icon

Otec na nás neberie ohľad pri nevyžiadaných návštevách

15. sep 2022

Ahojte… mam taku otazku, ze ako by ste sa zachovali vy. Ide o taku dost blbu situaciu. Byvam s rodicmi (este studujem) a moj otec je dost taky, ze neberie ohlad na mamu vo vela veciach. Konkretna situacia a problem je to, ze otec ma krstnu dceru (moju sesternicu), ktora ma tri male deti a priatela.. No a problem je ten, ze ked pridu na navstevu, tak tu rovno ostanu spat. Lenze vopred nepovedia, pridu rano a su tu az pokym im neodide posledny spoj a potom uz je jasne, ze neodidu.. Uz to tak spravili viackrat, zvacsa na 2 noci si tu takto ostanu na styl, obsluzte nas, navarte nam, atd.. Otec je taky, ze mu to vadi, ale nic nepovie, aby nebol za zleho. A my s mamou uz mame nervy v koncoch. Mama im aj povedala, ze taketo prespavacky sa konat nebudu, oni just pridu akoby nadrzovku. Otcovi je to v podstate jedno, ten sa nestara, ci maju kde spat a co jest, vsetko necha na nas.. Proste max neohladuplny a oni si to prisli vyuzivat.. Z nasich reakcii uz musia citit, ze tu nie su vitani, ale proste im je to asi jedno, aj tak pridu. Take radikalne riesenia ako nevpustit ich dnu, vyhodit ich, nezdvihnut, ked volaju (volaju len otcovi) neexistuje, lebo to neprejde cez otca. Baby, co by ste robili v takejto situacii? S otcom sa neda rozumne, to on sa vzdy len nastve, ze nam vsetko vadi..

Strana
z2
dominika1988
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
15. sep 2022

nemate co riesit otca, normlane rieste navstevu, viete kedy ide autobus od vas, hodinu vopred im oznamte ze o cvhiu ide bus, dovi a dopo. Nie ste hotel.
Ja sa divim tvojej mame, ze im normalne nepovie, ze ok, sme radi ze ste prisli na navstevu (napr. rano pridu), mame ale iny program, oddzchnut si chceme, tak poobede sa pekne poberiete domov.

ostatne ani nekomentujem, to je proste hlupost dospelychludi, ze si nechaju so sebou zametat. Ja ked odchadza navseteva obieham dom, ci si nieco nezabudli a pozriem vsetko, najdem bordel, ako tie plienky napr. tak ich teatralne zavolam, ze ci toto je u nich bezne a nech si to upracu. A viac nech s noclahom nerataju.

simca06022011
15. sep 2022

A iank je este riesenie, nestara sa otec o navstevu, navsteva sa neda vyhodit? tak ich ignorujte. Normlane, im nedavajte jest, neuposlite im, chodte s mamou prec a oznamte ze musia ist, ebo v byte ich nenecham bez dozoru... a nech volaju na lamparen.

mariejenka
15. sep 2022

@dominika1988 ja súhlasím,veru vyrazilo by mi všetky ističe po tomto. Asi veľmi sudim podla sebe,ze ja by som také nedokázala urobiť, niekoho využívať 🥺

nurielka
15. sep 2022

A nevie tvoj otec niečo čo mama netuší? Že nemajú čo do úst a takto to riešia? Verím, že sú takí ľudia. Sesterke sa tak tiež nanominovala známa, že sa zastavia na kávu, z toho bola prespavacka, lebo jej vraj utiekol posledný autobus a ďalší deň nie a nie odísť až bol večer a sa na drzovku spýtala či by vadilo, aby ostala ešte na jednu noc. Tete praskli nervy a sa jej na rovinu pýtala, že či je z nej bezdomovec, lebo živiť ďalší krk nemieni😂 Inak je z toho rodinná historka, lebo toto robia fakt len ľudia čo nemajú 5 pokope🤔
Po tých plienkach by som sa na mieste tvojej mamy fakt s mužom povadila.

janetinka27
15. sep 2022

autorka, v mobile otcovi pridaj ich cislo na ciernu listinu. on je posledny, cez koho sa k vam dostanu. ak budu mat pocit, ze ich vyzvananie ignoruje, mozno prestanu otravovat. a ak uz neviete co s nimi, ked pridu, tvarte sa, ze vam je to jedno, pozerajte telku, upratujte, nic im nedajte jest ani pit.ked budu chciet nadviazat rozhovor, pozerajte dalej tv a odpovedzte: hej, hej.
hovorim z vlastnej detskej skusenosti, ked sme raz prisli na navstevu gratulovat ako vzdy a hostitel nasim dal takto vyzrat nieco, cim ho asi urazili a bola to potom uz nasa posledna navsteva u nich 😂

nwnw
15. sep 2022

Nuz ty nic nezmozes, ale ze nezakroci radikalne Tvoja mama,nechapem.

oli18
15. sep 2022

Autorka, co tak zablokovat v otcovom mobila cislo sesternice a jej priatela? Samozrejme, aby o tom otec nevedel.

adriannasvk
15. sep 2022

@oli18 ano ale bude tam svietit zmeskany hovor. Aj ked telefon nezazvoni. Aspon ja to tak mam.
Ja keby viem,ze maju prist vypracem chladnicku aby nemali co jest 😂k susede napr alebo ak to viete skor,nenavarit a co sa da trvanlive schovat niekam 🙈 ked budu hladni neostanu na 2 dni iba pri vode.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
sona123321
15. sep 2022

Myslim.ze maju financne problemy asi aj vacsie a otec ich mozno podporuje aj inak,je to jeho krstna dcera ja by som bola tiez makka povedat nie svojmu krsnatu. Tak vy s mamkou sa vyvetrajte a dohovorte tomu mlademu nech da aspon dopredu vediet

elizabet173
16. sep 2022

@sona123321 ak majú finančné problémy, nech ide mladý pánko počas víkendu makať a nie sa vyvaľovať a vyžierať rodinu

bilancia
16. sep 2022

zneuzivaju vas, treba to zastavit, povedat na rovinu, ze si to nezelate, alebo im dajte vlastnu medicinu, a pridte s mamou takto k nim na par noci sa priživovať.

svetlonos
16. sep 2022

@sense
presne tak, ved by si to otec rychlo rozmyslel. Alebo by mi bol jedno nasraty otec a povedala by som im, ze od dnes nie su vitani a uz vobec na spanie. Adresovala by som to dospelym s vysvetlenim, ze ich deti nemozu za to, ze rodicia sa nasackuju k pribuznym mirnix dirnix. Asi ste im to nedali dostatocne jasne najavo, ze vitani nie su. Sa ich spytajte, ci nemaju kde spat.
A ty ak sa ti da, odstahuj sa autorka. Si dospela, otec ma v oazi co si mama mysli a chce ci nechce. Nech si to vyriesi s nim mama. Asi nude mat urelycj 75, teda kludne ockovi moze dat ultimatum. Bud sa zacne chovat normalne alebo mama zbali kufre a bude zit pokojne a stastne, bez chlapa ktory ju vytaca roky. Amen. Keby si bola mala nenapisem to takto, ale nie si.

Strana
z2