Panáčik na gumičke
ahojte dievčata....už som sem par krat prispela a zakaždym ste mi pomohli,častokrat už len tym že ste ma bud podporili,alebo povzbudili,ale aj skritizovali🙂 Tento krat vas opať prosim o radu,pretože už nemam sil...budem každej z vas veli vdačna za akukolvek radu,alebo odpoved.O čo teda ide? Mala som v prenajme byt,za ktory som čestne a poctivo platila,majitelka bytu však odvazdala minimalne zalohove platby a hoci v zmluve bola dosť vysoka čiastka vyčlenena na uhradu zalohovych platieb,použila z toho iba uuuplne minimum,takže vznikol paradny nedopaltok,ktory teraz vyžaduje odo mna.Posunula som tuto vec mojmu pravnikovi ,ktory jej to na zaklade všetkych dostupnych dokumentov vysvetlil že som jej všetko paušlane zaplatila a to,že ona nepoužila peniaze na čo boli určene,je bohužial jej vec.Pred vyše mesiacom ju oficialne pravnik informoval že k odovzdaniu klučov dojde v presne určeny čas a datum.Pani nenamietala a vyjadrila suhlas...Dnes mi však zavolala,že jej termin nevyhovuje a že ona o čase nevedela,lebo si tam nevšimal že tam vobec nejaky čas určeny bol a že chce urychlene tie kluče a že mi jednoducho oznamuje že tam pride a že podpisať to možeme aj zajtra.Odmietla som to.Pozmenila som svoj osobny program a slušne som s tymi klučmi prišla o par hodin ako chcela....lenže pani neprišla,vraj ma už iny program a dorišime to zajtra doobeda,pričomp resny čas neuviedla a ani už nereagovala na otazku kedy presne sa chce zajtra stretnuť,kedže tvrdi že jej čas stanoveny pravnikom o ktorom podotykam vie už mesiac nevyhovuje.Dievčata čo mam robiť?:( Navyše mi ta pani pri telefonikcom rozhovore stale vravi že som podla nej nesvojpravna a zaostala,že jej leziem na nervy a zloži mobil aj v strede rozhovoru. JA s nou vždy jednam slušne a uctivo,aj napriek tymto jej tvrdym slovam...Baby poradte čo by se robili vy na mojom mieste? Už sa citim ako panačik na gumičke....je toho ovela viac a bolo toho tak vela že som to ozaj prenechala už v rukach pravnika....:( :( prepačte že som sa tak rozpisala.....vopred ešte raz dakujem aspon za prečitanie a možnosť vyliať si srdce
Nevolat s nou, komunikovať len prostredníctvom SMS, aby si mala dôkaz, ze ako sa veci maju
Druha vec, dohodni sa s oravnikom, ze kľúče necháš u neho
Do schranky radsej nie. Majitelka nabehne do bytu, nieco tam poskodi a zhodi to na teba. Alebo sa bude tvarit, ze ziadne kluce nedostala naspat. Ja by saom si nechala este podpisat odovzdavaci protokol, ze si byt odovzdala v neposkodenom stave a obe sa tam podpisete.
@pribinak a mysliš že by som ich ,mohla nechať napriklad v obalke aj u domovnika?
@redka ved ano,ja ten preberaci protokol dokonca aj mam pripraveny,len ako som uviedla,tak sa nedostavila....a otazka je že či sa vobec zajtra dostavi....:( ved preto som dnes aj prišla s tymi klučmi aby som bola pritomna aj ja aj ona a vidiš.....proste ma odbila že nepride,hoci na tom tak veeeeeeeeeelmi trvala
@pribinak vie o čo ide,pretože od začitaku tychto problemov je o všetkom informovany
@vierkainka ja by som to neriskla, napis jej smsku, ak si zsjtra nepríde prebrať byt a kľúče v termíne ako ste sa dohodli , ze ich bude mat u tvojho právnika
Dúfam, ze mas byt, nafoteny a fotky zálohované
@vierkainka pravnika zajtar nezastihnem...nezasthnem ho cely tyžden,kedže ma dovolenku....aj preto neveim čo robiť a ako si s tym poradiť:(
@pribinak joj🙂 som poslala omylom sama sebe spravu,ktoru som chela poslať tebe.....pravnika nezastihnem,tak aj preto neveim čo robiť
@pribinak ano,byt nafoteny mam.....dokonca pan domovnik skontroloval stav elektormera aj vodomeru....odporučaš teda nechať kluče u pravnika?mam jej teda poslať spravu,ak s anedostavi na ten stanoveny čas,že ich tam najde u nej v kancelarii?
@vierkainka ja by som si vsetko nafotila, napisala jej list s tym,ze na nu cakas s klucami...aby si bola poistena,ze ich chces vratit a kluce si nechala a cakala na nu kedy si po ne pride, je jedno kedy si po ne pride, hlavne ze uz v tom byte nebudes a mas vsetko pod ,vyplatene, si bez zavazkou voci nej...
VIERKAINKA mas pravnika a ten nevie ako postupovat?
takze ak si pouzila pravnika na ine pravne rady, pouzi ho aj teraz na tuto vec....
mal byt napisanya poslany doporuceny list, v ktorom sa urci datum preberania bytu..... to je prva vec... mal byt dohodnuty termin ak dvakrat nereflektovala, /dufam,ze bola pozvana pismne doporucenym listom tiez/a teda treba dat nahradny posledny termin. . urceny den a hodinu prebratia bytu .. a upozornenie ,ze ked sa nedostavi bez vazneoh sovodu, ktory musi ospravedlnit nalezite/potvrdenie od lekara a pod/ tak podas na nu zalobu o nahradu skody za usly zisk, a ine skody, vzniknute ti nedodrzanim terminu z jej strany.
dalej treba upozornit v liste, , ze v pripade nedostavenia sa budu kluce a preberaciie ukony pokladat z tvojej strany za ukoncene.
prv ako odies, pofot a nakameruj byt v den odchodu. ak by doslo k skode, tak to moze byt isty dokazovy material ..sice prblematicke,ale mozne
dalejtreba v liste upovedomit,ze ak nedojde k fyz.prebratiu bytu jej vinou, tak nezodpovedas za priapadne kody , co by si chcela uplatnit v ramci nahrady skody .
a musis poriesit aj kauciu.jje vratenie.... dufam,ze take nieco ste mali pisomne zazmluvnene.... pretoze z ciastky kauceie sa platia pripadene skody v byte....takze by sa mohlo stat,ze ti peniaze moze zadrzat....
problem je,ze na sk nie je pravne dobre podlozene najomnicke pravo---
vsetky tieto veci ti mal pravnik vysvetlit a pomoct vo veci ked si si ho najala.....
on mal napisa tten list aver,ze by bola hned reflektovala na preberaci termin...
@alice107 pravnik jej poslal presne takyto list v zneni akom si to teraz opisala,s presnym datumom a časom a dkonca aj s poznamkou že tam budem mať pri tom svedka.....už pred vyše mesiacom....no a dnes sa to už ukončilo,lebo pani prišla...sice je to velmi zdlhave vypisovať tu čo predviedla ake theatro,mohla som vyberať vstupne za to divadlo čo urobila,hotova melodrama.....ale to nie je teraz doležite...dakujem ti však za prispevok
VIERKAINKA tak super ked sa vec vyriesila. ale . svedok by tam nehral velku ulohu. dolezity bol list doruceny a upozornenie, ,co z toho vyplynie,ak nepride.. pretoze zlistu ako sa zda si nerobila veky problem pani ako si opisovala... ked prisla kedy chela ...... a protokol podpisany o odvzdani a prevzati bytu je dolezity
akokolvek,je vec teda vyriesena .
dievčata,dakujem vam všetkym ktore ste prispeli do tejto diskusie,ale dnes som odovzdala kluče od bytu pani majitelke za pritomnosti svedkov.....nebolo to jednoduche,ale zvaldla som všetky jej utoky i uražky,ktorym častovala mna aj všetkych pritomnych......napriek jej spravaniu sme si všetci zachovali chladnu hlavu a dopadlo to dobre..obvinila ma sice že tam bol neporiadok a nezabudla dodať že to všetko hodi na FB aby videli aka som podla nej bordelarka,ale tak to už je na inu temu....🙂 pri odchode som sa s nou korektne a slušne rozlučila a chcela jej podať ruku ,ktoru odmietla,ale tak čo už.... 😀 cely jej hnev prameni z toho,že som jej odmietla zaplatiž nedoplatok,ktory vyrobila vdaka nizkym zalohovym platbam,hoci v zmluve bola presne vyčlenena suma z ktorej ona použila iba maličke minimum,pravnik jej poslal vyjadrenie že jej nič platiť nemam.a kedže som jej dnes opäť odmietla zaplatiť nedoplatok,tak jej spravanei nabralo takyto negativny smer k uražkam.Som rad,že nakoniec prišla a osobne si prevzala kluče,čo ej pre man najdoležitejšie.ešte raz vam všetkym dakujem za prispevky a rady.🙂
@vierkainka mam rada, ked autor prispevok uzavrie. Nielen pisete rady a neviete, co dalej bolo....takze dakujeme za info 😉

zabudla som dodať,že ja vlastne neviem čo v pripade ak ma opäť odbije s tym že nema čas,alebo si jednoducho nepride prevziať kluče....