Otec je na týždňovke, dlhší čas mimo domu. Funguje to?
Dievcata,
ak mate polovicky, ktore pracuju mimo domu a vidate ich len cez vikendy / kazdy druhy vikend, pripadne este menej - ako to zvladate?
Riesim do buducna mozny problem - ja a maly doma a ocinko by bol s nami len kazde dva-tri tyzdne na predlzeny vikend.
Funguje Vas vztah? Odcudzili ste sa? Alebo dokonca je to lepsie a jednoduchsie?
Ako to zvladaju deti, ze nevidia otecka tak casto?
Dakujem za akekolvek nazory a rady.
bože ženy ja nechápem ako sa dokážete uchýliť k takej spodnosti ako sú vaše bezpredmetné komentáre o vzťahoch a manželstvách iných a ty
@sorciera24 vieš čo radšej nič nepíš lebo všetko čo navyše napíšeš je traápnejšie ako trápne. nik a ani ja nepotrebujem aby si "držala palce nášmu vzťahu"
ja som si uz zvykla,..mm je prec 3-4 tyzdne a tyzden doma,...chyba mi,to je pravda,ale hypoteka,byt,vydaje sa same nezaplatia,..ja na rodicaku a to je nic,....zvykli sme si na urcity standard a ten nemienime menit,....take penieze ako zarobi tam,tu nikdy nezarobi,..mozme si dovolit to,co niekto ani za cely zivot,...sme si vzacni a milujeme sa aj na dialku,...mame skype cize az tak sami nie sme,......cize kto ma pracu kde zarobi dost na spokojny zivot nech neriesi zivot inych,....vsetko sa da ak clovek chce,....a ak sa chcem mat ja tak ako teraz,tak chcem,aby aj moje deti mali vsetko to co potrebuju a niekedy aj to co chcu a ine deti to nemaju a ani mat nebudu,....sme zdravi,mame co treba a zbytok ma netrapi,....
@evkakorcek to vam aj tak nepomoze 😉 a pisat budem co chcem.....necitaj, ked je to rapne.......to vacsinou hovoria tie.....a radsej nic....uz som ticho....... mam len svoj nazor.......a ten je radsej , muz doma so mnou a so synom, ako sa ma kdesi mimo humplovat kvoli domu a a uz nepisem.......neber to osobne, ak sa ta to netyka, ak ano, potom reagujes....ja pisem len to, ako by som nekonala a preco....tot vsetko.....vy si robte ako uznate za vhodne, ja to nikomu neberiem....len ja by som tak nezila...nic viac...
@sorciera24 bohaca tak čo sa púšťaš do tejto diskusie ked by si tak nežila????? ako môžeš súdiť rodinu druhých, a nemyslíš že evkakorcek písdala otom že to nie je len jej sen ale sen jej celkej rodinky mať domček? a preto jej manžel zarába. Ty musis poriadne závidieť 😀 😀 😀 😀 😀
@natalka331 tak tak 😉
@natalka331 joooo, zavidim.....a co?.....pisem, ze pre mna je rodina dolezita, aj to, aby bola casto spolu, preto mi to nic nevynahradi....tak co jej mam zavidiet?....pisat mozem, kde chcem......ja ju nesudim, citaj pozorne, nech robi ako chce, a to, ze by som tak nezila, je len moj nazor.....nic viac....uviedla som dovody preco, aj co vidim u ostatnych a tym to hasne.....pre mna za man nech ma aj 8 domov......ako pisem, bodaj by jej vsetko vyslo, aj s domo, aj s manzelom.....a myslela som to uprimne...len toto MK kurin asi nepochopi.....
Dievcata, klud, nech sa to tu zase nezvrhne ako dost casto na konikovi... 😉
Paradoxne, u nas to vobec nie je o peniazoch ☹ Zlozita rodinna situacia ma nuti takto uvazovat...
Mna najma zaujimalo, ako to beru tie deti. Ja ako dospelak si viem veci vysvetlit, ale dietatu sa to neda...
@sorciera24 ale ty tiež patrýš do toho kurína. sa nám tak to tu vidí 😀 😀
@babatkoling ved sa stačí pozrieť na to kto tu vyrýva. vid vyššie. človek ktorý nemá ani ponatia o téme. ja som písala z osobenj skúsenosti a zas sa tu musela nájsť osoba ktorá začala rýpať
@natalka331 si mykas?....ja nikoho trapnou nenazyvam len za to, ze ma iny nazor, ci zivot....tym koncim......hadam si pochopila....ako inteligentna myslim, ze ano 😉 povedala som si anzor a tym koncim.....kto nesuhlasi, moze,a le ak s tym ma problem, je to jeho problem, nie moj....to mnohe nechapu, nic viac........
inak ta hrubka mi fakt kole oci....sorrry, choroba z povolania....ale idem ja teda z tohto kurnika.....
mudry pochopi.......a hlupakovi nevysvetlis.......ani 100krat...ako vidim........
@sorciera24 ok super odhalila si ma, spravila som pravipisnú chybu a čo? píšem z mobilu, ale to je jedno. už hladáš chybu na hocičom, len aby si z tejto diskusie nevysla trápne. dalej hladaj, nooooooo 😀 a zapajaj sa kam chces, ibaže si rozmysli kam prispeješ, len aby to nebolo od veci ale k veci. 😉
evkakorcek: "nepotrebujem aby si "držala palce nášmu vzťahu""
sorciera24: "to vam aj tak nepomoze 😉 "
sorciera24: "ako pisem, bodaj by jej vsetko vyslo, aj s domo, aj s manzelom.....a myslela som to uprimne...len toto MK kurin asi nepochopi....."
😅 😕
@natalka331 prepac, napsiala som, ze choroba z povolania...proste ako slovencinarke mi to bije do oci.....preco sa vlastne ospravedlnujem ja?......a myslim, ze pisem kveci, len prijat nazor ineho je dnes tazke.....ja som vas prijala....nic viac.....
@sissmiss nepochopila si kontext, nevadi.....tu som si zvykla.....
my bábo ešte čakáme, v júni príde na svet a manžel mi pracuje v Nemecku. napr. teraz som ho nevidela vyše mesiaca a príde len na sviatky budúci týždeň... fungujeme na telefonátoch, písaní si cez web a na skype, nič moc a neviem aké to ešte bude ked príde krpček. neodcudzili sme sa, ľúbime sa stále rovnako alebo aj viac len nám chýba prítomnosť toho druhého, to je jasné. jediné pozitívum je že si hľadá väčšie bývanie a ked si ho nájde a malý bude potom dostatočne veľký tak budeme za ocinkom chodiť aj my do Nemecka, nie len on za nami na SR... ale to je otázka cca od septembra...
@babatkoling Moze to byt ok, nemusi. Mnoho manzelstiev dopadne zle aj ked su spolu dennodenne a mnoho je kvalitnych aj popri tyzdnovkach. Tie co pisu ze v detstve mali sice hmotny nadbytok vdaka otcovej dalekej praci ale nadbytok ich nezaujimal, bolo im to jedno, radsej by s otcom travili cas...No mozno ak by ten otec v zahranici nepracoval a ony nemali poriadne co do ust, to by si uz pamatali. Ako ja hovorievam, zivot je otazka priorit. Niekedy je priorita mat co do ust dolezitejsia ako dennodenny fyzicky kontakt. Ja osobne mam zazite spoluzitie na dialku, cca system 4dni praca, 3 dni spolu, a nefungovalo nam to dobre, asi nie sme na to vhodne typy, ale z casu na cas som rada bez mojho muza a on bezomna na par dni, ale nie kazdy tyzden, ci dva...proste niekedy je fajn mat vikend zvlast, potom sa na seba viac tesime.
A este sa hovori take ze zapovedaneho chlebika najvacsi kusok.
@sorciera24 daj, som zvedava 🙂 Rada sa ospravedlnim ak som ta osocila
@sissmiss neosocila si ma, nemam ten pocit..... 😕 pisem IP
@fidka79 myslím že je lepšie mat otca pri sebe. Kamaráti sa celý život menia, prichádzaju , odchádzaju , prostredie sa mení - škôlka, škola odchod na VS- zmena prostredia podla mna nie je problém ak je jedna stála rodina.
Ale ja píšem celý čas o tom istom čo ty, Slovákom chýba vôla - vôla nielen chciet ale sa aj učit, vidiet v zmene aj to pozitívum ... . , mnoho maldých ludí neovláda jazyky a ani nemá záujem sa niečo učit.
Neviem či odoberáš časopis Dieta , ale teraz v č.4 ta bola uverejnená reportáž o rodine čo takto kočuje po Novom Zélande s dvoma maličkými detmi , pracuju po jednotlivých farmách a opisuju tam zážitky. Paradoxom je že oni chceli byt spolu, preto odišli takto pracovat, pretože manžel chdil domov z práce o 21 hdine a to pracoval na SR. Mali toho plné zuby a rozhodli sa pre takuto cestu .
ženy, pozrite sa, myslím si že táto diskusia bola vytvorená pre ženy, manželky mužov, ktorý chodia za prácou preč a ako sa dá zvádnuť resp. nedá zvládnuť. kde sú tie plus a mínus veci vo vzťahu manželstve a vzťahu rodič a dieťa. tie ktoré majú skúsenosti že im manžel chodil preč a teraz pracuje doma na sr, alebo pre tie ktorých muž pracoval na SR a teraz zaárába v zahraničí a vedia porovnať prečo sa oplatí zarábať v zahraničí.
Táto diskusia sa zvrhla hlavne kvôli nejkým individuám, čo sa nevedia zdržať komentára ohladom svohjho šťastného manželstva ked manžel žije iba pre nich a iba pre nich na slovensku zarába, a tie ženy nevedia nič iné prijať iba to že muž má byť za každú cenu igba doma s rodinou a žiť zo slovenského platu.....
Táto diskusia je o skúsenostgiach žien, čo to prežívajú a nie o tých čo by si to "nevedeli predstaviť, kvôli sebe...deťom.... rodine...."
ešte chce niekto moje vystvetlenie???
@maminuska o potrebe neustale sa ucit som tak nejako osobne presvedcena zo zasady. Ale coraz castejsie ma napada ze ci nie je dolezitejsia laska ako uspech, ci dosiahnut nieco. Je mozne namietat ze mat oboje je lepsie...ale zacinam chapat dalajlamov vyrok "The planet does not need more 'successful people'. The planet desperately needs more peacemakers, healers, restorers, storytellers and lovers of all kinds....."
@evkakorcek ty si mi tento koment priamo z ust vybrala 🙂
@fidka79 jasné že ideálny stav je mat stabilné prostredie a otca doma , ktorý dobre zarába.
Lenže to často nebýva. Čo je teraz z toho to najmenej zlé ?Ja som toho názoru že mat stabilnu rodinu ( mama, otec + surodenci )+ primerané finančné zabezpečenie. Všetko ostatné môže byt variabilné.
Ako dcéra vojaka za socializmu som pendlovala po celom ČSSR, stahovali sme sa - Tábor, Žilina, Trenčín , Ružomberok , Trenčín - to mi ani tak nevadilo , čo mi vadilo ako decku bolo to že môj otec bol mesiac na cvičení V4, rok na stáži v Leningrade , rok na stáži vo Východnom Nemecku , také cvičenie onaké cvičenie..jednoducho furt v prdeli. No a vtedy ani skype , ani mobili neboli .
Na vlastnej koži viem že ked sa stahuješ od malička tak tie deti to príjmu bez väčších problémov. Nemyslím si že by deti diplomatov nejak trpeli , alebo deti kolotočiarov, sú vo svojej komunite dennodenne, s otcom s mamou , je to ich životný štýl.
No a k tej rodine z Nového Zélandu ,ja ich napr. obdivujem , pretože neviem či by som toho bola schopná aj ja a čo bude s nimi ? Neviem ,ale zrejme to maju premyslené 🙂.
@babatkoling my fungujeme uz rok sposobom tyzdnoviek, daddyho mame doma len na vikendy, ale zvykli sme si, rozhodovali sme sa spolu, jeho ta robota bavi, z tej, co mal tu, chodil nervny, teraz je to super. zvykali sme si dost dlho, ale dali sme to dohromady. no a v dnesnej dobe plnej face-time-ov a skype-ov... baby s nim maju najradsej hru abraka-dabra, kedy ich cez skype zacaruje na rozne zvery a ony tu behaju pred tym compom ako sialene, alebo sa plazia a sycia, ci skacu... no na pocikanie. potom dojde, vyblbnu sa nazivo a je to ok. aj ked pri odchode kazdu nedelu padaju slzicky, da sa to. baby si zvykli, my dvaja tiez, len to chce volu. drzim paste
@sissmiss úspech človeka nemusí byt meratelný iba tým čo dosiahol na profesionálnej -pracovnej urovni 🙂 .Ja som karieristka, priznávam to bez mučenia, teší ma ak sa mi darí v práci a je to dôležitá súčast môjho života. Ale neviem si predstavit napr. byt bezdetná karieristka, preto za ďalší uspech považujem to že som matka, niekolkonáobná a som na to aj hrdá. Úspech môže mat viacero odtieňov. 🙂

@fidka79 ja som fungovala v zahraničí, a boli tam aj také rodiny Slovákov , najprv prišiel otec a po polroku prišla často aj manželka s detmi , niektoré jazyk ovládali a niektoré nie. Bolo to pre 20 timi rokmi a neverím tomu že sa odvtedy niečo tak extrémne zmenilo.
Problém a zásadný u Slovákov je to že nie sú flexibilní, nie su naklonení novým veciam , neučia sa jazyky, nie su ochotní ist do nových vecí ... a dom je pre nich vesmír.
Ja som sa prestahovala, kupila tu dom a zrekonštruovala spolu s manželom . Ale ak by bolo treba nemám problém ho predat a ist ďalej.
@evkakorcek lenže deti spomínaju na detstvo a aj ho hodnotia cez zážitky . Deti kamionistov, vojakov, obchodných zástupcov tieto zážitky takmer nemaju a v tom veku ich ten dvojgeneračný dom absolutne nezaujíma .