icon

Partner chce vydediť dcéru

27. sep 2025

Dobrý večer, ani neviem čo chcem počuť alebo možno len iný pohľad.
Našla som si chlapa, milý, pozorný, rozvedený 20 rokov, dnes má dcera takmer 23. Začali sme spolu bývať, zoznamovat sa a celkom to fungovalo, až do bodu kým sme, teda hlavne ja nekúpili nehnuteľnosť, ktora bude náš domov . Izba pre dceru podla jej výberu , ktora pride raz za 2 mesiace bola zariadena skor ako naša spálňa, všetky veci okolo nej su vzdy prve vyplatené, kúpené - je to jeho dieťa tak to má byť, aspon som to tak brala. Snažila som sa organizovat nejako aj spoločný čas- divadlo, kino, muzea galérie, spoločný výlet, ale dcéra doteraz fungujuca na volný režim - ona zavolá hodinu vopred či niekam chce, doteraz bez brigády, len VŠ prevažne online nikdy nevie ani tyzden ani deň vopred povedať čo ano a čo nie- nemusím vraviet, že X krát som kupila 3 listky a ona ani nezdvihla telefon, naposledy nenastupila do lietadla do Barcelony- zabudla ktory deň letime. Nikdy som sa nevyjadrovala k tomuto správaniu, ale po tomto “vylete “ si ju partner zavolal a začal s ňou riešiť či vie vobec kolko penazi šlo do vetra, či má páru koľko čo vlastne stoji. To, ale nemal robiť lebo odvtedy začalo peklo, dcera mi vykrikovala , že kym ma otec nemal venoval sa jej, nemusela si nič plánovať, lebo bol vždy k dispozicii. Posledna kvapka bola keď si zo mňa robila srandu, že mam 1 a pol úvazku, že to aby som sa dorovnala jej otcovi- zarábam aj bez toho pol úvazku viac ako on- nevadi mi to, financovanie je hlavne na mne v tomto bývaní- to ale ona vedieť nemusi,všetko si to ale vypočul partner- čo som ja nevedela.
Previedol svoj podiel v spoločnej nehnutelnosti na mna a teraz chce darovať aj polovicu zo svojho bytu mne a tým jej zmenšit dedičstvo- ja s tym nesúhlasim, ale je na ňu tak nahnevaný, že si to nechce dať vyhovoriť. Dcéra už 2 mesiace nedviha telefon jemu, lebo po tom monológu čo mala k mojej osobe, jej povedal nech si vezme veci a odvezie ju k mame, vcera prišiel zo sudu papier na zvýšenie výživného a mne dnes smska, že ona mi ešte ukaže kto je otcovo dievčatko, ja sa s ňou nehodlám dohadovat, nemam 15 ale po hlave by som si tiež asi nemusela dať skakať, ale mrzi ma že som zničila jeho vzťah a dcérou

Strana
z3
gribka1
27. sep 2025

Prečo máš ty výčitky? Je dospelá a hlúpa. Celkom fajn postoj má tvoj partner. Tak to nechaj na neho.

bonboniera
27. sep 2025

Ale ty si jeho vzťah s dcérou nezničila.

minenkaa
27. sep 2025

@anonym_autor nič si nezničila ,dievca je dospelé vie ako sa ma správať a keď nie ,padla kosa na kameň

katka2602
27. sep 2025

Prečo máš pocit, že si ty nieco zničila? Jeho dcéra ma 23 rokov a chova sa akoby mala 12. Práve naopak fandím tebe aj partnerovi, že to stopol. Hoc teda hneď by som prevody firmy a bytu nerobila, ale to je uz jeho vec. Dievčatku ako sa nazvala dospelá žena treba konečne ukázať o čom je život a hlavne, že peniaze napádajú z neba. Keď ma 23 už by mala aj končiť, nie?

autor
27. sep 2025
@gribka1

Prečo máš ty výčitky? Je dospelá a hlúpa. Celkom fajn postoj má tvoj partner. Tak to nechaj na neho.

@gribka1 lebo ja som takmer 40 ročna osoba, ktora rada rieši veci zmierlivo, tak ma to hnevá, že som jej možno ja mala rovno Povedať ako sa veci majú

ivik4
27. sep 2025

No to je dobra 🐄
Ty si fakt nic neurobila,netrap sa !

gribka1
27. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 lebo ja som takmer 40 ročna osoba, ktora rada rieši veci zmierlivo, tak ma to hnevá, že som jej možno ja mala rovno Povedať ako sa veci majú

@anonym_autor Tak si robila pre váš vzťah viac ako ona. Pre mňa až príliš. Ona sa iba teraz prejavila, za čo ťa celý čas má.

autor
27. sep 2025
@katka2602

Prečo máš pocit, že si ty nieco zničila? Jeho dcéra ma 23 rokov a chova sa akoby mala 12. Práve naopak fandím tebe aj partnerovi, že to stopol. Hoc teda hneď by som prevody firmy a bytu nerobila, ale to je uz jeho vec. Dievčatku ako sa nazvala dospelá žena treba konečne ukázať o čom je život a hlavne, že peniaze napádajú z neba. Keď ma 23 už by mala aj končiť, nie?

@katka2602 on neprevádzal firmu ale len svoj podiel v nehnutelnosti, ktorej kúpu som iniciovala ja a zaručila sa všetkym čo mám, tak to teraz poňal tak, že väčšina ťarchy je na mne, on je vecné ako sa nazval aj večné bremeno a ak by sa mu niečo stalo nech sa nemusím doťahovat s dcérou

gemerka17
27. sep 2025

Mas fajn partnera, ktory si nenechá skákať uplne po hlave, tak sa ho drž. Do jeho vzťahu dcéry a otec nezasahuj, to si musi vyriešiť sám, resp. dcéra sa musi rozhodnúť ako sa správať. A vyzerá, ze on sa podla toho zariadi. To, ze na teba prepísal nehnutelnost, teda no dobre, to by som ešte prijala. Avšak do čisto jeho bytu, by som ešte nezasahovala. Teraz je vsetko čerstvé, mladá je sprostá, o par rokov vzťah môže byt iný. Umierať sa partner nechystá predpokladám, cize na vsetko je ešte čas. Majetky momentálne uz nechajte tak, a uvidíte co bude. Ty rozhodne nemaj výčitky, nič si neznicila. Mladá je žiaľ parchant, čo si nič neváži. Musi ju len život naučiť, ty ani partner uz na jej správanie a vystupovanie nemate vplyv.

gribka1
27. sep 2025

Ja by som tiež dala celú nehnuteľnosť na teba čím skôr.Veď jej môže dávať bokom, ak sa znormalizuje, alebo riešiť o desaťročia.

lindous
27. sep 2025

Čudujem sa, že si sa dávno nevykašľala na plánovanie spoločných akcií, keď zrejme o to nestála, načo do toho investovať toľko času, energie, peňazí...možno jej to viac liezlo na nervy ako tešilo a myslím, že to dala najavo celkom jasne - úprimne, nemám nič proti maminmu partnerovi, ale nikdy som nejavila veľký záujem o spoločné výlety a som rada, že mi ich na silu nikto nepchal... aj keď viem, že si to určite myslela dobre... a možno mal tú iniciatívu podniknúť jej otec a stráviť s ňou nejaký čas aj sám... ich vzťah si nezničila ty, ale či sa ku nej naozaj nezačal inak správať otec neviem, neviem ako fungovali pred tým oni dvaja, ale to je už ich vec, ty sa tým trápiť nemusíš... a s takýmto rýchlym prepisovaním aj jeho bytu by som ani ja nesúhlasila, určite to netreba riešiť s horúcou hlavou

anonym_b8017b
27. sep 2025
@lindous

Čudujem sa, že si sa dávno nevykašľala na plánovanie spoločných akcií, keď zrejme o to nestála, načo do toho investovať toľko času, energie, peňazí...možno jej to viac liezlo na nervy ako tešilo a myslím, že to dala najavo celkom jasne - úprimne, nemám nič proti maminmu partnerovi, ale nikdy som nejavila veľký záujem o spoločné výlety a som rada, že mi ich na silu nikto nepchal... aj keď viem, že si to určite myslela dobre... a možno mal tú iniciatívu podniknúť jej otec a stráviť s ňou nejaký čas aj sám... ich vzťah si nezničila ty, ale či sa ku nej naozaj nezačal inak správať otec neviem, neviem ako fungovali pred tým oni dvaja, ale to je už ich vec, ty sa tým trápiť nemusíš... a s takýmto rýchlym prepisovaním aj jeho bytu by som ani ja nesúhlasila, určite to netreba riešiť s horúcou hlavou

@lindous Múdro a pravdivo.

anonym_d6842f
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Lebo dcéra je rozmaznaný žiarlivý zasran ktorý mal doteraz otecka vždy k dispozícii kedy si len zamyslela.
Mať hentaké decko, dám na teba rovno celý svoj majetok.

anonym_2294e6
27. sep 2025

Raz otec vyzivne prestane platit...ocinkove dievcatko sa bude zivit same. Tespektive skor si najde nejakeho trtka co jej bude platit. To je tak ked matka hucka dieta proti otcovi. Este aj po tolkych rokoch.
Ach az mi je luto co prezivas kvoli hentakemu spratkovi.

kitycat
27. sep 2025

Ta dvera ma v hlave fakt len seno a tvoj partner si nenecha kadit na hlavu...neviem preco si stale na strane tej dcery, ktora nedorazila na letisko akoze wtf

anonym_9addb6
27. sep 2025

Nech sa odvoláva ten otec .... 13 ročná vychcana nech sa živí sama. A áno, otec by ju mal vydedit, ja by som na jeho mieste urobila to isté. Ty sa neobvinuj, za nič nemôžeš, 23 ročná si má žiť svoj život - časy keď sa jej otec musel venovať sú už dávno fuč a ty máš byť jeho priorita ako jeho láska. Láska muža a ženy je viac než láska otca a dieťaťa ( a ona je aj tak dospelá, nie malá ).

anonym_443855
27. sep 2025

Nemusí ju vydediť. Všetko by vyriešil váš sobáš, v tom prípade by si dedila polovicu jeho majetku a druhú polovicu dcéra, ak partner nemá iné deti.

maciatkolulu
27. sep 2025
@anonym_autor

@katka2602 on neprevádzal firmu ale len svoj podiel v nehnutelnosti, ktorej kúpu som iniciovala ja a zaručila sa všetkym čo mám, tak to teraz poňal tak, že väčšina ťarchy je na mne, on je vecné ako sa nazval aj večné bremeno a ak by sa mu niečo stalo nech sa nemusím doťahovat s dcérou

@anonym_autor vy niekam letíte a ani slovo pred,že hanka opalovak kúpený? A ty si iniciovala aha...zaujímavé. na to že máš skoro 40,ja neviem, investovať do niečoho,čo nie je celé tvoje....znie to viac než cudne

vorkola
27. sep 2025

Partner asi zbadal, ze na dceru sa asi nemoze spolahnut,tak preto sa rozhodol dceru vydedit

sabi1223
27. sep 2025

@anonym_autor ahoj autorka ja nemam nic k veci iba ma potešilo citat konecne tu na mk o mužovi, ktorý sa zachoval správne a pekne. Držím palce nech vam je dobre a dcéru to raz prejde 🙂

ma77
27. sep 2025

@anonym_autor Nič si nezničila len rozmaznané decko sa nevie zmieriť s tým že otecko už neskáče ako ona píska

mirokub
Odpoveď bola odstránená
btus
27. sep 2025

@anonym_autor to, že nehnuteľnosť v ktorej teraz bývate previedol na Teba je úplne v poriadku. Ona bude dediť tie veci pred vaším vzťahom. Netrápila by som sa s tým a bola by som rada, že je to takto, pretože ak by sa partnerovi niečo stalo, máš na to, aby si ju vyplatila z jeho podielu?

anonym_c6fd2a
27. sep 2025

Pozri, aj ked je partner nahnevany na dceru, a myslim ze pravom, tak je to stale relativne cerstva zalezitost. Mozno pride k zmiereniu, ci o mesiac, rok, ci 5 rokov. Ale to bude musiet to dievcatko trochu dospiet.

Chapem ze Ta to mrzi ak si osoba, ktoru jednoducho mrzia konflikty a najma medzi najblizsimi. V tomto pripade ale nie si problemom Ty, ale dcera. Ona si musi pozametat pred svojim prahom.

A ano, aj ja musim povedat ze mas evidentne fajn chlapa - zastal sa spravnej osoby v spravnej chvili. Asi dobre, ze si dceru vypocul vo chvili, kedy si myslela ze sa na Teba moze beznecne vyvrsovat jedovatymi recami...

euka210
27. sep 2025

@anonym_autor aspon ze on drzi pri Tebe a nenecha sa dcerou manipulovat.
Nic si im neznicila, ona sama k tomu pomohla a ukazala sa, aka je.

cacianka
27. sep 2025
@vorkola

Partner asi zbadal, ze na dceru sa asi nemoze spolahnut,tak preto sa rozhodol dceru vydedit

@vorkola ale tu nejde o vydedenie predsa.
Ženy pozor : Za života si otec môže robiť so svojím majetkom čo chce a úplne chápem že prepisuje majetok na svoju manzelku, ktorá pri ňom stojí, slušne zarába a pomáha mužovi, zatiaľ čo dcerenka sa správa ako spratek a je jej u prdele ako sa otec a jeho manželka či vlastne partnerka snažia o pekné vzťahy. Nikde nie je napísané, že by autorka jeho dcéru osklbala, keby sa jemu niečo stalo. Je solídna a verím že by časom jeho dcéru vyplatila dobrovoľne, ale teraz (dovtedy ) by dcerenka vedela, že otecko majetok ako taký nemá, tak nech uzrie nos.

Otec sa 20r snaží dcére vyhovieť, ale asi už stačilo a povedal si " dosť", keď sa presvedčil aká je manipulatívna, nenazrana, nespravodlivá a nevraziva k jeho partnerke. Podľa mňa sa k tebe zachoval veľmi čestne a správne, chápem že ťa situácia mrzí ale nebran mu, vie čo robí a prečo. Múdry to otec, konečne chce naučiť svoju dcéru, že s ním cvičiť nebude.
Výživné ? Súd rozhodne podľa jeho príjmov a majetku v čase súdu, a podľa jej nákladov. Môže skúšať koľko chce, súd rozhodne a otec sa zariadi.

cacianka
27. sep 2025
@anonym_c6fd2a

Pozri, aj ked je partner nahnevany na dceru, a myslim ze pravom, tak je to stale relativne cerstva zalezitost. Mozno pride k zmiereniu, ci o mesiac, rok, ci 5 rokov. Ale to bude musiet to dievcatko trochu dospiet.

Chapem ze Ta to mrzi ak si osoba, ktoru jednoducho mrzia konflikty a najma medzi najblizsimi. V tomto pripade ale nie si problemom Ty, ale dcera. Ona si musi pozametat pred svojim prahom.

A ano, aj ja musim povedat ze mas evidentne fajn chlapa - zastal sa spravnej osoby v spravnej chvili. Asi dobre, ze si dceru vypocul vo chvili, kedy si myslela ze sa na Teba moze beznecne vyvrsovat jedovatymi recami...

@anonym_c6fd2a veru, ak sa umúdri, môže časť majetku prepísať na dcéru

anonym_b7fa6a
27. sep 2025

Ty si nic nepokazila. To len bohužiaľ partner mal možnosť vidieť a pocut čo z dcéry vyrástlo a otvorili sa mu oci. Ja by som bola na tvojom mieste rada, ze sa zachoval ako chlap a nenechá si viac skakat po hlave od naničhodnej dcéry a zastal sa teba. Vyhrala si jackpot dievča, takeho partnera len tak nevidiet

rozculena
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no pozor,ty si sa zaručila za nehnuteľnosť,všetko je to na tebe a keby sa jemu niečo stalo,tak to zdedí ona a ty budeš platiť dlhy.........toto si si uvedomila?

olimuc
28. sep 2025

Ak dobre rozumiem - vasa spolocna nehnutelnost je teraz len tvoja. To je ok, ked sa mu nieco stane - stale ostava len tvoja a co urobis je len na tebe. Okrem toho ma aj iny byt, ktory chce prepisat aj na twba? V podstate to nie je zly napad … dcera je evidentne rozmanznana a nema pojem ako ide svet. Predpokladam, ze partner sa nechysta zomriet hned … tak to este moze 10 krat za zivota zmenit. Dcera nema ani 13 ani 15, aby sa spravala ako fracek a nevedela komunikovat ako dospela. Este jej mohol dat aj jednu po ustach … traumu uz mat nebude, na to je stara. Ty do toho nezasahuj … pokial prepise, nechaj to tak o 5 rokov moze prepisat znova. Tak dlhy zivot a pevne nervy. Neplanuj s nou, nikam ju neber … ma 23 … nejake stretavanie a staranie sa je uz len dobrovolne … ak jej otec staci ako bankomat … nech ide do kelu. O par rokov rozum snad dostane

Strana
z3