icon

Ovplyvňuje rozvod v rodine vaše deti?

12. okt 2024

Ahojte. Moj brat sa rozvadza, maju 3 deti a byvaju o par ulic dalej od nas, ich deti su si blizke s nasimi. Zaujima ma, ako to vysvetlit nasim detom (4r a 2r), ze sa oni budu rozvadzat, predpokladam, ze asi zena ostane s detmi v dome. Trochu sa bojim, aby to potom aj nase deti neovplyvnilo. Hlavne starsi syn je dost citlivy a vnimavy, aby sa nebal, ze aj ja s manzelom sa rozvedieme. Ten mladsi syn to asi ani nebude chapat. Vdaka

barka1
12. okt 2024

Však ak sa bude báť, tak mu to vysvetlíš, nie? Bohuzial, rozvody su dnes bezne, deti sa s nimi budu stretavat. V takom malom veku by som to s nimi nijak nerozoberala, ani s tým starším. Proste sa ujo odstahoval, býva inde.
Ja som sa s mm rozisla, ked mali deti skoro 4 a 5 r. Zvládli to.

kveova
12. okt 2024

@barka1 ja podobne 2r a 4r 🙂 lepsie osobitne ako v nefunkcnon vztahu po nevere, klamstach atd 🙂 detom budes casom umerne veku vysvetlovat 🙂

miadi
12. okt 2024

Ak z toho nebudes robit dramu tak ani deti to nebudu brat tragicky. Je to sucast zivota . Tak isto ako smrt . Svagrina zomrela nez sa narodil syn a pripominam ju detom .. ked mala v skole dcera beh Terry Fox tak bezala za tetu ktora svoj boj s rakovinou prehrala . Posledne sa maly (4r) pytal ci zomrieme vsetci naraz .. som mu vysvetlila ze jedine Keby sme boli vsetci v autonehode atd a ze nikto nevie kedy umrie . Ze Dufam ze budeme zit dlhe krasne zivoty . Detom vysvetlis ze ujo a teta uz spolu nebyvaju ( az ked budu aktualne rozvedeni )Lebo takto je im lepsie . A ze sa nemusia bat ich rodicia su spokojnejsi spolu a nehrozi ze by ste nezili dalej spolu .Jednoduche kratke vysvetlenie.

h2
13. okt 2024

Nijako by som to deťom nevysvetľovala. Majú 4 a 2, nebudú sa pýtať.

lauriik
13. okt 2024

Moj brat sa rozisiel s jednou zenou, zobral si druhu zenu a maju dalsie dieta. Moje deti toto vnimali a pytali sa. Ale urcite ich to nepoznacilo. Len boli zvedave 🤷🏼‍♀️

luccija
13. okt 2024

Nijako, keď sa opýtajú povieš, že býva inde.Ak s nim trávili veľa času určite sa budete stretávať aj ďalej a nikde nie je isté, že švagriná tam zostane bývať, takže sa mozno veľa veci zmení.Iniciativne by som im nič nehovorila 4 r to je jedno