Ovplyvňuje rozvod v rodine vaše deti?
Ahojte. Moj brat sa rozvadza, maju 3 deti a byvaju o par ulic dalej od nas, ich deti su si blizke s nasimi. Zaujima ma, ako to vysvetlit nasim detom (4r a 2r), ze sa oni budu rozvadzat, predpokladam, ze asi zena ostane s detmi v dome. Trochu sa bojim, aby to potom aj nase deti neovplyvnilo. Hlavne starsi syn je dost citlivy a vnimavy, aby sa nebal, ze aj ja s manzelom sa rozvedieme. Ten mladsi syn to asi ani nebude chapat. Vdaka
Ak z toho nebudes robit dramu tak ani deti to nebudu brat tragicky. Je to sucast zivota . Tak isto ako smrt . Svagrina zomrela nez sa narodil syn a pripominam ju detom .. ked mala v skole dcera beh Terry Fox tak bezala za tetu ktora svoj boj s rakovinou prehrala . Posledne sa maly (4r) pytal ci zomrieme vsetci naraz .. som mu vysvetlila ze jedine Keby sme boli vsetci v autonehode atd a ze nikto nevie kedy umrie . Ze Dufam ze budeme zit dlhe krasne zivoty . Detom vysvetlis ze ujo a teta uz spolu nebyvaju ( az ked budu aktualne rozvedeni )Lebo takto je im lepsie . A ze sa nemusia bat ich rodicia su spokojnejsi spolu a nehrozi ze by ste nezili dalej spolu .Jednoduche kratke vysvetlenie.
Nijako by som to deťom nevysvetľovala. Majú 4 a 2, nebudú sa pýtať.
Moj brat sa rozisiel s jednou zenou, zobral si druhu zenu a maju dalsie dieta. Moje deti toto vnimali a pytali sa. Ale urcite ich to nepoznacilo. Len boli zvedave 🤷🏼♀️
Nijako, keď sa opýtajú povieš, že býva inde.Ak s nim trávili veľa času určite sa budete stretávať aj ďalej a nikde nie je isté, že švagriná tam zostane bývať, takže sa mozno veľa veci zmení.Iniciativne by som im nič nehovorila 4 r to je jedno

Však ak sa bude báť, tak mu to vysvetlíš, nie? Bohuzial, rozvody su dnes bezne, deti sa s nimi budu stretavat. V takom malom veku by som to s nimi nijak nerozoberala, ani s tým starším. Proste sa ujo odstahoval, býva inde.
Ja som sa s mm rozisla, ked mali deti skoro 4 a 5 r. Zvládli to.