Otec ma pôžičky a nevládze ich platiť
Ahojte. Vopred sa ospravedlňujem za možno dlhší príspevok, no neviem, kam sa obrátiť. Moj otec ma cely život psychicky týral - vulgárne mi nadával, ohováral ma na rodičovskom, nadával mojim kamarátom atd. Bolo toho strasne veľa. Kvôli nemu nemam žiaden vztah s rodinou zo strany mojej matky, keďže zomrela, nepúšťal ma k ním. Samozrejme, moj sen bol v 18 odist. Odisla som v 20tich rokoch. A teraz situacia - moj otec ma pôžičky, ktoré nedokáže splácať, pretože prisiel o prácu. Býva v mestskom byte a nevychádza mu ani na nájom. Ma 65r - poberá dôchodok ktorý ma maly. Kazdy den od neho dostávam telefonáty, že on pôjde na ulicu, že sa obesí, že či mi to nie je luto.. že nech sa vrátim domov atd. Že on nemá z čoho splácať, že bude bezdomovec. Ja neviem čo mám robiť, som psychicky strasne znicena, nemozem spat.. nechuti mi jesť. Ja bývam u priatela, chodím do roboty kde odchádzam kazdy den dokopy 70km. Premyslala som nad návštevou psychológa no neviem.. fakt neviem čo mám robiť a je mi z toho hrozne :(
@jakubrianka ty keď chces, tak si ich kľudne preber sa ale nie je to povinnosť ani zákon zdediť dlhy.
Iné je ak má niekto zdediť väčší majetok ako dlh, tak si sám zváži čo sa oplatí a podla toho sa rozhodne.
U autorky to však nie je podstatné, jej otec ma mestský byt a starú feldu , to auto má nulovú hodnotu.
@cacianka máš pravdu, ale odmietnuť dediť aj keď sú to len dlhy musí.
Byt tebou aj ked je to ťazke odstrihni sa od otca ver bude to to najlepsie.
Dost co ti ničil život ako male a teraz to robi zas.Si dospelá mas svoj život partnera nenechaj si toto vziať
A pomôcť mu chceš? Keby býval u vás?
Nejako mu pomôcť finančne?

@janage *sekíroval