Otec môjho nenarodeného dieťaťa fetuje a mne nikto neverí
Ahoj, odhodlala som sa napisat prave sem, pretoze od zlomu o ktorom chcem pisat ubehlo par dni a este som veci okolo toho nestihla vybavit, popytat sa na uradoch atd, ale velmi ma to znepokojuje a potrebujem niekoho nazory, rady etc...proste s niekym to prebrat, ci uz laicky, budem vdacna aj za odborne rady, skusenosti... S priatelom sme sa zoznamili v zariadeni pre drogovo zavislych v Banskej Bystrici, zacali sme spolu chodit a po case ked uz som bola vonku, som otehotnela... Od zaciatku som z neho nemala v niecom dobry pocit-zvlastna intuicia, ze ma podvadza, klame, ze je bezcharakterny... neviem z coho to plynulo, proste som citila z neho taku energiu... milovala som ho, ale stale som mala v sebe pusteny ten divny pocit, postaveny na nicom, takze ked som ziarlila, vypytovala sa atd, tak ma oznacoval za choru, paranoidnu a neskor aj horsie... Po case zacal byt este zvlastnejsi, vyhybal sa otazkam, napr o jeho sukromnych aktivitach, odbijal ma arogantne, akoby som ani nebola jeho priatelka, nechcel o nicom hovorit, spochybnoval co si myslim, citim, odkopaval to comu som verila, moje hodnoty... zacala som nieco tusit-nieco o nom, o jeho vnutri, stale som to nevedela identifikovat, bolo to zvlastne, ale lubila som ho, nevedela som, ci ja som ten blazon, alebo on ten, co nieco strasne taji...dalej sme spolu chodili, dalej som ho podozrievala, raz menej, raz viac... jedneho dna sa mi dostalo do usi, ze mi bol neverny... poznala som ju, bolo to dost pravdepodobne pri jej povahe a dnes uz viem, ze aj pri jeho..presvedcil ma, ze to tak nie je... spravil opat zo mna choru... kym on bol stale na tom lieceni, ja uz som bola vonku, aby som sa s nim stretavala vydavala som na to peniaze, robila som proste vsetko, aby sme boli spolu a vravela som si, ze by spravil to iste keby bol vonku a mal by moznosti...to sa nestalo... prisiel von a za kratky cas zacal pit-vraj kvoli tomu, ze mu stale neverim, ze ho upodzrievam, ze nevladze..to uz bol po dvoch neverach o ktorych som vtedy nevedela a ja po jednej bitke od neho, nevedela som ho udat, nic, strasne som ho lubila, zmagoril ma tak, ze som si to davala za vinu, citila som sa vinna, ze ma bil..zbil ma aj tehotnu...stale na mna hadzal vinu, kvoli mne pije, ja som sa sama zbila, ja si zato sama mozem, manipuloval so mnou, niekedy bol ako med, vtedy ked som sa nestarala do jeho tajnej 13 komnaty bol kludny... uz som z toho salela-nevedela som, ci ja som blazon ako hovorieval, alebo on je klamar a bezcitny, nevedela som uz nic rozlisit, aj ked sa to zda neskutocne, nedokazala som uz vobec vidiet objektivne... asi styrikrat som sa napila alkoholu a fajcila som cigarety, ja som to uz nemohla, bola som ako chodiaca bábka s dietatom v bruchu, bola som to aj riesit so psychiatrom, pomohol mi, ale len na chvilu, uz som nie tusila, ale vedela, ze ma klame, ze je bez vyssich citov, len stale som nemala dokazy... zacal pracovat, kazdy sme boli v inom meste, vobec mi nepomahal, peniaze minal, zacal brat drogy, uz nemal ani zaluby svoje, nebral telefony...nazyval ma chorou zumpou, ze nevidim pravdu, ze on je verny, ze zbil ma lebo som si to zasluzila a taketo psychopaticke reci, bohuzial aj skutky... nevydrzala somto a isla som za nim, to co som videla a pocula mi otvorilo oci-sfetovany, vychudnuty, ludia co ho poznaju mi vraveli, ze sa taha so slapkami 4 cenovej, pricom sa nestitil so mnou vyspat, maval mi s kondomom pred ocami a usmieval sa, co mi uplne potvrdilo, ze je neverny ked nosi kondom a sme od seba daleko... musim ist na krv.testy, skoro ma porazilo z toho zistenia... cely cas som mala pravdu, nebola som chora, ani paranoidna, vo vsetkom klamal, uplne vo vsetkom... najhorsie je, ze ja to nemam vsetko ako dokazat, ked ma naposledy zbil zavolala som policajtov, povedal, ze ma nezbil, on je okuzlujuci, vtipny, galantny, dokaze si ziskat ludi, ked ich lovi, ja som bola len obet, ma vsetky znaky psychopata... Nakoniec aj okolie mi to naznacovalo na zaciatku, no ja som to nechcela vidiet...Teraz mi ide hlavne o to, ze sa mi vyhrazal, ze mi vezme dieta, ze ma uda, za to, ze som pila ten alkohol, ze som fajcila ... ked ma zbil, nemala som kam ist tehotna tak som isla k jednemu panovi ktory mi kupil veceru a prespala som unho vo vsetkej pocestnosti, vsetko to akoby pada na mna, alebo len ja si to myslim, srasne sa bojim, ze mi nikto neuveri keby k niecomu doslo... chodim pravidelne na prehliadky, testy na drogy mam negativne, na gynekologii tiez vsetko v poriadku, cele tehohenstvo beriem dost vitaminov, akurat som nezvladla toho manipulanta, postavila som ho pred dieta a napila som sa, fajcila, stresovala, bolo to strasne...on dalej fetuje, spava s hocikym, doma klame, hadze vsetko na mna, ma exekucie, a vyhrazal sa mi...ja vobec neviem co mam robit... za chvilu pride dieta a ja mam strach...
Urcite by som ho nedavala zapisat do rodneho listu dietata, nebude mat ziadne rodicovske prava a povinosti. Predpokladam, ze by ti vyzivne aj tak nikdy neplatil.
@lenka5183 tak ako pise @riave...prec prec prec! cele zle zle zle! Mas rodicov, pomohli by ti? Alebo nejaki pribuzni? Od takehoto cloveka ako si hore uviedla sa nikdy nebude dat nic dobre ocakavat. Vykasli sa na nho. Teraz sa musis sustredit na seba a babetko..ziadny alcohol a cigy ani drogy.
teraz mysli hlavne na dietatko co pride.. ci azda chces aby aj to dieta zbil???
@lenka5183 ked sa dieta narodi, neuved ho ako otca, do kolonky otec uved ze je neznamy. V takom pripade nebude mat na dieta narok, ak by narok chcel mat, bude musiet pred sudom dokazat otcovstvo a to znamena aj zaplatit testy DNA na zistenie otcovstva. Ak sa otcovstvo potvrdi, bude samozrejme musiet na dieta aj platit vyzivne. Cize beruc do uvahy jeho situaciu - ze vsetko prepije a prefetuje - neviem ci by na toto bol ochotny obetovat peniaze. Su to zrejme len take vyhrazne reci od hajzliká ktory straca kontrolu nad objektom svojej manipulacie.
Drz si ho od tela, nestretavaj sa s nim, ziaden kontakt, ani telefonaty. Drzim palce nech to nejak zvladnes, zelam vela sil.
@lenka5183 @lenka5183 buď silná, kvôli sebe, kvôli dieťaťu... zariaď si život bez neho, aj tak pomoci či opory sa od neho nedočkáš... na tvojom mieste ho neuvediem ani do rodného listu - výživné od neho sotva neuvidíš, a nebude mať na dieťa žiadny nárok...samozrejme, aj on si môže podať žiadosť na súd o určenie otcovstva, ale už vidím feťáka, ako uteká na súd biť sa o svoje otcovské práva a povinnosti...
vyhrážky, že ti zoberie dieťa by za iných okolností boli na smiech, každopádne visí nad tebou tieň tvojej závisláckej minulosti, takže nebála by som sa toho, že ti ON zoberie dieťa, ale skôr toho, že akékoľvek udanie na teba bude sociálka celkom určite preverovať a v prípade problému by drobec mohol skončiť v domove... neviem ako si na tom s bývaním, s pomocou od rodiny, ale základ je, aby si pre dieťa zabezpečila strechu nad hlavou s vlastnou postieľkou, aby bol čistý, najedený a aby si s ním pravidelne chodila na poradňu...
jediným riešením je zbaviť sa jeho, presťahovať sa, zmeniť telefónne číslo, viac ho nekontaktovať a pracovať na sebe... držím palce 😉
Presne tak,odid od neho..ak mozno k rodicom,ci najblizsej rodine...
Dieta ti nevezme,nemoze,ty si jeho matka..ak ma exekucie,nemal by sa o dieta ako starat,to su vazne len silacke recicky 😉.
Co sa cigariet tyka,to sa neboj,poznam pripady,kedy matky fajcili cele tehotenstvo a nikto im nic neurobil,to je kazdeho osobna vec..
Ale ako pise kocka vyssie,radsej si daj na nervy cokoladku😉..ja frcim na lentilkach😉.
Neboj,vsetko dobre dopadne,babatko je v poriadku 😉.
Pevne nervy a hlavne vela stastia..opatruj vas oboch,je to to najkrajsie,co ta mohlo stretnut <3
ano mam kam ist, som doma s rodicmi, velmi mi pomahaju... mam svoju izbu, ale uz aj z toho mam stavy-toto je taka dedina na nic, nie je tu napr.plyn, kuri sa normalne pevynm palivom, zachod a kupelku mame na chodbe tak riesene blbo...nie je tu pitna voda, kupujeme mineralky...zijeme tak skromnejsie, ale nikdy som nebola hladna, mame co jest, teplo a tak... bojim sa, ze aj to pouzije, on, alebo jeho mama ako mi vykrikuje spolu s tym, ze som sa napila a fajcila, ze spravia zo mna nezodpovednu, jeho kryju, pritom fetuje atd...oni to aj vedia, len su a boli proti mne, neveria ani, ze ma zbil, nic... ja som sa mu s tym vsetkym zdoverila ked uz som nevladala,myslim ten alkohol.. a este som mu doverovala... ako otca ho nechcem udat, vobec...
Mysli teraz na seba a dieťa, rozprávaj sa s ním, priprav si vecičky. Veď keď máte čo jesť, teplo a svoju izbu, tak čo ti chýba? Hlavne ho a ani jeho mamu nekontaktuj, nekaz si tehotenstvo. Choď na miestny úrad, tam ti povedia na aké príspevky máš nárok - soc. dávky, príspevok na bývanie, životné minimum. Keby si potrebovala nejaké vecičky, tak napíš sem adresu a čo potrebuješ, je nás tu viac, čo vecičky aj podarujeme, prípadne aj pre teba, teraz je toľko ľudí, čo oblečenie vyhadzuje. Nestaraj sa o neho, on nie je tvoje dieťa, nechaj ho žiť svoj život, ktorý si vybral.
@lenka5183
on sa nezmeni, poznam par takych ludi osobne - to je psychopat a tato porucha je celozivotne neliecitelna.
never mu, aj keby sa zmenil, oni to vydrzia hrat aj par dni, sekat dobrotu, ale nezvlada seba, tak neohroz aj dietatko...ak mozes byt u vasich, super. presne ako ti uz pisali, neuvadzaj ho oficialne ako otca,
a neboj sa, aj keby ste mali latrinu na dvore a zili v stane, socialka Ti nic nemoze, ak nebudes Ty brat drogy, pit a fetovat.
U nas su prava matky veeeeelmi silne, takze by si musela urobit nejaky hrozny prusvih, aby si o dieta prisla....a aj vtedy by ho asi dali do domova, a urcite nie automaticky jemu.
drzim palce, a urcite a drz a uz mu never - nema to cenu, mame take v rodine, viem, ze clovek chce dat druhu sancu a verit, ze dotycny sa zmenil....nie...taketo typy sa vlastnou silou zmenit nedokazu.
vela stastia a zdrave babetko zelam.
😵
Oči sa ti už evidentne otvorili,tak to ber ako odrazový mostík. Preruš s ním kontakty a neuvádzaj ho v rodnom liste. On je stratená existencia a výživného by si sa od neho aj tak nedočkala. Sústreď sa na dieťa, rodina ti isto pomôže. Si mladá a budeš mať ešte veľa príležitostí zariadiť si život podľa svojich predstáv. Len pri výbere partnera budeš musieť byť opatrnejšia.
Strasne sa bojim, ze ma teraz naposledy niecim nakazil, pretoze spava s tymi slapkami a nejak divne sa ma pytal, ci mam uz vysledky testov, dala som si totiz spravit pred casom na urcite choroby kvoli preliecenej z davnej minulosti uz jednej, ci sa nevratila... napriek tomu sa so mnou vyspal-asi vedel, ze samemu mu po vyspani sa s tymi zenami nieco hrozi, alebo dokonca vedel, ze nieco maju... vyspala som sa s nim, az na druhy den som sa dozvedela vsetku tu pravdu... ked ma nakazil napr hepatitidou B, ktora je bezna u naromaniek prostitutiek, s ktorymi sa styka a fetuje a spava, tak som v peknej slamastike, prenasa sa to na dieta ... to ho urcite udam, len vobec neviem, ako by sa to dokazovalo..velmi vam dakujem, az sa mi tlacia slzy..boze aka som bola slepa... nie, nic neberiem, vobec... ziadne drogy... strasne sa tesim na dietatko, ako otca ho neudam, to je jasne, aj keby vyzivne platil 3000eur, tak ho neudam, nikdy...
Hepatitída B sa vraj na dieťa v brušku neprenáša, deti matiek s diagnostikovanou hepatitídou B sa rodia zdravé, asi ti len nedovolia potom rodiť prirodzene, ale urobia sekciu, aby nebol priamy kontakt s tvojou krvou. Skús si to pre istotu ešte vygoogliť, nie som lekár. Ostatné ako píšu kočky, ten chlap by ti bol len na príťaž, pomoci, ani financií sa od neho nedočkáš. A neuveď ho do rodného listu, to je dobré riešenie. Rodičia ti pomôžu a ty ešte máš šancu nájsť si niekoho normálneho 🙂 😉 Držím palce!!!
Ahoj viem o com hovoris uplne mam zimu na chrbte pred 15 timi rokmi som bola tam kde ty. Neboj sa dieta ti nevezmu ani kvoliva tomu ze si sa napila ani kvoli cigaretam a uz nie kvoliva byvaniu. Nesmies zanedbavat prehliadky a ani poradnu s babetkom a vsetko bude ok. Po porode cakaj socialnu pracovnicku ktora ta navstivi doma je to taka kontrola. Ale neboj len skontroluje ci sa staras o miminko a poradi ti ked nebudes nieco vediet. Staraj sa o babetko najlepsie ako vies, super ze ti pomahaju rodicia aj mne mamina moc pomohla je to pomoc k nezaplateniu. Hlavne sa k partnerovi nevracaj bude to tazke ale to babo ti to pomoze prekonat upni sa na babo a ani si neuvedomis a zabudnes na toho.... Moj ma 15 rokov a poviem ti je to super syn nikdy som nelutovala ze som otehotnela s takym grobianom lebo by som nemala takeho super syna. Co nas nezabije to nas posilni. Ked budes potrebovat kludne mi napis. Drz sa a neboj zvladnes to si predca silna zena uz len to ze si abstinent.
@lenka5183 On sám ťa od seba odháňa, možno preto ťa aj zbil, aby si sa k nemu už viac nevrátila. Musíš to brať tak, že tým, že nie Ste spolu, ti pomáha. No načo ti bol ten sex dobrý? No v tehotenstve sa chce žene milovať niekedy oveľa viac ako keď nie je tehotná, telo plné hormónov. To si sa radšej mohla vyspať s tým, čo si u neho prespala vo všetkej počestnosti. A možno by Ste sa dokonca dali dokopy. No a čo koho je to dieťa. Proste on sa nedokáže starať, tak to ber tak, že ti dal to čo mohol, viac nechce. Nájdi si nejakú činnosť, pomáhaj rodičom, keď už chceš byť užitočná. Alebo si nájdi niekoho normálneho, kde sa dokáže o Teba postarať a aj o dieťa.
@lenka5183 Zostan u rodicov. Buda rada, ze mas kde 😉. Jeho ako otca ani neuvadzaj, nekontaktuj. Uplne ho odignoruj. Zi pre svoje dietatko a hlavne nestresuj. To ze si si vypila a fajcila...to vie len on. Je to slovo proti slovu. A aj keby, on fetuje, beha za prostit....dieta mu nemaju preco zverit. Akonahle nieco bude robit, treba kontaktovat policiu..aby si mala dokazy, keby nieco...drzim palce a snad si sa "poucila", treba kaslat na takeho hajzla. Nemyslim to v zlom 😉.
dobrý deň, prepáčte, že tu spamujem, ale chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie anonymného dotazníka, ktorý sa týka problematiky týrania, a bude použitý výhradne na účely diplomovej práce https://docs.google.com/forms/d/1p_9aBLpIqXK89o...
@lenka5183 drzim ti palce, bud silna..
Ahoj,precitala som si tvoj prispevok ): akoby som citala svoj pribeh zivota...bola som natom istom,narkoman je schopny vsetkeho apstaky su silnejsie ako je on sam,meni sa charakter je viac a viac. agresivnejsi a nervoznejsi a to sa bude neustale stupnovat ak nechce zo svojou zavislostou nieco robyt tak utekaj ale vzdy sa maj napozore nikdy nevahaj a volaj policiu-on uz sam nevie co roby robia to zanho tie drogy ): preco by si sa mala vzdat vyzivneho na dieta?!on je otec je povinny sa onho postarat ak nebude platit 3mesiace zanho ti bude platit stat ak stat zanho zaplati tri mesiace zacnu ho riesit basy sa nevihne ale stat ti bude platit dalej!Nemusis ho udavat do rodneho listu ako za otca svojho dietatka ale o vyzivne sa by neni to preteba ale pre to male!nebude platit on bude platit stat a on bude dlzit statu a pekne sedkat v base ked sa rozhodol pre drogy nie pre vas. vsetko zvladnes neboj (: len bojuj o to co patri tvojmu babetku (:
Napisala som to troska chaotycky (: mne nemal kto poradit az po case ked uz bolo velmi zle mi poradila ,,ironia,, jeho mamina cize mojho syna babka s ktorou mam teras neuveritelny vztach (: nemoze zato ze jej syn podlahol drogam a mna lubi ako vlastnu dceru (: vdacim jej zavela.ak neni nadej aby sa stoho dostal tak kasli nanho a ale neulachcuj mu to je otec ma povinnosti ktore si musi plnit ... drzim prstvocky
@lenka5183 Uff - jasne, ze prec. Mysli na dieta, a hlavne jeho zdravie a podla toho sa riad.
Mozem ti garantovat, ze takyto ma len reci, urcite nema na to, aby sa ti pokusal dieta zobrat, naviac ked toto robi, len si uziva ze mas z neho strach a ze tebou manipuluje, to su skratka take typy psychopatov.
Musis mysliet na male. Ja ti poviem tak, ze doteraz lutujem, ze som otca mojho dietata dala zapisat do rodneho listu, lebo s nim mam peklo, i ked sa jedna "len" o psychicky tyranie a vydieranie, radsej by som sa vykaslala na vyzivne - vlastna skusenost. Ak nemas kam,chod aj do azyloveho domu, vyhladat psychologa, okamzite prec. To babo potrebuje tiez klud.Musis sa v prvom rade postavit na nohy psychicky, lebo si uplne rozsypana a to sa ti v pritomnosti jeho nikdy nepodari. urcite existuje riesenie. A ziadne fajcenie ci alkohol prosim, i keby neviem ako zle bolo. ale nepisem to preto, ze ta chcem odsudzovat - musis byt silna
neviem ale ja na tvojom mieste kebyze som v drogovom centre urcite si tam chlapa nehladam ale nejakeho normalneho a nie takeho blbca...radsej od neho utec cim skor lebo dopadnes zle aj ty aj dieta...taki ako tvoj chlap si deti nezasluzia...su domy pre matky ako ty chod tam tam ti bude mozno lepsie

Ach jaj, prec od neho, kasli na vyhrazky, co moze taky fetak podniknut ? sak to ma prepate v hlave, ma len silne reci. dieta ti nevezme, kto by mu ho dal ? sud ? haha...ja neviem, ale kazdy slaboch sa ohana sudmi, ze vezme dieta atd. neexistuje !! mas kde ist ? co rodicia ? hlavne s nim prerus kontakt a ty si davaj na seba pozor. a alkohol a cigy ? to snad nie !! ked mas nerv, daj si cokinu !. drzim palce 😉