Oznámenie dátumu sťahovania rodičom
Ahojte. Prosím Vás, ako opatrne oznámiť rodičom správu, že sa v krátkom čase budeme sťahovať do nášho novo postaveného domu. Háčik je v tom, že aj keď sa síce tvária že sa s nami tešia, že sa budujeme, ale vo vnútri ich to strašne zožiera. Z ich strany 2 roky, čo robíme domček sme nepocítili ani štipku podpory. Stále nás len celý čas odhovárali- a to musíte toľko robiť? A to už tento rok tam chcete bývať? A to sa musíte tak plašit? Kde sa tak ponáhľate.. veď ste povedali že budete stavať 4 roky... (Stihli sme to za 2 tá už je zle) proste žiadna podpora. Proste silou mocou len aby sme ostali s rodičmi bývať čím dlhšie. A pritom nie sú závislí od nás...len proste som ich najmladšia dcéra, mysleli si že s nimi ostaneme s manželom bývať.
Keď sme im oznamili, že ideme stavať dom tak 2 týždne sa s nami poriadne nedostávali a druhým povedali že akú sme im v živote dali facku....
Manžel sa boji im to oznámiť že začiatkom.decembra už tam chceme bývať. ...to bude. Ich tváre plne hnevu a ešte aj urazení budú.... Z manželovej strany sa s nami tešia že robíme domček. Stále sa pýtajú kedy sa sťahujeme...kedy môžu prísť na kávu a naši??? Nič... Nič sa neopytaju že nakedy to vidíme a podobne. Stále oco len reči typu..no mami ostaneme tu už sami.... Nikto nás nemá rád...a bludy
Ja ťa chápem úplne. Ja som sa sťahovala od rodičov, keď som začala pracovať, lebo z mesta som mala bližšie než z dediny, išla som do podnájmu. Tak to rozdýchali tak po 4-5 mesiacoch...potom sme sa s priateľom rozhodli, že ideme kupovať dom...tak hneď reči, že načo, mladí sme (Ja som mala vtedy 21, on 23), ešte nie sme zodpovední a blabla...par mesiacov na to sme nasli dom, začali sme riešiť hypotéku...a vtedy prišiel kameň úrazu, lebo je to 50km od nich...tak ti poviem, ten uver aj prepis domu a sťahovanie dokopy pol roka sme riešili, za ten čas jediná otázka od našich, ako sme na tom, či nechceme pomôcť... bývame už 4 mesiace, moji rodičia ani nevedia, kde bývam, ani ich to evidentne nezaujíma, 3x som ich volala pozývala, doteraz neprišli, nemajú čas... nevoláme si, záujem 0 bodov, teraz som otehotnela, tak im zavolám a pozvem ich ešte 1 raz, že im to povieme takto, ale už keď teraz odmietnu, tak kašlem na to... na opačnej strane mužovi rodičia nám pomohli trošku aj finančne, neskutočne nám pomohli so sťahovaním, s prerábkou, vieme, že sa na nich môžeme spoľahnúť, aj oni na nás...takže asi toľko
..moji rodicia to vnímajú tak, že som ich opustila
Tak toto je od rodicov strasne sebecke spravanie..
To nie su facky preboha! To je nirmalny vyvoj! Deti nie su vlastnictvom rocov. Ale oni ich tak beru, ako majetok a ziju zivoty svojich deti, ked nedokazu naplnit ten svoj. Od takych rodicov by som utekala na opacnu stranu zemegule. Namiesto radosti z vas ake ste skvele, samostatne a zodpovedne sa urazaju ?? Sorry ale oni su chori. V dnesnej dobe mama hotelov by mala 2 m od zeme skakat, ze ste samostatni, zivotaschopni, zodpovedni ludia!
Este ste aj dom postavili, uzasni ste. Nenechajte si ich frustraciou a negativitou kazit vase stastie. Pokial sa rodicia nenaucia znova sa tesit zo svojho zivota, budu chciet otravovat ten vas. Mali by sa zamysliet, ci takto vyzera rodicovska laska. Kazda mlada rodina sa ma osamostatnit s sa zit svoj zivot. Tak ako im vyhovuje. A nie aby im do toho rodicia kecali.
Vase rozhodnutie je spravne.
@svetlonos oni sa netešia, aj keď oco vraví, že je na nás pyšný že čo sme dokázali za tak krátku dobu, ale necítime, že je to uprimné, lebo ked sa spýtajú, ako sme pokročili, ta len vzdychajú nad tým jak.... oco ráta s tým, že mu muž bude chodiť kosiť pozemok.... že ja mu budem chodiť robiť papiere, vždy, keď to bude potrebovať...atd.....s tým rátam...
@svetlonos Veľa vecí si konečne robí sam.... ale raz..2x za mesiac budem musieť prísť a proobiť, čo nevie....
@vlcik1 nie toho.... ale oni to berú, že sme im dali facku v živote, že sme sa rozhodli osamostatniť...
Jejda ved nie, ze jedneho dna bez slova nepridete. Ale hadam si netreba ceremonialne sadat k stolu k faktu, ktory vedia? Ked tam uz budete chciet byt, poviete, ze dnes uz pojdete spat domov. Oni si poplacu, pobrblu, povdychaju a pojdete prec
@evkamotka bohužial, u nich to tak byva že oficialne že ochadzame preč...
urazia sa? No, veď sa aj "odrazia", zvyknú si. To, že im budete chodiť pomáhať, je OK, ak to nebudú vyžadovať príliš často. Čas zapracuje, vzťahy sa upravi, uvidíš...
.. ja sa necudujem, je to prirodzene, ze budes chybat. Nejako specialne neriesit, nnormalne povedat , ze v ten den sa stahujete a hotovo. Po case to prejde len treba vydrzat a bude to ok.

Tak im povedz ze cez vikend tam bude rusno lebo sa uz stahujete do domceka.....