunikovat, nepocuva, ked mu davam maleho, ze napriklad kasle, alebo ze skoro vstal, nech ho da na obed skor lahnut a pod. Ignoruje moje telefonaty, ked mu volam, ze maleho mu priveziem, nakolko je von velmi zle pocasie, alebo sa chcem len opytat, ako sa ma maly, ked ho ma cely vikend. Tiez ked mu dam maleho, zabalim mu tepli cajik, decku, hracku a on mi to vsetko vyhadze von, ze on to nepotrebuje. Panecku, ved ja to nerobim pre neho, ale pre svojho syna. Minule ma velmi dojal, ked zobral maleho a jeho cesta viedla rovno za nasou lekarkou. To som netusila, az ked mi syna vratil, hodil mi tasku s liekmi a bez slova odchadzal. Volam za nim, pytam sa, co je s malym, ci je chory a pod. Neodpovedal ani slovom. Je toto normalne? Malemu nic nebolo, nekaslal, neteplotoval, mal trosku upchaty nostek, ale sopliky mu netiekli. Tak som sa nic nedozvedela. NApisala som mu mail, preco robi take veci poza moj chrbat, tak mi odpisal, ze ak ja nemam cas ist s dietatom do lekara, on narozdiel odo mna ma. Nevadi mi, ze s nim bol, ale nemam pravo byt o tychto veciach informovana? To ma tak nazlostilo, ze som mu maleho prestala davat. Pisem mu, ze predsa musi so mnou komunikovat, ja neviem ako dieta spalo, ako papalo, co robilo. Ako matku ma to zaujima a dieta rozpravat este nevie, takze vobec neviem, co sa deje s mojim synom. Ak zbytocne hystercim, povedzte mi to, prosim. Co by ste mi poradili. Mam dolozit na sud nejake vyjadrenie psychologicky alebo mam ist za socialnou kuratorkou, ktore vystavia nejake vyjadrenie o potrebe komunikovat? Ved dieta nie je vrece zemiakov, ktore si podame z ruk do ruk. Manzel ma vobec nezaujima, ide mi o dieta.

klincek
4. feb 2011

@enenka podla mna sa takto normalny otec nesprava. nieco sa muselo stat, ked mu zrazu preplo..ale syn na to predsa doplacat nemoze, ako si povedala, nie je vrece zemiakov.
kedy mate mat pojednavanie? ak je to nejakych par dni, tak uz by som to neriesila, ale potom na sude vytiahnem vsetky tie smsky a maily dam ich precitat sudcovi a zaprotokolovat do zapisnice..moze ti to pomoct pri rozhodovani o zvereni maleho a uprave styku s nim.
ak mate este nejaky ten mesiac pred sebou, kontaktovala by som najprv socialku, aby to riesili, ale pisomne alebo osobne, aby o tom existoval doklad..potom to tiez mozes pouzit na sude.
ak socialka nezaberie, daj na sud navrh na predbezne opatrenie o zverenie syna do tvojej osobnej starostlivosti a zakaz styku otca s nim, z dovodov, ktore si opisala. zaroven mozes ziadat vyzivne. poplatok sa z toho neplati a predbezka sa vydavaju do mesiaca.

kethrinka
15. jan 2013

enenka, ak ti mozem poradit z vlastnej skusenosti. My sme s muzom neboli manzelia a vyhodil nas zo spolocneho domu i s nasou spolocnou 2 rocnou dcerou. Nezaujimal sa 5 mes. a odrazu straaasne silno chcel dceru k sebe. Dohodli sme sa na pravidelnom stretnuti a tiez prestal z nicoho nic komunikovat. Po par mesiacoch som pochopila preco - podal na sud ziadost o predbezne opatrenie, aby mal dceru on vo vychove, ze som neschopna ju vychovavat, ze ju zanedbavam a bla bla bla. Kedze sud pri vydavani predbezneho opatrenia vychadza iba z vyjadrenia jednej strany, tak mi iba prislo rozhodnutie, kde mu vyhoveli!!! Samozrejme som sa odvolala, ale do tej doby som musela akceptovat vydane predbeznme opatrenie. O dceru bojujeme uz takmer 2 roky a otec malej stale pritvrdzuje, vola na mna policajtov, socialku, podava na sud, ze som neschppna matka... Fytiycky ma napadol, podala som trestne oznamenie, ktore zamietli, lebo som nebola taka dobita, aby som bola viac ako 7 dni PN!!! Takze na tvojom mieste, bud ty ta prva, ktora si da vsetko potvrdit pravne a pokial nemate este vytyceny termin pojednavania, poziadaj si sudne o predbezne opatrenie kedy mu budes davat syna a ze musi respektovat vsetky pokyny a informovat ta. Ver, ze mail o tom, ze si nemala cas ist s malym k lekarke pouzije proti tebe a bude sa snazit z teba urobit neschopnu matku... Drzim ti place, aby si to mala co najskor uspesne za sebou.

atka3
20. jan 2013

presne ako ti radí kethrinka,mne urobil taký podraz ex .volal na mna policajtov,a predbežné a tí boli na jeho strane.lebo podal prvý návrh. a to mal syn 12r. a ťahá sa to 2 roky. nečakaj,konaj ty prvá