Otec ma núti dávať dieťaťu Zeolit
Ahojte.Toto sa deje...Dvera ma diagnostikovaný oneskoreny vývoj,budu jej ešte zisťovať či to nie autizmus.Ma 3 roky a jej otec ma núti jej dávať Zeolit.,Ked je u nej,jej ho dáva do vody.Poradte uz kam sa obrátiť?Na sociálku,na políciu?
@anonym_1dc390 pointa?
@sova7 tu máš pointu, asi by si nechcela byť na mieste tejto matky a jej synčeka, ale lekárka sa pekne obhájila.
https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/nevladzem-uz-dalej-so-svojim-trojrocnym-synom/?page=2#post-89603175
Kamaratke pediatricke asi nenapadlo, ze sa mohla zlepsit diagnostika autizmu a preto je je jeho vyskyt vyssi, ze? O tom, ze pediater vie o imunologii a mechanizme vakcin asi tolko, ako zubar o neurochirurgii radsej pomlcme.
@cyneric zaraď sa do slepého stáda oviec ty pointa. Kamarátka je pediatrička, zhruba od roku 2010 sa ochorenie autizmu strojnásobilo, očkovanie neodporúča, ale nesmie o tom hovoriť verejne, inak by prišla o prácu
@anonym_1dc390 Autizmus nie je ochorenie ale (neurologická) vývojová ponuka. Popri tom ako na paši žeriem trávu mám čas sa vzdelávať, chápeš. Má spektrum prejavov od vysoko funkčného autizmu po ťažký autizmus. To že ich vieme dnes omnoho lepšie a rýchlejšie diagnostikovať svedčí iba o tom že spôsob akým to zisťujeme je dostatočne efektivny. Samozrejme že v minulosti to ochorenie bolo menej početné; množstvo detí dnes existuje a stále žije iba vďaka umelému oplodneniu alebo inej forme intervencie, pokroku v neonatalógií a tomu že máme ten luxus mať dostatok jedla, vitamínov a času riešiť svoje zdravie miesto toho aby mám zuby vyťahoval kováč z Hornej Dolnej.
Poraďte tu: máme známeho, má 73 rokov, v podstate žiadne vážne choroby...teraz to začne, on má syna, ktorý pracuje v lekárni, syn mu nosí a dávkuje do dávkovač lieky a vitamíny, ktoré vôbec nepotrebuje brať, je ich veľa, celé krabice, nielen pár kúskov, denne aj 30 tabliet, ...tento známy to niekedy vyhodí, niekedy to zje, lebo sa ho asi boji (musí vyniesť niekde preč, lebo v koši by to našiel), na druhú stranu začal tomu veriť, že mu to asi pomáha,....príde mi choré, aby syn nútil otcovi lieky, ktoré nemusí brať!! Nezapajame sa do toho, je svojpravny, ale štve ma to ! Dokonca viem aké vitamíny: na zníženie cholesterolu, tlaku,....pritom keď to nebral 4 dni, bolo mu dobre... lepšie, syn si otrávi otca....
@anonym_a492e5 veď mu odpáli pečeň a obličky.Ake sú vitamíny na tlak?
@anonym_1dc390 Autizmus nie je ochorenie ale (neurologická) vývojová ponuka. Popri tom ako na paši žeriem trávu mám čas sa vzdelávať, chápeš. Má spektrum prejavov od vysoko funkčného autizmu po ťažký autizmus. To že ich vieme dnes omnoho lepšie a rýchlejšie diagnostikovať svedčí iba o tom že spôsob akým to zisťujeme je dostatočne efektivny. Samozrejme že v minulosti to ochorenie bolo menej početné; množstvo detí dnes existuje a stále žije iba vďaka umelému oplodneniu alebo inej forme intervencie, pokroku v neonatalógií a tomu že máme ten luxus mať dostatok jedla, vitamínov a času riešiť svoje zdravie miesto toho aby mám zuby vyťahoval kováč z Hornej Dolnej.
@cyneric len sa ďalej vzdelávaj odborníkmi čo na vakcínach najviac zarábajú, ach škoda zabitého času s ovcami ako ty.
@cyneric zaraď sa do slepého stáda oviec ty pointa. Kamarátka je pediatrička, zhruba od roku 2010 sa ochorenie autizmu strojnásobilo, očkovanie neodporúča, ale nesmie o tom hovoriť verejne, inak by prišla o prácu
@anonym_1dc390 hlavne sa zmenila a zlepšila diagnostika a povedomie o autizme
@cyneric len sa ďalej vzdelávaj odborníkmi čo na vakcínach najviac zarábajú, ach škoda zabitého času s ovcami ako ty.
@anonym_1dc390 Keď sa nebojíš hovoriť o svojich názoroch a postojoch, prečo ten anonym? ☺️ Ak je tvoj jediný argument “moja kamarátka pediatrička povedala”, tak to sú vskutku pádne dôvody prečo by sme sa mali všetci zamyslieť či je očkovanie vhodnejšia alternatíva než si nechať deti umrieť na niečo čo zabíjalo naposledy v stredoveku.
@anonym_1dc390 neviem čo to má spoločné s témou a tym že otec krmi dieťa neznámi látkami
@sova7 ty génius, všimla si si , že som reagovala na tvoj príspevok o očkovaní ?
Dunning s Krugerom by z teba mali radost, exemplarny priklad.
Dunning s Krugerom by z teba mali radost, exemplarny priklad.
@muzula oni majú radosť z teba, že im žereš ich teóriu. Našťastie je stále veľa ľudí, ktorým zostal zdraví rozum a úsudok.
@muzula oni majú radosť z teba, že im žereš ich teóriu. Našťastie je stále veľa ľudí, ktorým zostal zdraví rozum a úsudok.
@anonym_1dc390 " zdravý "
@anonym_1dc390 a teba niekto núti očkovať sa? Ved to nerob ked nechces ale nestaraj sa do ludi, co urobia rozhodnutie ohľadom svojho zdravia
@sabi1223 pre tvoju informáciu, nesúhlas s očkovaním dieťaťa je na Slovensku priestupok a musíš zaplatiť pokutu. Lekár ťa vôbec neinformuje aké vedľajšie účinky to môže spôsobiť a nikto nie je zodpovedný za to, ak to dieťaťu zničí zdravie. To by si mal každý rodič uvedomiť pred očkovaním.
@sabi1223 pre tvoju informáciu, nesúhlas s očkovaním dieťaťa je na Slovensku priestupok a musíš zaplatiť pokutu. Lekár ťa vôbec neinformuje aké vedľajšie účinky to môže spôsobiť a nikto nie je zodpovedný za to, ak to dieťaťu zničí zdravie. To by si mal každý rodič uvedomiť pred očkovaním.
@anonym_1dc390 ale ved ja o tom viem. Preto si musis informácie zisťovať sama a podla svojho úsudku sa rozhodnúť. Je to pokutované pretože myslím, ze sa to berie ako ochrana/ohrozenie verejného zdravia aspon z môjho pohľadu. Je to krute, ale riziko ze jedno dieta bude mat vazne dôsledky po ockovani prevyšuje benefit z toho, ďalších xy deti/ludi nedostane to ochorenie alebo naň neumrie. Toto je komplexná téma neda sa vsetko zhrnúť v jednom komentári. Nedávam očkovať deti ked su chore, čakám 20 min v čakárni keby nieco bolo po ockovani a tiez som nedávala vsetko. Tiez ma odrádza ze za rsv treba zaplatiť vyše 200€, meninditida oba druhy na dve deti ani nejdem rátať ale známej umrel 7 ročný chlapec na meninditidu no je mi to treba? Nie je, radsej dam zaočkovať. Myslis ze netrpnem, ci detom nieco nebude? Volím menšie zlo. Na druhej strane velmi rada dam zaočkovať svoje deti ak to bude znamenať, ze vďaka kolektívnej imunite nedostane napr onko dieta inej mamičky osýpky.
@anonym_1dc390 a kto bude zodpovedný za to, ze umrie neočkované dieta napr na tie osýpky?
A ked si chorá nechodíš k lekarovi? Dcéra mala necelé dva roky ked sa jej narodil brat. Keby donesie z jaslí nejaku pliagu kvoli antivaxerskym rodicom asi by mi nebolo uplne do smiechu.
Sloboda jedného konci tam kde začína sloboda druhého.
@anonym_autor nepanikar. Zeolit dietatu neublizi, skor prospeje. Skor by som prekontrolovala, ci je cisty, odkial pochadza. Ak chce dieta detoxikovat od tazkych kovov, skus ho nahovorit na chlorelu, asi lepsia volba pre 3 rocne dieta (nesmie byt z Ciny). Vyvoj podporte aj dobrymi omega 3. Ak nemate striedavu, vela zeolitu jej nema ako dat a ty nedavaj.
@ciernysokol ak chce dieťa detoxikovat od ťažkých kovov hlavne by mal dať dieťaťu zistiť či tie tazke kovu v tele ma. Stav v ktorom dieťa je nie je dôkaz ničoho len vychodiskovy stav ktorý si on vysvetlil ako výsledok niečoho možno len na základe nejakých článkov kde kade ale keď chce niečo riešiť mal by mať aspoň výsledky vyšetrenia lekárom nie svoj odhad
@ciernysokol Je to 3 ročné dieťa, nie veľkokapacitná čistička vôd alebo prasa na farme aby potreboval detoxifikáciu od ťažkých kovov. Kde by ich vzal, čo okusuje vo voľnom čase medené káble a chodí na kolotoče do Chernobylu? Tak malé deti potrebujú rozmanitú výživu, nie takýto pseudo-detox.
@cyneric nie si informovana. Deti tazke kovy maju bezne, uz aj novonarodene - od matky. O strave nehovorim. Tazke kovy obsahuje aj bezna strava - ryza. Zelenina, ovocie, ryby, detska vyziva, cerealie, voda atd. Odstranenie tazkych kovov zvykne pomoct vyvinu mozgu. Sposob, ako sa na to podujat a ci vobec, uz treba zvazit. Ludia su naivni, myslia si, ze deti tazke kovy, parazity, bakterie nemaju odkial mat.
@cyneric on asi študuje tie ezo konšpiračné teórie o očkovaní ktoré deti zamorí toxickými neurotoxinmi ktoré vraj potom sposobuju poruchy nervoveho systému a autizmus. Lenže autizmus je vrodená odchylka a inak funkcny mozog a má to časť populácie a ak dieťa komunikuje po vhodných terapiach a pri podpore moze normálne žiť. Aj neverbálny autisti sa môžu naučiť komunikovať len to chce sa im venovať a spoznať ich svet. Ľahšie je dávať dieťaťu rôzne prípravky štýlom dám si tabletku problem zmizne. Kopa umelcov mala nejakú formu autizmu. Len sa tu šíria rôzne neoverené teórie ktoré skor škodia ako pomáhajú.
@sova7 isto, ale clovek, ktory ma dieta s autizmom, sa mu snazi moct ako vie. Vela detom sa stav zlepsil po odstraneni tazkych kovov. Aj zlepsenie je lepsie ako nic. Pri tak malom dietati by som ale bola opatrna a skor sa zamerala na chlorelu a omegu. Kto veci riesi zmierenim sa nechce nic robit, tiez dobre, rozhodujeme sa slobodne.
@cyneric nie si informovana. Deti tazke kovy maju bezne, uz aj novonarodene - od matky. O strave nehovorim. Tazke kovy obsahuje aj bezna strava - ryza. Zelenina, ovocie, ryby, detska vyziva, cerealie, voda atd. Odstranenie tazkych kovov zvykne pomoct vyvinu mozgu. Sposob, ako sa na to podujat a ci vobec, uz treba zvazit. Ludia su naivni, myslia si, ze deti tazke kovy, parazity, bakterie nemaju odkial mat.
@ciernysokol Pokiaľ by (hypoteticky) došlo k otráveniu ťažkými kovmi od matky napríklad skrz kontaminovanú stravu, tak by to nebola "iba" neurologická porucha ale zlyhanie jednotlivých orgánov či celkovo organizmu ako takého. Baktérie sú všadeprítomné a parazity sú tiež kategória sama o sebe. Nie, väčšina z nás v sebe nenosí niekoľko druhov parazitov a nepotrebujeme "účinné detoxy", pokiaľ nepožívame kontaminovanú hlinu, mäso alebo iné potraviny.
Človek ktorý má dieťa s podozrením na autizmus alebo oneskoreným vývinom by sa mal venovať nie tomu aké doplnky stravy, čaje a ovocné šťavy treba dostávať do organizmu dieťaťa, ale na tom aby z toho dieťaťa vyrástol jedinec ktorý sa o seba vie postarať, vie nadviazať kontakty, má záujmy, koníčky a vie "žiť život" dôstojne.
@sova7 isto, ale clovek, ktory ma dieta s autizmom, sa mu snazi moct ako vie. Vela detom sa stav zlepsil po odstraneni tazkych kovov. Aj zlepsenie je lepsie ako nic. Pri tak malom dietati by som ale bola opatrna a skor sa zamerala na chlorelu a omegu. Kto veci riesi zmierenim sa nechce nic robit, tiez dobre, rozhodujeme sa slobodne.
@ciernysokol ale najskôr treba zistiť či tie kovy skutocne v tele ma a či a co treba detoxikovať ak nič také nie je potom sa treba sústrediť na to že dieťa potrebuje terapie podporu prijatie a ako prvy by mal ine fungovanie dieťať prijať rodič a pomôcť mu napredovať
@ciernysokol Pokiaľ by (hypoteticky) došlo k otráveniu ťažkými kovmi od matky napríklad skrz kontaminovanú stravu, tak by to nebola "iba" neurologická porucha ale zlyhanie jednotlivých orgánov či celkovo organizmu ako takého. Baktérie sú všadeprítomné a parazity sú tiež kategória sama o sebe. Nie, väčšina z nás v sebe nenosí niekoľko druhov parazitov a nepotrebujeme "účinné detoxy", pokiaľ nepožívame kontaminovanú hlinu, mäso alebo iné potraviny.
Človek ktorý má dieťa s podozrením na autizmus alebo oneskoreným vývinom by sa mal venovať nie tomu aké doplnky stravy, čaje a ovocné šťavy treba dostávať do organizmu dieťaťa, ale na tom aby z toho dieťaťa vyrástol jedinec ktorý sa o seba vie postarať, vie nadviazať kontakty, má záujmy, koníčky a vie "žiť život" dôstojne.
@cyneric len ono to nie je tak, ze bud niekto kovy nema vobec alebo je otraveny. Skoro vsetci sme niekde medzi. Tazke kovy ovplyvnuju nas organizmus, ale niekto sa ich prirodzene vieme zbavit lepsie a niekto horsie. Snaha otecka nie je myslena zle, ja by som sa snazila pomoct tiez, len inym sposobom. Prijatie je dalsia kapitola, to je samozrejme pravda. A ano- vacsina z nas v sebe naozaj nosi niekolko druhov parazitov. Ale kedze su to parazity, ziju si v nasom tele v akejsi symbioze. Vytvaraju hierarchie, imunita im nedovoli sa extremne premnozit. Ale u niekoho zas ano.
@ciernysokol ale najskôr treba zistiť či tie kovy skutocne v tele ma a či a co treba detoxikovať ak nič také nie je potom sa treba sústrediť na to že dieťa potrebuje terapie podporu prijatie a ako prvy by mal ine fungovanie dieťať prijať rodič a pomôcť mu napredovať
@sova7 urcite ano, ja by som na ich mieste zvolila postup - zistit, ci ma dieta tazke kovy, nasadit chlorelu a omega 3. Tiez probiotika. Zeolit by som nedavala, pretoze hoci zeolit detoxikuje, niektory dam tazke kovy obsahuje. A tak ci tak, dieta treba prijat a snazit sa pomoct, je to tazke. Ale myslim, ze sucasna epidemia autizmu a adhd naozaj ma zaklad v chemikaliach, co sa do tela dostavaju. Cez stravu, vodu, chemiu okolo.
@cyneric len ono to nie je tak, ze bud niekto kovy nema vobec alebo je otraveny. Skoro vsetci sme niekde medzi. Tazke kovy ovplyvnuju nas organizmus, ale niekto sa ich prirodzene vieme zbavit lepsie a niekto horsie. Snaha otecka nie je myslena zle, ja by som sa snazila pomoct tiez, len inym sposobom. Prijatie je dalsia kapitola, to je samozrejme pravda. A ano- vacsina z nas v sebe naozaj nosi niekolko druhov parazitov. Ale kedze su to parazity, ziju si v nasom tele v akejsi symbioze. Vytvaraju hierarchie, imunita im nedovoli sa extremne premnozit. Ale u niekoho zas ano.
@ciernysokol Parazit a symbiot sú dve rozličné veci. Bežný človek, ak sa vyhýba surovému mäsu, umýva si ruky, nepohybuje sa v spoločnosti chorých zvierat či ľudí u ktorých absentuje hygiéna a na dovolenky sa necháva zaočkovať voči bežne vyskytujúcim sa chorobám v danej oblasti tak má nízke riziko že sa niečím nakazí. A keď už, tie prejavy bývajú viditeľné (ako to máme u vší, napríklad) alebo alebo ich cítime (uštipnutie od komára) na tele či v tele (pásomnica v črevách). Jediný symbiot ktorý máme s určitosťou všetci je črevná mikroflóra... ale to je vedľajšie.
Deti majú zvýšené riziko že sa nakazia, keďže sa častejšie pohybujú po tráve, hline (všeobecne vonku) a miestach ktoré mohli byť kontaminované zverou, keď si podvedome dávajú prsty do úst ale nefunguje to takým spôsobom že "všetci máme v sebe parazity". Keby si argumentovala tým že takmer všetci v sebe máme mikroplasty, tak áno, to už by sa blížilo k pravde. Keď má rodič podozrenie na to že jeho dieťa nie je v poriadku, má ho vyšetriť pediater, spraviť odbery a konať na základe zistení, nie dojmológie. Snáď na niečo mali lekári tú školu keď ju študovali dohromady 6 + 3/4 rokov.
@ciernysokol Parazit a symbiot sú dve rozličné veci. Bežný človek, ak sa vyhýba surovému mäsu, umýva si ruky, nepohybuje sa v spoločnosti chorých zvierat či ľudí u ktorých absentuje hygiéna a na dovolenky sa necháva zaočkovať voči bežne vyskytujúcim sa chorobám v danej oblasti tak má nízke riziko že sa niečím nakazí. A keď už, tie prejavy bývajú viditeľné (ako to máme u vší, napríklad) alebo alebo ich cítime (uštipnutie od komára) na tele či v tele (pásomnica v črevách). Jediný symbiot ktorý máme s určitosťou všetci je črevná mikroflóra... ale to je vedľajšie.
Deti majú zvýšené riziko že sa nakazia, keďže sa častejšie pohybujú po tráve, hline (všeobecne vonku) a miestach ktoré mohli byť kontaminované zverou, keď si podvedome dávajú prsty do úst ale nefunguje to takým spôsobom že "všetci máme v sebe parazity". Keby si argumentovala tým že takmer všetci v sebe máme mikroplasty, tak áno, to už by sa blížilo k pravde. Keď má rodič podozrenie na to že jeho dieťa nie je v poriadku, má ho vyšetriť pediater, spraviť odbery a konať na základe zistení, nie dojmológie. Snáď na niečo mali lekári tú školu keď ju študovali dohromady 6 + 3/4 rokov.
@cyneric sam lekar, odbornik imunolog mi povedal, ze vysetrenie parazitov je u nas zbytocne- vzdy vyjde negativne. A ano- mrle, skrkavky, nepatogenne ameby, mensie pasomnicky, roztoce su sucastou nasho tela. Ak nie su premnozene, ani si ich nevsimneme. Nebudem sa s tebou hadat, lebo nie si ohladom temy dobre informovana, mas len vieru v zdravotnictvo, ktore je ale velmi nedokonale. Navyse nie je ani dolezite, ako to je, zivoty sa nam nezmenia. Pekny vecer.
@cyneric sam lekar, odbornik imunolog mi povedal, ze vysetrenie parazitov je u nas zbytocne- vzdy vyjde negativne. A ano- mrle, skrkavky, nepatogenne ameby, mensie pasomnicky, roztoce su sucastou nasho tela. Ak nie su premnozene, ani si ich nevsimneme. Nebudem sa s tebou hadat, lebo nie si ohladom temy dobre informovana, mas len vieru v zdravotnictvo, ktore je ale velmi nedokonale. Navyse nie je ani dolezite, ako to je, zivoty sa nam nezmenia. Pekny vecer.
@ciernysokol A ja som mala skúsenosť s profesorom ktorý tvrdil, že pristátie na mesiaci sa nestalo. To že jeden odborník niečo tvrdí automaticky neznamená že to tvrdenie musí byť pravdivé, od toho máme vedecké štúdie a výskum. Mám rada tieto "kamarátka dcéry mojej kolegyne povedala..." Špecializácia parazitológa je niečo úplne odlišné od imunológa. To že imunológ sa vyjadrí k parazitom má pre mňa asi takú váhu ako keby sa k infarktu vyjadril oftalmológ. Áno, všetci si prešli všeobecným lekárstvom, ale to neznamená že sú automaticky odborníci aj na iné než svoje špecializácie. Pekný večer. (^▽^)
@sova7 urcite ano, ja by som na ich mieste zvolila postup - zistit, ci ma dieta tazke kovy, nasadit chlorelu a omega 3. Tiez probiotika. Zeolit by som nedavala, pretoze hoci zeolit detoxikuje, niektory dam tazke kovy obsahuje. A tak ci tak, dieta treba prijat a snazit sa pomoct, je to tazke. Ale myslim, ze sucasna epidemia autizmu a adhd naozaj ma zaklad v chemikaliach, co sa do tela dostavaju. Cez stravu, vodu, chemiu okolo.
@ciernysokol nie je to epidémia. Istá časť populácie ma inak nastavený mozog vnímanie nervovy systém a podobne. Nie sme všetci ako cez kopir. Zlepšila sa diagnostika povedomie o týchto zvlastnostiach. Voľakedy to boli nevychovane deti ktoré sa nevedia prispôsobiť dnes sa už vie že su iné aj prečo a vieme to diagnostikovať sú cielene terapie a pomoc. Len sa o probléme viac hovorí a vie ako predtym

@anonym_1dc390 Pointa? Od vynálezu a zavedenia očkovania sa úmrtnosť detí (a dospelých) rapídne znížila. Je to prospešné pre spoločnosť, aj keď to môže mať v ojedinelých prípadoch nežiadané účinky.