icon

Otehotnela som a neviem čo robiť

5. máj 2023

Ahojte. Asi ma tu ukameňujete ale zrejme si nič iné nezaslúžim. Mala som priateľa 3 roky s ktorým som sa nechránila a neotehotnela som. Nechceli sme dieťa, ale nemali sme žiadnu antikoncepciu. V hlave som mala myšlienky, že som asi neplodná..

Už nie sme spolu dávno a mám nového priatela, s ktorým som cca pol roka. Nedávali sme si pozor a ja som otehotnela. Priateľ o tom ešte nevie. Dieťa by veľmi chcel, keď sme sa o tom bavili tak vzdy povedal že by bol veľmi stastny, postaral by sa o nas tak že by nám nikdy nič nechýbalo.

Lenže ja cítim, že na dieťa nie som pripravená. Ano mala som sa chrániť viem. Ale od kedy to viem že som tehotna, je mi z toho veľmi zle, myslela som si, že som neplodná. mala som plany - mám kariéru a zrazu o všetko prídem. Milujem cestovanie a viem že sa to už nebude dať. A navyse s priateľom ani nežijem, len sa stretavame. Čo mám robiť ?😢

Strana
z2
juliet86
12. máj 2023

predstav si samu seba ze ty si teraz v tvojom bruchu. namiesto toho dietata. pozri sa na seba. na muza ktory ta splodil na zivot zeny ktora ta ma v bruchu na vztah muza a zeny co ta splodili na ich buducnost na ich zazemie financne ekonomikve bytove socialne na pocity tej zeny. chcela by si sa tejto zene narodit? lebo ja napriklad by som sa nechxela narodit niekomu kto ma nechce neprijima nemiluje..... takze toto si zvaz

eva8
12. máj 2023

Kariéra sa dá spraviť aj s dieťaťom.

monika259200
12. máj 2023

@power_of_now keď nechcem dieťa, tak sa chránim pred tým a nepolemizujem o tom na MK keď už je neskoro 😉

dankabetka
12. máj 2023

Ahoj, ja som otehotnela planovane ( na prvy pokus) v 32, s muzom sme boli spolu 10 rokov, mali sme vsetko, aj financie aj karieru a aj precestovane a predsa vysledok testu bol pre mna sok. Moj muz bol happy od prvej sekundy a ja zrutenaaaa ale uplne, neverila som, ze sa podarilo hned. Okoliu sme to oznamili az po 12tt, co som to nevedela spracovat a ani neviem preco to tak bolo, ked babo bolo planovane a chcene. Len tym chcem povedat, ze si urcite v soku a to vsetko prejde.
S detmi sa sice da aj pracovat aj cestovat, ale uz je to vsetko zložitejšie, vsetko sa v prvych rokoch prisposobuje im....to je bohuzial fakt, ale zas stale male nebudu, odrastu a budes si moct plnit sny dalej.

power_of_now
12. máj 2023

@monika259200 s tym samozrejme suhlasim... aj tak podla mojho nazoru vacsina ludi na tomto svete prisla na svet prave takym sposobom a nie ze si vyslovene ludia povedali ze chceme mat deti... Ale ta veta ze "co by za to dali iní", je pekny bullshit...

maryetta
12. máj 2023

@power_of_now ano to je pravda. Platilo go aj v minulosti aj teraz. Ze sa “podarilo” neviem ako.
Ale zase…. Lekari by ti vedeli povedat aky je problem v dnesnej dobe vobec pocat. A aj celkovo donosit zdrave dieta. Moj dr mi povedal ze kazde druhe tehotenstvo sa konci potratom. A veru. Sice ja mam to stastie a s tym osobnu skusenst nemam. No mam kamaratky ktore mali 2-3potraty. Ktore v prvom trimestri potratili. Aj take ktore sa babatka nedockali. Takze s niektorymi uvahami ozaj velmi opatrne.

maryetta
12. máj 2023

Povedz priatelovi a uvidis. Kazdopadne. My mame 3deti. A za tie roky sme sa nacestovali viac ako pred nimi 😂
Jasne zatial iba po Slovensku ale som rada ze mame moznost spoznavat tuto krajinu. Zatial nas zahranicie nelaka ale mozno aj na to pride.

ahhola
12. máj 2023

Však preruš a keď sa ti to bude hodiť obnovis.
Mozno▪️▪️

katulienkax
12. máj 2023

@phelipe hlupost cestovat sa s dietatom neda tak ako bez dietata, to mozno len s takymi typmi detmi co kde posadis a sedi a ked ho polozis tam spi a takych nie je vela. Pokial autorka nemysli cestovanim plaz v Chorvatsku a Taliansku, lebo ano odkedy mame deti tak cestovanie sa scvrklo len na plazove destinacie

katulienkax
12. máj 2023

@bambieblue presne toto aj my mame v blizkej rodine isty typ postihnutia, nemusi vsetko dopanut uplne najlepsie a je po kariere aj cestovani

jamidea
13. máj 2023

Zeny, ja ju celkom chapem. Znamam ma dve deti. Zobrala si chlapa, nie otca deti, 15rokov nemohli splodit dieta. Cize chlap si myslel, ze je chyba v nom. Potom sa rozisli, a chlap po 2m vztahu, jasne ze bez ochrany, ved je neplodny, splidil dnes uz krasneho chlapca. Takze nesudme, ze po 3rokoch s partnerom bez dietata, nepouziva ochranu

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2