icon

Otec nezvládol amok dieťaťa, konflikt bol nevyhnutný

13. nov 2023

Dieťa je už mesiac kvôli chorobe doma (4r). Striedame sa s babkami a dnes prvý krát s ňou ostal doma muž. Ráno ju nechal spať do 10, pochopiteľne poobede nezaspala a o 17tej už začala byť poriadne unavená. Tak som jej začala chystať večeru a v tom dostala amok, že chce ísť von na bicykel. (Už 3 týždne nebola von). Bola to kombinácia únavy, hladu a možno frustrácia z toho že je už tak dlho doma. Izolovaná od kamarátov, sesternic. Začala otvárať dvere a mlieť svoje dookola že chce ísť von. Totálne mimo, nič nemalo zmysel - ani dohovarať ani kričať. Muž nabehol že ju mám zbiť. Zrazu som mala doma dvoch zmyslov zbavených. Začal ju biť po zadku, a po prvom udere som mu chytila ruku. On bol úplne nepríčetny. Nezvládol situáciu. Ešte nikdy nám toto dcéra neurobila. Inak je to zlaté spokojne dieťa

Strana
z3
autor
14. nov 2023

@janage aha tak teraz už chápem. Áno toto beriem. Ale vedz, že sa to stalo prvý krát a netušila som, kam až dokáže niečo také prerásť. Do teraz to vždy prešlo presne tak ako si opisovala. Vždy som to vedela vyriešiť spolocne s ňou. Len bolo príliš málo hodín aby som ju dala tak skoro spať.

autor
14. nov 2023

Fakt som nezažila niečo podobné.

janage
14. nov 2023

Vieš ja som svojho casu odsedel hodiny a hodiny na detskej neurologii, rôzne stavy aj veľmi ťažké.
Opakujem mala si zasiahnuť na začiatku. Odviesť do izby, komunikovať stručne, nepomáha, nech reve.
Vyreve sa, preberiete.
Ale nebude stáť pri otvorených dverách a robiť divadlo.

juliacenc
14. nov 2023

A co jej je pre boha ze uz mesiac nevysla z domu ak sa mozem spytat?

janage
14. nov 2023

Tak je logické, že ťa zaskočilo, ak sa to stalo prvýkrát. Pohovor s oboma ako to môžu v budúcnosti riešiť.
Mat zlosť je normálna emócia, treba s ňou pracovať tak, aby neublizovala.

bluka2
14. nov 2023

Mne keby niekto začal bit dieta, mal by so mnou poriadny problém. Na Slovensku to ešte nie je na TO?

breznica
14. nov 2023

@bluka2 je to aj jeho dieťa predpokladám

simca06022011
14. nov 2023

Podľa mňa otec nezvládol celý deň, a vyvrcholilo to večer. Dieťa je v pohode, stava sa, amoky deti mávajú a hlavne keď musia byť doma..otázne je ci musí tak dlho byť zavretá dnu, či by nepomohlo ju kľudne zobrať von aspoň na 30minut sa prejsť.

autor
14. nov 2023

@juliacenc bože môj, vyšla z domu, ale nechodíme do kolektívov ani medzi deti, ani na ihriská, ani do centier, keďže pre mňa zelený soplik a kašlik nie je nádcha. Berie už druhé antibiotika. U nás bolo teraz stále hmlisto a zamračené tak logicky nebudem ťahať dieťa v takom načase von keď ma problém s dýchacími cestami a ušami.
Dieťa do kolektívu beriem len ak je 100% zdravé. Také ťažké pochopiť pre niektorých?

autor
14. nov 2023

@simca06022011 s teplotami sme nešli, asi 3x bolo tak, že nemala teplotu a bolo pekne vtedy sme išlo

bluka2
14. nov 2023

@breznica aj tak treba dieta chrániť

simca06022011
14. nov 2023

ved jasne, ze s teplotami nie

juliacenc
14. nov 2023

Nie, ale napisala si to tak akoby vobec nevychadzala z domu tak sorry. To ze neberies chore dieta do kolektivu je od teba velmi zodpovedne a kiezby to robili vsetci

beronsche
15. nov 2023

@bluka2 Este je to u mnohych "normalne".. vidis aj tu, kolko matiek to bagatelizuje... Ze ved sa az tak nestalo, ved jej len "capol" a podobny nonsens.
Mam pocit, ze u nas je to zial stale este v poriadku, udriet dieta.

lapersefona
15. nov 2023

To zu chlapi a ich zmýšľanie

danyelia
15. nov 2023

@bluka2 No NAKU treba normálne volať, keď otec capne vlastné vystrájajúce dieťa po zadku... 🤦🏼‍♀️ Viaceré by si to zaslúžili, keď vidím, aké sú rozmaznané a čo vyvádzajú, lebo nemajú žiadne! hranice - hádžu sa o zem, pľujú na rodičov a bijú ich, v triede si starší rozbíjajú hlavy, mlátia sa, ničia si veci, vylamujú dvere (zo srandy), 12- roční fajčia, pijú, kradnú, v 15- tich sa zapletú s drogami, opakovane a úmyselne vyrušujú, nerešpektujú učiteľov, jedia a pijú na hodinách, vychádzajú z triedy, vypisujú si vulgarizmy, cudzím rodičom odkazujú, aby zdochli a pokapali im rodiny, učitelia na pokraji zrútenia ich nechcú učiť, ostatné deti odmietajú chodiť zo stachu na vyučovanie - všetko vlastná skúsenosť, toto práve riešime v škole. Nič ich nezastaví, rodičia sa ich zastávajú - ,,veď sú to len deti,, 😳 Škola si s nimi nevie rady, z poznámok si robia srandy, tresty, odmeny, NIČ! nepomáha, 2 zo správania nehrozí, chudáčikom malým predsa nepokazíme život, ale že oni ničia životy iným, nevadí. Ja mať doma také zlé decko, ktoré toto stvára, a nič iné nepomáha, tak ho zmlátim tak, že si týždeň nesadne na riť! Možno vtedy sa spamätá konečne, že rodič nie je handra. A myslíte si o tom čo chcete, hlavne tie, čo sa ,,bojíte,, aj zvýšiť hlas na to vaše nevychované nevniatko, aby ste náhodou neranili jeho krehké city...😡

bluka2
15. nov 2023

@danyelia A vidíš, ja svoje deti nebijem a zo školy a skolky počúvam len chvály. Vlasne o synovi si väčšinou myslia, že je o 2 roky starší a dcéru zvolili za predsednícku triedy, preskočila ročník na ZŠ… je na nich spoľah, od veku 7 a 3 roky ich nechám v pohode doma, su samostatní a tešia sa keď môžu pomôcť. Držať doma mesiac som ich ešte neskúšala, to by svihlo asi z toho aj im… lebo vlastne byt vonku na vzduchu čo najviac je celkom nas štýl, žiadna telka doma a nič. Vidíš, dá sa aj bez bitky, je mi ľúto deti, ktorých rodičia to ešte nepochopili. Hranice majú jasne, nedovoľujú si ku mne ani k iným mimo normálu, lebo úplne vedia, že by sa im to so mnou nevyplatilo, potom so mnou nie je žiadna sranda… stačilo zatiaľ napríklad zrušiť nejakú príjemnú akciu, nudiť sa namiesto toho doma a Message delivered aj bez bitky
PS: ja sa deti nebojím a nie som žiadna handra, vlastne kľudne upozornim aj ine deti keď treba 😉

bluka2
15. nov 2023

@danyelia ze krehke city, ja svojim deťom dávam dôveru, že sa dokážu kontrolovať aj bez stredovekých metód, hranice majú úplne jasne, nemyslím si, ze ich niečo len tak rozhodí. Tvoja analýza je mimo, aj keď určite aj takí rodičia čo sa boja svojich deti existujú… predstáv si, ze existuje aj niečo ine

danyelia
15. nov 2023

@bluka2 V poriadku, veď ani ja tie moje nemlátim, nie sú z tých problémových, píšem o tých nezvládnuteľných, ktorým by možno najlepšie pomohla ,,polepšovňa,, 🙄

bluka2
15. nov 2023

@danyelia ale dieta autorky nevyzerá podľa popisu z tých problémových, zrelých na polepšovnu, nie?

danyelia
15. nov 2023

@bluka2 Nie, nevyzerá...reagovala som na tento Tvoj komentár:
,,Mne keby niekto začal bit dieta, mal by so mnou poriadny problém. Na Slovensku to ešte nie je na TO?,,

mmoni89
17. nov 2023

@danyelia inak ja sa desim tohonco moje deti este caka v skole.Syn je len stvrtak a uz nechce chodit do skoly kvoli detom.on je z tych ktorym robia zle.Hrozne zle a protivne su dnes tie deti 🫣

danyelia
17. nov 2023

@mmoni89 Veď toto...a nikto s tým nič nevie urobiť, ani rodičia, učitelia, riaditeľ 🙄 Máme čakať, kým z toho vyrastú...

janulik2008
17. nov 2023

@elmivelmi ja som spala na obed ešte pred nástupom do prvého ročníka ZŠ. pamätám sa že každý bol zvedavý na to ako to dám v škole keď nebudem po obede spať.

Strana
z3