Partner a jeho dieťa z predošlého vzťahu
Ahojte dievčatá, idem si k vám po radu. Pred časom som sa zoznámila s úžasným mužom. Po každej stránke sme si veľmi sadli až na jednu. V čase nášho zoznámenia bol akurát v rozvodovom konaní. Jeho manželka si našla iného muža, on podal žiadosť o rozvod. Majú spolu 10 ročnú dcéru. Manželka sa odsťahovala z ich spoločného domu aj s dcérou, no dcéra k priateľovi chodí kedykoľvek chce. Čo je samozrejme v poriadku keby...keby v tom čase partner neodsuval mňa. Zo začiatku sme trávili niekoľko víkendov aj spolu s mojimi deťmi a chodili všetci na výlety. No keď to jeho dcéra povedala svojej matke, ta začala mať výhrady,že sa má on venovať malej a nie frajerke a pod.jeho dcéra tiež o nás dvoch nevedela, myslela si,že sme len kamoši a až keď nás prichytila dať si bozk, pochopila,že to je ináč, čo mu , samozrejmé začala vyčítať,že ju zradil. Partner od vtedy začal byť v týchto veciach zdržanlivý a začal naše stretávanie obmedzovať len na čas,kedy tam dcéra nie je. Lenže to je problém,lebo ona tam je veľmi často. Najprv tam mala byť len počas víkendov, no teraz je tam celý týždeň aj dlhšie. On ju občas odnesie prespať k rodičom a príde ku mne, no nie vždy. Vadí mi to. Stretávame sa prakticky len po večeroch, žiadne víkendy.Nechcem byť tá druhá a on to, najbližší čas nechce meniť,vraj nech sa veci ukludnia. Moje deti aj priatelia ho poznajú, môže mi kedykoľvek zavolať, ja jemu len keď je sám. Veľmi ma to ponižuje a zranuje a neviem, či to dám aj nadalej. Jeho ,dnes už ex manželka, si užíva život s novym partnerom, chodia po výletoch, dcéra je zatiaľ u otca a ja mám čakať,kedy na mňa príde rada. Kvôli mojej práci nie som doma vždy, takže som ho prosila,aby mal dcéru keď nie som doma a keď som, nech trošku obmedzí ich kontakt, no nič sa nedeje. Neviem, či to takto dlho vydržím. Aký na to máte názor?
@dianaana
Vacsina, drviva vacsina tych deti rozvedenych otcov ma svoju mamu, ktorej na nich zalezi. A ta si v drvivej vacsine nezela, aby dieta malo blizky vztah s novou zenou jej exa. Boja sa o svoje vysadne postavenie v srdci a prioritach dietata. Plus ich irituje, ze treba zrazu zlucovat vplyvy v novej rodine exa a tie jej vlastne.
Navyse, chlap sa len malokedy snazi vplyvat (a robit bordel) v novej rodine svojej ex (az na manipulativnych jedincov). Kdezto exky toto zvyknu robit castejsie (aj kvoli tym detom).
Atd. Atp.
Suma sumarum: osamela zena s detmi si ma hladat bezdetneho, ziadneho so zavazkami.
Nejde o ziadnu diskriminaciu, ani vypocitavost, len logicky zaver.
Proste dve gazdine v jednej kuchyni a u jednej kolisky sa neznesu.
@himedzi nebyt ta druha je spravne rozhodnutie.
On to ma jednak cerstve, jednak ma potrebu este predstierat, ze rozvod nie je realita. Miesto pristupenia k veci ako faktu a realite, sa ju snazi oddalovat.
Ak by to ostalo v takomto stave, zrutilo by sa to aj same o par mesiacov. Dokonca by s koncom mohol prist on sam. Ze to tak pre dceru bude lepsie, ak bude zatial patrit iba jej.
Mozno sa teraz na teba urazi, mozno ti bude vycitat, ze si sebecka. Fakt ale je, ze ste sa nestretli v spravom case, ako si povedala. Ty par rokov od rozvodu si pripravena ist dalej, kdezto on sa este potrebuje chvilu motat vo svojom smutku a lutosti.
Akurat by si mu v aktualnej situacii urobila Prevoznika medzi jednym a druhym vztahom, lebo najskor by to skoncilo tym, ze na tebe by si odbil to zle obdobie po rozvode, a ked uz by bol pripraveny ist dalej, hladal by dalsiu, s ktorou by siel s cistym stitom.
Lebo medzi vami by stalo ako prekazka vsetko to zle, co potreboval po rozvode u niekoho (a na niekom) striast.
On moze byt inak fajn clovek, ale teraz nie je ten spravny cas.
Kto vsak vie, mozno sa stretnete zas o nejaky cas a on uz moze byt pripraveny ist s tebou do toho, lebo si ujasni veci.
Urcite vas ale usetris vzajomnych sklamani, ak to teraz ukoncis.
Ak chodite na turnusy a 14 dni ste prec a pisete,ze cca. 6* ste do mesiaca spolu,tak skoro kazdy druhy den za ten cas,co ste doma..co viac chcete?a za ten cas,ked nie ste doma,kde su vaše deti?
@adkoalauri čo tu riešite kde sú moje deti???
@himedzi neriešim,len sa pýtam...pre niekoho je prirodzené ich nemať pri sebe 2 týždne a pre niekoho nie..priateľ asi spadá k tej druhej polovičke...a preto ho možno nechápete
@moonlight1210 ďakujem za úžasný komentár
Ten chlap znie ako skvelý muž, podľa mňa na to ide správne, daj tomu čas, vyzerá, že sa oplatí na takého počkať 🙂 sama uvidíš, ktorým smerom sa to bude uberať.
@moonlight1210 Osamela zena si ma hladat bezdetneho chlapa, ktory sa bude o nu a o tie jej deti starat. Ale chlap ak ma dieta, tak od neho maju dat vsetky zeny ruky prec a ziadna ho nechce. Ako pisu niektore zeny vyssie. Toto nie je fer, podla mna.
Keby tu napisal nejaky chlap, ze on by v zivote nechcel zenu s dietatom, tak ho ukamenuju. Ale naopak ne to v pohode.
A prave zeny by mali mat od prirody blizsi vztah ku akymkolvek detom, nie chlapi.
Moj muž ma z prvou zemou 10 rocne z druhou 8 rocne a z tretiu 12 rocne a somnou ma 2 deti syn bude mat v january 4 a dcerka 2 roky :D nevadi mi to 🙂 nieje dovod na to co bolo bolo kazdy ma niaku minulost 🙂
@dianaana vacsinou si za tu skusenost zien, ze muza so zavazkami nie, mozu muzi sami.
prave ti, ktori nezvladaju vmiesavanie sa ex a volia cestu lahsieho odporu, aby mali ako-tak pokoj s exkou (lebo na nu uz dosah nemaju), tak nutia aktualnu rodinu prisposobit sa, ustupovat (lebo na nich dosah maju). a radsej robia dusno doma a oznacia za necitlivu aktulanu partnerku, akoby bojovali s exkou.
alebo maju druhy pol problemu, ze v obave, aby prvym detom vsetko vynahradili, odsuvaju tie, s ktorymi prave ziju.
nevedia si s v tom urobit rovnovahu.
no a potom su zas muzi, co to zvladaju. s tymi sa da vytvorit nova zmiesana rodina.
ale ti prvi su presne toho druhu muzov so zavazkami, od ktoreho ruky prec.
ziadna neferovost.
Moj ma z ex 3 deti somnou ma 4 .. 4 te cakame 🙂 a pohoda nevadi mi to .. mame dobre vztahy aj z jeho byvalou 🙂
Mat rozum,aky mam dnes tak muz s detmi z predosleho vztahu uz ANI NAHODOU!!!!!!

@himedzi veď ale ty mu nemôžeš prikázať,kedy má mať dieťa a že ho má kedy chce,je len a len jeho voľba a možno dohoda s ex a že si ty práve doma a on s dieťaťom? No hold evidentne ťa má v paži,inak by si to zariadil,ale on nechce,tak to proste respektuj a zariad si zivot podľa seba. Mne keby partner diktoval kedy mám alebo nemám mať a byť so svojím dieťaťom by veľmi rýchlo pochopil kde je sever.