Je to normálne vo vzťahu?

9. sep 2023

S partnerom sme spolu pol roka a je to môj prvý vážnejší vzťah (preto sa pýtam na názor iných žien). Študujeme na výške a zatiaľ sme len vo fáze "chodenia", nebývame spolu a pod.
Známa je vo vzťahu rok a pol, už je snúbenica a tento rok začali stavať spoločne dom.
Ja a partner sme navštívili kamarátku, ktorá akurát rozprávala o tom ako sa pohádali so snúbencom.
Kamarátka sa v noci pozrela do telefónu svojho partnera a uvidela, že začal sledovať 2 ženy na instagrame. Pozná tie ženy, no kamarátka si ráno dala dole prsteň a povedala, že teraz už môže sledovať koho chce.
Môj partner sa hneď vyjadril keď nám to rozprávala, že uňho by si prsteň nemusela ani dávať dole, on by to s ňou ukončil skôr. Samozrejme kamarátka hneď, že si mám dávať pozor lebo určite aj on skrýva niečo.
Je toto okej vo vzťahu?
Toto je môj prvý vážny vzťah takže neviem posúdiť zo skúseností ale za ten pol rok by mi nenapadlo pozrieť sa mu v noci do telefónu.
Viem jeho kód, nikdy mi telefón neschováva a zvykla som byť na jeho telefóne ale tak, že niečo robím (púšťam hudbu cez jeho telefón alebo ak šoféruje a chce rýchlo odpísať, tak píšem ja). Zároveň nemám šajnu koho sleduje, nesleduje, či niekoho začal za ten pol rok a nenapadlo by mi to riešiť. No kamarátka mi nasadila chrobáka do hlavy.. Spýtala sa, prečo by sa chcel za to rozísť ak nemá čo skrývať?

zenulkaaa
9. sep 2023

😄😄😄😄 prepac musim sa zasmiat. Taketo doslova chu*joviny mozu riesit len pubertaci. Davat si dole prsten kvoli tomu ze zacal niekoho sledovat na instagrame??? A ona nikoho nesleduje???
Blbost totalna, kamoska to prehana, musi byt asi zaujimava.

denkabemommy
9. sep 2023

Keď vo vašom vzťahu všetko funguje, tak sa skôr naskytuje otázka, prečo ti chce kamoška silou mocou ublížiť?

sheila121
9. sep 2023

Kamarátka si na tebe vylieva svoju frustráciu. Ser na ňu. A už vobec nechápem toto kontrolovanie mobilu že kto koho sleduje. MOBIL JE KAŽDÉHO SUKROMIE TAK TAM NETREBA LIEZT.

julia2002
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ruxandra
9. sep 2023

Ale ved tvoj partner jej dobre povedal.
Ja mam tiez heslo od partnerovi telefónu a teda neviem ako by mi muselo vyhrávať, aby som si ho zobrala a isla si prezerať jeho inatagram, a zavzdusnovat sa nad tym koho odoberá 😀 ved to by aj moj partner sam na mna pozeral, ze ci mi nahodou ne*ebe 😅
Akoze robit drámu pre to, ze partner zacal na instagrame sledovat zeny, ktore pozná, to je uz podla mna nejaka diagnóza. Vobec si kvoli nej nekaz vztah, tvoj muz je ok! 🙂

ikonica
9. sep 2023

Mozno to myslel tak, ze porusenim jeho sukromia, by si prekrocila hranicu a poslal by ta to kelu este skor ako by si si stihla dat dolu prsten... alebo aj tak, ze zena, ktora takto zareaguje na to, ze zisti koho on sleduje na insta, mu nestoji za pokracovanie vztahu...

kittykat22
9. sep 2023

Normalne je, ze pokial maju tvoje kamaratky starosti ala podvadza ma, ma milenku, schovava peniaze, chodi na zachod s telefonom - tak v tebe zacnu hlodat pochybnosti, ci nahodou nemas to iste doma. Takze tie pocity ktore mas su validne a prirodzene. Ma ich takmer kazda z nas.
Co sa tyka tvojho vztahu tak by som sa nebala. Pokial mate s priatelom vztah ze si ukazujete telefony a mozes si tam robit co chces, tak nic skryvat nebude.
Ak ta trapi co povedal priatel, tak sa ho spytaj preco povedal vetu "ja by som ho zlozil skor". Ci tym mysli to, ze sa pozerala do telefonu ked nemala, alebo je to o dovere alebo o com tam vlastne islo. Dozvies sa viac o nom, o vztahu v ktorom si a mozes v klude popremyslat co si o tom sama myslis.
Inak je uplne normalne, ked hned nevies odpoved alebo ta nieco napadne neskor k diskusii ktoru ste preberali davnejsie - vratit sa k nej spatne. Napriklad debata o prsteni tyzden spat - a ty dnes mas nejaku otazku. Je uplne v poriadku prist o tyzden, dva, mesiac za partnerom a povedat "Vies ako sme sa bavili o tom a tom, vtedy a vtedy ... tak som nadtym trochu rozmyslala a napadlo ma to a to ...." Niekedy maju zeny strach, ze diskusia bola ukoncena davno a nechcu sa k neprijemnym temam vracat. Ale na tom nie je nic zle. Dokonca je to v poriadku. Nie vzdy nas vo chvili diskusie - obzvlast na vaznejsie temy napadnu tie spravne slova. Je v poriadku sa k tomu po case vratit a spytat sa na nazor alebo odpoved.

anketkarka
9. sep 2023

Kamoška sa správa ako decko a on to možno myslel tak, že s takym deckom by nechcel mať vzťah. Vy si medzi sebou veríte podľa toho čo píšeš a pravdepodobne si vyspelejšia na vzťah ako kamoška čo už mala prsteň. Nie všetko čo robia ľudia vo vzťahoch naokolo je správne. Neporovnávaj sa. Dôležití ste vy dvaja a podľa opisu ste ok. Kontrolovať a robiť scény vo vzťahu pre malichernosti ok nie je.

unicornlady
9. sep 2023

Podľa mňa tu nejde o to, že pozrela do mobilu, ale o to, že kvôli tomu zložila prsteň. To je ako fakt prehnaná reakcia. Chalan ani nič neurobil a ona všetko zrušila?

olimuc
9. sep 2023

Na vazne vztahy, stavanie domov a zakladanie rodiny treba mat aj rozum nielen vek. Riesite pubertacke debiliny, keby nebol IG tak by sa chlapi obzerali na ulici alebo kupovali Playboy… vypichnes mu oci? Nie, rovnako kto koho sleduje, mobil je sukromna vec. kolko zien na IG vyzera ako star a realita. tvoja kamaratka snubenica by sa mala skor dovzdelavat v oblasti majetkoveho vyrovnania v oblasti nehnutelnosti a starat sa o to, aby po dostavani domu neodisla s igelitkou a nie riesit koho on sleduje.

maryetta
9. sep 2023

Vies co. Ked som s muzom chodila mozno som mu aj do telefonu pozriet chcela ale naco? Ako sa buduje dovera? Nebol dovod ani prilezitost. By som sa potom riadne hanbila.
Teraz po 10 rokoch manzelstva uz ani tolko😂😂😂
Na vztahu treba pracovat nie podozrievat.

januska12323
9. sep 2023

Kamarátka je žiarivé decko, ktoré si prsteň a dom so slušným chlapom nezaslúži. Neber si z nej príklad. Neviem čo by robila keby nastanú ozajstné problémy.

domkakvet
9. sep 2023

Podla mna by si sa ho mala opytat na to ako to bolo myslene.

rebrambora
9. sep 2023

😀 reagovala by som presne ako tvoj priatel.
Jednak liezt niekomu cez noc do telefonu? Pozerat sa koho zacal slerovat na IG? 😀 prosim? Na tomto som sa smiala aj 10 rokov dozadu. Takeho cloveka si dobrovolne zavesit na krk je ako za trest.

sergejj
9. sep 2023

Vymen ,,kamaratku,, . Ty ani nepotrebujes nepriatelov ked mas taku kamaratku. 😉

wildria
9. okt 2023

Nahodou ved on jej dobre povedal 😁 ja by som s nim len suhlasila, tvoja kamaratka je dobre preafektovana blbka co chlapovy nedovoli asi ani dychat 🤣 neplas sa a hlavne ju nepocuvaj prosim ta. Dobre jej povedal, od takej kravy ruky preč