icon

Pamätáte si svoje detstvo?

16. mar 2025

Ahojte,

Mate spomienky na detstvo? Viem, ze ludsky mozog funguje tak, ze urcite situacie vytesni, nahradza ich novymi, ale zaujima ma, ako to mate vy a ci to mate podobne.
Z detstva nemam vela spomienok, smor utrzky a criepky, v minimalnom mnozstve, obdobie cca 10 rokov, obdobie predtym v pamati velmi nemam, najskorsie spomienky mam zo skolky, ale tych ke tiez par, maximalne 5..
Nemam spomienky na to, ako by sme s rodicmi chodili na vylety (aj ked len prechadzky parkom), viac mam spomienky s otcom, co sa tyka zubara, toho ako ma bol vyzdvihnut zo skolky alebo z kruzku, spomienky s mamou mam este menej, ak vobec nejake. Nemam ani spomienky z domacnosti, ze by sme cosi spolu varili, piekli, hrali sa. Skor sa moje spomienky orientuju na detstvo von s kamaratmi, ked som uz bola starsia, v spomienkach mam najma pubertu a obdobie od 13, 14 rokov. Aj ked sme boli na par dovolenkach s rodicmi, aj pocas moej puberty, ja si priebeh tychto dovoleniek absolutne nepamatam, keby nemam fotky, ani by som o nich nevedela.
Ako to mate vy?

Strana
z2
srbskalizzy
17. mar 2025

@ivangeline mam to rovnako. Co sa dalo som vytesnila, co nie, tak sa tvarim ze si nespominam...

rorino
17. mar 2025

Mám spomienku už ako trojročná,s detailami ktoré som aj rodičom pripomínala,ako to bolo.Ale keď teraz nad tým rozmýšľam,neviem,či mojich spomienok je veľa,či malo.Strednu školu som vytesnila,z tohto obdobia si pamätám len nevyhnutné veci Takže z detstva mám asi viac spomienok ako z puberty 😂

bielasovicka
17. mar 2025

Ja si skoro nič nepamätám. A teraz tiež nie, hlavne v obchode rozmýšľam co som vlastne chcela kúpiť 🤔

mamamoni
17. mar 2025

Celkom prvú spomienku mám ako som spala na obrovských posteliach medzi babkou a dedom a babka mi spievala pesničky....bývala som u nich od pol roka do 2 rokov takže si pamätám niečo veľmi vzácne....ďalšie spomienky z detstva sú také skôr ,,pocitové" napr si pamätám kedy som bola smutná a kvôli čomu, alebo ako sa mi veľmi páčila prvá Barbie vo výklade a s kámoškou sme tam chodievali každý deň, obdivovať ju, aj hodinu sme tam stáli a presne si pamätám o čom sme sa rozprávali...takisto si pamätám situácie kedy som bola smutná, alebo mi niekto ublížil.....Z puberty si pamätám úplne všetko.....Z obdobia kedy som sa stala matkou dosť málo, asi som bola vyčerpaná 😊

nelka93
24. mar 2025

Mam veľa spomienok. Najstaršia je z obdobia, keď som mala cca 2-3 roky.

Strana
z2