icon

Partner 2 mesiace pred svadbou zmenil názor

ema1998
17. mar 2022

Caute Zeny,
Prosim Vas poradte mi. Ja mam 24 priatel 29 rokov
S priatelom s ktorym sme uz 6 rokov, byvame 4 roky a mame 2 mesacnu princeznu. Priatel je rodinny typ, ma ma rad ale je velky flegmatik. Po krcmach nechodi, ani nikam von sem tam raz za 3 mesiace s kamaratom na kavu. Minuly rok sme sa bavili o svadbe teda ja som zacala ze co keby sme sa zobrali, a on na to ze tohto roku este nie (ked som bola tehotna) ze nabuduci rok v 2022 ale ze iba uradne chce ze “”na co”” v kostole. Tak sme sa dohodli na Jul mame to uz aj zarezervovane este od roku 2021 od Jula. Uz bol Februar a ja Chcela som vediet na com som, ci bude ci nebude svadba ci mam planovat. Tak som sa ho na rovinu spytala ze ako s tou svadbou ci sa na to citi alebo nie ze ked nie ze nieje pripraveny tak ok ze pockam. On mi odpovedal ze ano ze urobime svadbu. Este 3-4 tyzdne predtym sme sa bavili ze co a ako urobime ake jedlo chceme na svadbe a nasej a ze co a ako bude. Kupila som si aj saty, pytala som sa ho ze ktore si mam kupit cez internet. Vcera som sa ho pytala, ukazovala ze ake obrucky si dame a on ze on nevie. Kukam na neho ze ty a chces vobec tu svadbu? A on ze ano. A ja mu hovorim a preco to na tebe nevidim, ze ja ta do nicoho netlacim, ked sa necitis pripraveny tak povedz ze je to na cely zivot. Mam pocit, ako keby vsetko mam organizovat ja. On ma ani o ruku nikdy nepoziada nieje ten typ. Ani pytacky nechce ze “na co”. Ani na dovolenku, nikde najradsej by sedel doma a opravoval si auto. On je taky typ ze kde ho postavis tam bude stat. Vsetky vybavivacky ohladom celeho nasho zivota robim ja. Ja som rychla akcna a viem vsetko rychlo vybavit, som velmi samostatna, ked mi nieco treba neserem sa stym a riesim. Vcera som mu povedala ze bud chlap a povedz ze ake mas pocity ohladom svadby ze robime tu svadbu ci nie ved uz vsetci vedia saty mam kupene ze uz mame vsetko naplanovane urad hostinu atd. A on ze sme sa dohodli minuly rok ze urobime svadbu teraz v july tak urobime. A ja ze robis to za ze chcem ja alebo za to ze chces aj ty, mozno neorganizinujes nic lebo nechces? Tak mi tichucko odpovedal ze chcem. Hovorim mu ze ale ja mam uz aj saty a on ze ich budes mat na potom. Mam taky pocit ze sa boji. Ked sme sa mali stahovat spolu tiez to bolo to iste ze ano ano a potom ze neviem. Do vsetkeho ho treba tlacit ja nosim gate doma😀 ale do tohto ho tlacit nebudem to je pod moju uroven. Chcem len vediet ci sa to stalo uz niejakej a ako sa mam chovat k nemu. Povedala som mu ze ok nebude svadba ze chapem ok, ale perem pratam s peniazmi nejdeme 50/50 zijeme ako rodina, nerobime rozdieli ze toto je moje a toto tvoje proste ako manzelia po 20 rokoch. Velmi vela veci sme si presli alebo ja snim velmi zlych veci syale som pri nom stala. Povedala som mu ze vsetko robim ako keby som uz bola jeho zena ze moze zabudbut ze tieto veci budem robit pod statusom”priatelka”. Citim sa hrozne, odmietnuta. Zajtra mi pridu saty a ja neviem co mam urobit ci ho mam nechat alebo robit sa ze nic da nestalo alebo to riesit ze uz treba sa pohnut. Za 6 rokov sme sa nikde nepohli okrem babatka. Poradte mi, neviem si ineho chlapa pri sebe predstavit a viem ze aj ona mna chce ale mne sa uz nechce stale iba na nieco cakat. Opustit ho nechcem babatko sme planovali. Mrha mojim casom? Poradte mi. Dakujem ZENY ❤️

Strana
z5
david2020
17. mar 2022

Ahoj,síce nie som žena, ale vyjadrím svoj názor.
Som si na 100 percent istý,že tvoj partner sa len zľakol. Nepoznám teba,nepoznám jeho,nepoznám ani váš život,ale z tvojho rozprávania usudzujem,že on nie je zlý človek. Berie ťa ako svoju partnerku,čo je jedného je aj druhého,máte aj dieťa. Ja to vidím len tak,že v partnerstve si ty "nositeľ nohavíc"/ "hlava rodiny",nie v zlom 🙂 Mám pocit,že čím bližšie je svadba,tým viac sa partner cíti nervóznejší,že už zažívaný vzťah sa má čoskoro spečatiť prsteňom a papierom. Na jednej strane chápem aj teba,že by si rada svadbu v kostole,predsa o tej svadbe sníva nie jedna žena. Na druhej strane chápem aj jeho,že to chce len na úrade a nerobiť z toho udalosť storočia. (Chápeš ako to myslím). Povedať si svoje áno len v kruhu najbližších na matrike,ísť na obed alebo mať zábavu do večera a ísť domov,toto by som bral ja ako muž. Hlavné je to,že to máme z krku,doma už budeme fungovať ako doteraz s tým rozdielom,že už budeš nositeľka môjho priezviska. Aj tak je to len papier, žiť sa dá aj bez neho,ale chápem že spečatenie vzťahu týmto spôsobom je krásna vec. Takže hlavu hore,6rokov ste žili takto aj v dobrom aj zlom a možno on nie je taký akčný ako ty,ale má ťa rád a nemenil by.

miadi
17. mar 2022

Dieta vie splodit zit stebou ale zobrat si ta nie je pripraveny ani po 6rokoch.?! 😒to je ten typ chlapa mlieko mà tak naco kupovat kravu. Pytačky fakt naco? Ved spolu uz zijete a mate dieta to je uplne mimo tej starodavnej tradicie Ved to bolo pre panny co zili s rodicmi. Nekomplikuj to . Normalne nech stebou ide na ten urad. Lebo chces mat rovnake priezvysko ako vase dieta ako on ked ste uz rodinka. On nebude nikdy na to pripraveny nikdy nebude idealny cas Lebo sa boji zaviazat hoci uz ste dozivotne spojeny dietatom co je nieco nezrušitelne na rozdiel manzelstva. Tak nech sa laskavo chova ako chlap. Chce stebou zit ? Tak sup na urad .

osky
17. mar 2022

@david2020 ty jej pises ze je to len papier.
Prosim ta,to su take keci...
Ked sa mu nieco stane nepustia ju za nim ani do nemocnice,lebo je len priatelka!!!
Ked umrie,nebude mat narok na nic,lebo je len priatelka!!!
Okrem toho maju uz dieta,tak by sa konecne mohol vzchopit a spravat sa ako sa spravny chlap spravat ma.
Oostavit sa celom k realite a dospiet!!!
A nie,ze este z nej si bude potom dakto utahovat,ze ona nosi nohavice...keby nemusela,nenosi...
To su fakty...
A z pohladu zeny:
Kazda tuzi byt milovana a nestaci ze to vie.
Kazdemu cloveku dobre padne,ked mu to partner aj povie,prejavi skutkami...
O tom je laska.
Ked ju miluje a chce s nou byt,ma si jej vazit.
A ked vidi,ze ona tuzi,ako kazda normalna zena,po svadbe,usporiadanej rodine...a nie zit len tak na kope.
Ked ju ma rad,a vazi si ju,nebude ju pri sebe drzat len ako matrac..sory.
Ked jej spravil dieta,vtedy sa nezlakol?
Po 6 rokoch nie je schopny rozhybat sa a urobit chlapske gesto.ani o ruku ju nepoziadal...
Ja by som od neho usla...
Cely zivot budes mat na krku velke neschopne decko.
Ako.moze byt 29 rocny chalan takyto nezrely,neschopny???
A zaklada si rodinu..
Hrozne.

@ema1998
Ak s nim naozaj chces byt,tak teraz je na mieste zobrat veci ako fakt
Odloz hrdost a nevrav mu stale,ako vsetko chapes a do nicoho ho nenutis.
Slubil,ze bude svadba,vravi ze chce s tebou byt..tak nech si ta laskavo vezme.
Tak je to spravne.
Vase dieta potrebuje zazemie,istotu...
A ty predsa tiez.
Nie je ponizujuce ziadat po 6 rokoch takuto samozrejmu vec.
Ponizujuce je zit 6 rokov takto,ako daka kuoena zena-prepac,a stale nevies,kedy ta necha...
Ano ano..ved da sa aj rozviest.lenze tam uz zodpovednost,spolocny majetok a pod.
Teraz nemas v rukavh nic-majetok,priatela,rofinu buducnost...nic.
Vsetko neiste...
Spravny chlap vie,kedy je cas ...
Drzim palce.a uzi si to!!!
Trvaj na dovolenke .
To ze jeho to nebavi a najradsej lize doma tv,teba nemzsi zaujimat.
On uz nezije sam.takze sa obcas musi aj premoct!!

vler
17. mar 2022

@ema1998 nie presne na to si sa pytala ale-si pripravena mozno navzdy podla tvojich slov "nosit gate doma"? Pozor na to ako si vase fungovanie nastavis. Teraz mozno vsetko vladzes, ale rokmi to bude tazsie a aj tazsie tolerovatelne. Co sa svadby tyka, ked si skutocne presvedcena ze on je ten pravy pre zivot, pre Teba a otec mozno dalsich deti, status manzelky je vyhodnejsi. Ale treba si este predtym vydiskutovat ako budete fungovat ako manzelia, rodicia a (aj financni) partneri

andreatytler
17. mar 2022

@ema1998 Mam doma presne takeho muza.
Kde ma das, tam budem. O nic sa v zivote nesnazit, nic nebudem chiet, po nicom netuzit, nemat ambicie, plany. Lebo ak by som sa snazil a nahodou to nevyslo, tak by ma to mrzelo a trapil by som sa. Chcem len sediet pred telkou a pozerat programy o ktorych viem ze su dobre. On si radsej pozrie oblubeny film ktory uz videl 40x (to vobec neprehanam) ako by mal pozerat novy film o ktorom nevie ci to nebude blbost. Ma strach zo zmeny a novych veci. Do restauracie chodi rad, ale dostat ho do novej restauacie je umenie. Chodi len do tych ktore pozna.
Ja som presne ako ty. Akcna a viem sa o postarat skoro o vsetko a aj ma to bavi sa o veci starat.
Takze mne vyhovuje fakt ze ja robim skoro vsetky rozhodnutia (od kupy auta, cez rekonstrukcie domu, po organizovanie dovolenky) a vyhovuje to aj jemu.
Do kazdej velkej zmeny bolo nutne mojho muza dotlacit. Kupa domu, svadba, dieta vsetko boli velmi zdlhave presviecania, alebo hadky.
Jeho otec je taky isty.
Jasne ze to cloveka mrzi, a bol by rad ak by bola kupa prveho spolocneho domu radostna udalost pre oboch rovnako, ale on ma vela dobrych vlastnosti, koli ktorym som ochotna tieto negativa prehliadat.
Dobra sprava je, ze ked ho uz do niecoho dokopem, tak je s tym spokojny. Dnes je nesmierne rad ze vlastni dom (a vlastne s radostou suhlasil s kupu dalsieho domu tento rok), manzelsku obrucku hrdo nosi kazdy den a ked ju pred par rokmi stratil, tak si isiel kupit sam od seba novu a je uplny blazon do nasho syna.
Takze ja by som poradila sa sama seba opytat ci ti bude vyhovovat ze budes VZDY robit velke rozhodnutia ty a budes ho musiet do zmien tlacit. Ak ano, tak len smelo naplanuj tu svadbu a uzi si to planovanie (ja som si to velmi uzivala) a necakaj ze sa on do toho zapoji. Zapoj do priprav kamosky, alebo mamu ak to nechces robit sama. Jeho jedinou ulohou je sa dostavit. Ak to urobi, tak je dobre.
Je tu na fore velmi vela prispevkov od zien, ktore nie su manzelky. Priatel ich s dietatom po 5 rokoch vztahu vyhodil z bytu, ktory je napisany len na neho, takze skoncia na uplnej 0. Uz len koli tomuto by som tu svadbu urobila. Na Slovensku nema partnerka ziadne prava.
Zaujimalo by ma ako ste sa dali dokopy? Pozvala si ho na rande ty, alebo sa o teba snazil?

elizabet173
17. mar 2022

@osky do nemocnice ma za partnerom vždy pustili a vždy ma informovali. A to má za sebou aj nejaké operácie, nikdy a nikde nebol problém. Mimochodom, ako by v nemocnici zistili, že nie som manželka? Nemajú právo pýtať sobášny list, ani ho bežne človek pri sebe nenosí, ani ma legitimovať a priezvisko môžem mať iné aj ako vydatá 😎. Dieťaťu svadba zázemie a istotu nedáva, dáva mu to zodpovednosť rodičov. Inak s tebou súhlasím, keď je manželstvo len papier, prečo taká panika pred papierom? Veď dieťa je oveľa väčším záväzkom, ako manželstvo. Ja by som ale muža do svadby netlačila, cítila by som sa úboho. Autorka nemala súhlasiť s dieťaťom, keď jej na svadbe záležalo, prečo by on niečo menil, keď má všetko aj bez sobáša?

janetinka27
17. mar 2022

@ema1998 ahoj, jeho povahu poznas. je asi zbytocne cakat,ze bude teraz iny. svadba je vec dolezita a zena ju preziva urcite komplexnejsie, kym pre muza je to ten konkretny krok ku zavazku,pre zenu su to aj saty, hudba,hostia,vyzdoba a v snoch aj jazda na koči krasnou krajinou so svojim vyvolenym. on je zrejme flegmatik a nikam sa nehrnie,stav mu vyhovuje,nepotrebuje velke akcie. pre zenu je dolezite,aby chlap vzal veci do svojich ruk, urobil to,na co ona mysli,bol akcny. ten tvoj taky nie je,bud sa s tym zmieris alebo ta to bude hnevat pri kazdom vacsom rozhodovani. urcite nie je zly,ma ta rad,nikam neujde,ale je proste taky "lekvar"

anos18
17. mar 2022

@ema1998 ahoj,kde z textu vyplýva, že zmenil názor a svadbu nechce? Nikde som to tam nevidela. Ale ty svojimi neustálymi otázkami ho nakoniec aj presvedčíš, aby tú svadbu nechcel. Povedal,že svadba bude a to,že neorganizuje nič neznamená,že svadbu nechce,len je asi taký typ, že prípravy necháva na teba

andreatytler
17. mar 2022

@anos18 Ano... tiez myslim ze sa ho prilis vela pytala ze ci to naozaj chce a este mu aj vravela, ze vsak nemusime ak sa na to necitis. Myslim ze to robila preto, lebo potrebuje od neho vidiet iniciativu a kedze ta nie je, tak si zacina namyslat ze on svadu asi nechce.

3petka
17. mar 2022

@ema1998 podľa mna si moc domýšľas. Nie všetci chlapi sú na takéto vybavovačky. Sak ti hovoril že svatba bude. Môj chlap tiež nič okrem toho že si bol kúpiť topánky a oblek neriešil načo keď ho to nebaví sa má pretvarovať. Podľa mna tiež už moc do neho rýpeš.

labut25
Autor odpoveď zmazal
vikes
17. mar 2022

@ema1998 Bola tu jedna diskusia, aj v nej žena "dokopala" muža k svadbe a nedopadlo to dobre. Vy musíte poznať vášho partnera, či sa len bojí alebo nechce.
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/nicotny-muz-uz-neviem-ako-dalej/

jaskolka
17. mar 2022

Neviem, ale môj názor je ze taki"tutko chlapi "by potrebovali poriadne prefackat, aby pochopili, že ich úloha nie je len urobiť dieťa (aj tej sa daktori boja)
Akoby teraz sa ženy šialene snažili tých chudáčik ov úbohých chápať, ofukovat, veď on je nerozhodný, on je taky nesmelý in je taky a tak, ja nosím nohavice ja rozhodujem!
Do kelu, však ôk, nie každý je nejaký tvrdý a neviem co, ale základné atribúty muža proste muz musí mať! Minimálne také ze vie co chce a vie aj za tým ísť. Lebo toto mi príde čistý tutmak, z akého by mňa porazilo a letel by z domu okamžite, nech sa dá ofukovat a tlačiť všade dakym iným.
Ale ako tak to sledujem, tak za vela môže aj doba, emancipacia sa akoby zle posunula. Jedna vec je rovnoprávnosť, ale úplne dačo iné ze chlap zozenstie, bude ako poleno v kúte a žena bude robiť obe úlohy (muža aj ženu)
Toto určite nemala byť tá emancipacia, lebo keď teraz vidím niektorych tých "chlapov"(aj oblečenie, aj správanie) tak mi je zle z niektorých. A žena sa ide potrhat, aby zastúpila obe roly a ešte toho chruna neschopneho ani sa oženiť ospravedlňuje a "usiluje sa chápať"len aby chudáčika do ničoho netlačila, aby on nemal traumu🙈🙈

makova333
17. mar 2022

Autorka: Trilion krat si sa ho pytala ci svadbu chce, trilion krat ti povedal, ze svadbu chce. Napriek tomu si z toho vydedukovala, ze ju nechce, lebo sa nesnazi. Co na tom, ze sa nikdy v nicom nesnazi a ty o tejto vlastnosti vies, ale teraz sa snazit mal. Lebo ty si tak zavelila. Az mi ho chudaka prislo luto...povie ano a aj tak z neho niekto spravi somara, co povedal pred svadbou nie.

h2
17. mar 2022

Ja sa nemôžem zbaviť pocitu, že autorka sa toľko vypytovala partnera, či to vôbec chce, až ho k tomu vlastne dotlačila. Keď sa raz dohodli na svadbe, dokonca už určili aj dátum a všetko plánovali, načo sa uisťovať, či to platí? A znova, keď nevie, ktoré obrúčky? Toľkokrát povedal, že svadbu chce a ona sa len stále ďalej dokola vypytuje.

zuzana9393
17. mar 2022

Mozno si mala byt na neho trochu tvrdsia. Chlapi akoby to potrebovali. Mala si mu pred porodom povedat, ze chces aby malo babo rovnake priezvisko ako ty. Ved si ho vynosila a porodila, od odviedol len tu prijemnejsiu cast prace 😅 a bud by sa rozhybal a poziadal ta o ruku, alebo by si drobca ozaj dala pisat podla seba 🙂

oktoberka
17. mar 2022

No,ja by som nechcela byť tá,kto.iniciuje svadby,prosí a pýta sa,kedy môže byť,všetko vybaví a do všetkého muža dotlačí.
Ty sa nemôžeš tešiť z takého dotlaceneho úspechu a tvoj priateľ sa musí cítiť ako slaboch.
Mala si ho nechať,nech ťa požiada o ruku,nech sa vezmete,potom dieťa,atď.
Muži dokážu rozhodovať,ale keď prevezmeme ich úlohu,nedivme sa,že strácajú guráž,chuť a vlastne sa im po čase tým nutenim sprotivime.
Hrdiš sa tým,že nosiš vo vzťahu nohavice ty.
No neviem,či je to to správne hrdinstvo.
Skôr naopak. Všetko si dosiahla iba nutenim a rozhodnutím s ním,ale vlastne za neho?
Je to víťazstvo?

stvura
Odpoveď bola odstránená
deginko
17. mar 2022

@anos18 presne to iste má napadlo,že toľko doňho husto,že nechce svadbu až mu to vsugerovala

martinmmartin
17. mar 2022

Mozno to je strach zo samotneho svatobneho dna co ale nic s vasim vztahom nema spolocne. Budu mu kolidovat svety Rodinny, a priatelov a on bude pri tom chudak este aj stredobodom pozornosti. Bude musiet pozvat ludi s ktorymi vztahy (uz je jedno z akeho dovodu) zanedbal a bude to pre vsetkych trapne, tito ludia nahliadnu do jeho sukromia, vasho vztahu, tvojej rodiny ..... svety co mal cely zivot prirodzene oddelene a zaskatulkovane sa v jeden den stretnu na silu a on sa boji galaktickeho kolapsu ktoremu bude on ako zenich vlastne sefovat. Boji sa ze svatba nedopadne dobre a vsetci to uvidia. Davas mu mozno vyhliadku na prezitie si vlastnej nocnej mory. Svatba ma byt pekny den pre svatobny par a nie proste nutena party s babkou co nepozuje rezen, alkoholickym strykom co kazdemu vadi, "kamaratov " co sa vlastne neznasaju ale nikdy to nepovedali, otravne decka cudzich ludi, naficany casnici, velmi zla kapela, a nutena zabava......

diewcatqoo
17. mar 2022

Moj nazor je taky, ze si ta chce vziat, ale bez toho vsetkeho humbuku okolo toho. Budete mat velku svadbu? Chlapi neznasaju vybavovat taketo veci. Pre nich je to den, ako kazdy iny. Myslim, ze aj pre toho tvojho je dieta vacsi zavazok ako svadba a kedze mate dieta, svadba je uz len formalita. A presne takto sa k tomu stavia: ak chces svadbu, zorganizuj si ju a ja tam len pridem a poviem ano, nic viac odomna necakaj.
My sme s muzom rovnaki, neznasame svadby. Tak sme svadbu zbuchali narychlo, mali sme tam 15 ludi. Ani jednemu z nas sa to nechcelo riesit, ale nakoniec sme sa zhodli na tom, ze asi bude lepsie, ked to vezmem do svojich ruk ja. Zavolala som na urad, do restauracie, pani, co pecie zakusky, sla som do obchodu, vzala prve saty, co mi padli do oka a koniec. Keby sa ma mal chlap stale pytat otazky typu "chces tu svadbu vobec", "ake mas pocity zo svadby", "preco mi nepomahas organizovat to", asi by ma presla akakolvek chut riesit to.

lilyianka
17. mar 2022

@ema1998 stále píšeš o tom istom,stále sa ho to isté pýtaš,veď ti povedal,že svadbu chce tak teda svadba bude. Skôr tým,že do toho stále rýpeš ho spochybňuješ. Takže kľud a v júli sa pekne zoberte. A to,že budeš vybavovať veci okolo svadby sama? A co? Keď mu to nevadí,aspoň si urobíš podľa seba

babylove77
17. mar 2022

Čo by som ja za takeho dala ,čo má nechá robiť po svojom a nekomentuje všetko 😁

andreakotesova
17. mar 2022

@osky presne tak. Treba sa obzrieť pár dní dozadu, keď policajt zavraždil kolegu, ktorý mal malé bábätko s priateľkou.

tayla
17. mar 2022

Je marec, svadba má byť v júli, partner 2 mesiace pred svadbou zmenil názor. Niečo tu nesedí 🤭🤣😂

stanulienkat
17. mar 2022

Vedela si aky je, napriek tomu mate dieta. Ked si tak strasne tuzila po svadbe, tak ste sa mali najprv vziat a potom dieta. Mnohe zeny strasne tlacia na pilu. Chlapi neprezivaju svadbu ako zeny,pre nich to je ukon navyse. Mam silny pocit, ze si tlacila na pilu aj s dietatom....

lucia147852
17. mar 2022

Ale veď on nikdy nepovedal, že svadbu nechce 🤷🏽‍♀️ To si dedukujes ty, lebo je malo iniciatívny. Nuž, povaha chlapa. A ich tá svadba nejak veľmi neberie. Zo začiatku som 95% svadby riešila tiež len ja. Mužovi proste bolo jedno aká bude výzdoba, a čo sa bude jesť. Nechaj ho aj trocha dýchať. Vedela si, že je taký slimaci typ aj predtým, ako si so s ním robila dieťa. Ale tým rypanim, ktoré je tu podľa mna zbytočne, ho akurát tak naseries. Strašne tlacis na pílu. Veď naplánuj, úkaz mu to s radosťou, on bude stastny a budete spokojní obaja

dajna8
17. mar 2022

Šaty si pekne nechaj a tvár sa, že nič, možno sa to v ňom zlomí, no povedala by som, že chlapi to proste vo väčšine tak majú, že im je prakticky jedno, no to neznamená, že by svadbu nechceli, len sa im to proste všetko nechce nejak riešiť

liljana
17. mar 2022

On chce svoj klud, ty stale nieco "vymyslas". Ked chces svadbu, suhlasi, lebo ti chce vyhoviet. Ale cakat po nom, aby este aj vyskakoval od radosti pre "cirkus", co mu naburava klud a co nepotrebuje k zivotu, ved ste fungovali dobre aj predtym ... 🙂

liljana
17. mar 2022

Niektori ludia, hlavne muzi a introverti nemaju radi, ked su stredobodom pozornosti x ludi - ako zenich. Preto beru svadbu ako nutne "zlo". Tak si urobte malu svadbu, vy, rodicia, par ludi. Je s tym aj menej starosti.

Strana
z5