icon

Partner býva s rodičmi. Fungujete aj vy takto?

11. jún 2022

pls poraďte: začala som sa stretávať z mužom sme spolu cez dva mesiace, on vek 39 ja 34, ja bývam v okolí Žilina on je z Východného Slovenska , má postavený domcek kde býva spolocne s rodicmi maju to vsak rozdelene vrch obyva on a spodok oni dvaja, dvor je spoločný. poradte ženy ktoré takto fungujete, ako vám to vyhovuje? problem je, že ja do toho nemám veľmi chuť ist.

Strana
z6
autor
16. jún 2022

@97tomi no a on nanho aj nadaval, ze si robi po svojom, ze co mu povie aby spravil, tak to nespravi, ze si vsetko robi po svojom. ale tak podla mna mohol byt aj rad ze ten kamarat na takuto ponuku pristupil. okrem toho ze mu pozical vopred cez 7.000€ a ten kamos mu ich potom nechcel vratit, povedal ze to uz ma davno unho odpracovane. tak potom to tento moj riesil vselijako cez jeho matku a chcel ho dat aj na sud. posielal jeho matke na ucet peniaze co odpracoval a strhaval mu tak ten dlh, lenze ked ten jeho kamos zistil ze cely mesiac robil za tak malo penazi tak bol nahnevany. aj ze to riesil s jeho mamou, ze tak nech mu tam ide ona robit. lenze ten kamos je vraj taky nezodpovedny, ze vsetky peniaze preflaka a zije s mamou a nedava jej nic za energie a najomne a tak a tento moj sa do toho isiel takto montovat 🙈 no co by si na to povedal? ☹

mima999
16. jún 2022

Byt v okolí Brezna predali za 150000€ ??? ... to sú ceny za cca za 3 izb. byty v Nitre a keďže tu niekto písal, ze v tom jeho okolí je menej prac. ponúk, tak tomu by som neverila ...

autor
16. jún 2022

@mima999 ten byt bol rodicovsky a mali to priamo v BB, bol sice stary a vobec neprerobeny v povodnom stave, nejakych 70m2 ale naozaj to dali za tych 150tis.

alvaluka
16. jún 2022

@autorka prepac ale oproti tomu tvojmu objavu je podla mna aj Dobsinksky len taky elev. Ako dlho uz teda stavia dom? On sam bude robit taky ten plot z betonovych panelov? Vies kolko taky stlpik a hlavne ten panel vazi? Ale to je nepodstatne, ako tu uz jedna baba pisala, chlap po 40tke, co je sam, je uz podla mna trosku podozrivy. Stat sa v zivote moze cokolvek, mozu sa aj rozviest ludia, lebo sa mozno brali mladi a zmenili sa, laska vyprchala a nemali zaujem a snahu pracovat na vztahu, cize je to pripad od pripadu, ale tento chlapik je podla mna cely nejaky divny. Ak by mi 40 rocny chlap co si akoze hlada partnerku povedal, ze ked si nenajde pracu tak ho budu zivit rodicia na dochodku ani by som sa s nim uz nebavila.

autor
16. jún 2022

@alvaluka uz tusim rok ho stavia. ja neviem teda ako to zvlada s tymi peniazmi, ale tak ked si priniesol dost z toho zahranicia, teraz predali ten byt tak asi mu to vychadza. plot si bude robit taky obycajny, len take pletivo, to asi nebude take drahe.
on mal priatelku 7 rokov rozisli sa, ja teda neviem... ☹

autor
16. jún 2022

čo by ste teda robili na mojom mieste? som z toho zufalá. ale že veľmi. vlastne som si myslela, že toto už ked si niekoho najdem, tak to bude na stalo.
môj problem je, že ja si stale vyčitam, že ja robím zle... že neviem komunikovať, že je to vlastne všetko tak nanič kvôli mne. keď nechcem ist k nemu, tak on ine riesenie nevidí, dal mi proste na výber, bud tam pôjdem, alebo to mam ukončiť. cítim sa strašne ☹ podla mna keby sa mu páčim a stojim mu za to, tak toto nebude hovoriť a písať.
aj s tým písaním, čo som posielala sem tie úryvky správ, tiež mi to príde čudné, že tak píše, no nechcela som ho hneď odsúdit, ved každy sme nejaký a máme už aj svoj vek, tak každý má nejaké muchy. ☹ aj známe čo mi spomínali, tak mali na začiatku vzťahu nejaké nezhody a museli si to odkomunikovat a teraz sú spolu a je to v pohode.
lenže tu je to také zvláštne, ja sama neviem čo si o tom už myslieť a ako sa k tomu postaviť 😢

saraxyz
16. jún 2022

Som veľmi zvedavá, čo sa ešte dozvieš. Tiez si myslím, že je básničkár. Ja osobne by som mu zamávala

k0l0b3zka
16. jún 2022

Na Tvojom mieste by som to prestal riesit ako pubertacka, zober rozum do hrsti, pozvi ho na vikend k Tebe a ked Ta bude prehovarat, ze bude lepsie ak Ty prides k nemu rovno ho vsade zablokuj a neries, pretoze je to sebec. A ked pride tak sa zacnite spoznavat na striedacku raz tam, raz tam a uvidis ako sa bude spravat. Mam take podozrenie ze tento chlap je sebestredny 40 rocny typecek ktory sa nevie v nicom prisposobit a vymysla si na to vsetky mozne rozpravky.

nairia
16. jún 2022

no to je presne ten typ, co ti bude vsetko vycitat a jemu to vyhovuje. ale ja by som ti poradila- ak tomu chces dat sancu a vykomunikovat si veci- sama si nastav v sebe hranice, kludne si to aj niekam napis, aby si to mala pred ocami. a ked dojde k nejakej situacii, rozhovoru, kde ta tlaci mimo tvojho presvedcenia, povedz mu, ze ty si to predstavujes trosku inak a uvidis ako zareaguje. a ked bude moc tlacit na pilu, s kludom anglicana mu povedz, ze teda asi ozaj bude lepsie to skoncit a uvidis ako sa zachova.
a urcite nech pride aj za tebou, zacni si aj ty narokovat! a nastav mu zrkadlo. hlavu hore a sebavedomie level 300. nenechaj so sebou mavat, to on robi, lebo vidi, ze moze.
rozhodne si nic nevycitaj a nenechaj sa preboha ziveho presvedcit niekym, koho poznas 2 dni aj s cestou, ze TY si ta vadna a vsetko zle je tvoja chyba.

mima999
18. jún 2022

Pýtaš sa, čo by sme robili na Tvojom mieste ? No ja by som ho poslala do "prdele" !

tahomi
18. jún 2022

Manipulator, narcis, basnik…Mas spravne pocity, daj na svoju intuiciu, nie je to dobre a bude to len horsie.
Mas na nieco lepsie, posobis na mna neuraz sa jemne zufalo, ze konecne sa niekto nasiel. Odid z kratsej cesty.

autor
16. júl 2022

ahojte, mne je tak strašne smutno z tohto čo sa stalo ☹ vôbec nemôžem spávať po nociach, trápim sa kvôli tomu. nie sme už v kontakte cez týždeň, on ešte za mnou jazdil, aj správanie zlepšil, čo som mu povedala, že sa mi nepáči aby robil, tak prestal a chcel aby som potom s ním išla k nim bývať, lenže ja som mu povedala, že nepôjdem a on to nechal tak. iná možnosť bohužiaľ nie je, ako to, že pôjdem ja k nemu. baby ako sa mám s tým vyrovnať? čo mám robiť? ja by som najradšej asi išla už pod vlak skočiť, mne je z toho veľmi smutno. ☹

mimka1402
16. júl 2022

Kokso, to je podobne ako ja som mala pred rokmi. Ako cez kopirak. Prosím ťa buď šťastná, že odišiel. Vážne. Príde mi čistý narcista. Mala som takého diagnostikovaneho a tie kaleraby a všetko... Kopirak.
Takí ľudia vedia zmeniť správanie iba na oko, v skutočnosti sú rovnakí len čakajú na dôvod aby to mohli hodiť na partnerku ich zmenu správania.
Že pod vlak. Si sa zbláznila?? Ty okamžite utekaj na nejakú terapiu. Kvôli nejakému chlapovi?! Očividne manipulátorovi? Otvor pre boha oči. Život ti dal šancu aby si sa spamätala a odišla. A ty plačeš? Otvaraj víno. Tiež som nechápala pred rokmi okolie, keď mi to vraveli, vinila som iba seba...Keď sa naučíš seba mat rada pochopíš, že toto nemalo zmysel a iba by ťa viac zničil.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
16. júl 2022

a som sem písala na tému manipulátor a chlap, ktorý chce, aby som sa nasťahovala k nemu domov, čo má dom aj spolu s rodičmi. písala som aj to, ako sa zachoval, s tým čo mi povedal, zo srandy, že mi dá facku...tie ktoré ste čítali tú diskusiu tak viete. je to táto https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/aky-mate-nazor-na-takuto-reakciu-od-chlapa/?page=3#post-84989794 na to som sa s ním rozišla a on potom po nejakej dobe prišiel z ničoho nič za mnou, a vysvetľoval mi, že ja som to zle pochopila, že to videl v detstve od otca atď. mala som mu povedať, že sa mi to nepáči on by to nerobil. odvtedy sme boli spolu dva víkendy, jeden predĺžený, 5 dní v kuse. on sa úplne inak správal, dobre. prestal s tým, čo sa mi nepáčilo. on ako keby aj odomňa prevzal správanie, všimla som si, že začal dokonca robiť aj podobné gestá ako ja, to bolo také zvláštne. ale zrejme to bude aj tým, že mal celý život zlý vzor, tých rodičov a preto sa nevedel ani dobre správať. ja neviem, či by sa s tým dalo pracovať, že by sa zmenil a polepšil?
lenže problém je ten, že ja tam nechcem ísť bývať a on inú možnosť bohužiaľ nemá, lebo nový dom a na čo ho staval keď by teraz odišiel atď.
pre mňa ale neprijateľné, on 2 hodiny odomňa, ja by som prišla o veľa, on hovorí, že ale to tak vo vzťahoch chodí, niekto sa takto obetuje, je veľa takých párov čo išli bývať k tomu druhému. vraj keby to nezačal stavať tak by nemal problém ísť aj ku mne ale teraz nemôže.
keď som mu to rozprávala, že či by sme mohli bývať chvíľku u mňa a chvíľku u neho, než by sa videlo, či sa teda k sebe hodíme, tak povedal, že nie, že to sa nedá, lebo ja mám prácu tu a on bude mať tam, to by sme sa len cez víkend videli a sama som povedala, že chcem niekoho stále a nie len na víkendy.
povedala som mu, že som z toho všetkého už na nervy, a on sa ma opýtal že ako mi môže pomôcť? že mám si to nechať všetko prejsť hlavou a jedného dňa ráno sa zobudím a budem vedieť čo chcem a presne to spravím. a keď sa môže pochváliť, tak on tak trocha vidí do budúcnosti a vie, ako sa rozhodnem. ešte na záver povedal, že sa mu mám ozvať, zavolať.
on to ešte tak s ľahkosťou rozprával, ako nič, ako mi môže pomôcť, ako keby len ja som z toho nešťastná.
ja nevolám, už to je viac ako týždeň.

okrem toho mám aj výčitky, lebo on sa ma hneď po prvom stretnutí pýtal, či tam s ním pôjdem bývať a ak nechcem nikdy odísť z môjho bydliska, tak mu to mám povedať, aby sme sa zbytočne netrápili. a ja som mu to samozrejme nepovedala a mohla som vedieť, že tam naozaj nikdy nepôjdem, lebo ja mám svoj dom. ☹ čiže teraz mám výčitky, že som mu to nepovedala narovinu hneď ten prvýkrát. takto som ho vodila za nos ☹

autor
16. júl 2022

@mimka1402 aj Ty si mala teda skúsenosť s takým manipulátorom? ☹ ako si sa s ním rozišla a ako si to znášala ten rozchod?

kubkovamama
16. júl 2022

Prosím ťa zabudni na takého chlapa.Mas svoje bývanie,prácu,zázemie,nemáš dôvod ísť do neistoty k divnemu chlapovi s rodičmi ešte k tomu.Tusim máš problém s vnímaním chlapov a vzťahov,nízke sebavedomie atď.Tiez som taká bola..ale mala som o dosť rokov menej a aj sa mi to vypomstilo,bohužiaľ som si jedného magora kedysi vzala a po rozvode mi nebolo dosť a s druhým ešte 7r žila.S odstupom času si človek uvedomí toľko veci a fatalnych chýb 🤦 Nechoď k nemu.Nemas dôvod.Nie je to chlap čo ťa naozaj miluje rovnako ako ty nemiluješ jeho.Iba máš strach,ale ten je zbytočný.Mozno ti pomôže napísať si na papier pre a proti.Co získaš a čo stratiš ak pôjdeš do takéhoto vzťahu.Ktory nemá ani vyhliadky na úspešné fungovanie,nieto ešte status celoživotnej lásky

mimka1402
16. júl 2022

Autorka, ale to je choré aby sa to on pýtal tak skoro a ešte to takto zaobalil. Vidíš a teraz ty si o sebe myslíš, že si zla lebo. Kurna, ale je normálne, že veci sa vyvijaju a aj tvoj názor.
Ja som ti myslím už písala... Celú diskusiu vnímam aj z tej predošlej, preto ti vravím, že zabudni na neho. Lebo on sa sám ozve a bude ta prosiť... Musíš vyhľadať naozaj dobrého psychológa a začať terapie. Možno lepšie pochopíš moje a aj ostatných žien rady... U mňa to bolo len o tom nepoľaviť.

nairia
16. júl 2022

@autorka necitala som tu druhu diskusiu, ale z toho, co si tu pisala, prosim ta, PROSIM TA, aj ked ta nepoznam, pre tvoje vlastne dobro, vykasli sa na vycitky. preco? tak skoro bol chuj, ze ta tlacil do takehoto vyjadrenia a presne vedel, co robi, vedel, ze ta uplne ma v hrsti a bude ti ti potom moct oplieskavat o hlavu. boli ste spolu 2mesiace, ziadne vycitky nie su namieste.
ze on vidi do buducnosti 🤣🤣🤣 to je $@$@&... vidis, on nie je nestastny z vasej situacie, jemu si ty ukradnuta, pockaj, este bude skusat na teba tahy. alebo uz ma rozrobenu inu naivnu pipinu, ktorej tlaci presne taketo dristy do hlavy.

vymaz ho z hlavy, hod do minulosti ako zufaleho psychopata, popracuj na tom, aby si sa naucila sebalaske a ked budes sama so sebou stastna a uvedomis si, ze ku stastiu ziadneho chlapa nepotrebujes, vtedy pride taky, ktory urobi, co ti na ociach vidi. a nezistne, bez vycitiek a vydierania!

fazulka21
25. júl 2022

Prepáč ale.... Vážne? Vážne chceš zahodiť svoj život tak rýchlo? Zúfalé 🤷 a smutné.

Strana
z6